Įkraunama...
Įkraunama...

Nuo kada sodinti vaikutį?

QUOTE(mylimuke @ 2007 11 19, 17:17)
5mėn dar ne tragedija, bet kartais mamos nuo 2-3mėn vaikiuką pradeda ramstyt pagalvėm, o kažkuri mamytė rašė, kad 4mėn vaikiuką jau maitinimo kėdutėj maitino  g.gif  Tokio amžiaus kūdikėlis dar tik galvytę moka tvirtai laikyti, apie sėdėjimą nė kabos nėra.
Be to, tai, ką tu skaitei, yra tiesa. Tik gal ne taip supratai (kaip ir aš iš pradžių). Sodinti galima tada, kai atsisėda įsikibęs mamos pirštų ar ko kito (kai prisitraukti jau sugeba), o visiškai savarankiškai atsisėsti išmoks kur kas vėliau...

Nesutinku kiekvienas vaikas individualus!mano vyresnelis 6men jau pats atsistodavo lovytej,ir sedejo pats gerokai anksciau(juk as negalejau jam to uzdrausti).mamos aplink juokesi kad toki kuduti auginu,o paskui nutilo kai zenge pirmus zingsnius o ju net sedet nemokejo.Ir laikysena gera ir kojytes tiesios thumbup.gif .Mazajam niekas dar nesigauna,virsta i visas puses doh.gif wub.gif tikrai ne visi vaikai auga pagal vadoveliu,vieni anksciau kiti veliau viska daro mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(linciukasok @ 2007 11 14, 18:14)
mano panelei 4su biskuciu,o ji ir nori sedeti,kaip jus ivardijat ta dalyka,kaip pati sewdi,ra kedutej?as ja ant keliu ir pasisodinu ir valgo jau kedutej tai o kaip kitaip pamaitinsi,negi gulimoj padeti? g.gif

QUOTE(a.aurute @ 2007 11 15, 21:17)
bet mergaitem ir berniukam skirtingai... blush2.gif niu mes po truputuka bandom, bet man nedrasu...juk klubukai ir visa kita... g.gif

Šiaip- pasiklauskite pediatrų- berniukams leidžiama pamažu sėstis net nuo 3,5 mėnesiukų...
Mergaitėms ne anksčiau 5 mėn.

Kodėl? Labai paprasta: berniukams nereikės gimdyti. mergaites saugo labiau, nes gali iškrypti dubens kaulai.

Mūsiškė nepaprastai norėjo sėstis sulaukusi 4 mėn. bet mes su MB buvom griežti- negalima ir taškas... Išlaukėm iki 5 mėnesiukų ir 1 savaitytės- tada gydytoja palaimino sėdėjimą lotuliukas.gif Pamažu pradėjom ją sodinti- Buvo sunku- nes ji labai pykdavo kai pasėdėjus 5 min ją vėl guldydavom cool.gif , bet kadangi pati gimdžiau 27 valandas- buvau griežta. Dabar pasaugosiu- vėliau mažiau bėdų, kai moteris bus , turės. wub.gif
Papildyta:
QUOTE(Drasita @ 2008 01 06, 15:22)
O maniske jau nuo 2,5 men isikibusi i pirstus keliasi is gulimos padeties.Po to atsistoja.Stovedama mindzikuoja kojytemis nenustygsta vietoj.Mes nuo masaziuku tokie stiprus esam.Sodint specialiai niekas jos nesodina ir pagalvem neramsto.Pasedi pora minuciu i pirstus isikibusi, laiminga visa, apsidairo aplinkui.Kartais jei laikosi viena rankute tai kita zaisliuko siekia.Bet sedejimu nepiknaudziaujam.
Labiausiai visos bijo del stuburiuko, bet ar zino kad nuo per anksti sodinimo ir sonkauliukai i virsu uzsiriecia taip vadinamas drugelio efektas gaunasi.
Jei kauliukus supa tvirti raumenukai tai nera pavojaus kad jie iskryps, tada ir sodinti ir statyti galima.Jei kudikis manstinamas ar masazuojamas ar baseina lanko, jo raumenukai anksciau sutvirteja ir jis anksciau sedet pradeda ir vaikscioti.
Keik knygu, kiek gydytoju, keik mamu ir mociuciu tiek ir nuomoniu apie vaiko auginima.Tiesesnes tiesos nera.Svarbu tik nebijoti pakeisti savo nuomones ir savosios negrusti kitiem.Juk viska ka darom paveiks musu maziukus ir ju ateiti, tai vertetu kreipt demesi i ju mums siunciamus signalus o ne laikytis isikibus savo pirincipu.

Na maniškė taip pat stovėjo blink.gif , bet nematau čia kuo didžiuotis- taip raumenukai stiprūs... ant tiek stiprūs, kad teko daryti masažus, kad sumažinti raunmenų tonusą... Mes darėm... atpalaiduojančius- pati pabandyk- įtemk visus kūno raumenis ir prabūk kokią valandą- suprasi ką jaučia vaikutis.

Dėl "drugio" efekto- ne nuo sėdėjimo jis- o nuo vitamino D trūkumo- mūsų mažylė dar nesėdėjo- o pas ją buvo šis "drugio efektas" jai tada buvo 3 mėnesiukai- apie jokį sėdėjimą mes net negalvojom...
Atsakyti
QUOTE(Klepesova @ 2008 03 26, 14:09)
Šiaip- pasiklauskite pediatrų- berniukams leidžiama pamažu sėstis net nuo 3,5 mėnesiukų...
Mergaitėms ne anksčiau 5 mėn.

Kodėl? Labai paprasta: berniukams nereikės gimdyti. mergaites saugo labiau, nes gali iškrypti dubens kaulai.

Mūsiškė nepaprastai norėjo sėstis sulaukusi 4 mėn. bet mes su MB buvom griežti- negalima ir taškas... Išlaukėm iki 5 mėnesiukų ir 1 savaitytės- tada gydytoja palaimino sėdėjimą  lotuliukas.gif  Pamažu pradėjom ją sodinti- Buvo sunku- nes ji labai pykdavo kai pasėdėjus 5 min ją vėl guldydavom cool.gif , bet kadangi pati gimdžiau 27 valandas- buvau griežta. Dabar pasaugosiu- vėliau mažiau bėdų, kai moteris bus , turės. wub.gif
Papildyta:

Na maniškė taip pat stovėjo  blink.gif , bet nematau čia kuo didžiuotis- taip raumenukai stiprūs... ant tiek stiprūs, kad teko daryti masažus, kad sumažinti raunmenų tonusą... Mes darėm... atpalaiduojančius- pati pabandyk- įtemk visus kūno raumenis ir prabūk kokią valandą- suprasi ką jaučia vaikutis.

Dėl "drugio" efekto- ne nuo sėdėjimo jis- o nuo vitamino D trūkumo- mūsų mažylė dar nesėdėjo- o pas ją buvo šis "drugio efektas" jai tada buvo 3 mėnesiukai- apie jokį sėdėjimą mes net negalvojom...
pritariu.nuo dvieju menesiu kaip tik turi isnykti refleksas atsispirti.o jusu net stojasi blink.gif
blink.gif
Atsakyti
o mano dar pats neatsiseda, nors ir 8 men jau verysad.gif tik jei pati pasodinu tada sedes
Atsakyti
Mano mazgis tvirtai pradejo sedet nuo 5 men. ir 2 savaiciu. Ta prasme, pasodintas nebegriudavo, o pasiremdavo rankute, ir atsitiesdavo i buvusia padeti. Kol kas pats neatsiseda, bet labai stengiasi smile.gif
Atsakyti
Mano mergaitė savarankiškai išmoko atsisėsti kai buvo 9 mėn. su trupučiu. Vėlokai, bet kai mes ir svorio nemažai turim, tai nepergyvenam, kad į normas netelpam ir niekur neskubam... suspėsim mirksiukas.gif
Atsakyti
Mano sunytis taip pat tik dabar apie 9 men ismoko pats sedeti.Pasodintas, sedeti tvirtai pradejo apie 7 men. pabaiga -8 men. pradzia. Ne visi cia mes tokie skubantys:)
Atsakyti
pradejo sedet 5 men , visiskai tvirtai ir be atramos smile.gif dabar 7 men tai atsisedus jau sukiojasi i visas puses smile.gif
Atsakyti
Maniškis sėdėjo gerai jau nuo 6 mėnesių, bet pats atsisėsti išmoko tada, kai pradėjo ropoti - 8-9 mėn. ax.gif
Atsakyti
Mums 7 men ir 5 d. - sedeti sekasi sunkiai. Tik palinke i prieki issilaikome ir labai patinka sedet keduteje, kur galima laikytis ir lengviau atsikelti nuo gulscios padeties. Nespeju atlosinet.
Siandien gavome mankstu ir masazu. Gydytoja sake, kad viskas gerai, dar normoje, tik kadangi kudikis didelis reikia daugiau padeti nei kitiems.
Ir dar - artiste ta mano mergina. Namie sedasi laikydamasi uz pirstu, neblogai pastovi prilaikoma ir pan., pas gydytojas ( pediatre, reabilitologe, neorologe) - nei sedasi, nei keliasi, ziuri i jas kaip i ateivius ir nieko nedaro...
Kai mes kazka darome - gerai, kai tik prisiliecia gydytoja - maivosi. tongue.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo TJolke: 28 kovo 2008 - 00:54
musiske jau tvirtai sedejo 6 men o pati atsistojo 7 su biskiu 4u.gif
Atsakyti
Mums sesi men,bet dar ilgam nesodinu,nes mums truksta vieno menesiuko ,gimem anksciau,tai va ir da mieliau pagulim ax.gif
Atsakyti