Įkraunama...
Įkraunama...

Nevaisingumas ir psichologinės problemos

QUOTE(miss_candy @ 2014 07 19, 11:09)
paskaityk Foksiukes posta - daro su donoru ir labai dziaugiasi, laukia!  thumbup.gif Saunuoliai!  4u.gif Tad ir jus su vyru, pradekit daryti tyrimus ir ziurekit, kas is tikruju su jumis yra bei kokios alternatyvos tu vaikuciu susilaukti be liudesio, o su dziaugsmu!  4u.gif

Aha, tikrai saunuole Foksiuke! Is tikro esat visos saunuoles, nes esat visos be galo stiprios. 4u.gif Man tokios stiprybes truksta...Bet is tikro aciu Jums visoms. Tikrai man reikia tik gero spyrio i uzpakali. Aciu ir uz tai biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Maidenana @ 2014 07 17, 22:10)
hihihi.gif  hihihi.gif  hihihi.gif  ir skaiciuosi, ir paslapcia ziuresi i kalendoriu, ir su vyru myliesies 'pagal nuojauta'. zinai kodel? todel, kad tikiesi, kad nustojus skaiciuti/stebeti/sekti uzkibs natur, kad bus gaila praleisti diena nesimylint, jeigu jauti, kad "sprogau".. Tau 29 metai, apsisarvuok nestumo testais is interneto, ovuliaciniais, seskis prie kompo ir ieskok info, is naujo viska. Ar ka tu nori pasakyti - kad nuo dabar vat miegausis gyvenimu, o link 40-ties vat IVF pasidarysi.. jeigu jau nori vaiku - ta mintis taves neapleis, tai jau geriau jaunai tuo uzsiimti, o ne prie nepastojimo priezasciu dar amziu prideti.. pasidraskyk iki kokiu 35, o ten bus matyti. nu bet faktas, kad del padaryto nesigailesi, vis geriau nei 40-ties save lincioti, kad 29-iu nieko nedarei zinodama problemas.

thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
pritariu !

Maidenana,kaip tau sekasi?
Atsakyti
QUOTE(pupiks @ 2014 07 19, 13:18)
Aha, tikrai saunuole Foksiuke! Is tikro esat visos saunuoles, nes esat visos be galo stiprios.  4u.gif Man tokios stiprybes truksta...Bet is tikro aciu Jums visoms. Tikrai man reikia tik gero spyrio i uzpakali. Aciu ir uz tai  biggrin.gif

Stiprybe atsiranda beeinant siuo keliu, nes is tiesu yra tik dvi iseitis - arba kovoti iki galo ( ir dauguma issikovoja ta svajone) arba uzsigrauzti ir uzsidepresuoti. ir plius dziaukis kad tau dar tik 29 o ne 39pvz. Dar laikas taip siaubingai nespaudzia, bet aisku snausti nereikia. Sekmes tau 4u.gif Lauksim ziniu mirksiukas.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(T.P.Keberiokst @ 2014 07 19, 14:48)
Maidenana,kaip tau sekasi?

Aj, normaliai. Kariotipas mano blogas ir tiek.
Atsakyti
QUOTE(Maidenana @ 2014 07 19, 21:03)
Aj, normaliai. Kariotipas mano blogas ir tiek.

va tai tau.o sansai kokie?ar gali ispult teigiamas rinkinukas?
Atsakyti
QUOTE(T.P.Keberiokst @ 2014 07 19, 23:42)
va tai tau.o sansai kokie?ar gali ispult teigiamas rinkinukas?

1 iš 10. bet tik kita savaite man paaiskins issamiau. apsikeitusios vietomis chromosomos kazkokios. na, ir plius del nuolatiniu persileidimu organizmas alergizavosi. genetikei paciai keista, kad taip retai ispuola geras rinkinys.
Atsakyti
QUOTE(Maidenana @ 2014 07 19, 21:59)
1 iš 10. bet tik kita savaite man paaiskins issamiau. apsikeitusios vietomis chromosomos kazkokios. na, ir plius del nuolatiniu persileidimu organizmas alergizavosi. genetikei paciai keista, kad taip retai ispuola geras rinkinys.

na bent jau sansai kazkokie yra.
pamenu buvo pas mus viena forumiete,bet kariotipas pas jos vyra buvo pakites.
turi leliuka po 3 persileidimu ir vieno nepasisekusio ivf.Irgi sake,bandyti tol kol iskris teigiamas rinkinukas.Kokie tolimesni ju keliai,nebezinau.
is esmes,jei gali pastoti natur ir pasikauscius kantrybe - gali bandyti iki kol pasiseks.Tik kaip zinoti kada? Sunkus tas laukimas...
Nenoreciau i senus laikus...
Atsakyti
QUOTE(T.P.Keberiokst @ 2014 07 20, 00:14)
na bent jau sansai kazkokie yra.
pamenu buvo pas mus viena forumiete,bet kariotipas pas jos vyra buvo pakites.
turi leliuka po 3 persileidimu ir vieno nepasisekusio ivf.Irgi sake,bandyti tol kol iskris teigiamas rinkinukas.Kokie tolimesni ju keliai,nebezinau.
is esmes,jei gali pastoti natur ir pasikauscius kantrybe - gali bandyti iki kol pasiseks.Tik kaip zinoti kada? Sunkus tas laukimas...
Nenoreciau i senus laikus...

Aisku, sansai yra. Tik man buvo jau 9 persileidimai. Anot genetikes ir kitu daktaru, nuolatiniai persileidimai alergizuoja organizma. Jeigu pas mus darytu pavaisintu blastocistu diagnostika, galima butu metyti ant IVF pinigus, bet. Kadangi pas mus to nedaro, as laisvai galiu dirbti natur, tik reikia issiaiskinti kaip ta alergija numusti. Anot genetikes, nepadeda nei heparinai, nei globulinai, tiesiog vaikas vystosi del gero rinkinio...
nu patikek, kaip tie laikai uzknysa.. juodai..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Maidenana: 20 liepos 2014 - 21:24
QUOTE(Maidenana @ 2014 07 20, 20:22)
Aisku, sansai yra. Tik man buvo jau 9 persileidimai. Anot genetikes ir kitu daktaru, nuolatiniai persileidimai alergizuoja organizma. Jeigu pas mus darytu pavaisintu blastocistu diagnostika, galima butu metyti ant IVF pinigus, bet. Kadangi pas mus to nedaro, as laisvai galiu dirbti natur, tik reikia issiaiskinti kaip ta alergija numusti. Anot genetikes, nepadeda nei heparinai, nei globulinai, tiesiog vaikas vystosi del gero rinkinio...
nu patikek, kaip tie laikai uzknysa.. juodai..

zinau,sirdele console.gif tikrai zinau...

gerai tas,kad zinot priezasti,kad ir kokia ji bebutu.kai pazisti priesa zinai kokius ginklus traukti...
o kas gali patart de to alergizavimo?

zinai,kazkada esu skaicius apie organizmo sukiima,bet ten daugiau is imun puses.a la imunai po nestumo/persileidimo astresni buna...Tai raso,kad rekomenduoja netgi naudoti prezikus tris ar sesis menesius,kad nebutu jokiu arsaus imun sukeleju.bet cia labiau del suderinamumo.paieskosiu,gal rasiu dar...gal bus kas ir tau tinkamo.
Atsakyti
QUOTE(burbuliacija @ 2014 07 19, 18:20)
...........dziaukis kad tau dar tik 29 o ne 39pvz.  Dar laikas taip siaubingai nespaudzia, bet aisku snausti nereikia. Sekmes tau  4u.gif Lauksim ziniu  mirksiukas.gif  4u.gif

...arba 49 biggrin.gif

Papildyta:
QUOTE(Maidenana @ 2014 07 19, 13:13)
... O koki klausima jus psichologei norite uzduoti? 'kaipo gyventi be vaiku'? 'kaip greiciau pastoti?" 'kaip susitaikyti su nevaisingumu?" na, koki? .....

ir as nesuprantu vieno dalyko - kodel cistos nuo minciu auga, o pinigu piniginej nedaugeja? galetu irgi nuo minciu daugintis. pravartu labai butu.

Su geru psichologu nėra taip, kad užduosi klausimą ir Tau ant lėkštutės paduos atsakymą rolleyes.gif Atsakymą teks suprasti pačiai.
Dėl piniginės gerai sugalvojai thumbup.gif lotuliukas.gif

Papildyta:
QUOTE(T.P.Keberiokst @ 2014 07 20, 23:20)
zinai,kazkada esu skaicius apie  organizmo sukiima,bet ten daugiau is imun puses.a la imunai po nestumo/persileidimo astresni buna...Tai raso,kad rekomenduoja netgi naudoti prezikus tris ar sesis menesius,kad nebutu jokiu arsaus imun sukeleju.bet cia labiau del suderinamumo.paieskosiu,gal rasiu dar...gal bus kas ir tau tinkamo.

Man irgi vienas daktaras aiškino, kad būna, kad pasiseka arba po prezikų naudojimo, arba po ilgos komandiruotės...
Atsakyti
QUOTE(pupiks @ 2014 07 18, 15:05)
doh.gif aš galvoju, kiekvieno pasirinkimo kelias, ar laukti, ar skubėti. Ir nereik nei vieno smerkti. Kiekvienas renkasi pagal savo vertybes, nuostatas, piniginę, nuojautą ir t.t. Kiekviens sau atsako už savo sprendimus. Skaičiau tokia profesija [COLOR=green] pasisakymus anksčiau, tai ko ne gyvenimo filosofija-reik daryt taip, kad po to nesigailėtum. Sutinku su tuo. Aš dabar žiauriai pasimetusi, nežinau ką daryti. Gąsdina mane tas pumpavimas hormonais kol kas, ir net tas IUI-vistik jau įsikišimas (tai mano nuomonė). O taip norisi natūraliai... verysad.gif ir tas begalinis tikėjimas  doh.gif Po operacijos duodama pusė metų (o poto bandyt IUI - taip man planą susakė gyd.) Per pirmus mėnesius nesugebėjau atsipalaiduoti. Nežinau, ar pavyks per kitus. Bet galvoju, kad man reik padaryt pertrauką..na kažkaip dar bandyt atitrūkt. Dar sau noriu duot mažytį šansą. Pora tris mėnesius palaukt. Jei nieko, tada kreiptis rimčiau, ruoštis IUI ir t.t.

P.S. seniai nebedarau jokių testų, seniai nebeskaičiuoju dienų, dėl mylėjimosi dienų man ir jau pasidarė dzin... (kol kas-turbūt pirma nusivylimo fazė pareina  smile.gif  ).
Ieškaus psichologo savo mieste, gal padėtų sudėliot tuos taškus ant i.

Kelias dienas skaičiau ir galvojau. Prigalvojau štai ko:
1. Čia tikrai niekas Jūsų nesmerkia ir nekritikuoja už pasirenkamus kelius tikslo link. Tiesiog, daugelis šiame skyrelyje jau pergyvenę pradžią (nežinią, neigimą, nerimą, laukimą, diskusijas su artimaisiais, su savimi, finansų skaičiavimą ir t.t.) ir tiesiog nori Jums patarti, pagelbėti kaip išvengti kai kurių klaidų (pvz., ilgo laukimo iki kažkiek metų). Bet mes visi skirtingi ir visiems prireikia skirtingo laiko apsiprasti su esama padėtim.
2. Kaip sakė daugelis, čia visos nori natūraliai. O bet tačiau.... Jei apsispręsite, kad bet koks įsikišimas yra Jums nepriimtinas, tai reikėtų susitaikyt ir su mintimi, kad vaikų gali ir nebūti sad.gif Jei skaitėt daugiau šio skyriaus, tai matėt, kad priežasčių nevaisingumo gali būt daugybė (nuo Jūsų minėtų cistų, problemų su vyro turtu iki Maidenanos blogo kariotipo). Jei pavyksta sužinot priežastį, tai tikrai kartais lengviau gyvent pasidaro, nes nežinia žmogų gąsdina.
3. Gal apsispręst ir susidėliot "taškus ant i" nebūtinai reikia gudraus psichologo (aišku, jų pagalba irgi nuostabus dalykas). Bet galima pradėt nuo paprasčiausio logiško sąrašo. Atsakykit sau:
ar norit vaikų? Kada jų norit?
ar Jums reikia pagalbos, norint susilaukti vaikų? Ar esat pasiruošę ją priimti? Ar vis tik norit viską daryt patys (natūraliai)?
Ar norėtumėt sužinoti priežastį, kodėl kitiems "viens-du" ir vaikai, o Jums vis dar ne?
Ar galite atsisakyti kažko (kelių pramogų, sporto klubą keisti į bėgiojimą ar važiavimą dviračiu, gal kažkokių firminių daiktų, kuriuos gali pakeisti paprasti, gal ėjimo i kiną kas savaitę, o filmą žiūrėti namuose, mažų žvakučių šviesoje ir pan.), kad šeimos biudžete atsirastų eilutė "vaikai", kurioje tilptų viskas, nuo tyrimų iki galų gale sauskelnių? smile.gif
Ar labai bijot gydytojų, nes jie "iškart kažką apčiuopiamo daro" (kišasi į organizmą), o holistinės medicinos atstovai tik liepia keist mintis? Gal tas mintis ir reiktų pradėt keisti nuo baimių šalinimo ir pasitikėjimo ugdymo?
O gal bijot išgirsti kažkokią retą diagnozę? Arba kad jums padėti Lietuvoje negali? Tai irgi tiesiog baimė, kurią reikėtų įveikti.
Ar bandėte suprasti gydytojus ir gydymo metodus? Pereiti į kitą pusę? T.y. kodėl "pumpuojama hormonais", kodėl reikia IUI, IVF, ICSI ir t.t.? Visa tai tik dėl to, kad padidėtų šansai "iš pirmo karto".
Ar bandėte ieškoti kitų alternatyvų, ne tik holistinės medicinos, o pvz., NaPro technologijų pagalbos? Ten labai mažai kišamasi, jei apskritai vitaminus ir papildus galima pavadinti kišimusi (nors kartais prireikia ir laparoskopijos). Aišku, vėl reikėtų važiuoti į didesnius miestus konsultacijai.

Manau, merginos ir daugiau tokių klausimų galėtų Jums sugalvoti smile.gif
Ir gal net kalbant su vyru tokie aiškūs ir logiški klausimai padėtų sužinot jo požiūrį į šitą problemą. Nes jis tikrai pergyvena, ir gal net jaučiasi kaltas, tik to nepasako, arba stumia tokias mintis tolyn, nes pradėjus kalbėtis gali pravirkti (o jis juk vyras, jam taip negalima) smile.gif aišku, aš Jūsų nepažįstu ir kiekvieni santykiai kitokie. Juos kuriate dviese. Tik kartais gal reikia švelnaus moteriško postūmio, kad ir pas vyrus "atsiblokuotų kanalai" smile.gif Gal jam net lenviau būtų sugalvoti, kaip pertvarkyti biudžetą, jei nuspręsite nebelaukti. Vyrams patinka konkrečios užduotys smile.gif

O apskritai, linkiu gerų atostogų ir pailsėjimo, kurio taip norite smile.gif o po jų linkiu smalsumo bei atkaklumo siekient savo tikslo. Jūs turit vienas kitą smile.gif linkiu ir problemas (tiek finansines, tiek psichologines) bandyti spręsti pirmiausia kartu, dviese.
Atsakyti
QUOTE(pupiks @ 2014 07 18, 16:05)
/.../ Bet galvoju, kad man reik padaryt pertrauką..na kažkaip dar bandyt atitrūkt. Dar sau noriu duot mažytį šansą. Pora tris mėnesius palaukt. Jei nieko, tada kreiptis rimčiau, ruoštis IUI ir t.t./.../

pupiks, kiekvienas žmogus/šeima, susidūrę su nevaisingumu, praeina tam tikrus susitaikymo su esama situacija etapus.
Panašu, kad Jūs šiai dienai dar "priešinatės" išsamiems medicininiams tyrimams ar gydymo procedūroms. Dar norite išbandyti ir bandote alternatyvius kelius.
Yra labai daug šeimų, kurioms šiame etape ir pasisekė, tad dauguma jų dingo iš šio forumo ir nebepapasakos Jums savų istorijų.
Moterys Jums pataria besiremdamos savo patirtimi, joms "natūralistinis" etapas buvo neveiksmingas, jos tarsi linki Jums sutrumpinti kelią ir sutaupyti laiko. Bet iš tiesų kiekvienam yra savas kelias, kiekvienai minčiai savas laikas ir vagos prieš srovę nepastumsim.
Čia kaip ir tėvai, vis moko, auklėja savo paauglius, linkėdami, kad šie išvengtų jų pačių kažkada padarytų klaidų. Bet paaugliai nori viską išbandyti ir išgyventi patys.
Nespauskit savęs. Vadovaukitės savo galva ir savo širdimi. Kaupkit informaciją, domėkitės, skaitykit kitų žmonių patirtį, bet išvadas darykite ir kelią rinkitės pati.
Atsakyti