Jau sita tema yra skaityti cia
QUOTE(a.aurute @ 2007 11 14, 13:40)
liabuka, mielosios, mamytes,
kadangi sitoj sriti dar esu visai zalia tai norejau jusu paklausineti...
kada jusu mazyliai pradejo noreti sedeti ir ka patare gydytojai?...kada jau atsisedote vieni patys?...
nes mano maziukas beprotiskai nori sedeti a mum tik 4 su kapeikom menesiukai...gydytojas sake pradeti po truputuka mokint...tik va tai baigiasi dideliais mazojo priekaistais...
kadangi sitoj sriti dar esu visai zalia tai norejau jusu paklausineti...
kada jusu mazyliai pradejo noreti sedeti ir ka patare gydytojai?...kada jau atsisedote vieni patys?...
nes mano maziukas beprotiskai nori sedeti a mum tik 4 su kapeikom menesiukai...gydytojas sake pradeti po truputuka mokint...tik va tai baigiasi dideliais mazojo priekaistais...
Mano dukryte irgi 4 men jau norejo sestis, bet gydytoja sake kad mergaitem geriau pradeti sestis nuo 6 men, o tas ankstyvas noras sestis zinau kad daugeliui pasireiskia, bet tai tik noras. Musu mazoji pati atsisedo tik 7 men ir savaites, nors is pradziu lb dege noru sedeti,bet norai galimybem nelygus
manoji pradejo 5men
mano panelei 4su biskuciu,o ji ir nori sedeti,kaip jus ivardijat ta dalyka,kaip pati sewdi,ra kedutej?as ja ant keliu ir pasisodinu ir valgo jau kedutej tai o kaip kitaip pamaitinsi,negi gulimoj padeti?
Maniškė pareiškė norą 4,5mėn, bet nesodinau iki 5,5-6mėn, tada jau leisdavau po truputį ant kelių pasėdėti, ar ant lovos ir prilaikiau, ir taip po kelias minutes per dieną. Savarankiškai išmoko sėdėti 7,5mėn
Nemokančius sėdėti reikia maitinti padėty- 45 laipsniu kampu (pusiau sėdom). Juk kūdikiai pienuką žinda irgi beveik gulimoj padėty, o papildomo maisto įvedimas beveik sutampa su savarankiško sėdėjimo pradžia, taigi problemos kaip ir nematau
QUOTE(linciukasok @ 2007 11 14, 17:14)
mano panelei 4su biskuciu,o ji ir nori sedeti,kaip jus ivardijat ta dalyka,kaip pati sewdi,ra kedutej?as ja ant keliu ir pasisodinu ir valgo jau kedutej tai o kaip kitaip pamaitinsi,negi gulimoj padeti?
Nemokančius sėdėti reikia maitinti padėty- 45 laipsniu kampu (pusiau sėdom). Juk kūdikiai pienuką žinda irgi beveik gulimoj padėty, o papildomo maisto įvedimas beveik sutampa su savarankiško sėdėjimo pradžia, taigi problemos kaip ir nematau
QUOTE(shara @ 2007 11 14, 15:33)
Mano dukryte irgi 4 men jau norejo sestis, bet gydytoja sake kad mergaitem geriau pradeti sestis nuo 6 men, o tas ankstyvas noras sestis zinau kad daugeliui pasireiskia, bet tai tik noras. Musu mazoji pati atsisedo tik 7 men ir savaites, nors is pradziu lb dege noru sedeti,bet norai galimybem nelygus
bet mergaitem ir berniukam skirtingai... niu mes po truputuka bandom, bet man nedrasu...juk klubukai ir visa kita...
Mano mazius taip pat jau nori sestis Padedam jam sestis sportuojant, bet ilgai nelaikom sedincio. Dar ne laikas sedeti. Kai pats mikes atsisesti tada ir gales sedeti
QUOTE(a.aurute @ 2007 11 15, 20:17)
bet mergaitem ir berniukam skirtingai... niu mes po truputuka bandom, bet man nedrasu...juk klubukai ir visa kita...
Kodel b. ir m. skirtingai, kas taip sake? Manyciau,kad vienodai. Nebent isvesta statistika,kas anksciau ismoksta sedeti,bet tai nereiskia,kad reikia laukt laiko pagal taisykle. Kudikis turetu ismokt sedet tarp 6 ir 8 men
QUOTE(andraja @ 2007 11 15, 22:34)
Mano mazius taip pat jau nori sestis Padedam jam sestis sportuojant, bet ilgai nelaikom sedincio. Dar ne laikas sedeti. Kai pats mikes atsisesti tada ir gales sedeti
Nezinau ar zinot,bet "pats atsisesti",kaip man gyd sake,tai prisitraukti rankutemis ir taip atsisesti, o visiskai savarankiskai vaikiukai gan veliau ismoksta atsisest. Maniske dar nemoka Tik is pusiau gulimos padeties atsiseda,bet nuo lygios vietos tai ne.
niu mergaiciu sako negalima sodinti be 6 men del klubuku...a berniukai gali ir anksciau...
mes tai kai uzsikabinam uz mamaos rankyciu tai rast ir atsisedam, mum paslauga padare manksteles del klubuku... ir vartytis taip ismokom...
mes tai kai uzsikabinam uz mamaos rankyciu tai rast ir atsisedam, mum paslauga padare manksteles del klubuku... ir vartytis taip ismokom...
QUOTE(JSedbaraite @ 2007 11 16, 20:54)
Manoji pradejo riestis 4 men ir nuo tokio amziaus pradejau sodinti. Gal pasirodys baisu, bet Anglijoje sodina vaikus vos ka tik gimusius keliu. Savo akim maciau, kaip mergaite 6 men puikiausiai galejo sedeti be mamo prieziuros.
Aha, o paskui visi vaikšto iškrypusiais stuburais...