QUOTE(dreamless @ 2013 02 21, 15:14)
Mane irgi erzina, kai paklausia kiek laiko ieškote darbo, tada nustemba ir sako, kad ilgai ieškote...
Aš prieš porą metų darbo ieškojausi metus. Gal nelabai intensyviai, bet ieškojau tikrai ypatingo darbo, tinkamo savo charakteriui.
Kai išgirsdavau šį klausimą ir nustebimą, kad jau taip ilgai ieškote darbo, tai tada ir pasakodavau, kad ieškausi ypatingo darbo, kurio nereikėtų keisti po 3 mėn., kad darbui ir darbdaviui taip pat turiu reikalavimų, kad turiu labai daug patirties (vardinu, kokios), kurią realizuosiu toje įmonėje, ir tai bus ne bet kokia įmonė... Na vienu žodžiu..
Beje, jau po keleto minučiu pokalbis virsdavo cirku, nes iš karto tapdavo aišku, kad vėl pataikiau ne ten, kur noriu, tai belikdavo tik atsipalaiduoti ir su šypsena atsakinėti į tuos nuobodžius standartinius klausimus.
Būdavo, kad iš karto atsiprašydavau, ir išeidavau, bet dažniausiai nepraleisdavau progos pasirepetuoti.
O kaip atėjau į pokalbį, kur ir dabar dirbu, iš karto supratau, kad tikrai noriu čia pasilikti.
Rasit, ankščiau ar vėliau, visos, tuos savo darbus...
Papildyta:QUOTE(Paranoia @ 2013 02 26, 16:42)
Aš tai jaučiu, kad tas "papasakokit apie save" yra įžanginis klausimas, kad užsimegztų pokalbis, žmonės šiek tiek "apsišlifuotų". Nes nuo ko gi kito pradėti? Neklaus iš karto laba diena, kiek metų jūs dirbot šioj įmonėj, o kiek kitoj? Už ką buvot atsakinga? Tai žmogus papasakoja apie save, apie savo keliavimo ar tai žvejojimo pomėgius ir tada galima patogiai pereiti prie klausimų apie darbą.
Aš tai niekur nieko neskaičiau, bet manau, kad klausiant "Papasakokit apie save" tikimasi išgirsti apie darbinę patirtį. Kaip apie ją pasakoti, tai jau žmogaus fantazija, galima pradėti kad ir nuo to, kad Kadangi vaikystėje labai mėgau.... bet iš esmės tai pasakojimas apie pasiekimus darbe.
Ir, apšilus, natūraliai kyla klausimų, prasideda pokalbis.