Įkraunama...
Įkraunama...

Nevaisingumas ir psichologinės problemos

QUOTE(Pelargonija @ 2013 05 20, 12:03)
Negaliu susitaikyti su mintim kad NIEKAD. Bet tai darosi vis realiau. Daugybę metų abu pradirbom po 12 ir 16 valandų, kad uždirbti pinigų pinigų pinigų, kurie nukeliavo į vieną bedugnę skylę.
Rezultatas - nulis.
Reiktų kažkaip priprasti prie minties, kad vaikai - dar ne viskas šiam pasaulyje, kad galima ir rasti ir kitokios prasmės. Na bet neišeina...

Kaip aktualu ir man šis procesas blush2.gif Dabar taip ir gyvenu - stengiuosi susitaikyti. Tik kažkaip norėčiau iš tokios profesijos išgirsti net kokių psichologinių metodų (įsivaizduoti ką nors kaip nors ar pan.), kad būtų tą lengviau padaryti, nes savom jėgom nelabai pavyksta: gyveni, bandai džiaugtis šia diena ir staiga vėl užplūsta mintys apie šią problemą: kodėl, kas negerai, ką galima dar padaryti, o gal įvyks stebuklas ir prasideda karuselė, kai pradeda suktis mintys vien apie tai ax.gif ir kaip galiausiai tai padaryti g.gif

QUOTE(Comma @ 2013 05 20, 12:48)
Tai tikrai yra didelė laimė, kad turim tokius vyrus šalia. Juk retai šiais laikais besusitinka tokie vienas kitą palaikantys žmonės. Dažniausiai juk mūsų gyvenimo kelyje būna tik tokie, kurie galvoja tik apie save. O žiūrint filosofiškai gal dvi laimės jau būtų per daug? Gal todėl antros laimės D ir neduoda? Gal išpuiktume? doh.gif

jo, po vestuvių buvo tokių minčių - kažin, už ką tokia laimė man ir kada čia reikės susimokėti už tai. na, štai ilgai netruko - moku jau 7 metus negaudama to, ko noriu, bet turėdama išsvajotą vyrą. matyt, kažkas viršuj nusprendė, kad man užteks ir to biggrin.gif nu negali žmogui būti viskas gerai, o jis absoliučiai laimingas. jei visose srityse gerai, tai atsiranda kažkas, kur jam nesiseka. nors kartais kai pasižiūri į jaunas šeimas iš šono atrodo, kad kaip ir viskas gerai g.gif
Atsakyti
QUOTE(Tino @ 2013 05 20, 13:34)
Nors kartais kai pasižiūri į jaunas šeimas iš šono atrodo, kad kaip ir viskas gerai  g.gif

Iš šono viskas atrodo idealu, net obuolys vėlų pavasarį parduodamas prekybos centruose, kol jo neatkandi doh.gif Jokiu būdu nesakau, kad visi tokie obuoliai, bet problemų tikrai turi visi blush2.gif
Visgi galvoju, man būtų dar žiauriau jei reiktų rinktis tarp tų dviejų laimių doh.gif

O kol kas merginos, neplakim savęs rimbais, tikėkim, kad stebuklų būna wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Comma @ 2013 05 20, 16:32)
Visgi galvoju, man būtų dar žiauriau jei reiktų rinktis tarp tų dviejų laimių doh.gif

O kol kas merginos, neplakim savęs rimbais, tikėkim, kad stebuklų būna wub.gif

žiauru, bet toks gyvenimas. žiū, yra krūva vaikučių, o ar pinigų nėr, ar V muša, ar dar kas.

tai tikim... tik kad tie stebuklai vyksta kažkur aplinkui - ne su mumis verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Tino @ 2013 05 20, 15:09)
žiauru, bet toks gyvenimas. žiū, yra krūva vaikučių, o ar pinigų nėr, ar V muša, ar dar kas.

tai tikim... tik kad tie stebuklai vyksta kažkur aplinkui - ne su mumis  verysad.gif

O kai kas neturi nei mylinčio vyro, nei donoro (atsiprašau už žodį) tinkančio vaikui pradėti... schmoll.gif Mes dar nesam tokios, kurias apvaizda visai aplenkė blush2.gif mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Comma @ 2013 05 20, 17:29)
O kai kas neturi nei mylinčio vyro, nei donoro (atsiprašau už žodį) tinkančio vaikui pradėti... schmoll.gif Mes dar nesam tokios, kurias apvaizda visai aplenkė  blush2.gif  mirksiukas.gif

na taip, galim pasiguos bent tuo, kad yra ir gražių, ir protingų, bet nesuradusių tos antros puselės.
tik klausimas, ar neliksim po kiek laiko vienos su nevaisingumu, o mūsiškiai susiras vaisingas g.gif dažnai taip būna.
Atsakyti
QUOTE(Tino @ 2013 05 20, 19:27)
na taip, galim pasiguos bent tuo, kad yra ir gražių, ir protingų, bet nesuradusių tos antros puselės.
tik klausimas, ar neliksim po kiek laiko vienos su nevaisingumu, o mūsiškiai susiras vaisingas  g.gif dažnai taip būna.

Nežinau, bet mano nuomone vyrų vaikai nesulaiko schmoll.gif Taigi čia tik mums pačioms būti galbūt lengviau turint lialių, nes neliktume visiškai vienos. Bet išdavystė nuo to juk nesumažėtų? g.gif
Todėl ir rašiau ankstesniame poste, kad nepamirškime kas yra šalia mūsų, kas galbūt tyliai laukia savo sėkmės minutės wub.gif

Atsakyti
QUOTE(Pelargonija @ 2013 05 20, 12:03)
Vėl užėjo noras paverkšlenti  blush2.gif

Pelargonija, man labai gaila.
Sprendimas nebedaryti procedūrų yra labai skausmingas, bet kartais tikrai neišvengiamas.
Net jeigu nuspręsite nebesigydyti, manau viltis pastoti išliks iki pat galo, iki tol, kol leis moteriška fiziologija.
Norėčiau dabar klausti įvairių dalykų, pavyzdžiui padarėte viską, ką norėjote, ką galėjote padaryti? Ar dar dėl kažko kruta kirminas? Kalbu apie gydymąsi. Ar jaučiat konkrečias vaistų pasekmes, sušlubavo sveikata? Kokių gyvenime turite svajonių, kurias galbūt atidėjote dėl vaikų?
Norėčiau padėti, bet nesu tikra, ar čia tinkama vieta tai padaryti.
Jei reikės, žinote, kaip mane rasti. Pavaišinsiu skania arbata smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo tokia profesija: 21 gegužės 2013 - 11:56
Padariau, žinoma, dar ne viską. Tačiau kol kas stabdis - finansai, tokias sumas uždirbam negreit. O tuo metu sukasi metų skaitliukas... labai greit artėdamas prie logiškos pabaigos. Kai paskaitai džiaugsmingas istorijas apie gimdymus po 50-ies, jose nerašoma, nei kokias sumas šeima išleido, nei kiek bandymų buvo, nei kiek kitų šeimų nepasisekė ir apie jas niekas nerašo. Tai jau kaip su Teleloto milijonu biggrin.gif parašo tik apie laimėjusius.
Ir vėl verkšlenu blush2.gif
Tokia profesija, ačiū. Jau kurį laiką mąstau, kad reikia man tos arbatos rolleyes.gif Birželio pradžioj grįšiu iš kelionės, reiks paragauti smile.gif
wub.gif
Atsakyti
Man atrodo, kad ir taip gana didvyriškai laikotės. Galima sau leist ir paverkšlenti, netgi gerai paverkti, ypač, kai yra priežastis.
Iš tiesų labai gaila, kad nevaisingumo gydymas mūsuose tiek kainuoja. Turbūt tuoj liksim vienintelė šalis Europoje, kur jis dar nekompensuojamas. Šeimos turėtų daug daugiau galimybių.
Jei pinigai, laikas bus skiriami tik nevaisingumo gydymui, metams bėgant gali atsirasti tuštumos jausmas. Kaip Jūs sakot, jaučiatės lyg pinigai būtų sukritę į skylę, o rezultato jokio. Šalia nevaisingumo nepamirškit ir savęs, partnerio. Juk turit abu kokių tai svajonių, norų, karjeros siekų. Tikrai linkėčiau to neapleisti, tada tuštumos jausmas bus ne toks didelis. Žinoma tai galbūt neatstos vaikų, todėl sakau ne vietoj gydymo, o šalia gydymo, bet nepameskit savęs...
Papildyta:
QUOTE(Comma @ 2013 05 20, 12:48)
/.../ne viskas bus prarasta jei vis dėlto į mūsų kiemą neateis šventė... /.../ Rytoj gyvensim, taip kaip gyvenam šiandien, kaip pragyvenom vakar... Tik gal viltis jau bus nebe su mumis.
/.../Kad ir kaip būtų sunku visada mąstau taip - jei galiu įtakoti situaciją, privalau veikti, nes geriau gailėtis ką padariau, nei gailėtis ką galėjau padaryti. Jei situacijos įtakoti nebegaliu (išnaudojau visas galimybes - gyvenimus) privalau susitaikyti, kad taip ir bus. Deja tik tas susitaikymas neiškarto ateina kai jau supranti, kad viskas/.../

Labai gražios, taiklios mintys.
Žinau, kad galbūt sunku jų laikytis, bet toks požiūris sunkią minutę labai gelbėja.
Atsakyti
Labas rytas... keistas tas rytas.. antras naujame gyvenime. buvau pas gydytoja paklausyti nuomones.. isvada: "jus galite gyventi kaip tiesiog grazi pora, nes vaiku jus neturesite, o tu nustok bandyti, nes visada persileidinesi.. ir kad nenukvaktum paleisk viska.." diagnoze - arba pas mane arba pas vyra genetine klaida.. ir tas nepagydoma.. birzeli turesime 3 vizitus pas skirtingo plauko gydytojus del sventos ramybes ir viskas.. bevaikystes proga nuejau vakar alaus atsigerti. pirma karta su keistu jausmu, kad galiu ta alu gerti be absoliuciai jokios sazines griauzaties. ir kad nebereikia skaiciuoti ovuliacijos ir galima laisvai sportuoti ir laikytis dietos be baimes pakenkti.. njo.. tikrai keistas gyvenimas. teks priprasti.
Atsakyti
Maidenana, kuo remiantis gydytoja nusprendė, kad tai genetinė klaida? Persileidimų priežastys gali būti genetinės, bet gali būti ir kitos. Ar viskas ką buvo galima ištirt jau patikrinta?
Atsakyti
Maidenana, o jūs genetinius tyrimus darėt, ar šita išvada iš kavos tirščių?!
Papildyta:
QUOTE(tokia profesija @ 2013 05 22, 09:05)
Jei pinigai, laikas bus skiriami tik nevaisingumo gydymui, metams bėgant gali atsirasti tuštumos jausmas. Kaip Jūs sakot, jaučiatės lyg pinigai būtų sukritę į skylę, o rezultato jokio. Šalia nevaisingumo nepamirškit ir savęs, partnerio. Juk turit abu kokių tai svajonių, norų, karjeros siekų. Tikrai linkėčiau to neapleisti, tada tuštumos jausmas bus ne toks didelis. Žinoma tai galbūt neatstos vaikų, todėl sakau ne vietoj gydymo, o šalia gydymo, bet nepameskit savęs...

Šitą ir aš pati bandau sau išaiškinti biggrin.gif
Atsakyti