Įkraunama...
Įkraunama...

Nuo kada sodinti vaikutį?

6-7 men tai jau sedejo. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Raganiuška5 @ 2007 10 23, 22:43)
Kad sėdėtų, reikia stiprinti vaikiuko pilvo presą, pvz nešioti veidu į priekį laikant jo kojytes per kelius prispaustas prie savo pilvo. Lelius iš pradžių sulinks per pusę, bet supratęs ko iš jo norima, stengsis išlaikyti save stačią. Taip sustiprės pilvuko raumenukai, tada išmoks atsisėsti pats. Maniškė savarankiškai sėdėti ir atsisėsti pradėjo išmokusi šliaužioti, apie 7 mėnesį.

Reiks ir man savo amziuke taip panesioti,nors ji ir geraisedi,bet nepamaisys.O gal zinai kokiu pratimuku kojytems stiprinti
Atsakyti
6 men. jau sedejo pats 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(tigra_111 @ 2007 10 17, 15:12)
Musiske jau 9 su puse menesio 4u.gif Sedi tvirtai, lengvai nenuversi, atsiremia rankytemis, vartosi kaip nori, bet dar pati neatsiseda, neatsistoja, nors pastatyta gerai kojytemis remiasi, neropoja, o apie vaiksciojima nera ne kalbos. Gal turi itakos, kad ji didele, raumenukai silpni, greiciausiai i masazus vesim g.gif

Labai nepergyvenk, maniskei jau irgi greit bus 8 men sedi neblogai bet nepasakyciau kad labai tvirtai atsisesti pati dar nemoka atsistoti irgi. Pries 2 dienas buvom pas nervu daktere galvojau gal kas negerai gal masazu reikia kai cia paskaitineeju tokio amziaus vaikai jau ir atsiseda ir atsistoja patys ir net kelis zingsnius zengia laikydamiesi i lovos krasta. Bet daktare mane nuramino sake nieko papildomo jai nereikia viskas jai gerai. Ropoti sako gal net tik tada ismoks kai jau vaikscios. Ir parode kelis pratimukus kaip vaikeli mokinti kad pats atsisestu ir dar is sedimos padeties kad atsistotu ant keturiu. Sake situos pratimelius daryk ir viskas bus gerai. Tai ir tau taip pat mankstink pati po truputi ir ateis laikas viska darys pati. O jei yra galimybe nueit i masazus ar manksteles tai aisku butu dar geriau, nes ten daug nudingu dalyku ismoko as ejau kai jai buvo 4men. Tai po to buvo daug judresne palikusi.
Atsakyti
mes irgi tinginukai, nerodom jokio noro nei sestis nei verstis. pradejom masazuotis tai gal pades sustiprinti raumenukus. masazas - padeda sustiprinti raumenukus.
Atsakyti
Mano dukryte jau sedi bet nepasakyciau kad labai tvirtai, o ropoti visai nenori pats geriausias draugas jai vaikstyne labai ja myli, aisku as stengiuosi kuo maziau ten ja deti.
Atsakyti
QUOTE(iloniux @ 2007 10 30, 14:39)
Mano  dukryte jau sedi bet nepasakyciau kad labai tvirtai, o ropoti visai nenori  pats geriausias draugas jai vaikstyne labai ja myli, aisku as stengiuosi kuo maziau ten ja deti.

Vat del vakstynes ir neropoja. ax.gif
Vaikstynes, sokliukai ir kt slamstas tik nukreipia vaiko demesi ir mazina susidomejima naturaliais judejimo budais. As jau nekalbu apie kenkima ortopedine prasme.
Vaikas turi pats viska daryti, jam nereikia jokiu remu su ratukais, kad vaiksciotu ar sedyniu ant gumos. Kai jam bus 1,5 metuku juk paciam reiks vaiksciot.
Kai vaikas supranta, kad yra vaikstukai, kuriuose be pastangu praktiskai gali lakstyt po visa chata tai kur gi jis ropos jums? lotuliukas.gif Ropot juk sunku.
Tai tiek del tu kapitalistinio pasaulio vaiku judejimo priemoniu.

Autorei noriu pasakyti, kad kiekvienas vaikas atsiseda tada kai jam ateina laikas. Vienas sedasi 5 menesiu pats, kitas 10-ies zinokit, ir niekas nera nukrypimas nuo normos. Jei tik vaikas kitais atzvilgiais gerai vystosi, jei jis neguli ant nugaros visa laika lyg be jegu, reiskia viskas tvarkoje. Juda, ant pilvo guli, bando kazkaip sliauzioti ar pan., reiskia viskas ciki. Ir nereikia visu pagal liniuote lygiuot.
Mano sunui va 8 menesiai ir jis irgi nepasakyciau, kad gerai sedi, tikrai netvirtai, ir neropoja dar. Ir nieko blogo. Tiesiog jis pas mane tinginukas ir tiek. Svarbu matau pazanga, reiskia viskas tvarkoje. mirksiukas.gif

Sekmes.
Atsakyti
ir as pasisakysiu kaip mum buvo. nuejom 6 men pas neurologe, ta klause ar vaikas sedi, sakau sedi, bet pati neatsiseda, o ta, tai oi kaip cia jums masazu reikia tik eikit kuo greiciau. nuejom pas masaziste, ta nustebusi sako kad viskas normaliai ir ji pati turi atsisesti iki 9 men. tai va musu mazute pirma 7 men atsistojo, o kai suejo 8 men tai ismoko ropoti o paskui ir atsisesti, viskas savaites laikotarpyje thumbup.gif . taip kad manau vaikas pats viska ismoksta tada kai jam laikas ir yra poreikis. ir dar daktarai irgi kiekvienas savaip masto g.gif
Atsakyti
mano mergaitei jau 9,5 mėn. Pasodinta sėdi nuo 6,5 mėn, o pati vis dar neatsisėda verysad.gif . Iš sėdimos padėties bandydama pasiekti kokį daiktą, atsistoja keturpėsčia jau atrodo ims ir ropos, o ji tik sujuda ir jau guli ant pilvo verysad.gif
Atsakyti
Maniske pradejo pati sestis 7men.su trupuciu, manau kad ir palyginus velai, o pazistamos mergaite pvz 8,5men dar pati neatsisesdavo tik jei ja pasodindavo tai sededavo, manau kiekvienas vaikutis auga skirtingai ir tikrai nereikia nustatyti kazkokiu tai remu smile.gif
Atsakyti

man sesele patare pasodinti kojites isskesti, kad nekristu zaisliuku per viduri kojiciu padet. as taip dariau ir po poros savaiciu ir sedejo pati thumbup.gif
Atsakyti
liabuka, mielosios, mamytes, ax.gif
kadangi sitoj sriti dar esu visai zalia tai norejau jusu paklausineti... 4u.gif
kada jusu mazyliai pradejo noreti sedeti ir ka patare gydytojai?...kada jau atsisedote vieni patys?... thumbup.gif
nes mano maziukas beprotiskai nori sedeti bigsmile.gif a mum tik 4 su kapeikom menesiukai...gydytojas sake pradeti po truputuka mokint...tik va tai baigiasi dideliais mazojo priekaistais... doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo a.aurute: 14 lapkričio 2007 - 12:40