Įkraunama...
Įkraunama...

Nevaisingumas ir psichologinės problemos

QUOTE(Markata @ 2014 02 18, 00:04)

Lyrika, labai tikiuosi, kad su laiku atrasi ramybe savyje ir pasinersi ne i "gamyba", o i malonuma, kaip per pirmus pasimatymus, per pirmas bendras akimirkas. Kartais reikia pamirsti, kad nori ir leisti sau atsikvepti mirksiukas.gif

as irgi tikiuosi, jau dabar, cia issipasakojus, pasidare kazkiek lengviau. zinau, kad ateis pavasaris, turesiu daugiau veiklos gamtoje, neturesiu net kada pamastyti "kaip man negerai, kokia as nelaiminga" , gal davus poilsio mintim, ir koks stebuklas aplankys smile.gif
Atsakyti
Lyrika, labai prasom! 4u.gif Kad tik padetu 4u.gif Pabandykit zengti po viena maza zingsniuska ir pasidziaugti kiekviena maza sekme ar bent jau priezasties issiaiskinimu 4u.gif Kazkada gera minti perskaiciau - jei nesitikesi, neteks ir nusivilti bigsmile.gif PVz. buni uzsimerkes ir zinai, kad tau kazka duos paragauti, bet galvoji ir svajoji/nori kad tau ant saukstelio duotu cukraus, o tau duoda druskos, kaip sureaguoji - supyksti, pradedi spjaudytis ir pan. Bet jei nesitiketum cukraus, bet su nekantrumu lauktum, kazi ka duos man (gyvenimas, siuo atveju), tai ta druska tokia suri nepasirodys rolleyes.gif Gyvenime dar daug svajoniu ir noru bus, kurie zlugs, bet gyvenimo esme ir prasme yra gyventi gyvenima, moketi isgyventi visas situacijas, o nepasiduoti pasitaikiusiom negandom 4u.gif Jei dabar ir turetumet vaikiuka, gal jam suplanuotumet kokia ateiti, o vaikas butu koks neklauzada, kuris nenori nei karjeros, nei pinigu. Vel svajones ir vizijos zlunga biggrin.gif Todel as negalvoju, kad labai mylimas ir ilgai lauktas vaikas uzauges bus kazkoks stebuklas, nes taisykliu tam nera schmoll.gif Niekad nezinai kaip tau hormonai suzais po gimdymo ir ar neuzklups pogimdyvine depresija ir ar su vyru neissiskirsite - zodziu, as gyvenime jau niekuo nebesistebiu ir stengiuosi i gyvenima ziureti realistiskai ir nuolankiai netgi, nes yra tiek daug situaciju, kurios nuo musu visiskai nepriklauso... Todel ir sakau, kad reikia gyventi sia diena ir ja dziaugtis! 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo miss_candy: 17 vasario 2014 - 23:24
QUOTE(lyrika @ 2014 02 17, 23:54)
...vsio, pasiguodziau turbut pirma syki sia tema, noris kai kada pabut silpnai. dekui jum, merginos  4u.gif

Džiaugiuosi, kad leidot sau pabūti silpna, tikiuosi, kad mintyse nors kiek prašviesėjo. Ir visada kai kils slogių minčių, ateikit pasidalinti, padėsim kuo galim.
Atsakyti
Dar syki dekui uz palaikymą,visas šis savotiškas sunkumas davė viena - jei anksciau galvojau tik apie vieną vaikiuką,žinau,jog norėsiu ir daugiau :-)
Atsakyti
Sveikos, merginos, jungiuosi į Jūsų ratelį. Skaičiau Jūsų istorijas, ir taip viskas artima ir pažįstama. Aš taip pat niekaip nepagaunu gandro, apverkiu kiekvienas mėnesines, apverkiu visus, kurie laukiasi sėkmingai, kurie gimdo. Jaučiuosi klaikiai, nebeturiu jėgų, niekas nebeteikia džiaugsmo, esu visa išsekusi nuo tų bandymų, nuo to laukimo, o gal šį kartą pavyks, ir sexas man jau tapo darbas ir pareiga. Nepastojimo stažas apie 3 metai, prieš tai turėjau nesivystantį, tyrėmės pas gydytojus, esame sveiki, dabar laukiu ovuliacijos skatinimo hormonais, cray.gif cray.gif cray.gif
Atsakyti
QUOTE(tokia profesija @ 2014 02 17, 21:42)
... Dėl savo gyvenimo aukojimo būsimiems vaikams, mano nuomonė kategoriška ir nepajudinama. Nepamirškite savęs! Savo svajonių, savo poreikių, pomėgių. Jei aukojate, atiduodate per daug, o rezultato kol kas nėra, atsiranda tuštumos jausmas, pojūtis, lyg gyvenimą iššvaistėte veltui.

Manau, jūs absoliučiai. Kažkada ir Nakviša panašiai rašė - kad reikia laiku sustoti, kad nenugyventume viso gyvenimo dėl vieno tikslo, kuris taip ir liks nepasiektas.
Bet pagalvojus apie savo paskutinius 18 metų bandymų, neatsisakyčiau nei vieno. Nors per 20 metų bendro gyvenimo su vyru nei karto nebuvom užsienyje (taupėm). Vis tiek gailėčiausi, jeigu vietoj vieno kurio nors eilinio IVF (nepasisekusio jklmn!) būtume išvažiavę į šiltus kraštus. Nors ir vis tiek likom prie suskilusios geldos.
smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Pelargonija @ 2014 02 21, 14:39)
Manau, jūs absoliučiai. Kažkada ir Nakviša panašiai rašė - kad reikia laiku sustoti, kad nenugyventume viso gyvenimo dėl vieno tikslo, kuris taip ir liks nepasiektas.
Bet pagalvojus apie savo paskutinius 18 metų bandymų, neatsisakyčiau nei vieno. Nors per 20 metų bendro gyvenimo su vyru nei karto nebuvom užsienyje (taupėm).  Vis tiek gailėčiausi, jeigu vietoj vieno kurio nors eilinio IVF (nepasisekusio jklmn!) būtume išvažiavę į šiltus kraštus. Nors ir vis tiek likom prie suskilusios geldos.
smile.gif

Ta pati situacija,tik metu maziau- tik 17 biggrin.gif Taupem taupem taupem.Niekur neisvaziavom.draugai mus laike skrudzais,nes niekam nepasakojom,kam isleidziam pinigus.....dabar jau spjovem i viska-pavargau.o ir sveikata susigadinom.....
Atsakyti
Kiekvienam savo 4u.gif AS dziaugiuosi, kad UK IVF yra nemokamas, nes jei butu mokamas, mes su MB nebandytume schmoll.gif Pinigelius taupom namui, keliaujam daug kur ir daznai, o vaikuti galima tureti isivaikinant 4u.gif Cia musu toks poziuris siuo gyvenimo momentu ax.gif
Atsakyti
Kiekviena pora priima sau geriausius sprendimus, svarbu, kad tie sprendimai jai būtų aiškūs ir priimtiniausi.
Aš tai dabar galvoju, kad reikia daryti viską taip, kad po 10,20,30 ar dar daugiau metų nesigailėčiau, kad nesidairyčiau atgal ir negalvočiau, kad kažko nepadariau, per anksti pasidaviau, kažko nepabandžiau, neišdrįsau kažkam ryžtis ir pan. Šiai dienai aš galvoju, kad į šiltus kraštus galima nuvažiuoti bet kada, kad ir 70 metų būnant, o štai pastoti laiko ne prūdai.
Aš šiuo metu bandau rasti kažkokį santykį su nevaisingumu. Bandau susitaikyt su tuo ir suprasti, kad gydymasis užtrunka, ir jei nepasiseka, tai nieko blogo nereiškia, tiesiog taip būna ir reik tikėtis, kad nesėkmės padeda gydytojams rasti geresnį gydymo būdą.
Ir jei sugalvosim, kad jau nebenorim bandyti, o ieškom kitų būdų, kaip pagausint šeimą, rba nusprendžiam gyventi dviese, tai tik dėl to, kad mes taip jau norim, arba manom, kad taip mums bus geriausia, bet tikrai ne dėl kažkokių minčių apie tai, kad "turbūt nelemta", "dievas taip nusprendė" ir pan.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lock: 22 vasario 2014 - 10:46
sutinku, kad visi mes skirtingi ir visi priimam mums geriausiai atrodancius sprendimus thumbup.gif o gailetis gali del visko - kad bandei 5 kartus ir nepavyko, o pinigu nebera, sveikatos irgi, ir del to, kad nebandei, o kad galbut galejo pavykti 4u.gif Del to ir nereikia zvalgytis i praeiti, o gyventi sia diena ir dziaugtis tuo, ka ji atnesa, pastebeti, kad ir pacius maziausius dalykelius 4u.gif Pvz. mane siandien labai dziugina saulute ir parke jau zydinti narcizai ir dar kazkokios melynos gelytes (cia UK) bigsmile.gif smulkmena, bet kai pradedi pastebeti tokius dalykus ir jais grozetis, gyvenimas ne toks jau ir niurus atrodo 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Morita @ 2014 02 21, 14:11)
Ta pati situacija,tik metu maziau- tik 17  biggrin.gif  Taupem taupem taupem.Niekur neisvaziavom.draugai mus laike skrudzais,nes niekam nepasakojom,kam isleidziam pinigus.....dabar jau spjovem i viska-pavargau.o ir sveikata susigadinom.....

Kaip Tave gerai suprantu smile.gif Mus irgi draugai terorizuoja, kokios pigios ir smagios kelionės į Turkiją ir t.t. Ir dar kaip nemokam elgtis su pinigais, dirbam dirbam ir nežinia kur padedam biggrin.gif
Atsakyti
http://www.lrytas.lt...triju-vaiku.htm
Atsakyti