Įkraunama...
Įkraunama...

Visos LT mugės -tęsiam temą!

Sveikos, prekiautojos,
Pati mugėse prekiauju nepilnus metus, apie jas parašysiu trumpai:
Žagarė - registravausi paskutinėmis dienomis, vieta puiki, prekyba puiki, auka standartinė.
Kėdainiai - mielas miestas, didelis balaganas dėl vietų, nulis pagarbos iš mugių senbuvių, bet milžiniška pagalba iš organizatorių. Pateikiau rekomendacijas apmokestinti mugę nors 5-10 lt, ir numeruoti vietas, įdomu ar pasinaudos patarimu. Girdėjau buvo ir muštynių dėl vietų biggrin.gif
Panevėžio miesto šventė - daug kam pavogė nemažai prekių (kaip ir Žagarėj), man rodos nieko. Prekyba puiki, nors kaimynai skundėsi. Iš organizatorių pasigedau informacijos, pvz dėl parkingo. Tiksliau iš 3 organizatorių gavau klaidingą info dėl automobilių parkavimo, su jų žodiniu leidimu pastačiau neleistinoj vietoj ir mano pakankamai naujas automobilis "sudalyvavo" retro automobilių parodoje biggrin.gif
Vasarą Anykščiuose buvau, atsipirko, bet man labai nepatiko, net nežinau kodėl.
Kalėdinė mugė Mole patiko ir buvo verta smile.gif
Prisistačiau, o dabar pagrindinė mintis kodėl čia užsiregistravau. Perskaičiusi temą supratau, kad ne mane vieną siutina kinietiškos prekės amatininkų mugėse. Ir manau, kad būtų naudinga po mugių organizatoriams siųsti pretenzijas (į jas privalo atsakyti) dėl tokių prekeivių. Jeigu parašysiu aš viena, jie atrašys ir viskas, bet jei mūsų bus 20-30 ir daugiau? kitais metais atsakingiau rinks prekeivius, ką manot? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(LaukoFeja @ 2014 02 11, 03:28)
Prisistačiau, o dabar pagrindinė mintis kodėl čia užsiregistravau. Perskaičiusi temą supratau, kad ne mane vieną siutina kinietiškos prekės amatininkų mugėse. Ir manau, kad būtų naudinga po mugių organizatoriams siųsti pretenzijas (į jas privalo atsakyti) dėl tokių prekeivių. Jeigu parašysiu aš viena, jie atrašys ir viskas, bet jei mūsų bus 20-30 ir daugiau? kitais metais atsakingiau rinks prekeivius, ką manot? smile.gif

Sveika 4u.gif

Teko dalyvauti mugėse, kur viena iš sąlygų- savo rankom kurti gaminiai. Buvo prierašai, jog kiniečių prekėmis neleis prekiauti- griežta atranka. Mugių dieną vaizdelis standartinis- kelios palapinės su lojančiais šuniukais, "loterijom lotuliukas.gif " ir t.t. Ir tokių atvėjų buvo tikrai ne vienas ir skirtinguose miestuose.
Todėl nemanau, kad pretenzijos kažkaip gali paveikti. Nors bandyti gal ir galima.
Atsakyti
Kaune registracija jau įvyko. Na sunku pasakyti kas bus kitais metais. Kitais metais neaišku kas organizuos Vilniaus Kaziuko muge. Kai įvyks konkursas tada ir žinosime. Na, o dėl tų kinietiškų prekių, manau, kad mes nieko nepadarysime. Organizatoriams kuo daugiau dalyvaujančių,tuo didesnis pelnas. O kitą vertus, pažiūrėkite kaip žmonės perka tas kinietiškas prekes. Jie tikriausiai galvoja, kad jei nusipirko kaziuke prekę,tai nesvarbu, kad ji kinietiška, nors tokią pat pilnas gariunų turgus. Bet svarbiausia, kad kažką pirko iš kaziuko. Juk rankų darbo gaminukai kainuoja daugiau.
Atsakyti
Na, pradėkit skųstis dėl kiniškų prekių, vėliau nebepatiks koks konkurentas, gal irgi kokių sankcijų imsitės smile.gif Atsipalaiduokit smile.gif
Šiuo metu, žmonės imasi bet ko, kas tik padeda jiems užsidirbti duonos. Jie lygiai taip pat moka mokesčius ir vargsta. Man asmeniškai pardavėjai netrukdo ir man absoliučiai vienodai, kas ką parduoda. Juk ne viskas patinka ir kas rankomis pagaminta. Jau ne kartą esu diskutavusi su kolegom dėl tų kinietiškų prekių, ir stebina tik vienas - kaip noriai yra perkamos tos prekės, kokia yra jų paklausa. Aš jau penkti metai trankausi po muges, tendencija nesikeičia. O kol yra paklausa, pasiūla visada bus.
O kai kurie miestai tikrai nepriima, čia priklauso nuo organizatorių vizijos, kokią jie mugę nori matyti.
Atsakyti
QUOTE(aleksiuke @ 2014 02 11, 09:03)
Sveika 4u.gif

Teko dalyvauti mugėse, kur viena iš sąlygų- savo rankom kurti gaminiai. Buvo prierašai, jog kiniečių prekėmis neleis prekiauti- griežta atranka. Mugių dieną vaizdelis standartinis- kelios palapinės su lojančiais šuniukais, "loterijom lotuliukas.gif " ir t.t. Ir tokių atvėjų buvo tikrai ne vienas ir skirtinguose miestuose.
Todėl nemanau, kad pretenzijos kažkaip gali paveikti. Nors bandyti gal ir galima.

Kol galvosim, kad niekas nepadės ir nieko nedarysim, tol taip ir bus smile.gif Beje, Žagarėj buvo leista prekiauti "viskuo, ką pats pagaminai", kiek žinau prekeiviai su kniniškom pindikliuškom turėjo mokėti gerokai didesnes sumas, kad patektų. Viskas ok, jų buvo nedaug. Bent jau aikštėje prie scenos jų buvo tikrai nedaug smile.gif

Dar kažkas rašėt, kad nieko tokio, jie moka mokesčius ir t.t. Paaiškinsiu kodėl aš esu prieš tokias prekes. Ne dėl to, kad man jie konkurentai, ar kad man jos nepatinka (tikrai nepatinka, bet čia mano asmeninis reikalas). Pagrindinė priežastis kodėl neturėtų amatininkų mugėse būt šlamšto yra ta, kad pirkėjai paprasčiausiai nebenori eiti į muges. Yra tekę daryti apklausą, nustebino rezultatai. Į klausimą ar eisite į miesto šventės (ar kitos šventės) mugę, dauguma atsakė NE, Nes nieko naujo, originalaus nebėra mugėse. Kinietiškas šlamštas užgožia šventės dvasią. Aš pati dar būdama pirkėja dievindavau Kaziuko mugę, nuo studijų laikų laukdavau kaip vaikas šventės, bet kas met vis mažiau.. pastaruosius du metus net nebėjau visai.. Šiemet bandysiu prekiauti..
Papildyta:
Beje, gal yra patekusių į Stintų šventę?
Registravausi pirmą dieną ryte, o vietos negavau, nors patvirtino, kad prekės tinkamos būtų smile.gif
Atsakyti
Pritariu LaukoFeja'i ,mugėse prekiauti bele kuo-tam ir yra turgus,o ne mugės,juolab skambiai organizatorių vadinamos "amatininkų" doh.gif Taip,dirbti ir uždirbti norisi visiems,tačiau prašau,nelyginkit amatininko ir perpardavinėtojo,net toks sugretinimas parodo kad žmogus prekiauja ne savo gamybos prekėm ar bent jau tai tik laisvalaikio praleidimas,Kai pats gamini,pats pardavinėji,esi taip sakant daug viename-ir vadybininkas ir gamintojas ir pardavėjas o kas yra perpardavinėtojas-jo biznis paprastas -pirk parduok,gali tuo užsiimti savaitgaliais,ne tiesioginio darbo metu,o amatininkas vargsta savaitę,kad per savaitgalį prekiaut galėtų ,užsidirbt .o atvažiuoji į mugę,o ten krūvom tų "perekupų" vadinamų geriausiose vietose,plius kad jų ne mažėja,o daugėja,o kur dar firmos prisidengusios pavieniais asmenim doh.gif Ir nereik apie mokesčius šnekėt-mugėse prekiaujant lengvatos jiems gaunasi oho,nei tau kasos aparatų reik,nei sužiūri kiek parduodi,nei pvm kokį mokėt reikia,užtat ir veržiasi tuntai ten "savo"produkcija prekiaut,nors tokios sąlygos sukurtos realiai buvo tik savo rankų darbo prekeiviams .Man tai realiai dzin irgi būtų kad jie stovi,bet turėtų būti apmokestinami kitaip ir vietas gauti tik mugės pakraščiuose,gal tada ir sumažėtų jų g.gif
Nors sakau,pereikit per kaziuką šiemet Vilniuje-jei rasit tris-keturis medinukus prekiaujančius SAVO gaminiais tai bus labai puiku unsure.gif tas pats su keramika,pynimu,oda..realiai iš dabar vykstačios mugės reiktų išmest apie pusę(gal ir dar daugiau) prekeivių,tada liktų tie kas gamina ir parduoda patys,o dabar originalūs darbai paskęsta šlamšto masėj ...
Kas pardėjo anksčiau važinėt,turėjote pastebėti,kad kasmet mugėse prekeivių daugėja tiesioga dvigubai-trigubai,o juk naujų amatininkų neatsiranda tiek daug,rankdarbiais taip pat nedaugėja prekiaujančių tai kas lieka-išvada,daugėja masė žmonių,kurie išvengdami mokesčių prekiauja mugėse,tokiem nesunku sumokėti ir 300 ir 700lt už vietą,o ką paprastas savo rankų darbu prekiaujantis įstengia?Man pvz tai labai brangu,nes bendrai uždirbama alga svyruoja nuo 800 iki 1300lt,ir niekada nėra 100% užtikrintumo kad pavyks parduoti ar net sudalyvauti norimoje mugėje cool.gif

Palangoj prekiaut papult-tai reik turėt omenyje,kad jie ten "savo" vietinę atranką daro,pagal vos ne tai patinki ar ne cool.gif Kartais neina suprast,pagal kokius kriterijus vadovaujasi ,greičiausiai tai pagal senus pažystamus ir pan.nes kas dalyvauja kasmet,skambinasi jau gruodžio mėn.teiraudamiesi dėl vietos
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Giedruma: 11 vasario 2014 - 13:20
pritariu smile.gif taip pat labai sunku konkuruoti su dideliu imoniu palapinemis, konkreciai minti turiu savo parduodama preke. nes as pries kaziuko muge pasigaminu savo preke,nuo a iki z ranku darbas, atvaziuoji ir mugeje urmu pilna tokiu prekiu per visa muge daugybe tos pacios imones palapiniu su produkcija. nezinau ar didziules imones cia skaitosi kaip amatininkai g.gif

tokiose mugese turetu buti daugiau isskirtiniu gaminiu,grynai ranku darbo,nebutinai imoniu,tiesiog zmogaus darbo,tikruju amatininku.
Atsakyti
Aš netyčia patekau į stintų šventę, žiūrėsim kaip seksis. Būtų įdomu išgirsti daugiau nuomonių apie Klaipėdos kaziuką. Kaip ten prekyba, nes astumass nemažas, užsiregistravom, o ko laukt nežinom. wink.gif
Kas liečia kinietiškas prekes, tai pamenu mugę pakruojyje, kur jiems buvo skiros geriausios vietos, o mes, kas savo rankų darbu prekiaujam, gavome pačias galines.
Dar nežinau kaip kitus, bet mane asmeniškai labai erzina tie su arbatom kur stovi. Aš prieš arbatas nieko blogo neturiu, bet nuo jų įkyraus šūkavimo ir siūlymo arbatų, kartais prarandi klientus. Kiti net atšoka ir bėga į kitą gatvės galą kai jie pradeda kišt ragauti arbatas. Na čia iš asmeninės patirties, nes kelis kartus teko šalia stovėti.
Atsakyti
sveikos, į Vilniaus Kaziuką registraciją nuo vasario 6d, pirmieji buvo su paveldu - o jų šimtai, pasirinkom prie Barbora kavinės, geriau nebuvo nors vasario 6d ryte rinkomės :/ praeitais metais už Onos bažnyčios buvo net, ir žiauriai įkyrėjo kinietiški lojantys šuniukais, bet pirko jų blizgučius ir silikoninius šviečiančius pabaisiukus ohoho kaip....
Atsakyti
QUOTE(Medulis @ 2014 02 11, 14:38)
sveikos, į Vilniaus Kaziuką registraciją nuo vasario 6d, pirmieji buvo su paveldu - o jų šimtai, pasirinkom prie Barbora kavinės, geriau nebuvo nors vasario 6d ryte rinkomės :/ praeitais metais už Onos bažnyčios buvo net, ir žiauriai įkyrėjo kinietiški lojantys šuniukais, bet pirko jų blizgučius ir silikoninius šviečiančius pabaisiukus ohoho kaip....

Aš stovėjau vienoj mugėj kai lojantys šuniukai buvo iš abiejų pusių biggrin.gif oj kiek mažai džiaugsmo buvo biggrin.gif

Kas Stintose dalyvaujat, informuokit kaip sekėsi, tiesiog smalsu smile.gif Man kaip paaiškino, tai pirmenybė tautodailinikam, vietiniam ir velnias žino kam smile.gif galvoju, ar čia tokia populiari ta mugė smile.gif
Atsakyti
QUOTE(LaukoFeja @ 2014 02 11, 15:55)

Kas Stintose dalyvaujat, informuokit kaip sekėsi, tiesiog smalsu smile.gif Man kaip paaiškino, tai pirmenybė tautodailinikam, vietiniam ir velnias žino kam smile.gif galvoju, ar čia tokia populiari ta mugė smile.gif

Aš tai visai paprastai į stintą papuoliau. Pagal ką renkasi pardavėjus neįsivaizduoju, registravausi internetu. Tiksliai žinau, kad ir gariūnai bus doh.gif Pirmą kartą ten važiuosiu, net nežinau, ko laukti g.gif Oras - prastas, stintos - neatplaukė... oi oi kažkaip kuo arčiau savaitgalis, tuo labiau abejoju ar verta važiuoti g.gif

Dar apie gariūnų prekes: pamenat pernai Vilniaus dienas, kur buvo tik rinktiniai menininkai, amatininkai ir pan. Net toje mugėje buvo visiškai popsinė parduotuvė su savo kinietiškom prekėm. O jau taip organizatoriai pūtėsi doh.gif . Paskui jiems laišką nusiunčiau dėl tos mugės ir konkrečiai klausiau, kaip tooookia parduotuvė pakliuvo tarp menų. Deja, atsakymo po šiai dienai negavau schmoll.gif Taigi... nėr ką ir šnekėti
Atsakyti
[quote=šiandien besišypsanti,2014 02 11, 20:59]
Aš tai visai paprastai į stintą papuoliau. Pagal ką renkasi pardavėjus neįsivaizduoju, registravausi internetu. Tiksliai žinau, kad ir gariūnai bus doh.gif Pirmą kartą ten važiuosiu, net nežinau, ko laukti g.gif Oras - prastas, stintos - neatplaukė... oi oi kažkaip kuo arčiau savaitgalis, tuo labiau abejoju ar verta važiuoti g.gif

Visiškai tada nesuprantu kodėl aš nepapuoliau? O Jūs gal tautodailininkų pažymėjimus turit? gal jiem pirmenybė? Nes realiai tai mano darbai labai originalūs, visiškai rankų darbo ir mugėse retai sutinku kolegų su tos srities darbais. Plius žieminės prekės, aš labai tikėjausi, kad kas jau kas, o Stintos man turėtų būt labai nebloga mugė.. Žiauriai nusivylus esu.. o registravausi irgi internetu ir telefonu kalbėjomes 2 kartus, sakė viskas ok. O laišką gavau, kad nepatekau, ir dar nepasakyčiau, kad labai mandagų smile.gif

Atsakyti