Įkraunama...
Įkraunama...

Visos LT mugės -tęsiam temą!

Giedruma, žiauri informacija unsure.gif

Aš galvoju, kad mugininkai (amatininkai ir pan) nesusiburs. Vien šita tema liūdija, kad dauguma kažkodėl bijo neaiškios (nesuprantamos) konkurencijos ir slepiasi po lapais. O vietoj to iš tikro galima būtų gražiai suorganizuoti kažkokį klubą/organizaciją/judėjimą biggrin.gif ir kovoti už savo teises (pvz., vien už prekyb. vietų apmokestinimą). Ir tai galiotų ne tik Vilniuje.
Panevėžis- 180 lt už vietą trim dienom- už ką doh.gif Jei paėmus įstatytus ir įkainius už leidimą išneštinai prekybai (atrodo taip skamba- galiu būti neteisi)- tai būtų vos ne keli litai (na iki 20 lt tai tikrai). Na taip, reklama ir pan. Bet tai galima daryti stambesnių verslininkų sąskaita.
Marijampolė- ne tokia kaina, bet vis tiek didesnė.
Apie jūros šventę išvis kalbos nėra doh.gif

Atsakyti
Sveiki,

gal yra mugių dalyvių iš Telšių arba Žemaitijos? Norėčiau tam tikros informacijos smile.gif
Atsakyti
Sveikutės 4u.gif Gal kas girdėti dėl Klaipėdos "Kazimiero mugės"? Niekur info nerandu g.gif
Atsakyti
QUOTE(aleksiuke @ 2014 02 15, 10:25)
Giedruma, žiauri informacija unsure.gif

Aš galvoju, kad mugininkai (amatininkai ir pan) nesusiburs. Vien šita tema liūdija, kad dauguma kažkodėl bijo neaiškios (nesuprantamos) konkurencijos ir slepiasi po lapais. O vietoj to iš tikro galima būtų gražiai suorganizuoti kažkokį klubą/organizaciją/judėjimą biggrin.gif ir kovoti už savo teises (pvz., vien už prekyb. vietų apmokestinimą). Ir tai galiotų ne tik Vilniuje.
Panevėžis- 180 lt už vietą trim dienom- už ką doh.gif Jei paėmus įstatytus ir įkainius už leidimą išneštinai prekybai (atrodo taip skamba- galiu būti neteisi)- tai būtų vos ne keli litai (na iki 20 lt tai tikrai). Na taip, reklama ir pan. Bet tai galima daryti stambesnių verslininkų sąskaita.
Marijampolė- ne tokia kaina, bet vis tiek didesnė.
Apie jūros šventę išvis kalbos nėra doh.gif

Kelkit į viešumą visa tai, juk yra laidos kur galima diskutuoti.
Atsakyti
QUOTE(saulyte2 @ 2014 02 16, 20:12)

Ir kas po laidos? g.gif Infomacija vieša, visi viską žino, kokie įkainiai mugėse. Veikti reikia kartu, o ne vienam, kaip minėjo Giedruma. Bet kaip rodo patirtis- beveik visi tik kalba.
Atsakyti
Stinta doh.gif
vos ne vos galus suduriau.
Maistas valdo essen.gif
Nors kai kuriems buvo gerai g.gif
Atsakyti
čia kaip ir visose srityse, kai paklausa viršija pasiūla, kainos tik kyla.
Atsakyti
Kas dar Stintose buvot? Kaip sekėsi ir kuo prekiavot? Ar be reikalo griažiausi sau nagus iki alkūnių, kad nepatekau? biggrin.gif

Dėl susibūrimo, tai aš už.. bet turi būti ne du žmonės, turi kalbėti pagrįstai, oi ne padaryti eilinį močiuičių mitingą su liaudies dainomis biggrin.gif žodžiu reikia pasiruošti, dirbti ir galima savo pasiekti, bet vėlgi, kiek tokių žmonių bus?

Kita tema, RUMŠIŠKĖS smile.gif Kaip ten mugė? Galvoju ryt važiuot registruotis į Užgavėnių mugę, gal kas nori kartu iš Vilniaus riedėt? Kuras pigiau kainuotų smile.gif jie neregistruoja internetu. Mugės kaina 50 lt + bilietus 5 renginį reikia nusipirkt smile.gif
Atsakyti
QUOTE(saulyte2 @ 2014 02 16, 22:12)

O ka pridiskutuosi viešumoj g.gif juk daugumai įteigta kad amatininkas tai privatus verslininkas,kuris saujom litus žarsto.Kad ir pvz. mano amatas-bendroj mokesčių sistemoj prilyginamas prie medžio apdirbėjų,arba rąstinių namų statytojų-jūs galit įsivaizduot kokie uždarbio ir pačio darbo skirtumai unsure.gif o apmokestinimas toks pat.
Beje,esam tautodailininkai,mokam nario mokestį 50lt metam,bet iš organizacijos kuri turėtų vienyti ir ginti tokius kaip mes jau nebegaunam išvis nieko,na kelias varganas nuolaidas mugėse kurios išlikę kaip tendencija nuo senų laikų.Tai čia dar nieko,mums siūlo stoti į sertifikuotų tautinio paveldo gamintojų organizaciją,mokestis metams 200lt, ką už tai gauni lieka labai neaišku,nes finansai ir mugių finansavimai,organizavimai vistiek eina tiesiogiai per ukio ministerija.Tad organizacijų kaip ir būtų,bet jos kaip ir visos valdžios institucijos bestuburės,sėdi ten diedai bile vietelė šiltesnė yra cool.gif
Mes kaip sykis su kolegom diskutavom apie pačią Kaziuko mugę,kad jau artėja toks metas,kad neapsimokės ten važiuot,nes paprasčiausiai žmonės persisotinę mugių jau toli garžu tiek neišperka kaip prieš 10m. o kainos už vietą vistiek tik didėja.Tad kartais paskaičiuojam,kad geriau dirbtuvėse šiltai sėdėt,gamint kad ir šiek tiek mažiau pelningą užsakymą,bet bendroj sumoj gausis kad labiau apsimoka-nei kad šalt,ir pinigus už grindinio plyteles mokėt rolleyes.gif

Rumšiškėse prieš tejus metus buvau-mums buvo tikrai gerai,aišku maistas vistiek geriau,o dabar nežinau kaip ten.Be to oras tai ne koks-šliurpsi visur,pažliugę,kaip ten žmonėm vaikščiot neįsivaizduoju g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Giedruma: 17 vasario 2014 - 20:05
Many2iau Kaziuko mugėje daug daugiau visi laimėtų , jei būtų maistininkai atskirti nuo amatininkų. Akivaizdu, kad 7 vietas Kazy pirks tikras vverslininkas , o amatinikui ir 2 metrų užteks. Jis gi neturi rūkimo cecho... ir pan.
O amatininkai turėtų būti įteisinti kaip tokie, o ne verslininkai. Verslininkai būtų tie ,kurie samdo pvz. dar žmonių. Tai jau verslininkai, nes jie pelnosi iš kitų rankų darbo.
Bet jums tautodailininkams tai gerai, dar nors kažką darot. O aš baigiau dailės akademiją ir net kaip tautodailinikė negaliu pretenduoti į vietą mugėje. Vien žo net su gana neblogais darbais (?? nu čia kaip pasakius, bet su kai kuo palyginus, tai neblogais) esu niekas, ten gi ner išskirtų diplomuotų amatininkų. Iš vis bjauru, kad amatas yra taip sugretintas su verslu...

Klausiaus laidos verslo ritmu. Ėme interviu iš riešinių mezgėjos.... Ar tai verslas ?????? Truksta žodžių.
Kiek uždirba advokatas ar anstolis , o kiek riešinių mezgėja ir vienodai turi mokėti ... arba beveik vienodai.

Konkretus klausimas, ar dirbdama oficialiai aš dar prie patento turėsiu mokėti papildomai ligonių kasoms?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ortija: 17 vasario 2014 - 21:38
Na dėl tautodailininkų tai įdomi situacija, yra nuolaidos, kai kur mugėse kaip supratau pirmenybė tautodailininkams, kai kur šiek tiek geresnės vietos. Bet žinau, kad yra žmonių turinčių tuos pažymėjimus ir nemokančių NIEKO pagaminti, bei prekiaujančių visai ne tautodaile, o samdomų (žinoma ne legaliai) žmonių gamintais darbais. Gerai, kad dažniausiai tai būna bent jau daug maž rankų darbo. Ir viskas. tokie išsiperka po 6-7 vietas mugėje..
Kai pradėjau šią veiklą man taip smagu buvo, atrodė visi žmonės draugiški, padeda, papasakoja ir t.t. Bet po pusmečio veiklos pradedu matyt ir juodą pusę.. liūdnoka.. g.gif
Atsakyti

Konkretus klausimas, ar dirbdama oficialiai aš dar prie patento turėsiu mokėti papildomai ligonių kasoms?
[/quote]

Taip, reikės.
Atsakyti