Įkraunama...
Įkraunama...

Darbo paieškos, patarimai.

QUOTE(ader @ 2013 03 05, 16:22)
ieskau vadybininko, gana siauroje specializacijoje, yra ir tu pardavimu ir kitu dalyku, bet visko ismokau nuo iki. reikalavimai paprasti: issilavinimas, kalba, sugebejimas dirbti komandoje, komunikabilumas. Neieskau super puper duper protingu menedzeriu. Siekiu tokius uzsiauginti ir suteikti jauniems zmonems galimybes ismokti , dirbti ir uzsidirbti.
Deja, va ir vel administratore, skambina pakviesti zmogu i pokalbi, pasirodo atleiskite per toli vazineti  g.gif

Gal problema skelbimo formulavime? Būna ir čia kabliukų.
Atsakyti
O as vakar dalyvavau antrame etape dideles organizacijos, sprendziau testus - logini, anglu bei exceli.

Nezinau, jus mane turbut dabar uzmetysit kiausiniais, bet as po vakar visai nebenoriu ten dirbt.
Kai paskambino penktadieni, kad pirmadieni manes lauks, vos iki lubu nepasokau is dziaugsmo. Pirmadieni su personalistem kalbejom, o antradieni testus sprendziau ir susitikau su savo tiesiogine vadove. Manes apmokyt laiko nebus, nors naujoka privaloma apmokyt. Mano sesuo dirba tarptautinei auditoriu kompanijoj, tai net i auditoriu ataskaita iraso, jeigu issiaiskina, kad naujokas nebuvo apmokytas.
Sedi ta mano vadove tokioj belangei su dar 15 zmoniu, versla daro...kazkaip pakvipo man vergove...
Susitikom su ja, ejom ilgai pro sandelius, TYLI...laukiu kad paklaustu kaip testai sekesi, nesulaukiu...TYLI...tada as pirma pradejau kalbint...kas antras jos zodis "*****" arba "sudas". Nezinau, ka ji tuo norejo pademonstruot, bet man visai nepatiko.

Dabar labai nemuskit manes, kad pati nezinau, ko noriu ir gaisinu kitus zmones...
Atsakyti
QUOTE(Otra @ 2013 03 06, 10:35)
Dabar labai nemuskit manes, kad pati nezinau, ko noriu ir gaisinu kitus zmones...

Čia visiškai normalu, manau. Man labai dažnai būdavo, kad noriu to darbo, bet pakalbėjus su vadovu ir ten nuėjus visi norai atšoka doh.gif Aišku, būtų pasiūlę dirbti, tikriausiai būčiau ėjus. Bet jau pokalby sėdėdama galvojau sau mintyse, kad gal ir gerai būtų, jei nepraeičiau aš to konkurso g.gif Tada iš karto atsakymai tampa tokie vangūs, trumpi...

Be to, kaip ir dažnai kartojama šiame forume, pokalbio metu renkasi ne tik darbdavys, bet ir darbuotojas. smile.gif Tiek kad Lietuvoj, kai daug žmonių ieško darbo, gauna daug CV, darbdaviai įsivaizdina truputį.

Digse, nu kaip čia pasakius... Tikrai nelengva, streso nemažai, daug info reikia įsisavinti. Bet stengiuosi. Tik kolektyvas nelabai draugiškas (jaučiu, iš kai kurių žmonių pusės didelį priešiškumą). g.gif Ir galvoju kodėl taip gali būti? Gal bijo, kad išmokus viską tapsiu realia konkurente užimti kitą vietą, nžn.
Atsakyti
QUOTE(Guste:) @ 2013 03 05, 19:09)
Sveikos ieškančios darbo,

Kaip manote, jei po antro pokalbio pasakė, kad paskambinsim bet kokiu atveju per dvi savaites, jei skambučio nesulauksi, paskambink pati, ar skambinti grynai po dviejų savaičių, ar anksčiau, o gal visai neverta skambinti? Ten ieškoma ne vieno žmogaus ir minėjo, kad iš 20 atsirinks pusę maždaug. Tai kaip manot, jei būčiau tikus, būtų iš kart paskambinę, ar manyti, kad dar kitus klausinėja?

Na va, paskambinau jiems, tai pasakė, kad šią savaitę priims sprendimą ir penktadienį praneš..Nieko gero kažkaip nebesitikiu..ir dar nervas ima, kad turėsiu reikalų 5dn negalėsiu kalbėti nuo 1 iki vakaro..tai iš vis negerai:(
Atsakyti
Siunciau cv i vadovo asistentes pozicija. Paskambino, imones pavadinimo nepaminejo ir bet paaiskino kaip rasti. Ir ja jus manot? O gi draudimo brokeriai Compensa, reiks skambineti ir ieskoti nauju klientu... Nors iskart supratau, kad cia man ne vieta, bet isbuvau ir atlikau testa smalsumo vedama. Sulaukiau kvietimo i antra pokalbi - teko maloniai atsisakyti. Siuo atveju jauciuosi siek tiek apgauta.
Atsakyti
QUOTE(Otra @ 2013 03 06, 10:35)

Niekas ir nesiruošia mušti biggrin.gif Bent jau aš mirksiukas.gif Taip, ir Jūs renkatės darbdavį-ne tik darbdavys jus smile.gif

QUOTE(mazojiR @ 2013 03 06, 14:34)
Siunciau cv i vadovo asistentes pozicija. Paskambino, imones pavadinimo nepaminejo ir bet paaiskino kaip rasti. Ir ja jus manot? O gi draudimo brokeriai Compensa, reiks skambineti ir ieskoti nauju klientu...  Nors iskart supratau, kad cia man ne vieta, bet isbuvau ir atlikau testa smalsumo vedama. Sulaukiau kvietimo i antra pokalbi - teko maloniai atsisakyti. Siuo atveju jauciuosi siek tiek apgauta.

Turėjau reikalų ir aš su šita kompanija doh.gif
Tik man nuotaiką sugadino kita draudimo kompanija. Mano CV išsitraukė iš vieno portalo. Ten aiškiai nurodyta kad ieškau darbo pagal specialybę (apibūdinta kokio ir pan. ) Paskambina, pasiūlo ateit į pokalbį. Ateinu, pakalbam-pasiūlymas - draudimo konsultante, ko visiškai nesugebu pardavinėt ir įtikinėt žmonių. Sakau juk CV aiškiai nurodyta kad ieškau teisinio pobūdžio darbo. Sako" na, gerai ta teisė, va mano dukra irgi teisę baigė..." Ir pasakojo apie savo dukrą 15min. doh.gif jaučiu kaip siuntu iš pykčio.Plius davė kažkokias anketas pildyt, kur sugaišau 1,5 val. doh.gif doh.gif doh.gif Ir klausė kada galiu ateit į antrą pokalbį biggrin.gif Nes pasirodo ne tik MES renkamės, bet ir draudimas renkasi lotuliukas.gif aš kitą dieną jiems atsakiau, nes tą dieną buvau laaabai pikta. O dabar vis matau, gal jau 6 kartus tam pačiam portale ta pati draudimo bendrovė peržiūri mano CV biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(mazojiR @ 2013 03 06, 14:34)
Paskambino, imones pavadinimo nepaminejo ir bet paaiskino kaip rasti. Ir ja jus manot? O gi draudimo brokeriai, reiks skambineti ir ieskoti nauju klientu...

mano draugė irgi buvo ant tokio kabliuko užkliuvusi doh.gif

pagal kažkokiame portale įkeltą CV su ja susisiekė, pasakė, kad ieško vadybininkų, kad jos CV atitinka reikalavimus (anglų k., vadybos išsilavinimas ir t.t.) ir kviečia į pokalbį. nuvykusi pamatė, kad tai "skambinėtojų" darbas - skambinti ir mėginti prakišti kažkokias paslaugas LT ir užsieniui doh.gif svarbiausia, kad kai skambino, prisistatė visai kitos įmonės vardu; kaip paskui paaiškėjo, tas pavadinimas tik registrų centre įformintas, bet jų www ir ant pačio biuro visiškai kitaip pavadinta. žodžiu, kaip jie tikisi šitaip prisivilioti darbuotojų išdūrinėdami blink.gif doh.gif
ir išvis, savo CV laikyti patalpintus įdarbinimo portaluose, grynai mano asmenine nuomone - yra blogis rolleyes.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(_alba @ 2013 03 06, 16:28)
kaip paskui paaiškėjo, tas pavadinimas tik registrų centre įformintas, bet jų www ir ant pačio biuro visiškai kitaip pavadinta.

Tokia pat situacija...

Tiesa anketoje buvo: Ka noretumete priimti i savo komanda kartu dirbti? Nurodyti 5 asmenis su vardu pavarde, profesija ir tel nr. Nieko neparasiau
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mazojiR: 06 kovo 2013 - 15:34
QUOTE(braske09 @ 2013 03 06, 14:52)
O dabar vis matau, gal jau 6 kartus tam pačiam portale ta pati draudimo bendrovė peržiūri mano CV biggrin.gif

na jei norite savo duomenis laikyti www - jūsų apsisprendimo reikalas mirksiukas.gif bet bent apribokite įmones, kuriose nepageidaujate dirbti (kiek žinau cvonline tai galima padaryti), arba patikslinkite raktinius žodžius - pvz., jūs gal uždėjote ant tų sričių, kur norėtumėte dirbti, varneles (tarkim - finansai, draudimas, pardavimai, paslaugos...) tai ir atsirenka draudikai per šiuos raktinius žodžius jūsų cv, nes visi šie kriterijai įeina į draudimo paslaugas mirksiukas.gif
bet kartojau ir kartosiu - normalūs darbai tikrai neateina per kažkur, kažkokiame psl. patalpintą cv ar skelbimą "ieškau darbo" schmoll.gif
o tai tik terpė ir toliau sulaukti tokių pasiūlymų (visa laimė, kad bent neintymių) biggrin.gif be to, paskui skambinėja ir siūlo patiems draustis, telefono operatorių kleistis, užsisakyti tv Gala arba pasidėti indėlį kokiam banke), nes per tokius portalus ir darbo ieškančių skelbimus susiranda tel. nr mirksiukas.gif

QUOTE(mazojiR @ 2013 03 06, 15:30)
Tiesa anketoje buvo: Ka noretumete priimti i savo komanda kartu dirbti? Nurodyti 5 asmenis su vardu pavarde, profesija ir tel nr. Nieko neparasiau

labai gerai thumbup.gif

šitaip renkama informacija nžn. kiek yra teisėta, bet, kad padaroma žala tam, kieno duomenys nurodomi - faktas blush2.gif

lygiai tas pats, kaip siūlo nurodyti 5 asmenis, pas kuriuos atvyktų į namus ištirti vandens kokybę (ir aišku 2 valandas siūlyti pirkti vandens filtrus, nes vanduo ištyrus paaiškėja laaaaaaaabai prastas) laugh.gif doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo _alba: 06 kovo 2013 - 15:43
QUOTE(mazojiR @ 2013 03 06, 15:30)

Man taip vieną kartą buvo, kad skambina anksti ryte ir "Laba diena, jus nurodė kaip puikią darbuotoją, iniciatyvų žmogų *pasako vardą ir pavardę to žmogaus*, ar būtumėte susidomėjusi pasiūlymu?" lotuliukas.gif Paskui klausiau to žmogaus, kas čia per reikalas, tai jis sakė, kad nekreipčiau dėmesio, nes irgi kažkaip panašiai mano duomenis buvo davęs g.gif Nu ką aš žinau... Keistokai pasijaučiau. Svarbiausia, kad paskui manipuliuoja tais duomenim, vardais pavardėm, kad įtikinamiau būtų.
Atsakyti
Dar čia mačiau kažkurią dieną kalbėjote apie neadekvačius atlyginimo ir išsilavinimo, kompetencijos santykius rolleyes.gif Kad valytojai ir farmacininkui (ar kažkam) siūloma po lygiai - 1000 be mokesčių doh.gif

Gali būti, kad įmonė moka juodais, todėl ir skelbimuose negali nurodyti tikrosios algos, nes bijo VMI. Bet tai bent parašytų "atlyginimas - derybų/susitarimo klausimas", nes vargu, ar atsiranda trokštančių į tokius skelbimus atsiliepti biggrin.gif (nors, kita vertus, kai algos išvis neparašyta, arba nurodyta, kad derybų klausimas, arba minimumas+priedai nuo kažko - tai irgi nesąmonė). Kaip yra konkretūs reikalavimai darbuotojui, taip skelbime turi būti nurodyti ir darbdavio įsipareigojimai, tiksliau alga tai tikrai ! Kad negaišintų žmonių laiko ir nesukeltų bereikalingų vilčių.

Yra tekę girdėti kalbų, kaip paskambina ir kviečia į pokalbį, bet prieš tai pasiklausia, kokios algos norėtumėte? blink.gif Kaip kokioje biržoje/mugėje/išpardavime - na, kas daugiau/mažiau doh.gif
Atsakyti
QUOTE(_alba @ 2013 03 06, 15:52)
Yra tekę girdėti kalbų, kaip paskambina ir kviečia į pokalbį, bet prieš tai pasiklausia, kokios algos norėtumėte?  blink.gif  Kaip kokioje biržoje/mugėje/išpardavime - na, kas daugiau/mažiau  doh.gif

Irgi buvę ne kartą lotuliukas.gif Irgi keistai pasijaučiau. Net sutrikau truputį, bet paskui atsakiau. biggrin.gif Nuėjus į pokalbį dar kartą paklausė to paties. Įdomiausia, kad apie darbą per daug ir nepapasakojo, tik liepė padaryt testą ir paklausė kiek algos norėčiau. bigsmile.gif
Atsakyti