Įkraunama...
Įkraunama...

Nevaisingumas ir psichologinės problemos

QUOTE(tokia profesija @ 2014 02 25, 16:43)
Antra. Yra skirtumas, kada žmogus kažko siekia, nes jis to NORI, ir kada siekia, nes to REIKIA.
Pvz. paaukojau atostogas, sveikatą, pinigus, nes NORĖJAU atlikti dar vieną IVF.
Ir kita situacija. NENORIU aš IVF, pavargau, šlubuoja sveikata, neturiu nuotaikos, taip NORIU atostogų... Bet ne, darysiu IVF, nes REIKIA - metai bėga, aš nejaunėju, sesuo laukiasi penkto, kaimynė spaudžia, darbe spaudžia ir t.t.t Žodžiu, REIKIA, nors mano širdis visai kitur, gal Turkijos paplūdimy...
Trumpai tariant, kada žmogus sprendimą priima sąmoningai, tuomet graužaties dėl iššvaistyto laiko nėra, arba ji minimali.

Man irgi sitas punktas patiko labiausiai 4u.gif As tai visokiu intervenciju i savo kuna daryt nenoriu, nes labai sunkiai mano organizmas pakencia visokias operacijas ir proceduras (nuo mazens esu labai silpnos sveikatos verysad.gif Bet kadangi UK visa tai duoda nemokamai, tai nesispyrioju ax.gif Vakar kaip tik su vyru apie tai kalbejom ir jis sutinka, kad isbandytume tai, ka UK mums siulo, o jei nieko is to neiseis, paprasciausiai isivaikinsim thumbup.gif Gal mano poziuris yra labai paprastas ir nekomplikuotas, bet ko gero itakotas to, kad laaaabai ilga laika buvau viena ir net isisvaizdavau save senmerge ir be vaiku ax.gif Ir ta mano isivaizduojama ateitis man neatrode niuri rolleyes.gif Kiek yra nuostabiu vienisu moteru! bigsmile.gif Na bet sutikau savo nuostabu vyra ir ateities vizija pasikeite biggrin.gif Nors is tikruju nieko tragisko nematau, jei ir neturetume savo vaiku ax.gif Pirmais bandymu metais buvo tikrai sunku, nes jautem dideli spaudima is salies ir gavosi toks REIKIA momentas - reikia, o neiseina... O antrais bandymu metais pradejom dirbti su savimi ir isigilinti i tai ko mes norim, kas mums priimtina thumbup.gif Atrodo, kad jau esam visiskai nusiramine ir susivoke savyje bei savo sprendimuose bigsmile.gif Visi mes esam skirtingi ir svarbiausia yra nuspresti, kas yra geriausia mums, nesizvalgant i kitus, nes musu priimtas sprendimas ir bus geriausias! 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(bus25 @ 2014 02 25, 11:32)
kažkaip dar laikiaus ir per daug nenusiminiau iki sio savaitgalio,kai sužinojau,jog mano 40m sesuo laukiasi 3 vaiko. Aišku,džiaugiuosi už ją,nors ji ir nesidžiaugia,bet jaučiu kaip kažkur giliai viduj susmigo peilis,tad praverkiau visą savaitgalį,nesuvokdama,kodėl kažkam duodama su kaupu net prieš jo valią,o mum gailima.. Žinau,kad nieks neatsakys,bet..

Aha, man panasiai, suzinojau, jog mano jaunesnysis broliukas (6 metais jaunesnis) su zmona laukiasi pirmagymio. Dzaiugiuosi uz jo grazia seima, bet negaliu sakyti, kad man tai buvo 100proc dziaugsminga zinia.

bus, kokie pažįstami jausmai...
Bet aš manau, kad su saviškiu turi "padirbėti", ta prasme reikia jį įtikinti, kad tyrimus dėl nepastojimo būtina pasidaryti abiems.

Stipriai apkabinu tave. console.gif
Papildyta:
Beje, bus, facebooke yra grupė "Už teisę būti', prisijunk ir tu, ten vienijasi žmonės, kurie susiduria su vaisingumo problema.
Atsakyti
QUOTE(Sakla @ 2014 02 26, 17:55)

Beje, bus, facebooke yra grupė "Už teisę būti', prisijunk ir tu, ten vienijasi žmonės, kurie susiduria su vaisingumo problema.

Sakla, o si grupe slapta ar ne? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Atisa @ 2014 02 26, 22:49)
Sakla, o si grupe slapta ar ne?  blush2.gif

Oi, atsiprašau, tai ne grupė, o viešas puslapis. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Sakla @ 2014 02 26, 16:55)
bus, kokie pažįstami jausmai...
Bet aš manau, kad su saviškiu turi "padirbėti", ta prasme reikia jį įtikinti, kad tyrimus dėl nepastojimo būtina pasidaryti abiems.

Stipriai apkabinu tave.  console.gif
Papildyta:

aciu labai, uz palaikyma smile.gif . O del tyrimu tu teisi. Mano pasiekimas sioj srity toks, kad dar du menesiai bandymu ir jei nera rezultato, kulniuojam pas gydytojus ax.gif
Atsakyti
QUOTE(nefifi @ 2014 02 25, 13:06)
o kokios Tavo pačios bėdos, kad negalit susilaukti? Taip, kad vyras nesitiria, gali būti problema, bet vyrą ištirti dažniausiai reikia vieno vienintelio tyrimo, va pas moterį reikalų - vežimu vežk doh.gif  Iš dalies tavo vyras laikosi gero požiūrio iš tos pusės, kad kažkiek palieka viską spręsti likimui - gi žinai, ne viskas nuo mūsų mirtingųjų priklauso wink.gif Dėl aplinkinių spaudimo - dauguma tą perėjo, aš išmokau tiesiog atsakyti "ne jūsų reikalas". Žinau, kad skauda, ir kad sunku džiaugtis draugų nėštukiniais džiaugsmais. Kalbėkitės su vyru, jei jauti, kad tai tavo gyvenimo žmogus. Kartu galite daug, bet į tai reikia įdėti pastangų. Sėkmės.

Tame ir beda, kad as pati nezinau, kame reikalas g.gif . Pries pradedant bandymus lankiausi pas gydytojus, dariaus iv. tyrimus viskas buvo gerai, geriau vitaminus ir ruosiausi. Bet po keliu menesiu bandymu buvau pastojusi ax.gif , o po 2 men persileidau. Po to negaliu pastoti. Siuo metu esam isvyke i Azija ir gristi planuojam po poros men. Tada ir pradesim tyrimus, jei vis dar situaciaj bus nepasikeitus. verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(tokia profesija @ 2014 02 25, 17:43)
Antra. Yra skirtumas, kada žmogus kažko siekia, nes jis to NORI, ir kada siekia, nes to REIKIA.

tai tiesa 4u.gif Mano atveju, po to kai tai suvokiau, buvo esminis luzis... na dar reikejo suvaldyti BAIME ( nepavyks,amzius, sveikata ir t.t.) gal labiau tinka ne suvaldyti, o priimti smile.gif
taigi, turiu du sunus 4 metu ir 1 metuku wub.gif su vyru kartu 22 metus smile.gif
Atsakyti
QUOTE(*Ananda* @ 2014 03 02, 12:07)
tai tiesa 4u.gif Mano atveju, po to kai tai suvokiau, buvo esminis luzis... na dar reikejo suvaldyti BAIME ( nepavyks,amzius, sveikata ir t.t.) gal labiau tinka ne suvaldyti, o priimti smile.gif
taigi, turiu du sunus 4 metu ir 1 metuku wub.gif su vyru kartu 22 metus smile.gif

Ananda, o jei ne paslaptis, keliu metu pirma pagimdete? ax.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(bus25 @ 2014 03 02, 04:51)
aciu labai, uz palaikyma smile.gif  . O del tyrimu tu teisi. Mano pasiekimas sioj srity toks, kad dar du menesiai bandymu ir jei nera rezultato, kulniuojam pas gydytojus  ax.gif

Valio!Svarbiausia, kad įveiktas pirmas psichologinis barjeras, kad gal teks dėl šios problemos apsilankyti ir pas gydytojus.
Man asmeniškai šį barjerą irgi buvo sunku įveikti, buvo labai sunku susitaikyti, kad natūraliai nepastosiu... verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(burbuliacija @ 2014 02 25, 18:18)
Sveika,
Noriu ir as siek tiek prisideti  ax.gif  Paskaicius tavo teksta man kilo klausimas, ar esi klausus savo vyro- ar jis isvis nori daugiau vaiku?  Gal ir ne tai turejai omeny, bet man toks vaizdas susidare kad tau si tema yra labai svarbi ir aktuali, o vyras vengia konkretaus atsakymo. Atsakymas kaip 'viskas bus gerai' mano nuomone, yra visiskai neatsakymas, o tiesiog pokalbio vengimas.  As vietoj taves ji prispausciau prie sienos ir ispesciau konkrecius atsakymus. Jeigu bandot 2 metus ir neiseina, gali buti kad yra kazkokiu problemu. Kartais issprest tas problemas uzima nemazai laiko, o be to ir nezinomybe juk labai kankina. Todel manau, kad kazka daryti siuo klausimu galima butu ir pradeti. Pirmiausia issiaiskink ar vyras taip pat masto apie seima kartu su tavimi, o po to, jei jis ir nerodys iniciatyvos tyrimam, bent jau galetum pradeti tirtis pati. Kaip rase Miss candy, tikrai geriau pasijustum zinodama kad kakas daroma siuo klausimu.
O kas liecia kitu vaikus, facebukus ir t.t, pritariu kitom mergaitem. Kazkaip reikia ismokti su tuo susigyventi, nes tikrai neisvengsi vaiku buvimo aplinkui. Taciau kas liecia tuos remus, i kuriuos mus bando isprausti visuomene- vedybos, vaikai pagal tam tikra grafika, numociau i tai ranka. Man pavyzdiui yra daug idomesni zmones, kurie gyvena kitaip ir nesistengia saves patalpintii ituos remus. Manau zmones kurie  isdrysta issiskirt is bandos yra daug turtingesni  vidumi  mirksiukas.gif

Na taip, mes is tikro nesame ta tradicine lietuviska seima. Del to mus dar sunkaiu suprast ir dar labiau viskas apsunksta. Daznai del to mus ir kaltina, kad nerandam laiko vaikams. Gyvename gana aktyviai, nuolat keliaujame (del to dar sunkiau su tyrimais ir laiko planavimu). Kad vyras nori vaiku, man abejoniu nera (tai jis pirmas pradejo apie tai kalbeti). As gal isiaudrinus nelabai teisingai viska issakiau. Mes vaiku norime abu ir as tikiu, kad vienodai stipriai. Tik jis kazkaip kitaip viska mato. Kai as negaliu ziureti i leliukus, tai jam atvirksciai, jis svaigsta, nepraeina ne vienas vaikas jo nepavaisintas saldainiu ar pan. ir mes kalbeme apie tai kaip ir kas. Tik jam atrodo, kad dar viskas pries aki ir problemos nera, viskas susitvarkys savaime, cia naturalu. Ir NT jis perka ir tempia i namus doh.gif jam gal atrogo, kad jei as 1000 kartu pasidarysiu tai ikeresiu ir jie parodys II juosteles g.gif
Na as kai paskaiciau ivarias moteru istorijas cia, kazkaip atsirado biskuti optimizmo ir pas mane. Mes ne tiek ilgai tai bandom, dar yra sansu, juo labiau kaip minejau jis sutiko pradeti tyrimus, jei po poros men situacija bus vis dar tokia pat.
Man dar toks kl, gal kas zinot kokiu pvz, po kokio ilgiausio nepastojimo laikotarpio pavyko pastoti?
Atsakyti
QUOTE(bus25 @ 2014 03 03, 13:10)
Man dar toks kl, gal kas zinot kokiu pvz, po kokio ilgiausio nepastojimo laikotarpio pavyko pastoti?

as pastojau naturaliai po 11 bandymu metu 4u.gif bet jei neklystu cia sitam forume maciau ir ilgiau laukusiu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(bus25 @ 2014 03 03, 13:10)
Na taip, mes is tikro nesame ta tradicine lietuviska seima. Del to mus dar sunkaiu suprast ir dar labiau viskas apsunksta. Daznai del to mus ir kaltina, kad nerandam laiko vaikams. Gyvename gana aktyviai, nuolat keliaujame (del to dar sunkiau su tyrimais ir laiko planavimu). Kad vyras nori vaiku, man abejoniu nera (tai jis pirmas pradejo apie tai kalbeti). As gal isiaudrinus nelabai teisingai viska issakiau. Mes vaiku norime abu ir as tikiu, kad vienodai stipriai. Tik jis kazkaip kitaip viska mato. Kai as negaliu ziureti i leliukus, tai jam atvirksciai, jis svaigsta, nepraeina ne vienas vaikas jo nepavaisintas saldainiu ar pan. ir mes kalbeme apie tai kaip ir kas. Tik jam atrodo, kad dar viskas pries aki ir problemos nera, viskas susitvarkys savaime, cia naturalu. Ir NT jis perka ir tempia i namus  doh.gif jam gal atrogo, kad jei as 1000 kartu pasidarysiu tai ikeresiu ir jie parodys II juosteles  g.gif
Na as kai paskaiciau ivarias moteru istorijas cia, kazkaip atsirado biskuti optimizmo ir pas mane. Mes ne tiek ilgai tai bandom, dar yra sansu, juo labiau kaip minejau jis sutiko pradeti tyrimus, jei po poros men situacija bus vis dar tokia pat.

Nu aisku, galbut ne taip as supratau, kartais sunku viska suprasti aiskiai is keleto eiluciu ax.gif tai labai smagu tada kad kartu vienodai norite seimos, ir tuomet man atrodo yra tikrai labai gerai, kad vyras daug ramiau i viska reaguoja. Nes pagalvok jei butumet abu panikos, sunku butu bendrauti. O dabar yra pusiausvyra- jis ramesnis, tu (kaip ir dauguma moteru cia), norime visko greit, cia ir dabar ir dazniausiai viska perdedame, panikuojame, bijome biggrin.gif gali buti kad nepastojimo priezastis butent ir yra tas stresas. Zinai svarbu kad abu susisneketumet, jam isreiksk kas tau svarbu ir ko noretum, isklausyk ji, susideliokit kazkoki planeli ir ramiai jo siekite. Viskas turetu but gerai 4u.gif
Atsakyti