mums jau beveik 5 mėnesiai, patys nesėdime ir sodinti neskubame, žinoma, duodame rankytes, kad trumpam atsisėstų ir vėl guldom, net ir Šemeta nerekomenduoja vaiko sodinti anksčiau 6 mėnesių, nebent jei vaikas pats anksčiau atsisėstų
QUOTE(zeme @ 2006 01 22, 13:34)
Mano dukrytei tuoj 8 mėnesiai, tačiau ji pati neatsisėda, o jei aš ją pasodinu, tai ji išsėdi keletą sekundžių ir virsta. O kai jai buvo 4 mėnesiai atrodė,kad vaikas tuoj atsisės. Pasirodo nieko panašaus. Miglė sėdėti visai nenori. Aš ją sodinu, o ji stojasi ir viskas. Nežiūrint į tai, laukiu kada Miglė pati atsisės ir išsedės ilgesnį laiką.
pas mus tas pats buvo Viena diena pati atsisedo, 8 menesiu berods. Bet kita diena atsistojo, todel sedeti buvo nebelygis Dabar vaiksto uz rankuciu Mums jau 9 menesiai.
QUOTE(supermergaitė @ 2005 12 14, 14:57)
Aha, man irgi labai idomu, ka reiskia pradejo sedeti. Juk neatsibudo vaikis viena diena ir atsisedo nesvirduliudamas . Tai nuo kokio amziaus gaiima pradeti sodinti, treniruoti. Kiek zinau, ramstyti pagalvemis negalima tai kaip ismokyti atsisesti
O as niekaip netreniravau ir nesodinau( man taip kineziterapeute patare). Kai pribrendo noras, tai ir pats atsisedo. Tas ivyko visai neseniai(pries kelias dienas). Atsisedes aisku svirduliuoja, jauciasi neuztikrintai.Truputi pasedi ir vel i trasa ( ropoja ir stojasi visur kur tik isikimba). Taigi sedeti pradejo beveik devyniu menesiu
Mums rytoj bus 8men.,bet dar pats neatsiseda,o pasodintas ilgai nesedi,bet as nedarau problemos,viskam savas laikas
Skaiciau beveik visa tema, bet niekur neperskaiciau , kad mergaitems negalima anksti sestis, del gimdos ir tt. tai gal cia mitas?Nes man keleta moteriskiu mineo , kad mergaitems reikia kuo veliau sestis?
QUOTE(Kleopatryte @ 2006 01 27, 00:24)
Skaiciau beveik visa tema, bet niekur neperskaiciau , kad mergaitems negalima anksti sestis, del gimdos ir tt. tai gal cia mitas?Nes man keleta moteriskiu mineo , kad mergaitems reikia kuo veliau sestis?
kas gi cia dar per nesamone. pirmakart girdziu. ko tik neprisigalvoja zmones... o tu jei manai, kad cia gali buti nors lasas tiesos, pasiklausk pediatres.
Mano mažius pasodintas "pasėdi" kelias sekundes. Sėdi, jei taip galima pasakyti, "atsigulęs" ant savo kojų Kad sėdėtų tesiai, dar taip nėra. Vyresnėlis paradėjo sedėti kokių 7 mėn.,o tvirtai gal kokių 9.
O man iškilo toks klausimas: nuo kada pradėjote sodinti į kėdutę skirta valgymui? Neužilgo pradėsime ragauti košytes Pas mus medinė kedutė, kur padėtis tik sėdima. bandžiau pasodinti, bet kažkaip labai jau netvirtai jis ten dar sėdi.
mes atsisėdom 7 mėn. iki to laiko specialiai nesodinau, nes nepatarė ortopedai. Nuo to laiko sėdi tvirtai, o būdamas 7 mėn. ir 1 sav. atsistojo lovytėj., dabar net nemėgink pasodinti Į maitinimo kėdutę pradėjom sėstis pries savaitę, bet pas mus ji plastmasinė su 3 sėdynės padėtim
QUOTE(Daiv@ @ 2006 01 27, 13:00)
O man iškilo toks klausimas: nuo kada pradėjote sodinti į kėdutę skirta valgymui? Neužilgo pradėsime ragauti košytes Pas mus medinė kedutė, kur padėtis tik sėdima. bandžiau pasodinti, bet kažkaip labai jau netvirtai jis ten dar sėdi.
Aš saviškį tik kelios dienos kaip sodinu kėdutėj su staliuku,šiaip sodindavau į mašininę kėdutę ir maitindavau joje,ir buvo patogiau,nes vaikas ne visai stačias ir nesilanksto į apačią.O dabar toje kedutėje su staliuku sunkiau maitinti,nes jis duodasi į visas puses.
Mazius pats atsisesdavo nuo 5.5 men tik tada lengvai uz koju prilaikydavau ir sededavo (negriudavo pirmyn), o i maitinimo kedute nesodinu, nes siaip pasiimu ji ant keliu ir maitinu arba siaip jis pasedi.. gal ir reiks nupirkt, bnes gi kazkada pats prades valgyt