QUOTE(ader @ 2013 03 05, 14:25)
isiterpsiu cia ne kaip ieskanti darbo, bet kaip siulanti. Laikas nuo laiko pleciam kolektyva ir ieskom nauju darbuotoju. Gaunam nemazai CV, bet , prisipazinsiu, yra be galo sunku rasti tinkama darbuotoja. ir rodos nekeliame ypatingu reikalavimu, darbas nereikalauja kazkokiu specialiu ziniu. pagrindinis reikalavimas rusu kalba (nes dirbame su rusijos rinka). Is gautu CV 50 proc. nemokantys rusu kalbos. Skelbime aiskiai buna nurodyta, kad kalba ne privalumas o butina salyga pirmu numeriu. Viso kito galima zmogu ismokyti, nereikalauju netgi patirties. Nes manau kad is kitos imones su panasia veikla atejes zmogus, vis tiek tures mokytis is naujo ir prisitaikyti prie mano reikalavimu.
Buna ir tokiu atveju, kad susitari su zmogum, kad ateis dirbti nuo pirmadienio, paruosi jam darbo vieta, nuperki kompiuteri, instaliuoji programas, pajungi telefono linija, superki visa kanceliarija, lauki. Ateina pirmadieni-zmogaus nera, nei skambucio nei zinutes. Patikekit-lieku nesupratusi.
ir taip yra buve ne viena karta.
kai man sako kad Lietuvoj bedarbyste, stebiuosi, nes as darbuotoju nerandu. Ateina arba tokie, kurie nelabai man tinka, arba tokie kurie dirbt nenori (pastaruju dauguma).
Per pokalbi stengiuosi izvelgti tas potencialaus darbuotojo savybes, kurios man yra svarbios (imlumas informacija, reakcija, bendravimo maniera, kultura) kalbames apie buvusia patirti, apie siekius naujame darbe. Nesibaiminu zmoniu, kurie kardinaliai nori pakeisti darbo sriti.
daug cia visko prirasiau. Reziume
nenuleiskit ranku, ieskokit ir rasit darba. Per pokalbius atsipalaiduokit, ir supraskit, kad ne tik darbdavys renkasi, renkates ir jus.
Sekmes
Analogiška situacija. Tik ieškom žmogaus, kuris gerai mokėtų AutoCad.
O dėl neateinančių darbuotojų, tai aš nesistebiu. Nemažai tokių būna. Kartais biure pajuokaujam, kad visi geri darbuotojai jau turi darbus. Šiaip jei skelbime parašote menkesnius reikalavimus, gali būti kad geri nekandidatuoja dėl to, kad per menki reikalavimai.
O kartais ne pardavimų vadybininko ieškot? Nes su tokiais pastebėjom, kad laabai problematiška.
Papildyta:
QUOTE(Murka* @ 2013 03 05, 14:46)
prie kavos puodelio pasipasakojau savo buvusioms kolegems apie tai, tai man pasake, kad taves nepasirinko, nes parodei jiems kad nelabai tau tas darbas ir svarbus ir nelabai jo norejai, jeigu jau neatvykai kada jie tave pakviete(nesvarbu kad paskutine minute pakeite susitikimo laika)... pagal jas, kada pakviecia-tada ir turi galeti atvykti, nesvarbu, kad sutarta diena ir valanda visai kita... as su tuo nesutikau, sakaiu, kad taip darbdavys parodo savo nerimtuma, poziuri i darbuotoja... o man jos pasake, kad juk tu ieskaisi darbo , o ne darbdavys( tai suprast reikia, kad tu turi sokti pagal jo dudele...) nesamone
Greičiausiai taip ir pasirodei, bet kita vertus, ar tau reikia tokio darbo, kuriame kiekvieną sekundę po naujieną. Spėju jame ir įtampos būtų...