Nežinau, ar kam dar teko pažinoti asmeniškai šią jauną fotografę, užgęso šiąnakt po sunkios ligos
Aliona
spindulele, uzskaitau tavo ND. Sekmes su sekanciu ND
QUOTE(Jurzole @ 2013 02 13, 17:54)
spindulele, uzskaitau tavo ND. Sekmes su sekanciu ND
Ačiū
Dabar reik mintis kaupti kaip geriau ir gražiau padaryt
QUOTE(Rittule @ 2013 02 13, 17:52)
Nežinau, ar kam dar teko pažinoti asmeniškai šią jauną fotografę, užgęso šiąnakt po sunkios ligos
Aliona
Aliona
............
QUOTE(mamagute @ 2013 02 13, 16:40)
va , šis užskaitytas, bet jei tai buvo baltas samtelis, tai jis geltonuoja rankiniam...Tai kokiais kriterijais vadovautis-nžn...
Aš tai foną skaičiau kaip baltą objektą.
QUOTE(Rittule @ 2013 02 13, 16:52)
Aliona
Aliona
Ojej....
Mačiau aš ją per vienas draugų vestuves, asmeniškai bendraut neteko. Gaila, kai tokie jauni žmonės išeina....
QUOTE(Vilnis @ 2013 02 13, 14:04)
Tiesiog paimu daiktą kuris yra po ranka ir bandau gal praeisiu.
Nu zinok cia jau noriu uzstoti Spindulele Penkta karta jau dare ji ta ND, ir patarimu tikrai klause. Tiesiog nebezinojo jau gal, ka daryti ir ko klausyti - vienai labiau patiko antras variantas, kitai trecias, o man, pvz, pirmas.. ketvirto jau net nebeprisimenu
QUOTE(krispuka @ 2013 02 13, 15:39)
As su 5 nd
Ideja faina, bet as tai neuzskaityciau, nes nu tikrai nebaltas tas saukstelis - ir plika akim ziurint, ir su pipete tikrinant.
QUOTE(Amade @ 2013 02 13, 15:54)
Na, eilinis bandymas 5ND... Perėjau per laiškus, bet paaiškėjo, kad jie dažniausiai nėra pakankamai balti
5 ND natūrali šviesa - Laiškas iš Portugalijos
5 ND natūrali šviesa - Laiškas iš Portugalijos
Senas popierius niekada nebus visiskai baltas, jei pradzioj toks ir buvo. Tai kaip su juo gausis "teisingas" WB namu darbas?
Papildyta:
QUOTE(Vilnis @ 2013 02 13, 17:10)
Aš tai foną skaičiau kaip baltą objektą.
Pradesiu gal nuo pareiskimo, kad tikrai neiskasiau karo kirvio
Cia juk WB namu darbas, kurio tikslas yra ismokti nustatyti baltos spalvos balansa, kad spalvos kadre butu tikros, neiskraipytos netinkamo apsvietimo. Balta spalva ND pasirenkama todel, kad joje lengviausiai matosi tie nepageidaujami atspalviai. Vadinasi, jei kadre yra baltos spalvos, tai ji VISUR turi buti balta - ir visai nesvarbu, ar tai butu fonas ar objektas. Jei balta, tai balta. O jei nebalta, tai neuzskaitom. Ar ne taip?
tai as nebezibnau, ka man daryti, ar daryti dirbtinam apsvietime toliau ar ne, ar vietoj balto saukstelio pakeisti i juoda, gal nera ji visiskai baltas, fonas tai baltas
QUOTE(Jurzole @ 2013 02 13, 17:23)
Cia juk WB namu darbas, kurio tikslas yra ismokti nustatyti baltos spalvos balansa, kad spalvos kadre butu tikros, neiskraipytos netinkamo apsvietimo.
xexe
Dabar aš paprieštarausiu - pamenu buvo 5ND, kurie buvo užskaityti tik dėl balto fono....
Tą prisiminus, užskaičiau ir šį.
Beje, man rodos šaukštelis nėra baltas - krispuka gali patikslinti. Pati žinau, sunku idealiai baltų daiktų namuose rasti...
QUOTE(Jurzole @ 2013 02 13, 18:23)
tai ji VISUR turi buti balta - ir visai nesvarbu, ar tai butu fonas ar objektas. Jei balta, tai balta. O jei nebalta, tai neuzskaitom. Ar ne taip?
QUOTE(Vilnis @ 2013 02 13, 17:26)
Dabar aš paprieštarausiu - pamenu buvo 5ND, kurie buvo užskaityti tik dėl balto fono....
Blogais pavyzdziais nereiketu sekti
Rimtai, juk tiesiog ismusam naujokes is veziu sitaip, kai neaiskus kriterijai. Juolab techniniai, kur lyg ir gincytis nebutu del ko
QUOTE(krispuka @ 2013 02 13, 18:24)
tai as nebezibnau, ka man daryti, ar daryti dirbtinam apsvietime toliau ar ne, ar vietoj balto saukstelio pakeisti i juoda, gal nera ji visiskai baltas, fonas tai baltas
tai gal tada į kadrą nedėt labai panašių į baltą...nes pirmam plane buvo šaukštelis su kava- iš pirmo žvilgsnio baltas lyg, na į jį ir žiūrim kaip į pagr. objektą, t.y. baltą, bet jo kotelis tikrai geltonuoja...
QUOTE(krispuka @ 2013 02 13, 17:24)
Kazkada jau buvo sakyta (man rodos, ir ne karta) - nesirinkit sitam ND daiktu, kurie lyg ir balti, lyg ir ne. O del fono tai ka zinau - man kazkaip atrodytu, kad baltas daiktas turetu buti (baltam ar spalvotam fone). Bet jei kitoms tinka spalvotas daiktas baltam fone, tai as nesigincysiu