QUOTE(mamulioka @ 2014 05 26, 15:25)
kaip idomiai... tai kad ta bioterapija tikrai i kaire desine nesizarstoma... mazas procentas ligoniu ja gauna, tiesiog del finansiniu istekliu, o Jums siulo dar net be diagnozes?? suprantu, kad per paumejima sunku nuodugniai istirti, del to gal kolonoskopijos ir neskiria, bet kad taip.. cia gal, gal suveike ziniasklaidos arsus domejimasis sia tema pastarosiomis savaitemis...
Pritariu Mamuliokai. Man kai skyrė, tai nedarė tuo metu kolonoskopijos ir diagnozės netikslino, užteko iki tol buvusių įrašų (imuranas netiko, sunki eiga, komplikacijos) bet vėlgi, ne mane gydanti gastro bio pasiūlė, bet kai per stiprų paūmėjimą, nepavyko patekti pas savo gastro, tai užsirašiau mokamai konsultacijai pas skyriaus vedėją, tai jis susipažinęs su ligos istoriją iš karto ir pasiūlė bio (dar jie atsižvelgia į amžių, jaunesniems labiau skiria), tada tik darė tyrimus privalomus prieš bio. Dar patarė jei skubiai prireikus nepavyksta patekti pas gastro, tai kreiptis per skyriaus ordinatorių. Pati biotarapija iš labai sunkios būklės į visišką remisiją pastatė per 1-2 savaites, tik teko atsisakyti dėl šalutinių poveikių.
Papildyta:
QUOTE(Gvadalupė @ 2014 05 26, 17:56)
Vis dėlto, suklaidinta buvau. Pasirodo, kad tai, ne biologinė terapija, o "alia žolelių pagrindu" sukurti eksperimentiniai vaistai. Gydytojas sako, kad jau taiko tuos vaistus 10 - čiai ligonių. Maniškis bus 11. Aštuoniems - laaaabai padėjo. Bet vartoti reikia kartu su įprastais vaistais. Mūsų atveju, "Pentasa". Nežinau... nežinau... Labai jau įtartinas tas optimizmas...

Paklausiau, kaip tie vaistai vadinasi, nutylėjo...
Gal susidūrėt su kažkuo panašaus? Ar neina daktarams "otkatai" nuo tų eksperimentų? ( Fui, kaip negražiai pagalvojau

)
Kai man tik diagnozavo OK, tai irgi pasiūlė dalyvauti klinikiniuose tyrimuose, tada prieš daugiau kaip 10 metų pas mus dar buvo tik salofalkas tabletėmis, o tyrimai buvo Pentazai granulėmis, aišku kad sutikau. Bet kokiu atveju veiklioji medžiaga ta pati - mesalazinas - tik geriau prie žarnų prilimpančiais grūdeliais

Dar buvo pliusas, kad visą tą laiką atidžiai sekė mano būklę, kas savaitę ar tai 2, nepamenu tiksliai, imdavo tyrimus ir siųsdavo juos Vokietijon. Ir už nieką nereikėjo mokėti

O jūsų atveju tai labai būtų įdomu, kas ten per žolelės (galvoju, gal kokia ugniažolė

ji tokia perspektyvi žolė), nes gal mes ir patys galėtume tomis žolelėmis gydytis, tik be jokių kenksmingų priedų, kurių paprastai vaistuose būna
Bet kokiu atveju, parašykit ką nuspręsit, ir jei sutiksit gydytis, tai lauksim ir daugiau informacijos