Įkraunama...
Įkraunama...

Opinis kolitas ir Krono liga

QUOTE(Gvadalupė @ 2014 05 23, 06:12)
Ačiū labai už patarimus ir palaikymą.
Ankstesnio paūmėjimo metu vartojom špinatus su maltom saulėgrąžom. Dabar kažkodėl špinatų organizmas nebetoleruoja.
Kokios arbatėlės jums labiausiai padeda?

Jokios. Kažkada seniai seniai bandžiau ten kažkokių žolelių arbatas, kurios ale padėtų, bet nei geriau nei blogiau buvo. Tai ir nebegėriau.
Atsakyti
QUOTE(Gvadalupė @ 2014 05 23, 07:12)
Ačiū labai už patarimus ir palaikymą.
Ankstesnio paūmėjimo metu vartojom špinatus su maltom saulėgrąžom. Dabar kažkodėl špinatų organizmas nebetoleruoja.
Kokios arbatėlės jums labiausiai padeda?

Kai man buvo labai stiprus paūmėjimas, gėriau Balvočiūtės arbatas, galima tiesiog jos standartines nuo OK arba dar paprašyti, kad pakoreguotų atsižvelgiant į būklę, pvz., nuo uždegimo apskritai dar papildytų. Beje, tada mano gastro sakė, kad seniau, kai dar nebūdavo vaistų nuo OK, tai tik arbatom ir gelbėdavosi; žinau kad ąžuolo žievė įeina, ir dar kažkas tai.
Ir dar - man visada stiprius uždegimus iššaukdavo vaistai nuo kitų bėdų, gal ir jūs kokius kitus vaistus dar vartojote.
Taip pat per uždegimus geriu papildomai papildus, nes žarnynas sirdamas mažiau jų pasisavina o sergant autoimuninėm ligom jų sveikimui ir taip daugiau reikia. Įvairių nuomonių yra dėl papildomų dozių, bet dėl pačių papildų sąrašo tai daugmaž vieniningos nuomonės, va, pvz.:
http://www.crohns.ne...s_Disease.shtml
Dar yra Bolotovo protokolas nuo OK/Krono, 2-jų savaičių trukmės, bet dar neišbandžiau
linkiu kuo greičiau pasveikti smile.gif
Atsakyti
man arbatos siektiek padeda palengvinti simptomus,tik ilgokai tenka pagerti jas,na bet nebus blogiau jei pameginsite,nepades ,padesite i sona jas.sidabrazole,kraujazole,azuole zieve,ir salavijas,as toki mixa pasidarau,i stiklaini susipilu, viska uzsuku,pasidarau i 1l termusiuka ir geriu visa diena,salta vietoj vandens.spinatus ir as kazkada valgiau,bet pradejo nuo ju dar labiau vidurius sukti,tai darau pertrauka.o siaip vartoju dabar ta peroksida ir tikrai jauciuosi neblogai,vaistu nebegeriu apie 7sav.nezinau kiek laiko ta remisija tesis bet duok dieve kad kuo ilgiau.
Atsakyti
QUOTE(andra96 @ 2014 05 23, 14:00)
o siaip vartoju dabar ta peroksida ir tikrai jauciuosi neblogai,vaistu nebegeriu apie 7sav.nezinau kiek laiko ta remisija tesis bet duok dieve kad kuo ilgiau.

daug kur rašo apie jo naudą, akademikas B.Bolotovas teigia, kad vandenilio peroksidas gali atstatyti ir palaikyti organizmo homeostazę. Pati dar nebandžiau, tik parašysiu kelis Bolotovo patarimus apie jo vartojimą, gal kam pravers:
1. Peroraliniam būdui vartojamas tik 3 proc. medicininis-maistinis (food grade) vandenilio peroksidas. Ne maistiniame perokside yra priemaišų, kurios netinka organizmui.
2. Paros norma neturi būti didesnė kaip 30 lašų peroksido, patartina jį gerti 3 kartus per dieną, atskiedus 50 ml distiliuoto vandens.
3. Gerkite jį prieš valgį, kai skrandis tuščias
4. Praėjus 20 min po pavartojimo, reikia išgerti antioksidantų (vit. A, C, E bioflavonoidų, seleno (kiekis turi atitikti įprastą jų paros poreikį).
5. Negerti vienu metu peroksido ir vaistų, tarp jų gėrimo turi praeiti 30 min.
6. Vandenilio perksidą atskieskite tik DISTILIUOTU vandeniu. Jei peroksidą vartojate su kuo nors kitu nei distiliuotas vanduo, galite apnuodyti organizmą, nes deguonis turi savybę reaguoti beveik su kiekvienu elementu, esančiu gamtoje.
7. Saugokitės kad peroksido neptektų į akis.
8. Peroksidą laikykite šaldytuvo durelių lentynėlėje arba daržovių skyriuje, buteliukas t.b. gerai uždarytas.
9. Norint kontroliuoti audinių praturtinimą deguonimi ir peroksido poveikį, procedūros metu reikia matuoti kūno temperatūrą. Jeigu ji nekinta, tai reiškia, kad oksidacija nevyksta arba tirpalas senas (laikui bėgant tirpalas praranda savo galią).

mano planuose vandenilio peroksidas irgi laukia eilės smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Angle @ 2014 05 23, 15:11)
daug kur rašo apie jo naudą, akademikas B.Bolotovas teigia, kad vandenilio peroksidas gali atstatyti ir palaikyti organizmo homeostazę. Pati dar nebandžiau, tik parašysiu kelis Bolotovo patarimus apie jo vartojimą, gal kam pravers:
1. Peroraliniam būdui vartojamas tik 3 proc. medicininis-maistinis (food grade) vandenilio peroksidas. Ne maistiniame perokside yra priemaišų, kurios netinka organizmui.
2. Paros norma neturi būti didesnė kaip 30 lašų peroksido, patartina jį gerti 3 kartus per dieną, atskiedus 50 ml distiliuoto vandens.
3. Gerkite jį prieš valgį, kai skrandis tuščias
4. Praėjus 20 min po pavartojimo, reikia išgerti antioksidantų (vit. A, C, E bioflavonoidų, seleno (kiekis turi atitikti įprastą jų paros poreikį).
5. Negerti vienu metu peroksido ir vaistų, tarp jų gėrimo turi praeiti 30 min.
6. Vandenilio perksidą atskieskite tik DISTILIUOTU vandeniu. Jei peroksidą vartojate su kuo nors kitu nei distiliuotas vanduo, galite apnuodyti organizmą, nes deguonis turi  savybę reaguoti beveik su kiekvienu elementu, esančiu gamtoje.
7. Saugokitės kad peroksido neptektų į akis.
8. Peroksidą laikykite šaldytuvo durelių lentynėlėje arba daržovių skyriuje, buteliukas t.b. gerai uždarytas.
9. Norint kontroliuoti audinių praturtinimą deguonimi ir peroksido poveikį, procedūros metu reikia matuoti kūno temperatūrą. Jeigu ji nekinta, tai reiškia, kad oksidacija nevyksta arba tirpalas senas (laikui bėgant tirpalas praranda savo galią).

mano planuose vandenilio peroksidas irgi laukia eilės smile.gif

sekmes didziausios 4u.gif as tik vos isgirdus apie ji pradejau ji vartoti.
Atsakyti
Sveiki,
tai va. Atsigulėm šiandien į ligoninę ir iškart pasiūlė biologinę terapiją eksperimento tvarka. Reikėtų lašintis kas dvi savaites ligoninėje. Keista šiek tiek, nes nei kolonoskopijos kol kas nepadarė, nei kokių tyrimų... g.gif
Beje, per savaitgalį apsitvarkė reikalai, nebekraujuoja, jokių spazmų, viduriavimo.
Apšvieskit mane, kas tai per dalykas ta bioterapija. Ar normalu, kad ji siūloma neišsiaiškinus, ar vis dar veiksmingi seniau vartoti vaistai ( Pentasa )?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gvadalupė: 26 gegužės 2014 - 13:45
QUOTE(Gvadalupė @ 2014 05 26, 14:43)
Sveiki,
tai va. Atsigulėm šiandien į ligoninę ir iškart pasiūlė biologinę terapiją eksperimento tvarka. Reikėtų lašintis kas dvi savaites ligoninėje. Keista šiek tiek, nes nei kolonoskopijos kol kas nepadarė, nei kokių tyrimų... g.gif
Beje, per savaitgalį apsitvarkė reikalai, nebekraujuoja, jokių spazmų, viduriavimo.
Apšvieskit mane, kas tai per dalykas ta bioterapija. Ar normalu, kad ji siūloma neišsiaiškinus, ar vis dar veiksmingi seniau vartoti vaistai ( Pentasa )?

kaip idomiai... tai kad ta bioterapija tikrai i kaire desine nesizarstoma... mazas procentas ligoniu ja gauna, tiesiog del finansiniu istekliu, o Jums siulo dar net be diagnozes?? suprantu, kad per paumejima sunku nuodugniai istirti, del to gal kolonoskopijos ir neskiria, bet kad taip.. cia gal, gal suveike ziniasklaidos arsus domejimasis sia tema pastarosiomis savaitemis... g.gif
Atsakyti
QUOTE(mamulioka @ 2014 05 26, 15:25)
kaip idomiai... tai kad ta bioterapija tikrai i kaire desine nesizarstoma... mazas procentas ligoniu ja gauna, tiesiog del finansiniu istekliu, o Jums siulo dar net be diagnozes?? suprantu, kad per paumejima sunku nuodugniai istirti, del to gal kolonoskopijos ir neskiria, bet kad taip.. cia gal, gal suveike ziniasklaidos arsus domejimasis sia tema pastarosiomis savaitemis...  g.gif

Vis dėlto, suklaidinta buvau. Pasirodo, kad tai, ne biologinė terapija, o "alia žolelių pagrindu" sukurti eksperimentiniai vaistai. Gydytojas sako, kad jau taiko tuos vaistus 10 - čiai ligonių. Maniškis bus 11. Aštuoniems - laaaabai padėjo. Bet vartoti reikia kartu su įprastais vaistais. Mūsų atveju, "Pentasa". Nežinau... nežinau... Labai jau įtartinas tas optimizmas... g.gif Paklausiau, kaip tie vaistai vadinasi, nutylėjo...
Gal susidūrėt su kažkuo panašaus? Ar neina daktarams "otkatai" nuo tų eksperimentų? ( Fui, kaip negražiai pagalvojau blush2.gif )
Atsakyti
QUOTE(mamulioka @ 2014 05 26, 15:25)
kaip idomiai... tai kad ta bioterapija tikrai i kaire desine nesizarstoma... mazas procentas ligoniu ja gauna, tiesiog del finansiniu istekliu, o Jums siulo dar net be diagnozes?? suprantu, kad per paumejima sunku nuodugniai istirti, del to gal kolonoskopijos ir neskiria, bet kad taip.. cia gal, gal suveike ziniasklaidos arsus domejimasis sia tema pastarosiomis savaitemis...  g.gif

Pritariu Mamuliokai. Man kai skyrė, tai nedarė tuo metu kolonoskopijos ir diagnozės netikslino, užteko iki tol buvusių įrašų (imuranas netiko, sunki eiga, komplikacijos) bet vėlgi, ne mane gydanti gastro bio pasiūlė, bet kai per stiprų paūmėjimą, nepavyko patekti pas savo gastro, tai užsirašiau mokamai konsultacijai pas skyriaus vedėją, tai jis susipažinęs su ligos istoriją iš karto ir pasiūlė bio (dar jie atsižvelgia į amžių, jaunesniems labiau skiria), tada tik darė tyrimus privalomus prieš bio. Dar patarė jei skubiai prireikus nepavyksta patekti pas gastro, tai kreiptis per skyriaus ordinatorių. Pati biotarapija iš labai sunkios būklės į visišką remisiją pastatė per 1-2 savaites, tik teko atsisakyti dėl šalutinių poveikių.
Papildyta:
QUOTE(Gvadalupė @ 2014 05 26, 17:56)
Vis dėlto, suklaidinta buvau. Pasirodo, kad tai, ne biologinė terapija, o  "alia žolelių pagrindu" sukurti eksperimentiniai vaistai. Gydytojas sako, kad jau taiko tuos vaistus 10 - čiai ligonių. Maniškis bus 11. Aštuoniems - laaaabai padėjo. Bet vartoti reikia kartu su įprastais vaistais. Mūsų atveju, "Pentasa". Nežinau... nežinau... Labai jau įtartinas tas optimizmas... g.gif  Paklausiau, kaip tie vaistai vadinasi, nutylėjo...
Gal susidūrėt su kažkuo panašaus? Ar neina daktarams  "otkatai" nuo tų eksperimentų? ( Fui, kaip negražiai pagalvojau blush2.gif )

Kai man tik diagnozavo OK, tai irgi pasiūlė dalyvauti klinikiniuose tyrimuose, tada prieš daugiau kaip 10 metų pas mus dar buvo tik salofalkas tabletėmis, o tyrimai buvo Pentazai granulėmis, aišku kad sutikau. Bet kokiu atveju veiklioji medžiaga ta pati - mesalazinas - tik geriau prie žarnų prilimpančiais grūdeliais smile.gif Dar buvo pliusas, kad visą tą laiką atidžiai sekė mano būklę, kas savaitę ar tai 2, nepamenu tiksliai, imdavo tyrimus ir siųsdavo juos Vokietijon. Ir už nieką nereikėjo mokėti smile.gif
O jūsų atveju tai labai būtų įdomu, kas ten per žolelės (galvoju, gal kokia ugniažolė g.gif ji tokia perspektyvi žolė), nes gal mes ir patys galėtume tomis žolelėmis gydytis, tik be jokių kenksmingų priedų, kurių paprastai vaistuose būna smile.gif
Bet kokiu atveju, parašykit ką nuspręsit, ir jei sutiksit gydytis, tai lauksim ir daugiau informacijos smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Gvadalupė @ 2014 05 26, 17:56)
Vis dėlto, suklaidinta buvau. Pasirodo, kad tai, ne biologinė terapija, o  "alia žolelių pagrindu" sukurti eksperimentiniai vaistai. Gydytojas sako, kad jau taiko tuos vaistus 10 - čiai ligonių. Maniškis bus 11. Aštuoniems - laaaabai padėjo. Bet vartoti reikia kartu su įprastais vaistais. Mūsų atveju, "Pentasa". Nežinau... nežinau... Labai jau įtartinas tas optimizmas... g.gif  Paklausiau, kaip tie vaistai vadinasi, nutylėjo...
Gal susidūrėt su kažkuo panašaus? Ar neina daktarams  "otkatai" nuo tų eksperimentų? ( Fui, kaip negražiai pagalvojau blush2.gif )

ai, na va, tada aisku smile.gif tai kazkas jiem is to, matyt, tikrai kapsi, nauda kazkokia... na, ar bent jau gauna nemokamai vaistu - ir tai jau pliusas. labai linkiu, kad padetu 4u.gif gal tikrai koks stebuklas
Atsakyti
QUOTE(mamulioka @ 2014 05 26, 19:20)
ai, na va, tada aisku smile.gif tai kazkas jiem is to, matyt, tikrai kapsi, nauda kazkokia... na, ar bent jau gauna nemokamai vaistu - ir tai jau pliusas. labai linkiu, kad padetu  4u.gif gal tikrai koks stebuklas

Minėjo daktaras taip pat, kad būklė bus nuolat stebima, kas dvi savaites teks pas jį apsilankyt ir susileist dozę ( ar kitaip suvartot ). Sakė, kad vaistai šie yra griežtai kontroliuojami ir pan. Beje, jis irgi ligoninėj skyriaus vedėjas. Kažkaip sekasi eksperimentuot tiems vedėjams biggrin.gif .
Maniškiui šiandien buvo paduota "paklodė" popierių. Klausimynas kažkoks apie ligos eigą dabar ir seniau.
Atsakyti
QUOTE(Gvadalupė @ 2014 05 26, 21:23)
Minėjo daktaras taip pat, kad būklė bus nuolat stebima, kas dvi savaites teks pas jį apsilankyt ir susileist dozę ( ar kitaip suvartot ). Sakė, kad vaistai šie yra griežtai kontroliuojami ir pan. Beje, jis irgi ligoninėj skyriaus vedėjas. Kažkaip sekasi eksperimentuot tiems vedėjams biggrin.gif .
Maniškiui šiandien buvo paduota "paklodė" popierių. Klausimynas kažkoks apie ligos eigą dabar ir seniau.

Na, aš irgi dalyvauju tyrime. Man irgi reikės važinėti, tik kas 4 savaites, vartoti vaistus mesalaziną, tyrimas truks sakė 37savaitės, bet aš sutikau, jeigu kažkam ateityje padės tie vaistai, nes kažkas irgi dalyvavo šiame tyrime, kol atsirado vaistai, nes iki tol vaistų nebuvo, ir bene vienintelis išsigelbėjimas buvo žolelės. O pliusas tame, kad bent jau tas 37 savaites busiu priežiūroje, bus sekami visi mano tyrimai savijauta ir panašiai... Tai žiurėsim kolkas man 3 savaitė eina, o dėl atkatų gyd. aš manau kad jie gauna kažką.. blush2.gif nes siūlė labai jau intensyviai man. Na žinant kad gyd. gauna už tai, kad išrašo kuo daugiau vaistų tam tikros kompanijos, tai manau, kad čia tie tyrimai jiems irgi kažką papildo... bet.. džiaugiuosi, kad bent jaučiasi teigiamis poveikis, nuo tų tiriamų vaistų. Sėkmės visoms (-iems) 4u.gif 4u.gif
Atsakyti