Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip papuošti tortus, pyragus ir kitus skanėstus,

QUOTE(Arretė @ 2013 02 26, 17:59)
Kepu šiandien tortą ir susiduriu su visokiais nesklandumais. g.gif Kaip matau, jūs čia šokoladu mažai užsiimat, bet gal būsit susidūrusios ir paaiškinsit. smile.gif Vakar ištirpinau juodą šokoladą ir iš jo pridariau visokių ornamentų, ale gėlyčių. Tada dėjau kelioms minutėms į kamerą, kad gerai sustingtų, o nakčiai palikau metaliniame puoduke, uždengtą plėvele. Šiandien prieinu pažiūrėti - ogi staigmena - šokoladas kaip pelėsiu padengtas. blink.gif Kadangi tokia "kūryba" užsiiminėju pirmą kartą, neturiu suvokimo, nuo ko čia tom pilkšvom dėmelėm viskas pasidengė? Netikiu, kad čia pelėsis... Ką ne taip padariau ir ar toks šokoladas dar tinkamas valgyti? smile.gif

o kur tas jusu sokoladas per nakti stovejo ? reikejo manau ir palikt kameroj g.gif
Atsakyti
Virtuvėje. Jei ir bučiau nakčiai palikusi kameroje, kai papuošiu tortą man jis turės dar dieną pastovėti, vistiek būtų taip pat pasibaigę...
Atsakyti
QUOTE(Arretė @ 2013 02 26, 17:52)
Virtuvėje. Jei ir bučiau nakčiai palikusi kameroje, kai papuošiu tortą man jis turės dar dieną pastovėti, vistiek būtų taip pat pasibaigę...

Ten ne pelėsis - tiesiog šokoladas per karštoje temperatūroje kaitintas, paskui keičia spalvą - baltuoja, būna ir dėmėm "pasipuošia". Tas pats ir nuo didelių temperatūrų skirtumų. O kaip ruošėt šokoladą?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jurga11: 26 vasario 2013 - 18:04
QUOTE(Arretė @ 2013 02 26, 17:59)
dar tinkamas valgyti? smile.gif

valgyti tikrai tinkamas, pabaltavo del greito temp. pokycio, i kamera nereikejo deti, jei sokolada geras ir grynas (nemaiset jokiu riebalu kitu ir pan.) butu ir saldytuve sustinges, bet nebutu taip spalvos pakeites. Pabandykit nutepti aliejumi.
Atsakyti
merginos, turiu klausima, iskepiau torta varskini su persikais, apdengiau mase viska kaip priklauso, atsidarau saldytuva siandien, ziuriu vienoj vietoj per torto apacia sunkiasi toks skaidrus lipnus skystis. KAS CIA per dalykas? ner dar man to buve... ka daryt?
Atsakyti
Ačiū už patarimus. smile.gif Ruošiau dubenėlyje ant verdančio vandens garų, jokių priedų nedėjau. Ir tikrai greitai kišau į kamerą. Na va, dabar žinosiu, kad net tokį iš pažiūros paprastą veiksmą kaip šokolado lydymas reikia mokėti atlikti. Ką jau kalbėti apie bandymą padaryti išlenktų papuošimų, kuriuos čia kažkur mačiau ir pasirodė, kad pavyks ir man. biggrin.gif

Bet jūs tai čia menininkės su ta puošyba. 4u.gif Man tokia smulkmė nepavyko, o jūsų tema tokių grožių pilna, kad aš net valgyti nedrįsčiau. bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(leguska69 @ 2013 02 26, 19:34)
merginos, turiu klausima, iskepiau torta varskini su persikais, apdengiau mase viska kaip priklauso, atsidarau saldytuva siandien, ziuriu vienoj vietoj per torto apacia sunkiasi toks skaidrus lipnus skystis. KAS CIA per dalykas? ner dar man to buve... ka daryt?

persikai sultis paleido.kiek yra laiko,leiskit jam begti,vis pavalykit.isvarves ir viskas bus gerai.tortas tikrai bus geras
Atsakyti
labas vakaras
merginos,noriu paklausti is ko gaminate ,,kačiukų" šakeles ir pačius pumpurėlius (žirginėlius), Velykinėms puokštelėms?
Atsakyti
QUOTE(leguska69 @ 2013 02 26, 19:34)

arba per daug suliejot biskvitus, arba persikai paleido sultis kaip SZ sako...prieš dedant vaisius į tortą, nuvarvinkite per sietelį...

šokolado nedėkit gyvenime į kamerą, jis Jums to neatleis smile.gif
Atsakyti
pasirodau as savo vargo vakariene su isbegusiom sultim (priejau isvada, kad perlaisciau biskvitus). jau koks nevykelis sitas tai negaliu net ziuret i ji...tiek man nervu prigadino, bet patiko baibokus lipdyt pirma karta dariau

user posted image
Atsakyti
Neticia radau VIDEO kaip daryti gvazdikus kitokius ax.gif gal kam patiks mirksiukas.gif
http://www.youtube.c...p;v=5Zq0vKjAsjc

QUOTE(sivita @ 2013 02 25, 18:04)

puikus tortukas thumbup.gif

QUOTE(Mingailiux @ 2013 02 26, 10:41)
Snikersas, 2,6kg

Labai labai grazus tortukas wub.gif wub.gif wub.gif
Papildyta:
QUOTE(leguska69 @ 2013 02 27, 00:21)

mielas tortukas thumbup.gif
as dar tos pagaliukus, plonai pastilazu apvyniociau smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo erikiuxxx: 27 vasario 2013 - 06:43