Įkraunama...
Įkraunama...

Nuo kada sodinti vaikutį?

QUOTE(luckylein @ 2008 04 23, 11:21)
drinks_cheers.gif pas mane tas pats,vaikas ismoko ropoti,paskui atsistoti,o astuoniu men, pats atsisedo.O autokedutese nepatartina ilgai laikyti,apie pusvalandi per diena

schmoll.gif nesutinku...nepatartina ilgiau laikyti nei 2 val.per dieną.
Atsakyti
Aciu mamytes.. 4u.gif 4u.gif O tai jau buvo bepradedanti galvoti, kad savo maziuke traumuoju.. doh.gif doh.gif ax.gif
Atsakyti
Aš ir manau, kad per anksti sodinti reikėtų, o dėl automobilinių ar vibro kėdučių tai nemanau, kad blogai juk jos tam ir išrastos. biggrin.gif Aš sodinu į supynes jos skirtos nuo gimimo iki 10 kg. Dabar mums 4,5 mėnesio. Dukrytei patinka ten sėdėti, nors ilgai nenori būti, bet visktiek 20-30 minučių pabūna, mažesnė besisupdama ir užmigdavo... biggrin.gif thumbup.gif
Atsakyti
6 men. ir keliu dienu pats atsisedo ir sedi labai tvirtai, o mokintis sedeti ant vieno sikniuko pradejo 5,5 men. Mama nieko nemokino, pats rolleyes.gif
Atsakyti
sveikos mamytės noriu išsakyti savo nuomonę.
labai man nerimtai skamba pasakymai, kad "mus taip augino ir nieko, užaugom".
tai galima sakyti: visą gyvenimą rūkau, vėžiu nesusirgau, tai ir jūs rūkykit, nes tai yra gerai.
negalima vaikučio prievartauti ir sodinti jei pas jį tam jėgų dar nėra. aišku ir man norisi, kad tik kuo greičiau sėdėtų, ropotų, bėgiotų. pamankštinti puiku, tačiau apkamšius pagalvėm sodinti tikrai nepatarčiau. stuburo defektų iš karto gali ir neatsirasti, tačiau nereikia paskui stebėtis, jog dvidešimtmečiams sudilę stuburo slanksteliai.
sovietinė dogmatika tikrai nėra gėris, juk socialinis gyvenimas per pastarąjį dvidešimtmetį smarkiai pažengė į priekį.
aišku, šėrė mus viskuo nuo trečio mėn, ale ir triedėm atsakančiai. užmiršo mūsų mamos, kaip mums visokius klijus ištisai virė. o kur visokios alergijos... ir palutėse ne viena šutom, o kur dar krakmolas vietoj pudros, nuo kurio grybeliai gali atsirasti...
galų gale, visos lankom pediatres ir jos tikrai gali pakonsultuoti dėl kiekvieno individualaus vystymosi, nes maniškė nuo ketvirto mėn. bando sėdėti - keliasi, riečiasi. gydytoja man neleido, bet kai parodėm ką mokam, tai pediatrė pasakė, jog esam stiprios ne pagal amžių ir galim pasėdėt po keletą minučių, tik jei pradeda griūti reikia leisti, nes pavargo raumenys.
tai va kokią paklodę prirašiau lotuliukas.gif
Atsakyti
I spec. kudikiu kedute sodinau nuo pat gimimo. Aisku nelaikiau visa diena, bet mazhius ten laiko praleisdavo nemazai. Paskui dar ir pats kojyte pasispirdamas ismoko pasisupti biggrin.gif O sodinti jau pati pradejau nuo 6 men ir kazkur po geru poros savaiciu jau sedejo pats pasodintas thumbup.gif O dar po poros savaiciu ismoko pats atsisesti.
Atsakyti
QUOTE(Lauruskina @ 2007 11 05, 12:55)
mano mergaitei jau 9,5 mėn. Pasodinta sėdi nuo 6,5 mėn, o pati vis dar neatsisėda  verysad.gif . Iš sėdimos padėties bandydama pasiekti kokį daiktą, atsistoja keturpėsčia jau atrodo ims ir ropos, o ji tik sujuda ir jau guli ant pilvo  verysad.gif

Mums lygiai tas pats rolleyes.gif ,bet nemanau,kad čia jau blogai. Mano vyresnieji vaikai nė vienas neropojo schmoll.gif
Atsakyti
Stai mes esam 4,5men. Jau nuo 4men stipriai rieciasi sestis. Pradejom sportuoti su rankytemis bandant atsisesti pradzioje, o dabar jau jei ant keliu pusiau gulom laikai, tai ji pati sedasi. Ir lygsvara laikosi... aisku, neleidziam jei sedeti, nes tikrai dar ankstoka, bet taip smagu ziureti kaip ji stengiasi, ir kokia buna laiminga kai gaunasi paciai atsisesti wub.gif

I masinine ir spec supamaja kedute sodiname nuo gimimo, kad galetu kartu visur dalyvauti su visais cool.gif bet aisku, ne visa diena...daug stengiames kad guletu issitiesusi... Is tiesu, iki 3men labai daug maziuke miegojo, praktiskai nebudavo atsibudus. O dabar kai jau ilgiau isbuna, tai ir isnaudojam ta laika sportuodami visomis pozomis ax.gif
Atsakyti
8menesiu mirksiukas.gif
Atsakyti
mums 7,5 men kai pasodinu tai labai stipriai sedi, bet kad pati atsisestu dar truputi truksta, bet tikiuosi kad greitai paviks
Atsakyti
Tiesa, jog kiekvienas vaikelis yra skirtingas, jis pats parodo mamytei ka jis gali ir ka sugeba, zinoma ne kaip suauges, turejau omenyje, bet savo mazutem pastangom.
Kai auginau dukryte, tai galvojau kokia ji stipri: 6men jau sedi, 7men vaiksto isikibus, 9,5men zenge pirmuosius zingsnelius. O stai sunelis pralenke labai zymiai sesute.
Jam dabar 1m 8men. Sis mano mazas zmogutis 5men pats atsisesdavo, 5.5men pats atsistodavo lovytej isikibes, 6men jau vaiksciojo pasiramstydamas sienom, o 8,5 men pradejo vaikscioti. Stai taip.
Ir aciu dievui jam nera jokiu problemu is ortopedines puses.Buvom pas ortopeda. rolleyes.gif
Atsakyti
oi kaip laukiu kad jau sedes mano maziukas..., bet dar kokie trys menesiai laukt, nes mum tik trys menesiai...
Atsakyti