Įkraunama...
Įkraunama...

Nuo kada sodinti vaikutį?

QUOTE(JSedbaraite @ 2007 11 18, 13:07)
Vat tuo ir idomu, kad nera taip kazkaip visi normalus smile.gif

Iš kur tai žinote? Esate susijusi su medicina? Šviečiate/tikrinate vaikams/suaugusiems stuburus? Bent jau Lietuvoje tai opi problema, kiek tenka matyt.
Atsakyti
as savaji pradejau sodinti nuo 5men. Ant keliu.Laaabai jau sestis noredavo. apie 7men pasodindavau ant grindu, is nugaros atremdama pagalve( jei kartais atsilostu), o pas savarankiskai sedet eme 7men su trupuciu mirksiukas.gif

siaip mums masaziste( dar kai maziui buvo pora menesiu) patare jo nesodint be kokiu 7men. bet va jau nuo 5men pradejau.. blush2.gif bet nieko neatsitiko, bernas nei iskrypusiu stuburu nei ka,, ax.gif na bet skubet tikrai neverta mirksiukas.gif

Siaip sakoma( t.y as skaiciau) kad mazyliu negalima sodint tol, kol jie patys neatsiseda. Bet jei as buciau tuo vadovavusis- kazi ar mano vaikas dbr taip tvirtai sedetu, nes siaip jis iki siol dar nevisada pats sugeba atsisest(is gulimos padeties) ax.gif
Atsakyti
QUOTE(uoga83 @ 2007 11 19, 13:49)
as savaji pradejau sodinti nuo 5men. Ant keliu.Laaabai jau sestis noredavo. apie 7men pasodindavau ant grindu, is nugaros atremdama pagalve( jei kartais atsilostu), o pas savarankiskai sedet eme 7men su trupuciu mirksiukas.gif
siaip mums masaziste( dar kai maziui buvo pora menesiu) patare jo nesodint be kokiu 7men. bet va jau nuo 5men pradejau.. blush2.gif bet nieko neatsitiko, bernas nei iskrypusiu stuburu nei ka,, ax.gif  na bet skubet tikrai neverta mirksiukas.gif
Siaip sakoma( t.y as skaiciau) kad mazyliu negalima sodint tol, kol jie patys neatsiseda. Bet jei as buciau tuo vadovavusis- kazi ar mano vaikas dbr taip tvirtai sedetu, nes siaip jis iki siol dar nevisada pats sugeba atsisest(is gulimos padeties) ax.gif

5mėn dar ne tragedija, bet kartais mamos nuo 2-3mėn vaikiuką pradeda ramstyt pagalvėm, o kažkuri mamytė rašė, kad 4mėn vaikiuką jau maitinimo kėdutėj maitino g.gif Tokio amžiaus kūdikėlis dar tik galvytę moka tvirtai laikyti, apie sėdėjimą nė kabos nėra.
Be to, tai, ką tu skaitei, yra tiesa. Tik gal ne taip supratai (kaip ir aš iš pradžių). Sodinti galima tada, kai atsisėda įsikibęs mamos pirštų ar ko kito (kai prisitraukti jau sugeba), o visiškai savarankiškai atsisėsti išmoks kur kas vėliau...
Atsakyti
as pradejau sodint nuo 6 men.,bet sedet tai neseniai tik ismoko.Ir tai ne ilgai,nes aplink daug visokiu dominanciu dalykeliu,kuriuos reikia paimt,paciupinet...
Atsakyti
QUOTE(mylimuke @ 2007 11 19, 17:17)
5mėn dar ne tragedija, bet kartais mamos nuo 2-3mėn vaikiuką pradeda ramstyt pagalvėm, o kažkuri mamytė rašė, kad 4mėn vaikiuką jau maitinimo kėdutėj maitino  g.gif  Tokio amžiaus kūdikėlis dar tik galvytę moka tvirtai laikyti, apie sėdėjimą nė kabos nėra.
Be to, tai, ką tu skaitei, yra tiesa. Tik gal ne taip supratai (kaip ir aš iš pradžių). Sodinti galima tada, kai atsisėda įsikibęs mamos pirštų ar ko kito (kai prisitraukti jau sugeba), o visiškai savarankiškai atsisėsti išmoks kur kas vėliau...

agam pritariu jokiu pagalviu... nono.gif juk tvirtai neatsiremia a stuburiukui bliogai...a su maitinimu mum ir idomiai jau pradeja valgyt kieta maistuka, bet nesedim tai tenka visko ismastyt doh.gif a del galvytes nesutinku...bent jau maniskis savarankiskai nuo 2 men laiko... thumbup.gif
Atsakyti
[quote=mylimuke,2007 11 19, 16:17]5mėn dar ne tragedija, bet kartais mamos nuo 2-3mėn vaikiuką pradeda ramstyt pagalvėm, o kažkuri mamytė rašė, kad 4mėn vaikiuką jau maitinimo kėdutėj maitino  :hm  Tokio amžiaus kūdikėlis dar tik galvytę moka tvirtai laikyti, apie sėdėjimą nė kabos nėra.

ar nezinojote kad maitinimo kedutes turi pusiau gulima padeti? ir tokioje keduteje kur kas lengviau maitinti vaika smile.gif mes jau dvi dienos kaip naudojame kedute ir esu be galo patenkinta kad nereikia ieskoti budu kaip patogiau pamaitinti dar nesedinti vaika mirksiukas.gif

Papildyta:

[/quote]

kai paduodu maziui pirstus ji sugeba savarankiskai prisitraukti, ar tai reiskai kad galima mazyli sodinti net jeigu jis dar pilnu penkiu menesiu neturi?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo t_alina: 20 lapkričio 2007 - 19:18
O mano gulet jau nenori, tai itaisau nesiokleje ir pusiau gulom, pusiau sedom buna tenai, o siaip sedet nori, bet dar virsta ant sono ax.gif
Atsakyti
Musiske pareiske nora sedeti jau nuo keturiu men. Suy gydytojos leidimu po truputeli nuo 5men pradejau sodinti.
Pas mus ji labai judri ir vietoj, net prilaikoma ir atremta nenusedi rolleyes.gif . Tuoj verciasi ant sono, ant pilvo ir jau stojasi ant keturiu. Ropojam tik atgal, nor jau pradejo ir iprieki po truputi judet bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(a.aurute @ 2007 11 20, 18:40)
agam pritariu jokiu pagalviu... nono.gif juk tvirtai neatsiremia a stuburiukui bliogai...a su maitinimu mum ir idomiai jau pradeja valgyt kieta maistuka, bet nesedim tai tenka visko ismastyt  doh.gif  a del galvytes nesutinku...bent jau maniskis savarankiskai nuo 2 men laiko... thumbup.gif

Tai laikyti savarankiškai pradeda anksčiau, bet ar laikė, kai būdavo ilgai stačiom visiškai tvirtai ir niekad nenulinkdavo galvytė?

QUOTE(t_alina @ 2007 11 20, 20:22)
kai paduodu maziui pirstus ji sugeba savarankiskai prisitraukti, ar tai reiskai kad galima mazyli sodinti net jeigu jis dar pilnu penkiu menesiu neturi?

Teoriškai būtų galima, bet ar moka jau išsėdėt savarankiškai, be ramstymo? g.gif
Atsakyti
QUOTE(mylimuke @ 2007 11 21, 12:52)
Tai laikyti savarankiškai pradeda anksčiau, bet ar laikė, kai būdavo ilgai stačiom visiškai tvirtai ir niekad nenulinkdavo galvytė?
Teoriškai būtų galima, bet ar moka jau išsėdėt savarankiškai, be ramstymo?  g.gif

niu kai pasiimdavo ji ant rankyciu tai pats ir laikydavo, o jei pavargdavo tai galvyte padedavo ant peties.... thumbup.gif daktaras irgi sake, kad keista kaip vaikinas taip tvirtai galvyte laiko g.gif pasiseke mum blush2.gif
Atsakyti
mane juokas ir nervas ima is tokiu mamyciu kurios prisiskaiciusios visokiu knygu jauciasi visazinemis.pati esu ne viena ir ne dvi knygas perskaicius,ir pastebejau kad viena kitai priestarauja,o dar be to vaikai skirtingi,gi vienas gali sedet nuo 4men kitas nuo 7men,juk vienodu nebuna,ir nieko keisto kad kazkas anksciau ar veliau kazka padaro...juk mamos zino ka reikia jos vaikui,juk jaucia kas gerai kas blogai-kada jaucia kad gali sodinti vaika tada sodina,kada jaucia kad reikia rimtesnio maistelio ne vien misiniu,tai duoda kosyciu.kiekviena mama daro skirtingai nes vaikai skirtingi,kas tinka vienam nebutinai tiks kitam,todel nereiktu pasiepti kitu mamyciu elgiasi kad jos daro kitaip nei,juk ju vaikuciai ne tokie kaip tavo... 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(simute19 @ 2007 11 21, 18:24)
mane juokas ir nervas ima is tokiu mamyciu kurios prisiskaiciusios visokiu knygu jauciasi visazinemis.pati esu ne viena ir ne dvi knygas perskaicius,ir pastebejau kad viena kitai priestarauja,o dar be to vaikai skirtingi,gi vienas gali sedet nuo 4men kitas nuo 7men,juk vienodu nebuna,ir nieko keisto kad kazkas anksciau ar veliau kazka padaro...juk mamos zino ka reikia jos vaikui,juk jaucia kas gerai kas blogai-kada jaucia kad gali sodinti vaika tada sodina,kada jaucia kad reikia rimtesnio maistelio ne vien misiniu,tai duoda kosyciu.kiekviena mama daro skirtingai nes vaikai skirtingi,kas tinka vienam nebutinai tiks kitam,todel nereiktu pasiepti kitu mamyciu elgiasi kad jos daro kitaip nei,juk ju vaikuciai ne tokie kaip tavo... 4u.gif

pritariu
Atsakyti