QUOTE(T.P.Keberiokst @ 2013 03 15, 20:45)
Tai gal jau jinai kazkur yra?
šito nežinau...
QUOTE(lollypopas @ 2013 03 15, 23:29)
kitty o zinai man kartais tokios durnos mintys kyla (paskaicius viena is Zarskaus knygu), o gal yra ir tame tiesos, nzn, taciau as taip pat kur beeiciau, ka bedaryciau, kaip beisivaizduociau mano ir MB ateiti - visada matau berniuka tamsiaplauki, grazuti toki ir visada pagalvoju kodel butent berniukas netgi su vyru kaip padiskutuojam apie vaikus visada kalba eina tik apie berniukus tai ir galvoju nejaugi as "uzblokuoju" kelia mergaitei (kaip kad kalbama Zarskaus knygoje, kad musu mintys tai didelis ginklas ar kazkas panasaus) zodziu toks jausmas kad pati (ar patys abu si vyru) neisileidziame tos mergaites, gal ji savaime ateitu jeigu tik "atidarytumem duris" cia aisku jau kalbu is filosofines puses
gal sakau ir pas jus taip - jeigu isileistum berniuka i savo mintis, gal viskas butu paprasciau bet cia tik mano pamastymai tokie nes man paciai to dar nepavyko padaryti
gal sakau ir pas jus taip - jeigu isileistum berniuka i savo mintis, gal viskas butu paprasciau bet cia tik mano pamastymai tokie nes man paciai to dar nepavyko padaryti
galvojau ir apie tai, bet neužsidarom mes, vyras va nori berniuko, galvojam ir apie jį, o mergaitė tiesiog yra kažkur pojūčiuose ar svajonėse, nu ką aš padarysiu...
QUOTE(Abelo @ 2013 03 16, 21:07)
Ir apie tas "blogąsias" mamas:
Dvasia neateina lengvai, nerūpestingai pagyventi. Tėvai, kurių gyvenimo principas - pagyvensiu, pasilinksminsiu, užkopsiu karjeros laiptais, pirksiu butą/namą/automobilį, sukaupsiu turtą ir t.t. dažniausiai neturi vaikų. Vaikas žino, kad tokia motina nenori jo meilės, dabar jai reikia žaisliuko, o senatvėje - ramentų. Jis tokią vadinamą padorią motiną iškeis į tą, kuri gal ir duos niuksą, bet be galo mylės ir kada nors ištars "Ateik, padėk, patark, pati nebesusitvarkau, man džiugu, kai mes kartu ropšiamės". Iš tokios motinos yra ko pasimokyti.
Vaikai nori, kad jų motina būtų motiniška. Moteris, kuri labai rūpinasi savo išvaizda, gėdijasi savo didelio pilvo, gali likti bevaikė. Moteris, kuri baiminasi visko - nevaisingumo, nėštumo, gimdymo ir t.t., taip ir liks bijoti - vaikas negims, kad negėdintų jos.
Geriausias patarimas - susikurikite motinos idealą, įsivaizduokite savo gyvenimą su ja. Įsivaizduokite įvairias situacijas, jų sprendimus skirtingomis sąlygomis, o jei kyla keblumų, pataisykite idealųjį vaizdinį.
Dabar įsivaizduokite save tos motinos vietoje. Įsivaizduokite save pramote, kuri džiaugiasi kiekvienu gimstančiu vaiku, peržengianiu gyvenimo slekstį.
(..) pakalbėkite su būsimuoju savo vaiku taip, kaip norėtumėte, kad jūsų motina su jumis kalbėtų. Tada jis ateis.
Dar rašoma ir apie kitų šeimos narių įtaką (ypač būsimų močiučių). Kaip jos galvoja, kad "žentas netinkamas, tai nors vaikų nebūtų", paskui pasidaro tinkamas, o mintis jau paleista ir stipriai, nes pirmieji jausmai būną labai stiprūs, kaip "nenoriu, kad mano dukra kentėtų gimdymo baisumus", jei jai teko kentėti, tai ir nekenčiam tų "baisumų" ir pan. Ir ką daryti toms, kurios žino savo mamų mintis (tiesiogiai ar nelabai tiesiai išreikštas):
Žinote savo motinų mintis, žinote, kaip jas mylite, kaip jautriai reaguojate į jų žodžius. Atleiskite savo motinai už blogus žodžius, nes ji to nežinojo, atsiprašykite būsimo vaiko, jei neapsaugojote nuo savo motinos neigiamos įtakos.
Dvasia neateina lengvai, nerūpestingai pagyventi. Tėvai, kurių gyvenimo principas - pagyvensiu, pasilinksminsiu, užkopsiu karjeros laiptais, pirksiu butą/namą/automobilį, sukaupsiu turtą ir t.t. dažniausiai neturi vaikų. Vaikas žino, kad tokia motina nenori jo meilės, dabar jai reikia žaisliuko, o senatvėje - ramentų. Jis tokią vadinamą padorią motiną iškeis į tą, kuri gal ir duos niuksą, bet be galo mylės ir kada nors ištars "Ateik, padėk, patark, pati nebesusitvarkau, man džiugu, kai mes kartu ropšiamės". Iš tokios motinos yra ko pasimokyti.
Vaikai nori, kad jų motina būtų motiniška. Moteris, kuri labai rūpinasi savo išvaizda, gėdijasi savo didelio pilvo, gali likti bevaikė. Moteris, kuri baiminasi visko - nevaisingumo, nėštumo, gimdymo ir t.t., taip ir liks bijoti - vaikas negims, kad negėdintų jos.
Geriausias patarimas - susikurikite motinos idealą, įsivaizduokite savo gyvenimą su ja. Įsivaizduokite įvairias situacijas, jų sprendimus skirtingomis sąlygomis, o jei kyla keblumų, pataisykite idealųjį vaizdinį.
Dabar įsivaizduokite save tos motinos vietoje. Įsivaizduokite save pramote, kuri džiaugiasi kiekvienu gimstančiu vaiku, peržengianiu gyvenimo slekstį.
(..) pakalbėkite su būsimuoju savo vaiku taip, kaip norėtumėte, kad jūsų motina su jumis kalbėtų. Tada jis ateis.
Dar rašoma ir apie kitų šeimos narių įtaką (ypač būsimų močiučių). Kaip jos galvoja, kad "žentas netinkamas, tai nors vaikų nebūtų", paskui pasidaro tinkamas, o mintis jau paleista ir stipriai, nes pirmieji jausmai būną labai stiprūs, kaip "nenoriu, kad mano dukra kentėtų gimdymo baisumus", jei jai teko kentėti, tai ir nekenčiam tų "baisumų" ir pan. Ir ką daryti toms, kurios žino savo mamų mintis (tiesiogiai ar nelabai tiesiai išreikštas):
Žinote savo motinų mintis, žinote, kaip jas mylite, kaip jautriai reaguojate į jų žodžius. Atleiskite savo motinai už blogus žodžius, nes ji to nežinojo, atsiprašykite būsimo vaiko, jei neapsaugojote nuo savo motinos neigiamos įtakos.
OMG... su mama mano santykiai puikūs, ji yra geriausia mama, kokios galėčiau norėti, vaikų pradėjom norėti anksti ir jokios karjeros būtent dėl to ir nedariau, dėl išvaizdos man dzin , nėščia jaučiausi be proto laiminga ir graži, pirkausi sukneles ir vaikščiojau iškėlus nosį, jokiųsunkumų nebijau, jų buvo daug su dukryte ir dabr sutikčiau turėti dar daugiau.
Šiaip vat...tokias knygas galima imti ir rašyti.. Turiu aš kažkokią teoriją, sėdu, rašau, pagrindžiu tuo, kad "Nijolė iš Pabradės irgi apie tai pasakojo", ir, žiūrėk, net ir kapitalą susikraunu. O pabandyk prastumti kokią rimtą moksliškai pagrįstą teoriją...Tyrinėsi jau turimą medžiagą, atlikinėsi stebėjimus, eksperimentus, kursi kontrolines grupes, rašysi straipsnius, tam, kad galėtum publikuoti juos pripažintame leidinyje, turėsi dar pereiti oponentų, recenzentų kritiką, žodžiu, darbo mažiausiai keliems metams. O visas šitas popsas - sėdžiu ir rašau, nes man taip atrodo. Vat manau, kad perimame savo protėvių kaltes, kad jei nepastoji, vadinasi, esi netinkama, blogos sielos (na ir kas išmatuos tą sielą su visais jos blogumais, kas man įrodys, kad aš klystu?), kad vaikai renkasi tėvus 5 metus (būtent 5, ne 6 ar 4), o jei man kas nors paprieštaraus, aš pritaikysiu kokį nors tam tinkamą argumentą, iš serijos "šiuo atveju yra kitaip, nes.." arba "Viešpaties keliai nežinomi". Nes man nereikia to IŠ TKRŲJŲ įrodyti, man tik reikia, kad turintys problemų žmonės "užkibtų" ir patikėtų. Tiesiog.
Nepykit, tiesiog išsakau savo nuomonę.