Įkraunama...
Įkraunama...

Nevaisingumas ir psichologinės problemos

QUOTE(Tino @ 2013 03 15, 17:21)
taip, sutinku. nėra teisybės. ir ne mums ją atrasti. jos ir nebus. mums turbūt reikia su tuo susitaikyti ir išsisakyti, ką jaučiam, kad bent kiek pagerėtų. tiesiog tokių knygų skaitymas tik suerzina iki pat gelmių. nesakau, kad nereikia ieškoti pagelbėsiančios literatūros, bet reikėtų mokėti atsirinkti ne tas, kurios erzina, aiškina, kokios mes blogos, o labiau rinktis tas, kurios nurodo kelią, kaip tiesiog galime nusiraminti, galbūt labiau išmokti susitaikyti, taip nepergyventi, tiesiog tobulėti savyje, o ne kentėti už visus protėvius.

Geriausia knyga yra sis forumas. Aisku yra ir cia astriu akmenuku, bet daug dominancios info butent cia radau, randu ir manau rasiu. Jau vien tuo gerai, kad neesu Palė vienas pasaulyje (buvo kazkada toks multikas), o kai randi geranorisku bendraminciu pasaulis neatrodo toks ziaurus ir saule labiau sypsosi uz to tamsaus nevaisingumo debesies wub.gif
Atsakyti
QUOTE(tokia profesija @ 2013 03 15, 12:48)
Sunute, jei sutiktumėt būti pakalbinta, norėčiau Jūsų paklaust keletą klausimų.
Įvaikinimas tikrai yra viena iš nuostabių galimybių tapti tėvais. Bet moterys/šeimos turi tam tikrų nuostatų, baimių, kurios jiems trukdo žengti šį žingsnį. Būtų labai įdomu sužinoti, ar Jūs susidūrėte su panašiais rūpesčiais ir kaip juos išsprendėte. Galbūt Jūsų atsakymai iš pirmų lūpų išsklaidys kažkieno abejones ir padės apsispręsti.

Viena dažniausiai pasitaikančių baimių, kad vaikai iš vaikų namų gali turėti sveikatos problemų, kurios galbūt pasirodys po tam tikro laiko. Taip pat baiminamasi, kad pasirodys kokios tai ydingo charakterio, asocialaus elgesio apraiškos, pvz polinkis į alkoholį, asocialų elgesį ir pan.

Kita baimė, ar pavyks vaiką mylėti besąlygiškai ir priimti jį kaip savą. Ar neteks gailėtis, jei vaiko charakteris, jo bruožai, nebus tokie, kokių tikėjomės.

Kaip vaikus priims šeimos nariai, kiek ir ką papasakoti aplinkiniams, patiems vaikams? Ar jų aplinkiniai neskaudins, ar nesišaipys?

Kaip aplamai atėjo šis sprendimas? Kaip nuspręsti, kad jau gana gydytis, padėtis beviltiška, reikia ieškoti kitų kelių? O gal dar pamėginti? O gal jau metas sustoti?

Šie ir panašūs klausimai kankina ne vieną moterį. Būsime dėkingos, jei pasidalinsite savo patirtimi.

Žemiau yra visas skyrius, kuriame vandenynas informacijos ir emocijų. Pas jus užklystu prisiminusi savo ėjimą į motinystę smile.gif.

Baimės ir rūpesčiai realūs. Reikia išsiaiškinti, kas yra įvaikinimas, kokią įtaką turi paveldimumas, ką galima paveldėti, kaip įmanoma tvarkytis su paveldu ir t.t... Geriau ne iš nuogirdų, bet iš rimtų studijų. Nedaug, bet yra ir lietuviškai.
Būtina, kiek įnmanoma geriau, įvertinti savo galimybes (labiausiai emocines). Tam yra kursai smile.gif.

Ar baimių nėra laukiantis ir savo bio vaiko?

Vaikai turi sveikatos, emocinių sutrikimų ir t.t. asocialus elgesys nėra paveldimas, paveldimos asmenybės savybės, kurias galima išnaudoti pozityviai kūrybai. Ar visada sulaukiama iš savų vaikų to, ko laukiama? Tik tuomet niekas nesugalvoja slėptis už "netikusių genų" smile.gif

Mano vaikai turi ūmų charakterį, yra impulsyvūs. Daug mokomės pykti teisingai, suvokti savas emocijas ir jas valdyti. Išmoksim. Labai talentingi...teks man pasistenkt neužgniaužt jų prigimtinių proveržių smile.gif.

Šeimos nariai netryško džiaugsmu. Yra giminių, kurie priėmė tarsi "per nosinaitę" (kaip iš vieno sno multiko), yra, kurie padidintai stengiasi mums padėti (tiek net nereikia), artimiausi - močiutė - myli be galo ir geresnės močiutės nežinau, ar kas galėtų norėti (nors nenudžiugo išgirdus mūsų pasirinkimą)
Vaikai žino, labai savitai natūraliai vaikiškai priima. Mums suaugėliams sunkiau priimti iš esmės paprastus dalykus:). Aplinkiniai gali skaudinti dėl įvairių priežasčių. Jei vaikas žino savo istoriją, jaučiasi mylimas ir pats myli, manyčiau, sunku įskaudinti. Mano dičkis, manau, neįskaudinamas šioje vietoje smile.gif, mažius dar esmės nesuvokia.

Gydymą nutraukėme tada, kai išsėmėme visas šioje planetoje galimybes turėti abiejų biovaiką, o ir nesinorėjo dar toliau įnirtingai prievartauti gamtos ir žaloti savo sveikatą likus keliems metams iki keturiasdešimtmečio. Palikome reikalus gamtos atsitiktinumui. Maža kas...gal...Daug nešnekėdami ir beveik neapsitarę (ką čia tartis, kai nieko iš esmės nežinai), vieną dieną atsidarėme www.įvaikinimas.lt ir nunešėm pareiškimus į VTAT. Susitikome su viena šeima, kuri augino 5 svetimus, tapusius savais wub.gif . Kaip šiandien pamenu: gėrėm visi arbatą jų svetinguose namuose. Šeimos tėvas paklausė savo vaikų: "sakykit bent po vieną priežastį, dėl ko verta imti vaikus iš vaikų namų". Visi nuo mažiausio iki paaugliukų ėmė vardinti: "vaikams reikia namų, meilės, tėvelių, savo rūbelių ir žaisliukų" ir t.t...Jų tėvas sako, pasisukęs į mus: "na matote, kiek daug priežasčių imti vaikus iš vaikų namų" smile.gif, po to staiga klausia: "o dabar, vaikai, pasakykit bent vieną priežastį, dėl ko neverta imti vaikų iš vaikų namų". Už stalo stoji mirtina tyla, ketvertas "kačiokų" susigūžė ir tik akimis mirksėjo. Tėvas iškilmingai mums paskelbė: "matote, nėra jokių priežasčių neimti vaikų iš vaikų namų" smile.gif. Po kursų iš karto gavome pasiūlymą. Lengva nebuvo...toliau skaitykite šiame forume įvaikinimo skyrių.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sunute: 15 kovo 2013 - 19:18
Ezoteriniai pasvaičiojimai:
jei vaikai ten kažkur jaukinasi visą penkmetį tėvus, tai ir vaikų ten visokių yra. Nugi nėra patys protingiausi, nusprendę patikrinti gimdys juos, ar ne. Tada ir jų atsakomybė ateinančioms kartoms už tokį sprendimą smile.gif. Protingų ten, anapus, per mažai, nes vat nepasiseka kažkam sulaukti. Dar kiti ne tokie kvaili, nusprendžia gimti pas tą, kas perdurnas abortui, bet tikrai neaugins ir nužiūri besikankinančią iš ilgesio porą, kuriai, anot B. Helingerio, yra giminaičiai, tik , tikėtina, kažkada negimę, ar per trumpai gyvenę ir prisikviečia, jau vėliau, po gimimo. Galinga ta anapusybė smile.gif. Dar galingesnės mūsų svajonės smile.gif. Ar pamenat, kokios galingos vaikystėje pasakos buvo. Tą dar kartą išgyvenau su savo vaikais. linkiu visom dar karta šalia mažyliu išgyventi savo vaikystę.
Atsakyti
QUOTE(Sunute @ 2013 03 15, 18:27)
Ezoteriniai pasvaičiojimai:
jei vaikai ten kažkur jaukinasi visą penkmetį tėvus, tai ir vaikų ten visokių yra. Nugi nėra patys protingiausi, nusprendę patikrinti gimdys juos, ar ne. Tada ir jų atsakomybė ateinančioms kartoms už tokį sprendimą smile.gif. Protingų ten, anapus, per mažai, nes vat nepasiseka kažkam sulaukti. Dar kiti ne tokie kvaili, nusprendžia gimti pas tą, kas perdurnas abortui, bet tikrai neaugins ir nužiūri besikankinančią iš ilgesio porą, kuriai, anot B. Helingerio, yra giminaičiai, tik , tikėtina, kažkada negimę, ar per trumpai gyvenę ir prisikviečia, jau vėliau, po gimimo. Galinga ta anapusybė smile.gif. Dar galingesnės mūsų svajonės smile.gif. Ar pamenat, kokios galingos vaikystėje pasakos buvo. Tą dar kartą išgyvenau su savo vaikais. linkiu visom dar karta šalia mažyliu išgyventi savo vaikystę.

Sunute, neretai is musu iki taves toli. Zaviuosi toliais zmonemis 4u.gif Aukit dideli, sveiki ir laimingi wub.gif
Butu gerai, kad linka idetum kur kalbama apie ivaikinima - gal kazkam iki apsisprendimo tik to tetruksta? wub.gif
Atsakyti
QUOTE(KittyKitty @ 2013 03 15, 12:03)
Man irgi aktualūs klausimai dėl įvaikinimo drinks_cheers.gif
Miela, taip smagu, kad tau pavyko.. wub.gif  bet dėl tų pojūčių... Aš jau ne vienerius metus jaučiu mergytę. Visur. Man kartais atrodo,kad aš ją auginu, atrodo, dar kiek, ir pradėsiu pasakoti žmonėms apie dvi mūsų auginamas mergytes doh.gif  Įsivaizduoju jas kartu, jau vyrui ne kartą sakiau, kad jaučiu ją kažkur netoli, žinau, tai kvaila, neracionalu, bet atrodė, jaučiau ją prieš pirmąjį IVF..ir prieš kitus.. Ir ką..nieko.. Per akupunktūros seansą pilve pradėjau jausti tokią šilumą, ir pradėjau ..na, nevadinsiu to vizija, gal įsivaizdavimu, bet atrodė, matau ten mergytę šviesiais garbanotais plaukučiais, mano pilvelis jai lyg mergaitiškas kambarys, kuriame ji žaidžia..
Daug visokių dalykų būna..Deja, nei I, nei II, nei III IVF, nei 5 laukimo metai nieko daugiau neatneša, todėl visgi aš linkusi visai tai "nurašyti" tiesiog svajonėms...

Tai gal jau jinai kazkur yra?
Papildyta:
QUOTE(tokia profesija @ 2013 03 15, 10:49)
Ne ne, ne moters kaltė. Jis kaip tik rašo, kad vyrai taip pat yra atsakingi už pastojimą, jie taip pat turi norėti, laukti, būti pasiruošę visa savo esybe ir pan. Vien gerų moters ketinimų neužtenka.
Aš labai džiaugiuosi, kad Jums pasisekė  smile.gif  Puikiai prisimenu Jūsų nueitą kelią, Jūsų skausmą, ašaras, kančią... Smagu, kad pagaliau esate laiminga  smile.gif

4u.gif
O Jums aciu uz pagalba smile.gif Kai kuriais patarimais labai padejot 4u.gif
Papildyta:
Sunute,esat saunuoliai thumbup.gif
As irgi dar noreciau viena savo vaikuti tureti ir tada dar viena visai paimciau is namuciu.Galimybes leistu ,as juos tikriausiai visus suglobciau,tik tikriausiai tai nelabai realu.Turiu daug ko jie neturi ir tas kazkaip skaudu ax.gif
Atsakyti
http://www.supermama...hp?showforum=84

Jei įdomu, nepatingėkit "globėjai plepa" ir senas temas paskaityti.
Oficiali informacija: http://www.vaikoteises.lt/t
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sunute: 15 kovo 2013 - 20:36
Merginos, baikite ieškoti kaltės savyje, teisybės ar neteisybės kitose.
Kadaise išsakiau savo mintis apie tai, kaip sunku susilaukti vaikų. Nevaisingumo atveju yra dvi galimybės:
1) vaikų susilauksi (laiko klausimas arba partnerio klausimas);
2) vaikų nesusilauksi.
Variantų daugiau nėra ir telieka tik nusimatyti sau pačiai ribą, ties kurią bus sustojama ir pasakoma: "STOP". Tą ribą kiekviena nusistato pati sau.
Visos turime suvokti, kad nėštume sau į gimdą nesusikiši, o jei ir susikiši - nėrsa tokių vinių ir tokių klijų, kurie garantuotų 100% rezultatą.

Na nėra vaikų ir po n+1 bandymo, gal reikia tokiu atveju sustoti ir pagalvoti, galbūt verta kažką daryti kitur ir kitaip? Keikti pasaulį? Darančias abortus vieną po kito? Gimdančias 8..10 vaiką, konvejerio principu? Ar nuo to kas nors pasikeis? Ne. Tai kam dėl to piktintis?
Atsakyti
QUOTE(Nakviša @ 2013 03 15, 20:36)
Na nėra vaikų ir po n+1 bandymo, gal reikia tokiu atveju sustoti ir pagalvoti, galbūt verta kažką daryti kitur ir kitaip? Keikti pasaulį? Darančias abortus vieną po kito? Gimdančias 8..10 vaiką, konvejerio principu? Ar nuo to kas nors pasikeis? Ne. Tai kam dėl to piktintis?

Nesipyktinam, nesigrauziam, gal baltai pavydim, bet tik tiek mirksiukas.gif
Pasidalinus tokiomis mintimis (ar kitokiomis) palengveja. Gal to ir nevertetu daryti, bet kai randi panasiai mastanciu supranti, kad nesi kitoks, ne toks kaip kiti, o tai padeda blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Comma @ 2013 03 15, 13:12)
Daznai ir as sau tokius klausimus uzduodu. Kodel D toks neteisingas? Kodel? Negeri, nerukai, maista renkiesi, namus lipdau po trupineli, kapeika prie kapeikos kaupti vis tikedamas, kad gal.... gal gi ateis ta stebuklo pilna diena  doh.gif O kai zinias paklausai tai atrodo tos stebuklu pilnos dienos dazniausiai aplanko tas kurios geria, ruko, vaikus badu marina, gyvena is pasalpu, zodziu parazitauja. Tokius D apdovanoja net ne vienu, o 5, 8 ir daugiau stebuklu blink.gif Kodel? g.gif

Vat tokiu atveju mano MB visada manes paklausia - tai kur jis, tas D? kodel leidzia pasaulio vaikams nuo visokiu ligu ir bado mirti? Kodel leidziam visam kitam blogiui ivykti doh.gif Jei jis yra, kodel kai taip labai meldiesi, buni geru zmogumi -ir vistiek nieko negauni doh.gif ir dar daug kitu dalyku jis man kiekviena diena primena biggrin.gif jis visiskai juo netiki, absoliuciai nesupranta to - sako kai pamatysiu gyvai pakeisiu nuomone ir atsiimsiu visus savo zodzius, taciau iki to niekas manes neitikins. is dalies sutinku smile.gif
Atsakyti
QUOTE(KittyKitty @ 2013 03 15, 15:03)
Man irgi aktualūs klausimai dėl įvaikinimo drinks_cheers.gif
Miela, taip smagu, kad tau pavyko.. wub.gif  bet dėl tų pojūčių... Aš jau ne vienerius metus jaučiu mergytę. Visur. Man kartais atrodo,kad aš ją auginu, atrodo, dar kiek, ir pradėsiu pasakoti žmonėms apie dvi mūsų auginamas mergytes doh.gif  Įsivaizduoju jas kartu, jau vyrui ne kartą sakiau, kad jaučiu ją kažkur netoli, žinau, tai kvaila, neracionalu, bet atrodė, jaučiau ją prieš pirmąjį IVF..ir prieš kitus.. Ir ką..nieko..  Per akupunktūros seansą pilve pradėjau jausti tokią šilumą, ir pradėjau ..na, nevadinsiu to vizija, gal įsivaizdavimu, bet atrodė, matau ten mergytę šviesiais garbanotais plaukučiais, mano pilvelis jai lyg mergaitiškas kambarys, kuriame ji žaidžia..
Daug visokių dalykų būna..Deja, nei I, nei II, nei III IVF, nei 5 laukimo metai nieko daugiau neatneša, todėl visgi aš linkusi visai tai "nurašyti" tiesiog svajonėms...

kitty o zinai man kartais tokios durnos mintys kyla (paskaicius viena is Zarskaus knygu), o gal yra ir tame tiesos, nzn, taciau as taip pat kur beeiciau, ka bedaryciau, kaip beisivaizduociau mano ir MB ateiti - visada matau berniuka tamsiaplauki, grazuti toki ir visada pagalvoju kodel butent berniukas g.gif netgi su vyru kaip padiskutuojam apie vaikus visada kalba eina tik apie berniukus blink.gif tai ir galvoju nejaugi as "uzblokuoju" kelia mergaitei doh.gif (kaip kad kalbama Zarskaus knygoje, kad musu mintys tai didelis ginklas ar kazkas panasaus) zodziu toks jausmas kad pati (ar patys abu si vyru) neisileidziame tos mergaites, gal ji savaime ateitu jeigu tik "atidarytumem duris" wub.gif cia aisku jau kalbu is filosofines puses 4u.gif
gal sakau ir pas jus taip - jeigu isileistum berniuka i savo mintis, gal viskas butu paprasciau 4u.gif bet cia tik mano pamastymai tokie 4u.gif nes man paciai to dar nepavyko padaryti 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Comma @ 2013 03 15, 21:49)
Nesipyktinam, nesigrauziam, gal baltai pavydim, bet tik tiek mirksiukas.gif
Pasidalinus tokiomis mintimis (ar kitokiomis) palengveja. Gal to ir nevertetu daryti, bet kai randi panasiai mastanciu supranti, kad nesi kitoks, ne toks kaip kiti, o tai padeda blush2.gif

Na nesi kitokia: esi žmogus iš kūno ir kraujo. Nereikia slėptis nuo savo jausmų, jeigu jie nekenkia aplinkiniams.

Papildyta:
QUOTE(lollypopas @ 2013 03 15, 22:10)
Vat tokiu atveju mano MB visada manes paklausia - tai kur jis, tas D? kodel leidzia pasaulio vaikams nuo visokiu ligu ir bado mirti? Kodel leidziam visam kitam blogiui ivykti doh.gif Jei jis yra, kodel kai taip labai meldiesi, buni geru zmogumi -ir  vistiek nieko negauni doh.gif ir dar daug kitu dalyku jis man kiekviena diena primena biggrin.gif jis visiskai juo netiki, absoliuciai nesupranta to - sako kai pamatysiu gyvai pakeisiu nuomone ir atsiimsiu visus savo zodzius, taciau iki to niekas manes neitikins. is dalies sutinku smile.gif

Dievas čia ne prie ko. Nekaltinkite, neburnokite. Jis nieko nedaro, ką daro patys žmonės.
Ar bandėte kada nors savo maldose ne prašyti, o tiesiog padėkoti?
Atvirai pasakius, senai jau bebuvau išpažinties ir netgi nežinau ar galėčiau sau pati (net ne kunigui) meluoti, kad gailiuosi savo praeities, kurioje buvo tiek ir džiaugsmo, tiek ir skausmo. Bet aš esu dėkinga Dievui (gyvenimui, visatai, materijai, energijai, begalybei ir dar kaip tik norite vadinti), kad šiandiena turiu gyvenimą tokį, kokį turiu. Mano praeitis sukūrė mane tokią, kokia aš esu šiandiena. Ir už save esu atsakinga aš pati, o ne Dievas.
Ir melskitės ne Jam, melskitės SAU, nes jumyse yra ta pati dieviškoji gyvenimo kibirkštis.

Tiek iš Nakvišos tikėjimo žodžio paskaitų smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Nakviša @ 2013 03 15, 21:49)
Tiek iš Nakvišos tikėjimo žodžio paskaitų smile.gif

lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti