Įkraunama...
Įkraunama...

Nevaisingumas ir psichologinės problemos

QUOTE(Nakviša @ 2013 03 15, 23:49)
Dievas čia ne prie ko. Nekaltinkite, neburnokite. Jis nieko nedaro, ką daro patys žmonės.
Ar bandėte kada nors savo maldose ne prašyti, o tiesiog padėkoti?
Atvirai pasakius, senai jau bebuvau išpažinties ir netgi nežinau ar galėčiau sau pati (net ne kunigui) meluoti, kad gailiuosi savo praeities, kurioje buvo tiek ir džiaugsmo, tiek ir skausmo. Bet aš esu dėkinga Dievui (gyvenimui, visatai, materijai, energijai, begalybei ir dar kaip tik norite vadinti), kad šiandiena turiu gyvenimą tokį, kokį turiu. Mano praeitis sukūrė mane tokią, kokia aš esu šiandiena. Ir už save esu atsakinga aš pati, o ne Dievas.
Ir melskitės ne Jam, melskitės SAU, nes jumyse yra ta pati dieviškoji gyvenimo kibirkštis.

Tiek iš Nakvišos tikėjimo žodžio paskaitų smile.gif

drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Nakviša @ 2013 03 16, 00:49)
Na nesi kitokia: esi žmogus iš kūno ir kraujo. Nereikia slėptis nuo savo jausmų, jeigu jie nekenkia aplinkiniams.

Papildyta:

Dievas čia ne prie ko. Nekaltinkite, neburnokite. Jis nieko nedaro, ką daro patys žmonės.
Ar bandėte kada nors savo maldose ne prašyti, o tiesiog padėkoti?
Atvirai pasakius, senai jau bebuvau išpažinties ir netgi nežinau ar galėčiau sau pati (net ne kunigui) meluoti, kad gailiuosi savo praeities, kurioje buvo tiek ir džiaugsmo, tiek ir skausmo. Bet aš esu dėkinga Dievui (gyvenimui, visatai, materijai, energijai, begalybei ir dar kaip tik norite vadinti), kad šiandiena turiu gyvenimą tokį, kokį turiu. Mano praeitis sukūrė mane tokią, kokia aš esu šiandiena. Ir už save esu atsakinga aš pati, o ne Dievas.
Ir melskitės ne Jam, melskitės SAU, nes jumyse yra ta pati dieviškoji gyvenimo kibirkštis.

Tiek iš Nakvišos tikėjimo žodžio paskaitų smile.gif

na sutinku ir su tavo zodziais drinks_cheers.gif taciau sako D yra visagalis - tai jeigu taip kodel leidzia tiems ka tik gimusiems vaikams afrikoj mirti nuo visu tu ligu unsure.gif na vat to niekada ir nesupratau blink.gif o kaip del vandens - jeigu jau sukure pasauli a tai ko to vandens pagailejo jiems ten g.gif kame reikalas? labai apmaudu verysad.gif vat tau ir D doh.gif

aisku as D tikiu ir visada kovoju su savo MB del to biggrin.gif na jis netiki - jis tik remiasi faktais, mokslu, kur daugeli dalyku lengvai paaiskina, taciau kai manes uzklasusia vat tokiu dalyku as ir pati pradedu abejoti unsure.gif

na ok, isgyvensim mes be tu vaiku, bala nemate...taciau kuom kalti tie mazyliai kur gime Afrikoj ir del tokio ten klimato, moskytu ir visu kitu bjaurasciu mirsta verysad.gif

nzn, bet daug klausimu pas mane galvoj visada 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Nakviša @ 2013 03 15, 22:36)
...telieka tik nusimatyti sau pačiai ribą, ties kurią bus sustojama ir pasakoma: "STOP". Tą ribą kiekviena nusistato pati sau.
Visos turime suvokti, kad nėštume sau į gimdą nesusikiši, o jei ir susikiši - nėrsa tokių vinių ir tokių klijų, kurie garantuotų 100% rezultatą.

Vat apie tai ne kartą pagalvoju, tik kad tas STOP nesigauna biggrin.gif
Atsakyti
Iš kitos knygos apie tas pasamonines galias ir priežastis ("Mokymas išlikti gyvam" Luule Viilma):
Naujų laikų vaikai nori ateiti į pasaulį neišgyvendami streso. Jie nori įvykdyti savo gyvenimo planą, o ne atitaisyti tėvų kaidas. Visas nerimas, baimės, klaidingi vaizdiniai, persitempimai, norai ir t.t. atbaido dvasią nuo kelionės į stresų atmosferą, nes žino, kad tėvų jausmai ir įsitikinimai pereis jai. Protinga dvasia jau išmoko šias pamokas - ateiti ir jas pakartoti nėra prasmės. (...) Jūs įsivaizduojate ydingo vystymosi, gimdymo traumų baisumus ir t.t. Vaiko dvasia viską mato ir nusprendžia neateiti, nes: 1) ji nenori blogo motinai; 2) mylėti savo motiną galima ir būnant dvasia; 3) ji nenori būti kalta; 4) ji nenori gimti motinai, kuri netiki, kad vaiko rankose gimimo išmintis ir jėga; 5) ji žino, kad slegiama stresų, neįvykdys savo gyvenimo užduoties. (...) tad kam vaikui gimti? Toks vaikas palauks, kol motina pasidarys protingesnė, ims teisingai mąstyti, tada ir ateis. Jei būtumėte tas vaikas - eitumėtė ar palauktumėte? Ypač jei būtumėte geras, ryžtingas ir galėtumėte pasirinkti. Toliau, ką siūlo daryti:
(...) padėkite išlaisvinti stresus. Išanalizuokite savo santykius su tėvais, vyru, pasauliu ir būsimu vaiku. Atleiskite savo tėvams už iš kažkur atsiradusius stresus. Atleiskite visiems, kurie jums nepatinka. Atleiskite SAU, kad visa tai perėmėte. Prašykite būsimo vaiko atleidimo, kad trukdėte jam ateiti. Pakalbėkite su juo atvirai, lyg jis būtų šalia. Pakalbėkite taip atvirai, kaip tik galite, nes vaikas gimsta tėvams, o ne patriotams ar visuomenei. Pasijauskite motina, kuri moko tai, ką moka, ir dėl to džiaugiasi, neniekina savęs, nekeikia savęs dėl kvailumo.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Abelo: 16 kovo 2013 - 19:49
Ir apie tas "blogąsias" mamas:
Dvasia neateina lengvai, nerūpestingai pagyventi. Tėvai, kurių gyvenimo principas - pagyvensiu, pasilinksminsiu, užkopsiu karjeros laiptais, pirksiu butą/namą/automobilį, sukaupsiu turtą ir t.t. dažniausiai neturi vaikų. Vaikas žino, kad tokia motina nenori jo meilės, dabar jai reikia žaisliuko, o senatvėje - ramentų. Jis tokią vadinamą padorią motiną iškeis į tą, kuri gal ir duos niuksą, bet be galo mylės ir kada nors ištars "Ateik, padėk, patark, pati nebesusitvarkau, man džiugu, kai mes kartu ropšiamės". Iš tokios motinos yra ko pasimokyti.
Vaikai nori, kad jų motina būtų motiniška. Moteris, kuri labai rūpinasi savo išvaizda, gėdijasi savo didelio pilvo, gali likti bevaikė. Moteris, kuri baiminasi visko - nevaisingumo, nėštumo, gimdymo ir t.t., taip ir liks bijoti - vaikas negims, kad negėdintų jos.
Geriausias patarimas - susikurikite motinos idealą, įsivaizduokite savo gyvenimą su ja. Įsivaizduokite įvairias situacijas, jų sprendimus skirtingomis sąlygomis, o jei kyla keblumų, pataisykite idealųjį vaizdinį.
Dabar įsivaizduokite save tos motinos vietoje. Įsivaizduokite save pramote, kuri džiaugiasi kiekvienu gimstančiu vaiku, peržengianiu gyvenimo slekstį.
(..) pakalbėkite su būsimuoju savo vaiku taip, kaip norėtumėte, kad jūsų motina su jumis kalbėtų. Tada jis ateis.

Dar rašoma ir apie kitų šeimos narių įtaką (ypač būsimų močiučių). Kaip jos galvoja, kad "žentas netinkamas, tai nors vaikų nebūtų", paskui pasidaro tinkamas, o mintis jau paleista ir stipriai, nes pirmieji jausmai būną labai stiprūs, kaip "nenoriu, kad mano dukra kentėtų gimdymo baisumus", jei jai teko kentėti, tai ir nekenčiam tų "baisumų" ir pan. Ir ką daryti toms, kurios žino savo mamų mintis (tiesiogiai ar nelabai tiesiai išreikštas):
Žinote savo motinų mintis, žinote, kaip jas mylite, kaip jautriai reaguojate į jų žodžius. Atleiskite savo motinai už blogus žodžius, nes ji to nežinojo, atsiprašykite būsimo vaiko, jei neapsaugojote nuo savo motinos neigiamos įtakos.
Atsakyti
Na nepykit.... vieni marazmai.... mitų apie nevaisingumą rinkinys.... filosofo, su tuo niekad nesusidūrusio, paistaliojimai.
Atsakyti
Luule Viilma buvo nepaprasta moteris, ir mokymas jos nepaprastas. Sudėtingas. Aš ne viską suprantu. Bet gal tikrai...tos ilgai neateinančios sielos yra ypatingos ir nori iš savo mamų ir tėčių kažko ypatingo - daugiau pasiruošimo, daugiau pastangų, daugiau darbo su savimi. Nežinau...gal...

Mano mama labai linki mums vaikų. Ji jau sako, kad mylėtų ir įvaikintą, nors seniau buvo griežtai prieš. O vat anyta... Ji nebloga moteris, bet su pretenzijom. Manau, ji visiškai nelinki savo sūnui daugiau vaikų. O jau kaip ji kalba apie tuos, kurie įvaikina, tai baisu. Todėl ji ir nežino nieko apie mūsų rūpestį... Turbūt galvoja, kad mes bendrų vaikų ir neplanuojam. Reikės Viilmos metodais padirbėti šiuo klausimu...

O su savo būsimu vaikeliu kalbėjau (garantuoju, kad visos kalbam, ar ne?). Yra tokia NLP neurotransformingo technika, su psichologės pagalba ją atlkau ir pamačiau savo vaiką. Berniuką (o sapnuoju tai mergaitę), kuris stato smėlio pilis ant jūros kranto. Jis man paaiškino, kad jis dabar užsiemęs, žaidžia, jam dabar ten gerai, be to, dar turi palaukti dviejų draugų, o tada ateis.

Tai vis laukiu. Gali ir su draugais ateiti. Visiems vietos užteks. Ir namuose ir širdyje.

Sunute, siunčiu Tau daug daug meilės, pagarbos ir šilčiausią apkabinimą

group.gif

Nakviša, ačiū už blaivų ir sakyčiau, gaivų pasisakymą.

Ačiū už šią temą, tokia profesija 4u.gif šiandien užsukau ir palengvėjo kažkiek...

Ramaus miego, mergaitės ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Natalija_V: 16 kovo 2013 - 22:48
QUOTE(lollypopas @ 2013 03 16, 11:01)
na sutinku ir su tavo zodziais drinks_cheers.gif  taciau sako D yra visagalis - tai jeigu taip kodel leidzia tiems ka tik gimusiems vaikams afrikoj mirti nuo visu tu ligu unsure.gif  na vat to niekada ir nesupratau blink.gif  o kaip del vandens - jeigu jau sukure pasauli a tai ko to vandens pagailejo jiems ten g.gif  kame reikalas? labai apmaudu verysad.gif vat tau ir D doh.gif

aisku as D tikiu ir visada kovoju su savo MB del to  biggrin.gif  na jis netiki - jis tik remiasi faktais, mokslu, kur daugeli dalyku lengvai paaiskina, taciau kai manes uzklasusia vat tokiu dalyku as ir pati pradedu abejoti  unsure.gif

na ok, isgyvensim mes be tu vaiku, bala nemate...taciau kuom kalti tie mazyliai kur gime Afrikoj ir del tokio ten klimato, moskytu ir visu kitu bjaurasciu mirsta verysad.gif

nzn, bet daug klausimu pas mane galvoj visada 4u.gif

Pas tave daug klausimų į kuriuos jau seniai atsakyta.
Senajame Testamente, kai nuslūgo vanduo, nes Dievas įsikišo į žmogaus gyvenimą ir jo likimą, jis pamatęs kas įvyko pažadėjo Nojui daugiau nesikišti į pačio žmogaus kuriamą gyvenimą. Nepamenu tiksliai Sekmadieninių mokyklos pamokslų, bet kažkas skamba panašiai (reikia pasikapstyti po atminties klodus).

Kuo kalti tie vaikai kurie gimė ten? Niekuom. Tiesiog gimė ten, nes tėvai pageidavo (o gal ir ne), kad užsimegztų nauja gyvybė. Toks yra gyvenimas, tokie yra žmonės, tokia yra žemė, kurioje mes gyvename.
kam galvoti net ir apie Afriką, jei galima apsidairyti aplinkui ir pamatyti panašių pavydžių: vairavo girtas, kliudė kitą mašiną, pats liko gyvas, o visi kiti žuvo.

Sakai, tau gaila tų vaikų? Tai daryk ką nors, kad jų nebūtų gaila - vyk pas juos, šviesk, medikamentus vežk. Yra kas daro tai. Ta prasme: arba tu sėdi ir rypauji, arba darai kažką kad pakeisti esamą situaciją.

O į klausimus atsakymus pati turi rasti. Savo atsakymus į savo klausimus smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Pelargonija @ 2013 03 16, 15:07)
Vat apie tai ne kartą pagalvoju, tik kad tas STOP nesigauna biggrin.gif

O vat čia jau, brangioji, tu turi nuspręsti wink.gif
Aš už tave šito nepadarysiu, kaip ir už mane niekas to nepadarė. Diedas visada palaikė ir kartojo: kada pasakysi gana, bus gana. smile.gif

Dabar jau pats sako - gana biggrin.gif

Papildyta:
QUOTE(Pelargonija @ 2013 03 16, 22:37)
Na nepykit.... vieni marazmai.... mitų apie nevaisingumą rinkinys.... filosofo, su tuo niekad nesusidūrusio, paistaliojimai.

Matyt gerą žolytę rūko, kad taip veža. g.gif
Atsakyti
QUOTE(Nakviša @ 2013 03 17, 00:23)
O vat čia jau, brangioji, tu turi nuspręsti wink.gif
Aš už tave šito nepadarysiu, kaip ir už mane niekas to nepadarė. Diedas visada palaikė ir kartojo: kada pasakysi gana, bus gana. smile.gif
Dabar jau pats sako - gana biggrin.gif

Supratau - kai bus 2, jau gana biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Nakviša @ 2013 03 17, 00:23)
(...) Matyt gerą žolytę rūko, kad taip veža.  g.gif
(...)

lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif

Nakviša, kaip visad savo stiliuj. Patinka man tavo mintys, priverčia susimąstyti . Aš čia ne tik apie tą pacituoutąją, aš apie visas wink.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Nakviša @ 2013 03 17, 01:23)
Sakai, tau gaila tų vaikų? Tai daryk ką nors, kad jų nebūtų gaila - vyk pas juos, šviesk, medikamentus vežk. Yra kas daro tai. Ta prasme: arba tu sėdi ir rypauji, arba darai kažką kad pakeisti esamą situaciją.

nu tai ir darau smile.gif paramos akciju cia pilna UK, vat buvo ir Red Nose day, kur aukojami pinigai ne tik vaikams, bet ir tiems kam reikia 4u.gif ir aukojau, bet tu auku juk neuztenka, nuskristi i Afrika - na bet as viena gyvenimo ju nepakeisiu, nors ir noreciau unsure.gif o vat kai pagalvoji apie D visagali - juk galetu palengvinti ju kancias ax.gif na bet nebefilosofuosiu jau, uztenka tongue.gif
Atsakyti
Viskas bus gerai 4u.gif
Viskas bus gerai 4u.gif
Aj bet abejoju mirksiukas.gif
Atsakyti