sveikos mamytės noriu išsakyti savo nuomonę.
labai man nerimtai skamba pasakymai, kad "mus taip augino ir nieko, užaugom".
tai galima sakyti: visą gyvenimą rūkau, vėžiu nesusirgau, tai ir jūs rūkykit, nes tai yra gerai.
negalima vaikučio prievartauti ir sodinti jei pas jį tam jėgų dar nėra. aišku ir man norisi, kad tik kuo greičiau sėdėtų, ropotų, bėgiotų. pamankštinti puiku, tačiau apkamšius pagalvėm sodinti tikrai nepatarčiau. stuburo defektų iš karto gali ir neatsirasti, tačiau nereikia paskui stebėtis, jog dvidešimtmečiams sudilę stuburo slanksteliai.
sovietinė dogmatika tikrai nėra gėris, juk socialinis gyvenimas per pastarąjį dvidešimtmetį smarkiai pažengė į priekį.
aišku, šėrė mus viskuo nuo trečio mėn, ale ir triedėm atsakančiai. užmiršo mūsų mamos, kaip mums visokius klijus ištisai virė. o kur visokios alergijos... ir palutėse ne viena šutom, o kur dar krakmolas vietoj pudros, nuo kurio grybeliai gali atsirasti...
galų gale, visos lankom pediatres ir jos tikrai gali pakonsultuoti dėl kiekvieno individualaus vystymosi, nes maniškė nuo ketvirto mėn. bando sėdėti - keliasi, riečiasi. gydytoja man neleido, bet kai parodėm ką mokam, tai pediatrė pasakė, jog esam stiprios ne pagal amžių ir galim pasėdėt po keletą minučių, tik jei pradeda griūti reikia leisti, nes pavargo raumenys.
tai va kokią paklodę prirašiau