Įkraunama...
Įkraunama...

Darbo paieškos, patarimai.

QUOTE(LIR @ 2013 02 27, 12:10)
p.s.: labai rekomenduočiau ieškantiesiems pasiskaityti labai seną temą apie profesionalias konsultacijas ieškantiems, tema čia tema Man labai naudinga info  thumbup.gif

Skaitau.. tikrai randu daug idomios informacijos ir labiausiai patikes sakinys: "Todel as kartojau ir kartosiu kiekviena karta - jei nepraejai pokalbio, vadinasi, jis ne tau. Labai rimtai sakau. Sutikti savo zmogu gyvenime sunku. Surasti savo darba siek tiek lengviau, bet irgi nelengva." biggrin.gif
Atsakyti
ruosiusi eiti i darbo pokalbi. labai neramina toks klausimas kodel baigusi universitete viena specialybe, dabar darbinuosi pagal visiskai kitokia nesusijusia? ka tokiu atveju reiktu atsakyt? realioji priezastis kad pagal ta specialybe kuria baigau nera sansu isidarbint..
Atsakyti
QUOTE(waidoshele @ 2013 02 27, 18:37)
ruosiusi eiti i darbo pokalbi. labai neramina toks klausimas kodel baigusi universitete viena specialybe,  dabar darbinuosi pagal visiskai kitokia nesusijusia? ka tokiu atveju reiktu atsakyt? realioji priezastis kad pagal ta specialybe kuria baigau nera sansu isidarbint..

Manęs tokio dalyko kažkodėl dar niekas neklausė biggrin.gif Ir įsidarbinau ne pagal specialybę.
Bet tavo atveju tikriausiai atsakyčiau tai, kaip yra, kad nors specialybė yra gana įdomi, tačiau rasti darbą pagal ją yra labai sudėtinga. Tad ieškai kitokio pobūdžio darbo, kuris tau taip pat patiktų ir domintų, todėl jiems ir parašei/paskambinai.
Nors viena draugė pasakojo, kad sakė, jog jos specialybė neperspektyvi ir ji nematanti ten didelių galimybių, nors ir baigė tas studijas, ir nori dirbti kitoje srityje. Ir priėmė irgi į vieną darbą... biggrin.gif

Kaip aš galvoju... Iš savo patirties jau manau, kad esmė, jog esi baigusi mokslus (nesi tik su kokiu pagrindiniu) ir, kad NORI dirbti (netik užsidirbti), esi žingeidi ir atsakinga asmenybė. Žodžiu, kaip save pateiksi, taip ir bus.
Atsakyti
QUOTE(waidoshele @ 2013 02 27, 17:37)
ruosiusi eiti i darbo pokalbi. labai neramina toks klausimas kodel baigusi universitete viena specialybe,  dabar darbinuosi pagal visiskai kitokia nesusijusia? ka tokiu atveju reiktu atsakyt? realioji priezastis kad pagal ta specialybe kuria baigau nera sansu isidarbint..

Taip ir sakyk: stodama buvau jauna ir nepatyrusi, nenumačiau, kad specialybė nepaklausi, bet visą laiką mokydamasi domėjausi ta ir ta sritimi (dėl kurios eini į pokalbį), turiu tokias ir tokias savybes, moku tą ir tą, greitai mokausi ir išmoksiu tą ir tą, ką reikalausite.

Tikiuosi, kad tokia ir esi ir neapgausi darbdavio bei nesužlugdysi jo įmonės biggrin.gif mirksiukas.gif
Atsakyti
Sveikos! Jei imone skelbima skelbia cv portale, ar siusti cv per ji, ar geriau siusti el pastu, nes jis nurodytas?
Atsakyti
QUOTE(mango @ 2013 02 28, 21:31)
Sveikos! Jei imone skelbima skelbia cv portale, ar siusti cv per ji, ar geriau siusti el pastu, nes jis nurodytas?

Aš siunčiu nurodytu el.paštu...
Atsakyti
QUOTE(mango @ 2013 02 28, 20:31)

O koks portalas?
Atsakyti
Mergaites, gal kam teko darbintis i komercijos vadybininko pozicija? Kokio pobudzio gali buti klausimai per pokalbi? Taip noreciau kuo geriau pasiruost...
Atsakyti
Sveiki,

Siandien apturejau pokalbi darbo,kad oi oi. Jauciausi, kaip zuvis i kranta ismesta, nes visiskai nepasiruosus buvau tokiam pokalbiui. Siunciau cv i administratores darbo vieta. Atvykus i pokalbi, paaiskejo,kad teks bendrauti su imones savininku, kuris yra norvegas. Snekantis angliskai. Pirma mintis buvo,kad galeo perspeti bent pries pakvieciant. Buciau pasiruosusi bent moraliskai. O pasimeciua lygioje vietoje. Gyvenime man taip nebuvo. Dirbusi su Lietuviska rinka visa laika ir anglu kalbos beveik nereikejo. Pasimirsus ta kalba. Pasijutau apgailetinai. Pakalbejom. Bet kiek buciau pakalbejus apie save ir tai ka dirbau pasiruosdama tam pokalbiui, tai ne puses tiek nepasakiau. O alga minimumas su biskuciu ant popieriaus doh.gif Vaziuojant po pokalbio namo vos plauku nenusiroviau, nes kai jau atsitokejau, tai pagalvojau,kad galejau dar ta ir ana pasakyti. O cia elementarus pasimetimas doh.gif Cia kam taip teko netiketai bendrauti ne savo gimtaja kalba darbo pokalbyje is anksto to nezinant?
Atsakyti
QUOTE(dreamless @ 2013 02 21, 15:14)
Mane irgi erzina, kai paklausia kiek laiko ieškote darbo, tada nustemba ir sako, kad ilgai ieškote...

Aš prieš porą metų darbo ieškojausi metus. Gal nelabai intensyviai, bet ieškojau tikrai ypatingo darbo, tinkamo savo charakteriui.
Kai išgirsdavau šį klausimą ir nustebimą, kad jau taip ilgai ieškote darbo, tai tada ir pasakodavau, kad ieškausi ypatingo darbo, kurio nereikėtų keisti po 3 mėn., kad darbui ir darbdaviui taip pat turiu reikalavimų, kad turiu labai daug patirties (vardinu, kokios), kurią realizuosiu toje įmonėje, ir tai bus ne bet kokia įmonė... Na vienu žodžiu..
Beje, jau po keleto minučiu pokalbis virsdavo cirku, nes iš karto tapdavo aišku, kad vėl pataikiau ne ten, kur noriu, tai belikdavo tik atsipalaiduoti ir su šypsena atsakinėti į tuos nuobodžius standartinius klausimus.
Būdavo, kad iš karto atsiprašydavau, ir išeidavau, bet dažniausiai nepraleisdavau progos pasirepetuoti.
O kaip atėjau į pokalbį, kur ir dabar dirbu, iš karto supratau, kad tikrai noriu čia pasilikti.

Rasit, ankščiau ar vėliau, visos, tuos savo darbus... 4u.gif

Papildyta:
QUOTE(Paranoia @ 2013 02 26, 16:42)
Aš tai jaučiu, kad tas "papasakokit apie save" yra įžanginis klausimas, kad užsimegztų pokalbis, žmonės šiek tiek "apsišlifuotų". Nes nuo ko gi kito pradėti? Neklaus iš karto laba diena, kiek metų jūs dirbot šioj įmonėj, o kiek kitoj? Už ką buvot atsakinga? Tai žmogus papasakoja apie save, apie savo keliavimo ar tai žvejojimo pomėgius ir tada galima patogiai pereiti prie klausimų apie darbą.  smile.gif

Aš tai niekur nieko neskaičiau, bet manau, kad klausiant "Papasakokit apie save" tikimasi išgirsti apie darbinę patirtį. Kaip apie ją pasakoti, tai jau žmogaus fantazija, galima pradėti kad ir nuo to, kad „Kadangi vaikystėje labai mėgau....“ bet iš esmės tai pasakojimas apie pasiekimus darbe.
Ir, apšilus, natūraliai kyla klausimų, prasideda pokalbis.
Atsakyti
QUOTE(*Aukse* @ 2013 03 02, 14:48)
Sveiki,

Siandien apturejau pokalbi darbo,kad oi oi. Jauciausi, kaip zuvis i kranta ismesta, nes visiskai nepasiruosus buvau tokiam pokalbiui. Siunciau cv i administratores darbo vieta. Atvykus i pokalbi, paaiskejo,kad teks bendrauti su imones savininku, kuris yra norvegas. Snekantis angliskai. Pirma mintis buvo,kad galeo perspeti bent pries pakvieciant. Buciau pasiruosusi bent moraliskai. O pasimeciua lygioje vietoje. Gyvenime man taip nebuvo. Dirbusi su Lietuviska rinka visa laika ir anglu kalbos beveik nereikejo. Pasimirsus ta kalba. Pasijutau apgailetinai. Pakalbejom. Bet kiek buciau pakalbejus apie save ir tai ka dirbau pasiruosdama tam pokalbiui, tai ne puses tiek nepasakiau. O alga minimumas su biskuciu ant popieriaus  doh.gif  Vaziuojant po pokalbio namo vos plauku nenusiroviau, nes kai jau atsitokejau, tai pagalvojau,kad galejau dar ta ir ana pasakyti. O cia elementarus pasimetimas  doh.gif  Cia kam taip teko netiketai bendrauti ne savo gimtaja kalba darbo pokalbyje is anksto to nezinant?

Man yra tekę ne kartą. Bet kažkaip normaliai viskas būdavo. Gal kad šiaip neturiu kompleksų ir pakankamai daug patirties bendrauti savo antra kalba, todėl visiškai nebuvo sunku.

Beje, man bent kiek pikta, kad norvegai (ir panašūs) čia atvažiuoja, moka minimumus (kas jiems patiems yra centai) ir dar daro atrankas didžiausias doh.gif Grynai ieško pigios, kvalifikuotos darbo jėgos. Kartais nori mokėt net mažiau negu kad vietiniai darbdaviai mokėtų. g.gif Įsivaizduoja, kad čia žmonės eis už visiškus centus dirbti ir dar jiems kojas bučiuos, kad darbo davė. Vieną kartą teko susidurti su tokiu, kuris ieško kvalifikuotų žmonių (pabaigusių univerus) Lietuvoj ir siunčiasi juos į užsienį dirbti, aišku, už minimumą tenai, sąlygos tokios, kad praktiškai reikia savo asmeninį gyvenimą paaukoti ir visiškai atsiduoti jo įmonei, sąlygos ten irgi labai neaiškios darbo, nieko prieš tai neišaiškina aiškiai (įtariau, kad gali būti kažkas neskaidraus). Tai kai jam atsakiau, pareiškė, kad daugiau neieškos žmonių Lietuvoj per mane (aš tik susijuokiau, nes nu koks man skirtumas, dar geriau - mažesnė emigracija, mažesnis protų nutekėjimas lotuliukas.gif o tai Lietuva čia už mokesčių mokėtojų pinigus išlavina jaunus žmones, o jis paskui parsiskraidina juos į užsienį vergaut savo šaraškino kontorose).
Atsakyti
QUOTE(Paranoia @ 2013 03 02, 22:21)
Man yra tekę ne kartą. Bet kažkaip normaliai viskas būdavo. Gal kad šiaip neturiu kompleksų ir pakankamai daug patirties bendrauti savo antra kalba, todėl visiškai nebuvo sunku.

Beje, man bent kiek pikta, kad norvegai (ir panašūs) čia atvažiuoja, moka minimumus (kas jiems patiems yra centai) ir dar daro atrankas didžiausias  doh.gif  Grynai ieško pigios, kvalifikuotos darbo jėgos. Kartais nori mokėt net mažiau negu kad vietiniai darbdaviai mokėtų.  g.gif Įsivaizduoja, kad čia žmonės eis už visiškus centus dirbti ir dar jiems kojas bučiuos, kad darbo davė. Vieną kartą teko susidurti su tokiu, kuris ieško kvalifikuotų žmonių (pabaigusių univerus) Lietuvoj ir siunčiasi juos į užsienį dirbti, aišku, už minimumą tenai, sąlygos tokios, kad praktiškai reikia savo asmeninį gyvenimą paaukoti ir visiškai atsiduoti jo įmonei, sąlygos ten irgi labai neaiškios darbo, nieko prieš tai neišaiškina aiškiai (įtariau, kad gali būti kažkas neskaidraus). Tai kai jam atsakiau, pareiškė, kad daugiau neieškos žmonių Lietuvoj per mane (aš tik susijuokiau, nes nu koks man skirtumas, dar geriau - mažesnė emigracija, mažesnis protų nutekėjimas  lotuliukas.gif o tai Lietuva čia už mokesčių mokėtojų pinigus išlavina jaunus žmones, o jis paskui parsiskraidina juos į užsienį vergaut savo šaraškino kontorose).

O man pirma karta taip papuole. Kiek teko bendrauti su darbdaviais, tai ne karto su uzsenieciu neteko del darbo kalbetis. Todel pasimeciau. Bendraujant su klientais uzsenieciais taip nesupanikuodavau, nes zinai kur vaziuoji ir su kuo bendrausi. Grynais zioplas supanikavimas ne laiku ir ne vietoj. pati ant save spykau. Vista pasirodziau pati pries save vien doh.gif

Visur visokiu darbdaviu yra. Bent kai yra uzsienio kapitalo imones Lietuvoj, tai daug kas dziaugiasi ten dirbdami smile.gif Bet siandien rynai ant tavi nupasakoto varianto "uz centus" uzsiroviau ax.gif
Atsakyti