Sodinam nuo tada, kada pati išmoko atsisėsti Iš pradžių, kol sėdėdavo remdamasi rankom, palinkusi, ir vežime sodindavom tik pusiau gulom. O į visai sėdimą padėtį - kai išmoko sėdėt tiesia nugara ir be rankų (be savaitės 6 mėn.). Aš tai nelabai suprantu tų ankstyvų paramstymų pagalvėm - kam to reikia? Aišku, vaikui taip daugiau visko matosi, bet kam rizikuoti. Kai dukra pradėjo rodyti norą sėstis, leisdavom kartais pasikelt iš gulimos padėties, laikydami už rankučių, arba ant kelių palaikydavom pusiau gulom.
QUOTE(lady king @ 2007 10 16, 13:11)
Sodinam nuo tada, kada pati išmoko atsisėsti Iš pradžių, kol sėdėdavo remdamasi rankom, palinkusi, ir vežime sodindavom tik pusiau gulom. O į visai sėdimą padėtį - kai išmoko sėdėt tiesia nugara ir be rankų (be savaitės 6 mėn.). Aš tai nelabai suprantu tų ankstyvų paramstymų pagalvėm - kam to reikia? Aišku, vaikui taip daugiau visko matosi, bet kam rizikuoti. Kai dukra pradėjo rodyti norą sėstis, leisdavom kartais pasikelt iš gulimos padėties, laikydami už rankučių, arba ant kelių palaikydavom pusiau gulom.
Sutinku su tavimi,kad tie paramstymai naudos nepriduos,juk ir maziukas dar stipriainesedi.As savo mazyle pardejau sodinti 5,5men,labai jau pati norejo irdabar jau puikiai sedi.O SIAIPGYDT REKOMENDUOJA SODINTI NUO 6MEN
QUOTE(mylimuke @ 2007 10 16, 12:51)
Buvom pas gyd vakar, tai pagal kazkokia pasiekimu knygele paziurejes sake, kad sedi kaip 9men kudikis O mums 8men, plius dar neisnesiotos esam
SAUNUOLES
o įdomu kelių mėnesių vaikutis jau turėtų mokėt atsisėst pats?
QUOTE(TimbaLimba @ 2007 10 16, 16:25)
o įdomu kelių mėnesių vaikutis jau turėtų mokėt atsisėst pats?
6-8men vaikutis mokosi sedeti. Pasak gydytoju, sodinti galima tada, kai moka atsisesti, t.y. isikibes mamytes pirstu ar kokio kito daikto savarankiskai prisitraukti rankytemis ir taip atsisesti. o visiskai savarankiskai, kai nezinau kada Mes dar nemokam, tik is pusiau sedimos padeties, o is gulimos tai ne. Manau gal kokiu 9-10men
Mums tuoj 4 mėn., aš laikau ant kelių pusiau sėdom, pusiau gulsčiom. Kitaip pyksta, nori viską matyti
QUOTE(mylimuke @ 2007 10 16, 12:51)
Buvom pas gyd vakar, tai pagal kazkokia pasiekimu knygele paziurejes sake, kad sedi kaip 9men kudikis O mums 8men, plius dar neisnesiotos esam
šaunu
o mes kai buvom pas gydytoją 6 mėn., tai sakė, "kokybiškai sėdi" Aš maniau, kad tiesiog arba sėdi, arba ne, o pasirodo, būna kokybiškai, būna nekokybiškai, arba kaip ir tu sakai - "kaip 9 mėn."
QUOTE(lady king @ 2007 10 17, 12:54)
šaunu
o mes kai buvom pas gydytoją 6 mėn., tai sakė, "kokybiškai sėdi" Aš maniau, kad tiesiog arba sėdi, arba ne, o pasirodo, būna kokybiškai, būna nekokybiškai, arba kaip ir tu sakai - "kaip 9 mėn."
Na kokybiska sedejima pavadinciau, kai tiesi nugara, nelabai ramstosi, negriuvineja i sonus ar prieki
Mano mažajam jau 8,5 mėn. Pats sėdi labai tvietai ir jau taip kažkur nuo 6 mėn. Išlaiko liksvarą, pasvirsta į šoną ir vėl pats atsitiesia, taip pat ir į priekį, nusilenkia ir vėl į sėdimą padėtį. Sedėdamas siekia žaislus. O kai nugriuna žiuri didelėm akytėm, kas čia darosi ir jau žiurėk neduosi rankyčių kad vėl sėstusi tai ir lūpą tempia.
Musiske jau 9 su puse menesio Sedi tvirtai, lengvai nenuversi, atsiremia rankytemis, vartosi kaip nori, bet dar pati neatsiseda, neatsistoja, nors pastatyta gerai kojytemis remiasi, neropoja, o apie vaiksciojima nera ne kalbos. Gal turi itakos, kad ji didele, raumenukai silpni, greiciausiai i masazus vesim