Įkraunama...
Įkraunama...

Nuo kada sodinti vaikutį?

QUOTE(simute19 @ 2007 11 21, 20:24)
juk mamos zino ka reikia jos vaikui,juk jaucia kas gerai kas blogai-kada jaucia kad gali sodinti vaika tada sodina,

nono.gif ta nuojata gali pavesti...daug klaidu zmones padaro is nezinojimo, o paskui sako "o as galvojau kad...."
Atsakyti
QUOTE(Margareta @ 2007 11 22, 12:06)
nono.gif ta nuojata gali pavesti...daug klaidu zmones padaro is nezinojimo, o paskui sako "o as galvojau kad...."

Vien nuojauta nereiktų pasikliauti. Juk tam yra gydytojai, rimta literatūra (nekalbu apie žurnalus ir mėgėjiškas knygeles). Kad pasikliauti tik savimi, reikia gerai išmanyti vaiko anatomiją ir visas vystymosi bei augimo stadijas.
Atsakyti
QUOTE(simute19 @ 2007 11 21, 20:24)
mane juokas ir nervas ima is tokiu mamyciu kurios prisiskaiciusios visokiu knygu jauciasi visazinemis.pati esu ne viena ir ne dvi knygas perskaicius,ir pastebejau kad viena kitai priestarauja,o dar be to vaikai skirtingi,gi vienas gali sedet nuo 4men kitas nuo 7men,juk vienodu nebuna,ir nieko keisto kad kazkas anksciau ar veliau kazka padaro...juk mamos zino ka reikia jos vaikui,juk jaucia kas gerai kas blogai-kada jaucia kad gali sodinti vaika tada sodina,kada jaucia kad reikia rimtesnio maistelio ne vien misiniu,tai duoda kosyciu.kiekviena mama daro skirtingai nes vaikai skirtingi,kas tinka vienam nebutinai tiks kitam,todel nereiktu pasiepti kitu mamyciu elgiasi kad jos daro kitaip nei,juk ju vaikuciai ne tokie kaip tavo... 4u.gif

o tai ka siulai? gal klausyt visokiu mociuciu, tetu ar pan patarimais? jo, as skaitau zurnalus mamoms, knygas apie vaiku vystymasi. nes literaturos patarimais labiau pasitikiu ne tik labiau nei visokiom mociutem, bet kartais ir savo nuojauta. Juk auginu pirma vaika, is kur man tos patirties semtis? Gyveni ir mokaisi tongue.gif
Atsakyti
sutinku kad geriau jau knygomis remtis auginant lelka, nei mociutemis ir '' daug ismanaciomis''mamytemis.o tai paskiau gaunasi, kad jau 8 men vaikai valgo vegeta ir rukyta desra.
kalbant apie sedejima tai vis pabandydavau nuo 5men pasodint, bet jei griuva tai vadinasi nesedi ir apkamsinet nekamsiau. pasodinta tvirtai sedet pradejo nuo 6,5 men. dabar jau gali istisa val sedet ir zaisti.
Atsakyti
Musu karzigys savarankiskai (neatsiremes) pradejo sedeti sulaukes 6 menesiu- pradzioj ne taip tvirtai, bet greitai tvirtejo.
O jau 7 menesiu savarankiskai atsistojo (isitverdamas i ka nors).
Atsakyti
QUOTE(uoga83 @ 2007 11 22, 13:35)
o tai ka siulai? gal klausyt visokiu mociuciu, tetu ar pan patarimais? jo, as skaitau zurnalus mamoms, knygas apie vaiku vystymasi. nes literaturos patarimais labiau pasitikiu ne tik labiau nei visokiom mociutem, bet kartais ir savo nuojauta. Juk auginu pirma vaika, is kur man tos patirties semtis? Gyveni ir mokaisi tongue.gif

Baik tu, juk močiučių patirtis siekia šimtmečius, vadinasi teisinga! lotuliukas.gif
Jei aš savo močiučių ir tetučių būčiau klausius, tai nežinau, kas būtų doh.gif Visą laiką tenka kovoti su jom ir jų "geranoriškais" patarimais biggrin.gif
Atsakyti
Mum 4men ir 2sav irgi noras didziausias jau tiek susiriecia kad atrodo atsises bet as nesopdinu nes daktare sake kad nesodint ir jokiu budu neparemti o kai ateis laikas tada pati ir atsises
Atsakyti
Manau reikia vadovautis ne savo nuojauta, o pasiklauti daktarais, nes jie tikrai nelinki musu mazyliams nieko blogo o tik pataria kaip butu geriausiai.
Atsakyti
QUOTE(Lau_rike @ 2007 11 22, 19:53)
Manau reikia vadovautis ne savo nuojauta, o pasiklauti daktarais, nes jie tikrai nelinki musu mazyliams nieko blogo o tik pataria kaip butu geriausiai.

Daktaras daktarui nelygu. Jei nueitum pas kelis, o visi skirtingai patartų, kaip elgtumeisi? Juk savo nuojauta tada vadovautumeisi?Manau, reikia išklausyti visų (ir ką gydytojai sako, ir kaip kitos mamytės patirtimi remiasi, ir ką PSO porina), o tada išsirinkti aukso viduriuką. Nes šiais kyšių laikais daktarų visokių būna.
Atsakyti
oj, mamytukes, jau kuo kuo bet gydytojais nebepasikliaunu... verysad.gif mus stebejusi ortopede niekaip nepastebejo, kad klubukam kazkas blogai irnesugebejo nuotraukos nusiust padaryt mega_shok.gif o daba laukiam pirmadienio kaip teismo - padarys nuotrauka ir pasakys ar deda i pagalvele! doh.gif a va tada api norus sedeti galima bus tik pasvajoti... scare.gif cray.gif
Atsakyti
mano uogytei siandien suejo penki menesiai clap.gif clap_1.gif , bet noras sesti tai o ho ho doh.gif bet zinau, kad dar per anksti, teks lelytei wub.gif palaukti rolleyes.gif
Atsakyti
Maniskei jau 8men, bet pati dar neatsiseda schmoll.gif O siaip sedeti neparemta pries koki menesi pradejo. Aisku pati sestis jau seniai norejo, tik jai niekas neleido biggrin.gif O dabar pati labai vaksciot nori, bet nemoka tongue.gif
Atsakyti