QUOTE(DidyšišBaišušiš @ 2013 03 01, 13:29)
Vėjas jau kaip rašiau Gran Canarijoj pūtė Pozo - ten ir priklauso pūst - ten buriuotojai džiaugiasi. Panašiai pūtė ir El Medane Tenerifėj, kur vėlgi yra buriuotojų rojus. Pietvakariniuose kurortuose nepūtė. Bet Maspalomose užtaikėm porą kartų, kur taip pūtė, kad neįmanoma buvo būt, nes baisiai smėlį į akis nešė. Tikrai nustebino debesys - kažkaip tikėjausi, kad jų nebus tiek. Aišku, čia vėlgi labiau rytinė ir šiaurinė dalis.
mes 01.27 - 02.27. Temperatūrų skirtumo prie jūros beveik nepastebėjau, bet debesuotumas skyrėsi rytuose ir pietvakariuose. Buvo dienų, kad rytuose saulė švietė, o pietvakariuose debesų buvo, bet dažniau vis tik buvo atvirkščiai.
Vėl teko matyt smėlio audrą kaip ir praeitais metais Tenerifėj. Įdomus reiškinys
Man tai Puerto Santiago pasirodė labai nevėjuotas, o va Costa adeje ir Americas jau gerokai vėjuočiau, kaip ir golf de sur (netoli el Medano). Manau, kad kiekvienoj saloj yra vėjuotų vietų ir užuovėjų
Smėlio audrą ir mes matėme, iš pradžių nežinojom, kad tai ji, atsibundam ryte, o rūkas, pro balkoną nesimato vandenyno, iš kitos pusės - kalnų
Galvojom prasisklaidys dieną, bet po pietų viešbučio animatorius papasakojo, kad tai Calima - smėlio audra iš Sacharos, ir kad net negerai būti lauke per ją, ypač vaikams, nes labai daug kietųjų dalelių sklando ore ir patenka į kvėpavimo takus
bet pasisekė, kad kitą dieną jau nebuvo, nes sakč, dažniausiai 2-3d būna. Mes nebuvom matę tokio dalyko. Tai ji buvo kažkur vasario ~5-6d., tiksliai nepamenu, bet kokios 5 d. iki mūsų išvažiavimo, iki jos visos dienos buvo giedros ir pakankamai karštos (man netgi per karštos), po smėlio audros - kelios debesuotos, truputį vėsesnės, kelios vėl giedros buvo.
Aš manau, kad vistik turbūt ne tiek pačių salų skiriasi temperatūra, bet atskirose salose pietūs yra šiltesni ir mažiau debesuoti, dar jei jie kokioj įlankoj, tai ir vėjo mažiau
Va kaip ta calima įdomiai atrodo: