Įkraunama...
Įkraunama...

Darbo paieškos, patarimai.

QUOTE(braske09 @ 2013 02 26, 14:59)
Tai vat - kaip žinoti-kur tas viduriukas? g.gif
Išsiuntus ir aš į kelias vietas CV. Į žemesnes pozicijas(pardavėja, konsultantė ir pan.) kad ir kaip norėčiau, niekas net nepriima, mat išsilavinimas per aukštas doh.gif realiai į pokalbius net nepakviečia, taip kad į šias vietas net nebepretenduoju...
O pagal išsilavinimą ir darbo patirtį...Skelbimų tragiškai trūksta.Pastebėjau kad pliuso prideda nuotrauka (dažniausiai kandidatuoju į administratorės pareigas).

Oi kokia pažįstama situacija. Manęs į pokalbius dėl pardavėjos darbo ir nekviečia. Šiandien darbo pokalbyje man buvo užsiminta, kad mano kvalifikacija per aukšta administratorės pareigom doh.gif . Taip pat užkliuvo, kad neturiu darbo patirties verysad.gif (dar buvo pora nejaukių klausimų). Vienu žodžiu pasijaučiau šiandien visai beviltiška, bet bandau save guosti, kad čia pilnatis kalta ir visi kada nors, jei ieško randa darbą biggrin.gif .
Atsakyti
O aš susidariau įspūdį kad jie labai atmestinai skaito CV. Aš darbo patirties neturiu, esu parašiusi praktikas, kai ateinu į pokalbį, jie vos pamato kad ten praktikos, žiūri į tą parašymą, o aš jiems dar turiu pasakyti kad tai ne darbinė patirtis, o praktika, nors aiškiai parašyta! smile.gif
O klausimas ką veikėte iki šiol, kodėl nedirbote, yra nužudantis doh.gif Labai nemėgstu to klausimo, nes mano reikalas ką aš veikiau (Na turiu omeny savo atvejį kai nenoriu pasakoti kodėl nedirbau nes tai mano asmeninis reikalas, nes tai susiję su skaudžiais gyvenimo įvykiais).
Reikės pradėt sakyt kad buvau užsienyje biggrin.gif Bet ir tai tada pradės klausinėti ką ten dariau biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(saavaa @ 2013 02 26, 17:39)
Sveikutes,
Noriu pasipasakoti ir paklausti..
Buvau pokalbyje, iš susirinkusių kandidatų pasirinko mane tolimesniam pokalbiui su direktoriumi. Po pokalbio su juo, personalo vadybininkė, sakė, kad paskambinsim. Tačiau jau antra diena kaip neskambina..  verysad.gif iš patikimų šaltinių žinau, kad dar nieko nepasirinko. Vilties, kad pasirinks mane mažai turiu..
Toje įmonėje dirba (skyriaus/padalinio vadovu/direktoriumi) buvęs mano kursiokas, nors per daug su juo nesibičiuliavom studijų metu, bet sakau gal pabandyti per kokį facebook'ą pakalbint jį ir priminti jam, kad kažkada kvietė dirbt į tą įmonę? Kaip sakant paprašyti užtarimo dėl priėmimo į darbą? Kaip manot, ar verta taip nusižemint?  g.gif

Labukas, apie šia situaciją jau regis skaičiau kažkurioje kitoje temoje, tai supratau, kad tiesioginiam vadovui jūs puikiausiai tikot, todėl man regis generalinis direktoriui tiesioginio vadovo atsiliepimas turėtų būti svarbus (nes su juo daugiau susidursit ir jis geriau žino skyriaus specifiką, kultūrą ir pan.). Tuo tarpu jeigu galimo/ būsimo vadovo teigiamas atsiliepimas gen. direktoriui pasirodė nepakankamas, kažin ar kursioko užtarimas-protekcija turėtų lemiamos reikšmės. Bet kažkaip aptakiai, kursioko galima paklausti pvz. pretendavau į tą poziciją, gal žinai ar kažką jau priėmė ar dar svarsto smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Teisybes_ieskotoja @ 2013 02 26, 18:24)
O aš susidariau įspūdį kad jie labai atmestinai skaito CV. Aš darbo patirties neturiu, esu parašiusi praktikas, kai ateinu į pokalbį, jie vos pamato kad ten praktikos, žiūri į tą parašymą, o aš jiems dar turiu pasakyti kad tai ne darbinė patirtis, o praktika, nors aiškiai parašyta! smile.gif
O klausimas ką veikėte iki šiol, kodėl nedirbote, yra nužudantis  doh.gif Labai nemėgstu to klausimo, nes mano reikalas ką aš veikiau (Na turiu omeny savo atvejį kai nenoriu pasakoti kodėl nedirbau nes tai mano asmeninis reikalas, nes tai susiję su skaudžiais gyvenimo įvykiais).
Reikės pradėt sakyt kad buvau užsienyje  biggrin.gif  Bet ir tai tada pradės klausinėti ką ten dariau biggrin.gif

Manęs ir visad perklausia tai esat, kur nors dirbusi doh.gif Aš ir kažkada pagalvojau, kad gal reiktų meluoti, kad kur užsienyje nelegaliai dirbau, bet tada kažkaip permąstau, kad gali pradėti klausinėti kur ir kuo, kaip ten sekėsi tai kodėl vėl neemigruoju. Be to kažkaip manau vis tiek yla iš maišo kada nors išlystų, gal ne iš karto, bet gal po kokių poros mėnesių ar net metų.
Atsakyti
Sveikos, gal kam tekę susidurti... Per kiek laiko paskambina pasakyti rezultatų dėl darbo valstybės institucijoje, bet dėl darbo pagal darbo sutartį (ne tarnautojui)?

Ieškojau kuris laikas pakeisti darbo vietą, nubėgau į keletą darbo pokalbių. Ir šiandien sužinojau, kad viena įmonė mane priima, tai baisiai nudžiugau, bet kartu dabar ir nerimas, nes yra didelė galimybė, kad priims mane ir antroji įstaiga, kur daug labiau noriu ir grynai pagal specialybę, perėjau du pokalbius jau ir testus atlikau. Reziumė - su manimi trys kandidatės liko. Ir iš mūsų trijų spręs direktorius, ką pasilikti.
To antro darbo baisiai norėčiau, bet jau dabar visaip kaip kirba baisios mintys, kaip reikėtų pasakyti tai naujai darbovietei, kur šiandien pasakė, kad priima, jog ai ne, persigalvojau... Padirbusi porą dienų, išeinu iš jūsų doh.gif
Žinau, kad reikėtų negalvoti apie tai, ko dar nėra, bet nežinau kur dėtis blink.gif
Papildyta:
QUOTE(dreamless @ 2013 02 26, 18:40)
Aš ir kažkada pagalvojau, kad gal reiktų meluoti, kad kur užsienyje nelegaliai dirbau, bet tada kažkaip permąstau, kad gali pradėti klausinėti  kur ir kuo, kaip ten sekėsi tai kodėl vėl neemigruoju.

Pas mane yra laiko tarpas, kai nedirbau... Bet aš iš tikrųjų buvau keliems mėnesiams išvykus padirbėti biggrin.gif Ir dirbau legaliai (bet į CV nerašau, nes visai ne į temą tokia patirtis darbinė....) biggrin.gif O grįžus kuris laikas dar neieškojau darbo... Vienas darbdavys tik klausė, ką veikiau tuo metu.. Taip ir pasakiau, kad buvau išvykusi padirbėti ten ir ten. Neklausė nei kodėl atgal nevažiuoju, nei ką dirbau smile.gif
Atsakyti
QUOTE(dreamless @ 2013 02 26, 17:40)
Manęs ir visad perklausia tai esat, kur nors dirbusi  doh.gif  Aš ir kažkada pagalvojau, kad gal reiktų meluoti, kad kur užsienyje nelegaliai dirbau, bet tada kažkaip permąstau, kad gali pradėti klausinėti  kur ir kuo, kaip ten sekėsi tai kodėl vėl neemigruoju. Be to kažkaip manau vis tiek yla iš maišo kada nors išlystų, gal ne iš karto, bet gal po kokių poros mėnesių ar net metų.

Na, gali sakyt, kad ten dirbai nekvalifikuotą darbą ir užsidirbusi šiek tiek pinigų ir įspūdžių gavusi, dabar nori ieškotis darbo Lietuvoj. O ar išlįs yla iš maišo, kad dirbai ar nedirbai užsieny. Tai kaip ji gali išlįsti? Tiesiog nebekalbi daugiau apie tai, ir tiek. Ir šiaip, jei sakysi, kad ten dirbai kokį nekvalifikuot darbą vien dėl pinigų, manau, kad per daug ir nesigilintų po to, kokia darbovietė, ką tiksliai veikei ir t.t.

Beje, mane irgi nervina, kai klausinėja, o ką veikei tuo metu, jei taip ilgai darbo ieškai, iš ko gyvenai? Vos ne, o tau negėda, kad jau tiek laiko nedirbi??? Bet iš kitos pusės, koks jiems skirtumas, ką aš veikiau? Tai mano gyvenimas, darau su juo ką noriu... Svarbu, kad dabar esu pas juos kabinete ir esu pasiruošus tą darbą dirbti, turiu kvalifikaciją, motyvaciją, darbo kažkokios patirties.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Paranoia: 26 vasario 2013 - 18:02
QUOTE(Paranoia @ 2013 02 26, 18:51)
Na, gali sakyt, kad ten dirbai nekvalifikuotą darbą ir užsidirbusi šiek tiek pinigų ir įspūdžių gavusi, dabar nori ieškotis darbo Lietuvoj. O ar išlįs yla iš maišo, kad dirbai ar nedirbai užsieny. Tai kaip ji gali išlįsti? Tiesiog nebekalbi daugiau apie tai, ir tiek. Ir šiaip, jei sakysi, kad ten dirbai kokį nekvalifikuot darbą vien dėl pinigų, manau, kad per daug ir nesigilintų po to, kokia darbovietė, ką tiksliai veikei ir t.t.
Beje, mane irgi nervina, kai klausinėja, o ką veikei tuo metu, jei taip ilgai darbo ieškai, iš ko gyvenai? Vos ne, o tau negėda, kad jau tiek laiko nedirbi??? Bet iš kitos pusės, koks jiems skirtumas, ką aš veikiau? Tai mano gyvenimas, darau su juo ką noriu... Svarbu, kad dabar esu pas juos kabinete ir esu pasiruošus tą darbą dirbti, turiu kvalifikaciją, motyvaciją, darbo kažkokios patirties.

Tai va va, ką aš ir sakau, koks skirtumas ką veikiau kol nedirbau, kodėl nedirbau, ar kodėl neieškojau darbo, kodėl reikia aiškintis, ir dar jaustis blogai kad yra tarpas per kurį nedirbai smile.gif
Atsakyti
QUOTE(dreamless @ 2013 02 26, 17:40)
...tiesioginiam vadovui jūs puikiausiai tikot, todėl man regis generalinis direktoriui tiesioginio vadovo atsiliepimas turėtų būti svarbus (nes su juo daugiau susidursit ir jis geriau žino skyriaus specifiką, kultūrą ir pan.). Tuo tarpu jeigu galimo/ būsimo vadovo teigiamas atsiliepimas gen. direktoriui pasirodė nepakankamas, kažin ar kursioko užtarimas-protekcija turėtų lemiamos reikšmės. Bet kažkaip aptakiai, kursioko galima paklausti pvz. pretendavau į tą poziciją, gal žinai ar kažką jau priėmė ar dar svarsto smile.gif

Dar prie savo situacijos pridėsiu ir tai, kad tas generalinis yra mano LDB tarpininkės vyras doh.gif Tai jau vien jau jos pasiūlymas personalui, kad atkreiptų į mane dėmesį manau pakankamai didelė rekomendacija. O kursiokas būtų tik kaip dar viena pagalbinė priemonė smile.gif Pati gen. žmona dar šiandien paskambino pasiteirauti ar sulaukiau skambučio, ar susisiekiau su kursioku (nes ji pati man ir rekomendavo su juo sukontaktuoti). Tarpininkė sakė nebendraujanti su vyru bent jau jo darbiniais reikalais smile.gif Tai už tai aš čia visa dvejonėse paskendusi ar reik dar man užtarimo iš ten dirbančio asmens.. unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(saavaa @ 2013 02 26, 18:41)
Dar prie savo situacijos pridėsiu ir tai, kad tas generalinis yra mano LDB tarpininkės vyras doh.gif  Tai jau vien jau jos pasiūlymas personalui, kad atkreiptų į mane dėmesį manau pakankamai didelė rekomendacija. O kursiokas būtų tik kaip dar viena pagalbinė priemonė smile.gif Pati gen. žmona dar šiandien paskambino pasiteirauti ar sulaukiau skambučio, ar susisiekiau su kursioku (nes ji pati man ir rekomendavo su juo sukontaktuoti). Tarpininkė sakė nebendraujanti su vyru bent jau jo darbiniais reikalais smile.gif Tai už tai aš čia visa dvejonėse paskendusi ar reik dar man užtarimo iš ten dirbančio asmens..  unsure.gif

Rekomendacijų prašyti tikra neturėtų būti gėda. Aš jūsų vietoj drąsiai skambinčiau buvusiam kursiokui, pašnekėčiau apie jūsų dalyvavimą atrankoje ir paprašyčiau parekomenduoti.
Vienoj darbovietėj taip pat buvau priimta po kursioko rekomendacijos smile.gif tiesa, tuomet personalo vadovė pati klausė, gal kas iš mano pažystamų dirba jų įmonėje, ir netyčia prisiminus kursioką pasiūlė su juo pašnekėti. O anas parekomendavo ir buvau priimta.
Daug kur rekomendacijos labai svarbios, net jei rekomenduoja prieš 6 metus buvęs kursiokas smile.gif
Atsakyti
QUOTE(sviecia_saule @ 2013 02 26, 17:48)
Per kiek laiko paskambina pasakyti rezultatų dėl darbo valstybės institucijoje

kadangi kai jie iesko, vadinasi nera kazkuo kitu pakeisti (is rezervo, is savu ir t.t.), tai turetu pranesti iskart, nes kaip ir skubiai reikia, kruvis, darbai dega, na gal kita darbo diena... jeigu nesulaukiate skambucio kelias dienas, sakyciau nebesukite galvos, ir dirbkite ten, kur jus prieme (I darbe), ko gero valstybineje istaigoje pasirinko kita kandidata mirksiukas.gif ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Otra @ 2013 02 26, 16:27)
Esu skaiciusi vienos psichologes pamastymus apie klausimus, uzduodamus per pokalbi, tai atseit uz prasymo "papasakokit apie save" slypi noras isgirsti apie darbine patirti. Butent tai, kas is tiesu turetu dominti darbdavi. Ne apie tai, kaip tau patinka zvejoti, ar kad tavo megstamiausias patiekalas cepelinai, o apie savo darbine patirti. Nezinau, kiek tame tiesos. Matyt nemazai. Bet kiekvienam atvejui greiciausiai irgi nereiketu taikyti.

Būtent darbinė ir domina.
Atsakyti
Sveiki,
norėčiau paklausti visų ieškančiųjų ir vykdančių atrankas ko yra verta asmeninė konsultacija ieškančiąjąm darbo. kada tai yra vertinga? Svarstau ar verta kreiptis į Noriu personalo sprendimų grupę (Kaune) dėl individualios konsultacijos. Ko iš to tikėčiausi? a) atsakomojo ryšio cool.gif įtraukimo į duomenų bazę ir realių darbo pasiūlymų, kurie atitiktų mano asmenines kompetencijas, asmenines savybes ir pan. Ar kas bandėte kreiptis? Kokie atsiliepimai? Ačiū 4u.gif
p.s.: labai rekomenduočiau ieškantiesiems pasiskaityti labai seną temą apie profesionalias konsultacijas ieškantiems, tema čia tema Man labai naudinga info thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(_alba @ 2013 02 27, 09:44)
kadangi kai jie iesko, vadinasi nera kazkuo kitu pakeisti (is rezervo, is savu ir t.t.), tai turetu pranesti iskart, nes kaip ir skubiai reikia, kruvis, darbai dega, na gal kita darbo diena... jeigu nesulaukiate skambucio kelias dienas, sakyciau nebesukite galvos, ir dirbkite ten, kur jus prieme (I darbe), ko gero valstybineje istaigoje pasirinko kita kandidata  mirksiukas.gif  ax.gif

Tai matyt taip ir bus... Et... verysad.gif
Atsakyti