Noriu paklausti, ne vieną kartą susiduriu ir nežinau kaip reikia rašyti. Kai internete pildau savo cv, ir kur darbas kompiuteriu, būna įvairių programų prirašyta, tokių kaip opera, mozilla, adobe ir pan, pavyzdžiui buvo ir android, parašyta ir windows 7, windows 2000, tai jei aš naudoju mozillą, ir operą, ir moku dirbti windows 2000, va ir androidą naudoju, tai man reikia jas nurodyti, ar čia turima omeny kad reikia mokėt kažkaip ypatingai su jomis dirbti, net nemoku paaiškinti, gal kažkas supras ką turiu omenyje
QUOTE(Paranoia @ 2013 03 06, 16:25)
Įmonė tai, kiek supratau, ir yra tas portalas cvkaunas.lt, jie ieškosi sau darbuotojo. Telefono, matyt, neduoda, nes nenori, kad skambinėtų šimtai kandidatų ir duoda savo el.paštą. Man tai visai norma atrodo
Taip sau ieškom. O dėl biržos prašom nepeikti, nes tikrai telefonas privalomas. O kad skambinėtų ir klausinėtų kvailų klausimų nenorim. Jau esam patyrę ką reiškia duotas telefono numeris. Skambučiai kas 5 minutes prasideda dėl tokių pozicijų. Duotumėm įmonės pavadinimą būtų tas pats. Tik jau pradėtų kvietinėti direktorių ir pan.
P.S Skelbime yra duota informacija, kas nori, tas susiranda ir pasiskambina. Bet kaip pastebėjau dauguma savo skambučiu susigadina tik nuomonę apie savo kandidatūrą. Jei protingai klaustų, nebūtų gaila atsakyti, bet 90 proc. klausimų būna "iš lempos" arba apie tai, kas parašyta skelbime.
Papildyta:
QUOTE(Teisybes_ieskotoja @ 2013 03 06, 19:20)
Noriu paklausti, ne vieną kartą susiduriu ir nežinau kaip reikia rašyti. Kai internete pildau savo cv, ir kur darbas kompiuteriu, būna įvairių programų prirašyta, tokių kaip opera, mozilla, adobe ir pan, pavyzdžiui buvo ir android, parašyta ir windows 7, windows 2000, tai jei aš naudoju mozillą, ir operą, ir moku dirbti windows 2000, va ir androidą naudoju, tai man reikia jas nurodyti, ar čia turima omeny kad reikia mokėt kažkaip ypatingai su jomis dirbti, net nemoku paaiškinti, gal kažkas supras ką turiu omenyje
Įrašyti galima tik naujausią windows versiją, o android nėra prie programavimo? Jei ne prie programavimo, nereikia.
Ar teko kam nors tokia situacija: į pokalbį dėl darbo pakvietė į restoraną Iš skelbimo apie įmonę aišku kad niekas neaišku, paskambinus pasiklausinėt-dar labiau neaišku Pasitariau su vyru, ir atšaukiau pokalbį tiesą pasakius pabijojau nueit...sakau dar išveš kur
QUOTE(braske09 @ 2013 03 07, 09:08)
Ar teko kam nors tokia situacija: į pokalbį dėl darbo pakvietė į restoraną Iš skelbimo apie įmonę aišku kad niekas neaišku, paskambinus pasiklausinėt-dar labiau neaišku Pasitariau su vyru, ir atšaukiau pokalbį tiesą pasakius pabijojau nueit...sakau dar išveš kur
tai gal įmonė tik kuriasi, ieško naujų darbuotojų, bet dar neturi įsirengę iki galo darbo vietos/tų. Nėra ko panikuoti, vyras apsimesdamas klientu, gali eiti ir atsėsti prie gretimo staliuko bus saugiau
QUOTE(_alba @ 2013 03 07, 09:11)
O koks darbas?
iš tikrųjų tai neaišku niekas, šneka bendrom frazem...tas labai atbaido Aš tiesiog pasiskambinau pasiteirauti, pasiklausinėt.Ir svarbiausias faktas, kurio nepaminėjau-net CV neprašė
QUOTE(cvvilnius @ 2013 03 07, 08:43)
Įrašyti galima tik naujausią windows versiją, o android nėra prie programavimo? Jei ne prie programavimo, nereikia.
Tai kad kaip tik su naujausia windows versija aš ir nemoku dirbti
QUOTE(braske09 @ 2013 03 07, 10:03)
iš tikrųjų tai neaišku niekas, šneka bendrom frazem...tas labai atbaido Aš tiesiog pasiskambinau pasiteirauti, pasiklausinėt.Ir svarbiausias faktas, kurio nepaminėjau-net CV neprašė
Man tokie, kur CV neprašę įdarbina, labai įtartini irgi Aš kartą esu taip užsieny neva įsidarbinus. Pakalbėjau telefonu - viskas, atrodo, normaliai, žmogus išmanantis savo sritį, daug kalba apie tai. Bet po to skambučio ir karto gavau darbo pasiūlymą Ir šiaip daugiau buvo visko, kad tai dingsta dviem savaitėm, tai vėl atsiranda, koks darbas tiksliai taip ir nepasako, tik kad tenai jau kai nuvažiuosiu, pasikalbėsim ir nutarsim, kur man geriausia būtų, atlyginimo net ribų nepasako. Tai visi labai atkalbinėjo važiuoti, ir atsisakiau.
QUOTE(cvvilnius @ 2013 03 07, 08:43)
Android yra mobilaus telefono operacine sistema naudojama ismaniuosiuose tel., kaip Windows yra kompiuterio operacine sistema .
Papildyta:
QUOTE(Teisybes_ieskotoja @ 2013 03 07, 10:08)
Tai kad kaip tik su naujausia windows versija aš ir nemoku dirbti
Ismoksit, viskas tas pats tik fainiau ir nereikia bijoti nauju versiju, norim nenorim, bet IT sritis tikrai vietoje nestovi ir niekada nestoves .
Iš viso man juokinga, kai žmonės rašo, kad moka naudotis Windows Tai jei moki kompu naudotis, vadinasi, moki ir Windows naudotis. Čia jokių klausimų net kilt negali. Nu gal ten kokia Mac operacinė programa. Bet dažniausiai jau tie, kurie Mac'us turi, tai ir Windowsai jiems ne problema.
QUOTE(Paranoia @ 2013 03 07, 23:33)
Iš viso man juokinga, kai žmonės rašo, kad moka naudotis Windows Tai jei moki kompu naudotis, vadinasi, moki ir Windows naudotis. Čia jokių klausimų net kilt negali. Nu gal ten kokia Mac operacinė programa. Bet dažniausiai jau tie, kurie Mac'us turi, tai ir Windowsai jiems ne problema.
Jei patirtis nemaža ir pati kalba už save, tai tikrai nereikia nusismulkinti, bet jei CV tuščias, galima ir įrašyti, kad balto popieriaus nepaduoti. Kita vertus net ir užrašymas kad moka, dar nepasako kiek ištiesų...
Papildyta:
QUOTE(Paranoia @ 2013 03 06, 16:47)
Man taip vieną kartą buvo, kad skambina anksti ryte ir "Laba diena, jus nurodė kaip puikią darbuotoją, iniciatyvų žmogų *pasako vardą ir pavardę to žmogaus*, ar būtumėte susidomėjusi pasiūlymu?" Paskui klausiau to žmogaus, kas čia per reikalas, tai jis sakė, kad nekreipčiau dėmesio, nes irgi kažkaip panašiai mano duomenis buvo davęs Nu ką aš žinau... Keistokai pasijaučiau. Svarbiausia, kad paskui manipuliuoja tais duomenim, vardais pavardėm, kad įtikinamiau būtų.
Mano darbo aplinkoje yra labai normalu rekomenduoti kitą žmogų ar net kelis, jei pačiam atėjęs pasiūlymas nedomina, tarsi perleisti pasiūlymą. Ypatingai, jei žinai, kad tas ar kitas žmogus domisi naujais darbo pasiūlymais. O kas čia blogo sulaukti tokio skambučio?