O aš šiandien biržoj buvau. Kabinete keturios konsultantės ir tiek pat bedarbių. Tai man už nugaros sėdinčią merginą darbuotoja barė. Ji baigus teisę, bet jau žioplumas merginos, nesiorientuoja kažkokį dokumentą numėtė, nesupranta, ko iš jos norima. Kaip toks žmogelis aukštąjį baigė, nesuprantu. tiksliau, lyg ir suprantu, nes draugė (kuri mokosi sąžiningai) sakė, kad ji pagal rotaciją yra žemiau už kitą merginą, kuriai 28 metai, ji 3 metus mokėsi vieną sritį, metė mokslus, keliavo, dabar mokosi visai ką kita, giriasi, kad per tiek metų išmoko nusirašinėti, per visus egzaminus nusirašo... jeigu tokie dar nori iš karto gauti 2500 Lt, tai tikrai sunku ir darbdaviams
QUOTE(ader @ 2013 03 05, 18:44)
patikekit braske tiek visokiu kuriozu buna. todel ir sakau kad man bedarbyste matoma is kitos puses-nera darbuotoju. o per 10 metu skelbimus tikrai ismokau rasyti;) nematau reikalo rasyti bet ko ir bet kiek. visokiu super puper reikalavimu. juokinga skaityti kai reikalauja aukstojo.,dvieju uzsienio kalbu ir t.t valytojos pareigoms uz minimuma. manau tai nepagarba paciam sau tokius dalykus rasyti.
p.s. jei pasakau zmogui kad bet kokuu atveju paskambinsime.reiskia butinai paskambiname. bet visokiu yra darbdaviu kaip ir visokiu darbuotoju
p.s. jei pasakau zmogui kad bet kokuu atveju paskambinsime.reiskia butinai paskambiname. bet visokiu yra darbdaviu kaip ir visokiu darbuotoju
Gaila kad aš ne Vilniuje
Visada malonu išgirsti nuomones ir iš darbdavio pusės
ader, nepykit, kad jums pareklamuosiu, bet manau, kad visai gera idėja (jei jau vis dėlto nesibaiminat be patirties žmonių) tiesiog parašyti kokiam tarkim VU universiteto ekonomikos, komunikacijos ar filologijos fakultetų administracijoms su darbo skelbimu. Patikėkit, studentai mielu noru priims šitą darbą išskėstom rankom (ir ten tikrai nemažai mokančių rusų kalbą). Ir dar geriau - galit pradžioj ieškot tik praktikanto (plius, dabar kaip tik artėja praktikų metas universitetuose), o paskui tiesiog pasiūlyti darbo vietą, jei matysit, kad studentas turi perspektyvų (tik skelbime reikia nurodyti, kad bus galimybė įsidarbinti, kad studentas būtų motyvuotas gerai pasirodyti) Tikrai taip rašo ne viena įmonė į universitetus su pasiūlymais.
QUOTE(braske09 @ 2013 03 05, 18:37)
Na man kažkaip keista... atrodo kai šitiek aplinkui draugų, pažįstamų tikrai ieško darbų -ir tikrai ne tokie kaip Jūs aprašote savo situacijose...Ir užsiprašyt niekur nedirbusiam tokią algą o gal Jūs kažkaip nekonkrečiai skelbime reikalavimus nurodėte? net nežinau, man keista
o kad jau pasamdytas darbuotojas visai neateina į darbą
o kad jau pasamdytas darbuotojas visai neateina į darbą
O kodėl Jus tas skaičiukas taip šokiruoja? Aš kai pradėjau ieškoti darbo tai prašydavau algos 800-1200. Na priklausomai nuo situacijos ir kt. Bet tai buvo prieš 8 metus. Tada man nuoma kainavo 200lt ir nuolatinis studentiškas buvo, o ir miestas Kaunas:). Tad pradėjau nuo 900, bet darbas nelipo ir išėjau po kelių mėnesių. Ta vieta ir liko tuščia ir numirė iš viso, taip norinčių ir neatsirado. Į cv nerašiau, tad mano antras darbas kaip ir pirmas darbdavio akimis, pradėjau nuo 1800Lt bandomuoju. Darbas nebuvo susijęs su išsilavinimu, bet priėmė po to kai davė bandomą užduotį.
Gal dėl to, kad kūrybinis pasisekė.
Taigi tai buvo kaip minėjau seniai, nuo to laiko kainos gerokai pasikeitė. Dabar aš būdama rinkos naujokė tikrai prašyčiau nuo 1500 iki 2000 pradžiai, priklausomai nuo savo drąsos ir darbo pobūdžio. Nes tai dabar jau nebėra daug. Nuvertėjo tie pinigai, o pasiklausius tai atrodo, kad ohoho, kaip jie drįsta tiek prašyti!!!
Šiuo metu esu labiau darbdavių pusėje, nes turim savo įmonėlę. Tiesa, nieko nesamdom, nes suprantam, kad mokėti kokius 1200lt būtų išmalda už tokį darbą. Tai yra taip tau ir dirbtų, kaip moki, tokį ir susirastum darbuotoją, o normaliai algai kol kas nėra iš ko, tai sukamės dviese.
QUOTE(Salomeja @ 2013 03 05, 19:00)
O kodėl Jus tas skaičiukas taip šokiruoja?
Gal didžiuosiuose miestuose toks atlyginimas ir normalu, bet mano mieste (Utena) ir pvz administratorės pareigoms toks atlyginimas-tik pasvajoti turbūt maximum galėčiau užsiprašyt 1700 Lt. Čia jau su patirtim. Bet abejoju ar atsirastų, kas norėtų mokėti tokią algą....
QUOTE(Leyla @ 2013 03 05, 19:23)
Aš tai skambinčiau po savaitės. Turėtų laiko jie pasižiūrėt, kaip ten kiti kandidatai ir mane prisiminti. Iš savo patirties, tai tvarkingas laukimas poros savaičių niekad man naudos nedavė deja (nors aš galvojau, kad esu atidi ir pagarbi kitų darbui, veltui neskambinėju ir t.t.). O iniciatyva gali kam nors patikti. Toks parodymas, kad man rūpi tas darbas.
Ačiū už nuomones Jums ir Paranoia. Manau ryt paskambinsiu, nes darbas iš tiesų domina. Bet blaivus protas sako, kad šansų jau nedaug:(
paranoja. aciu uz pameteta minti reikes ismeginti
Paskaitinėjau daugiau temą, tai kažkaip numušė man optimizmo, nors patirties neturiu, bet maniau, kad nesitikint labai didelio atluginimo tikrai galima kažką susirasti gan greitai. Darbo dar tik pradėsiu ieškotis (neskaitant tos vienintelės įmonės, kuriai jau anksčiau parašiau, nes sudomino mane jie ne per darbo skelbimus, o tiesiog šiaip kaip įmonė). Planavau iki vasaros įsidarbinti, tai dar vis atrodė maaarios laiko, nesitikėjau, kad žmonės ir po pusmetį ieško Žodžiu reikia dabar apsišarvuoti kantrybe ir pergalvoti vasaros planus, jei kartais nepavyktų..
QUOTE(ader @ 2013 03 05, 16:22)
ieskau vadybininko, gana siauroje specializacijoje, yra ir tu pardavimu ir kitu dalyku, bet visko ismokau nuo iki. reikalavimai paprasti: issilavinimas, kalba, sugebejimas dirbti komandoje, komunikabilumas. Neieskau super puper duper protingu menedzeriu. Siekiu tokius uzsiauginti ir suteikti jauniems zmonems galimybes ismokti , dirbti ir uzsidirbti.
Deja, va ir vel administratore, skambina pakviesti zmogu i pokalbi, pasirodo atleiskite per toli vazineti
Deja, va ir vel administratore, skambina pakviesti zmogu i pokalbi, pasirodo atleiskite per toli vazineti
Iš savo varpinės papasakosiu. Ader, jei žinočiau kaip Jus pasiekti, atsiliepčiau į Jūsų skelbimą. BET. Spėju, kad atsiliepusi nesulaukčiau atsako. Bandžiau pakeisti darbo pobūdį ir susidariau įspūdį, kad neįmanoma. Kiek siunčiau CV, nei į vieną nesulaukiau atsako. (Nebuvo jų labai daug, atsakingai rinkausi). Todėl, kad patirtis nemaža (17m), bet kitoje srityje ir metų jau ne 25... Kadangi net nebuvau pakviesta pokalbin, neturėjau progos parodyti, kad labai rimtai žiūriu į darbą, nuolat mokausi, tobulėju ir gebu siekti bendrų tikslų kartu su kolektyvu. Mano požiūriu, kai kurie darbdaviai gan pavišutiniškai/stereotipiškai renkasi. Ir tai sakau ne vien iš savo pavyzdžio...
Kuriozinė situacija man gavosi su atsakymu, priimta aš į darbą, ar ne. Dalyvavau rimtoje atrankoje (čia jau vis tik pagal savo profesiją), žadėjo bet kokiu atveju pranešti el. paštu. Nenurodė laikotarpio, tik žinojau, kada tektų pradėti dirbti sėkmės atveju. Atsakymo nesulaukiu. Prarandu viltį ir.... sulaukiu skambučio su priekaištu, kodėl jiems nepaskambinu. Pasirodo, jų TEIGIAMAS atsakymas dar tą pačią atrankos dieną nukeliavo į šlamštą Gerai, kad žmonės paskambino pasidomėti, kodėl nepaskambinu nurodytam asmeniui, o galėjo kitą kandidatą pasirinkt ir skelbtis visiems, kad va, laimėjo atranką ir nesirodo... Taigi jau kelinta savaitė su džiaugsmu skrieju darbelin. Gaila tik, kad manasis variantas labai trumpalaikis...
Šiaip man irgi yra keletą kartų buvę, kad svarbūs laiškai nueina tiesiai į šlamštą (čia gmail) todėl dabar profilaktiškai ir šlamtą patikrinu
su tais cv, zinokit labai sunku. as juos kartais po tris keturis kartus perkskaitau, vis bandau tarp eiluciu iskaityti ka nors ko tikiuosi is to zmogaus. Cia jau du variantai yra, arba kviesti visus is eiles atsiuntusius ir tada jau ziureti vietoje (zinau kolegu kurie taip ir daro) arba visgi pasikliauti intuicija ir bandyti kazka iskaityti. Kartais ziuriu ir i buvusia darbo patirti, bandau atspeti ka gi zmogus tame darbe galejo daryti, ir kokius igudzius gales pritaikyti pas mane. Zodziu geras darbuotojas kaip ir geras darbas yra loterija
ader, iš jūsų parašymų susidaro įspūdis, kad esate idealus darbdavys - ir renkatės atsakingai, ir darbuotojo realaus ieškote su geru pasiūlymu
paranoia, kaip sekasi darbas? ar jau pradėjai?
Guste, susigriebk, tikraaaiii ne viskas taip lengva kaip atrodo Mane net pykdydavo tėvų nuomonė, kad nesunkiai galima darbą gauti arba draugo, kuris jį greitai susirado prieš 8 metus Dabar viskas kiek kitaip...
Vis dar sąžiningai seku šią temą, kuri buvo tokia aktuali prieš beveik metus. Gal dėl atėjusio pavasario net toks jausmas dabar aplanko, primenantis tą periodą, kai intensyviai ieškojau darbo, sekiau skelbimus, vaikščiojau į pokalbius... Labai kumščius už visas merginas, ieškančias SAVO darbo Labai reali galimybė, kad po pusmečio-metų teks man sugrįžti į jūsų tarpą...
paranoia, kaip sekasi darbas? ar jau pradėjai?
Guste, susigriebk, tikraaaiii ne viskas taip lengva kaip atrodo Mane net pykdydavo tėvų nuomonė, kad nesunkiai galima darbą gauti arba draugo, kuris jį greitai susirado prieš 8 metus Dabar viskas kiek kitaip...
Vis dar sąžiningai seku šią temą, kuri buvo tokia aktuali prieš beveik metus. Gal dėl atėjusio pavasario net toks jausmas dabar aplanko, primenantis tą periodą, kai intensyviai ieškojau darbo, sekiau skelbimus, vaikščiojau į pokalbius... Labai kumščius už visas merginas, ieškančias SAVO darbo Labai reali galimybė, kad po pusmečio-metų teks man sugrįžti į jūsų tarpą...