Įkraunama...
Įkraunama...

Darbo paieškos, patarimai.

QUOTE(braske09 @ 2013 03 05, 14:35)
iškart galima spręsti kad toks būtų ir darbas, paskambins bet kada - lėk, dirbk, nesvarbu kur tu, atostogos ar tu sergi... rolleyes.gif manau džiaukitės ir tikrai nieko nepraradot 4u.gif pokalbiui turi būt sutarta tiksli data ir valanda.

prie kavos puodelio pasipasakojau savo buvusioms kolegems apie tai, tai man pasake, kad taves nepasirinko, nes parodei jiems kad nelabai tau tas darbas ir svarbus ir nelabai jo norejai, jeigu jau neatvykai kada jie tave pakviete(nesvarbu kad paskutine minute pakeite susitikimo laika)... pagal jas, kada pakviecia-tada ir turi galeti atvykti, nesvarbu, kad sutarta diena ir valanda visai kita... as su tuo nesutikau, sakaiu, kad taip darbdavys parodo savo nerimtuma, poziuri i darbuotoja... o man jos pasake, kad juk tu ieskaisi darbo , o ne darbdavys( tai suprast reikia, kad tu turi sokti pagal jo dudele...) nesamone biggrin.gif
Atsakyti
Nežinau, man tai irgi čia atrodo nesąmonė g.gif Tai ieškaisi darbo juk, o ne vergovės. Laikas sutartas - tai gerai, tuomet tą dieną, tą valandą stovėsi prie jų durų pasipuošus, pasitempus ir motyvuota sužavėt darbdavį bigsmile.gif O kodėl čia dabar reikia mest viską ir lėkt, kada paskambina, aš niekaip nesuprantu.
Nebent ir ieško tokio darbuotojo, kuris bet kurią minutę galėtų būti iškviestas. Bet tuomet reikėtų tai nurodyti skelbime.

Be to, žmogus turi savo laiką kitą kartą susiplanavęs - o tai kaip tik, sakyčiau, yra teigiamas bruožas - ir prie ko čia jam reikia mest visus savo planus (o gal pas gydytoją užsirašė, o gal kokį egzaminą laiko, maža kas) ir lėkt, nes darbdavys turi laiko g.gif Sakyčiau nelabai pagarbu žmogui.
Atsakyti
QUOTE(Paranoia @ 2013 03 05, 16:00)
Nežinau, man tai irgi čia atrodo nesąmonė  g.gif Tai ieškaisi darbo juk, o ne vergovės. Laikas sutartas - tai gerai, tuomet tą dieną, tą valandą stovėsi prie jų durų pasipuošus, pasitempus ir motyvuota sužavėt darbdavį  bigsmile.gif O kodėl čia dabar reikia mest viską ir lėkt, kada paskambina, aš niekaip nesuprantu.
Nebent ir ieško tokio darbuotojo, kuris bet kurią minutę galėtų būti iškviestas. Bet tuomet reikėtų tai nurodyti skelbime.
Be to, žmogus turi savo laiką kitą kartą susiplanavęs - o tai kaip tik, sakyčiau, yra teigiamas bruožas - ir prie ko čia jam reikia mest visus savo planus (o gal pas gydytoją užsirašė, o gal kokį egzaminą laiko, maža kas) ir lėkt, nes darbdavys turi laiko  g.gif  Sakyčiau nelabai pagarbu žmogui.

Na su Paranoia tai aš visada sutinku, labai gerai pasakyta thumbup.gif drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Murka* @ 2013 03 05, 14:06)

kaip manote jus? jums priimtiniau kai konkreciai yra sutarta diena, valanda, ar dabar visuomet taip buna ka bee kada paskambina, turi visada galeti, nesvarbu kur esi ir pan...

Manau uzmirskit visa tai ir dziaukites, kad cia neisidarbinote
Atsakyti
QUOTE(ellinga @ 2013 03 05, 15:46)
Manau uzmirskit visa tai ir dziaukites, kad cia neisidarbinote

Aš irgi šitą norėjau pasakyt, kad tikrai neverta pergyvent, kad galbūt praradot galimą darbo vietą, bet džiaugtis, kad viskas tuo ir pasibaigė, o ne įkliuvote ten pas juos ir tik nervus susigadinot. Nes bent jau jų pradinė komunikacija su kandidatais nieko gero nežada.
Atsakyti
QUOTE(ader @ 2013 03 05, 14:25)
isiterpsiu cia ne kaip ieskanti darbo, bet kaip siulanti. Laikas nuo laiko pleciam kolektyva ir ieskom nauju darbuotoju. Gaunam nemazai CV, bet , prisipazinsiu, yra be galo sunku rasti tinkama darbuotoja. ir rodos nekeliame ypatingu reikalavimu, darbas nereikalauja kazkokiu specialiu ziniu. pagrindinis reikalavimas rusu kalba (nes dirbame su rusijos rinka). Is gautu CV 50 proc. nemokantys rusu kalbos. Skelbime aiskiai buna nurodyta, kad kalba ne privalumas o butina salyga pirmu numeriu. Viso kito galima zmogu ismokyti, nereikalauju netgi patirties. Nes manau kad is kitos imones su panasia veikla atejes zmogus, vis tiek tures mokytis is naujo ir prisitaikyti prie mano reikalavimu.

Buna ir tokiu atveju, kad susitari su zmogum, kad ateis dirbti nuo pirmadienio, paruosi jam darbo vieta, nuperki kompiuteri, instaliuoji programas, pajungi telefono linija, superki visa kanceliarija, lauki. Ateina pirmadieni-zmogaus nera, nei skambucio nei zinutes. Patikekit-lieku nesupratusi.  g.gif ir taip yra buve ne viena karta.
kai man sako kad Lietuvoj bedarbyste, stebiuosi, nes as darbuotoju nerandu. Ateina arba tokie, kurie nelabai man tinka, arba tokie kurie dirbt nenori (pastaruju dauguma).

Per pokalbi stengiuosi izvelgti tas potencialaus darbuotojo savybes, kurios man yra svarbios (imlumas informacija, reakcija, bendravimo maniera, kultura) kalbames apie buvusia patirti, apie siekius naujame darbe. Nesibaiminu zmoniu, kurie kardinaliai nori pakeisti darbo sriti. 

daug cia visko prirasiau. Reziume  biggrin.gif
nenuleiskit ranku, ieskokit ir rasit darba. Per pokalbius atsipalaiduokit, ir supraskit, kad ne tik darbdavys renkasi, renkates ir jus.  4u.gif Sekmes

Analogiška situacija. Tik ieškom žmogaus, kuris gerai mokėtų AutoCad.

O dėl neateinančių darbuotojų, tai aš nesistebiu. Nemažai tokių būna. Kartais biure pajuokaujam, kad visi geri darbuotojai jau turi darbus. Šiaip jei skelbime parašote menkesnius reikalavimus, gali būti kad geri nekandidatuoja dėl to, kad per menki reikalavimai.

O kartais ne pardavimų vadybininko ieškot? Nes su tokiais pastebėjom, kad laabai problematiška.

Papildyta:
QUOTE(Murka* @ 2013 03 05, 14:46)
prie kavos puodelio pasipasakojau savo buvusioms kolegems apie tai, tai man pasake, kad taves nepasirinko, nes parodei jiems kad nelabai tau tas darbas ir svarbus ir nelabai jo norejai, jeigu jau neatvykai kada jie tave pakviete(nesvarbu kad paskutine minute pakeite susitikimo laika)...  pagal jas, kada pakviecia-tada ir turi galeti atvykti, nesvarbu, kad sutarta diena ir valanda visai kita... as su tuo nesutikau, sakaiu, kad taip darbdavys parodo savo  nerimtuma, poziuri i darbuotoja... o man jos pasake, kad juk tu ieskaisi darbo , o ne darbdavys( tai suprast reikia, kad tu turi sokti pagal jo dudele...)  nesamone biggrin.gif

Greičiausiai taip ir pasirodei, bet kita vertus, ar tau reikia tokio darbo, kuriame kiekvieną sekundę po naujieną. Spėju jame ir įtampos būtų...
Atsakyti
ieskau vadybininko, gana siauroje specializacijoje, yra ir tu pardavimu ir kitu dalyku, bet visko ismokau nuo iki. reikalavimai paprasti: issilavinimas, kalba, sugebejimas dirbti komandoje, komunikabilumas. Neieskau super puper duper protingu menedzeriu. Siekiu tokius uzsiauginti ir suteikti jauniems zmonems galimybes ismokti , dirbti ir uzsidirbti.
Deja, va ir vel administratore, skambina pakviesti zmogu i pokalbi, pasirodo atleiskite per toli vazineti g.gif
Atsakyti
QUOTE(ader @ 2013 03 05, 14:25)

kai man sako kad Lietuvoj bedarbyste, stebiuosi, nes as darbuotoju nerandu. Ateina arba tokie, kurie nelabai man tinka, arba tokie kurie dirbt nenori (pastaruju dauguma).

kodėl tie žmonės dirbt nenori? Gal atlyginimas menkas?
Papildyta:
QUOTE(ader @ 2013 03 05, 16:22)
atleiskite per toli vazineti  g.gif

kas tame blogo?
Atsakyti
QUOTE(oceano @ 2013 03 05, 17:42)
kodėl tie žmonės dirbt nenori? Gal atlyginimas menkas?

Manau ne todėl, o todėl kad žmonės tinginiai iš prigimties hihihi.gif ne visi nori dirbti, ne visi nori stengtis...
Atsakyti
atlyginimas manau nera blogas , mano darbuotojai uzdirba nuo 2500 lt, gauna priedus uz darbo rezultatus. Bet reikia dirbti, o jaunimas dabar nori ne drbti o gauti, va tame ir esme.
Jei ateina jaunas zmogus be jokios patirties ir nori bandomuoju laikotarpiu gauti 2500 lt. as jo klausiu, ka jis man per tuos du bandomuosius menesius uz 2500 lt padarys, kokia nauda atnes. Ir koks atsakymas? as mokysiuos biggrin.gif na nemenka tuomet turetu buti stipendija uz tokius mokslus. lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(ader @ 2013 03 05, 17:49)
atlyginimas manau nera blogas , mano darbuotojai uzdirba nuo 2500 lt, gauna priedus uz darbo rezultatus. Bet reikia dirbti, o jaunimas dabar nori ne drbti o gauti, va tame ir esme.
Jei ateina jaunas zmogus be jokios patirties ir nori bandomuoju laikotarpiu gauti 2500 lt. as jo klausiu, ka jis man per tuos du bandomuosius menesius uz 2500 lt padarys, kokia nauda atnes. Ir koks atsakymas? as mokysiuos  biggrin.gif na nemenka tuomet turetu buti stipendija uz tokius mokslus.  lotuliukas.gif

Mokėčiau rusų, iškart važiuočiau pas Jus dirbti biggrin.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(ader @ 2013 03 05, 16:49)
Jei ateina jaunas zmogus be jokios patirties ir nori bandomuoju laikotarpiu gauti 2500 lt. as jo klausiu, ka jis man per tuos du bandomuosius menesius uz 2500 lt padarys, kokia nauda atnes. Ir koks atsakymas? as mokysiuos  biggrin.gif na nemenka tuomet turetu buti stipendija uz tokius mokslus.  lotuliukas.gif

Nu sakyčiau nemažai tada nori. Sunku patikėt, kad jaunimas be patirties tiek prašytų. Ypač į vadybininko vietą. Aš pati esu nesenai baigusi ir tikrai visi mano pažįstami neprašė daugiau 1500 į rankas (kartais ir mažiau prašo), nors baigę neva prestižinį Lietuvos universitetą, geriausiais pažymiais, mokantys kalbas ir tikrai visi labai kūrybingi, darbštūs ir gabūs. Gal čia persūdot kažką, arba vienetinis toks perliukas pasitaikė smile.gif
Atsakyti