Įkraunama...
Įkraunama...

Nuo kada sodinti vaikutį?

QUOTE(Sypsne @ 2007 04 25, 00:10)
lankem ir masaziukus pora kartu, sake kad raumenukai isitempe, is neorolgo puses jokiu pakitimu nerasta..tiesa,vartosi gerai tik nuo 7,5men..ir svoris nemazas..apie 11kg,sakau gal tai turi itakos..
gal kas turim siuo klausimu patirties?
ką galiu patart iš savo patirties- vaikas mano pirmas, bet jau vargelio vargta 4u.gif mums ir raumenų tonusas per didelis buvo, ir visokie specifiniai motorikos sutrikimai. Jūsų situaciją sunku pakomentuoti, bet patarimas vienas- vien masažų neužtenka...mano mažė vėlai pradėjo vartytis, tik 5,5 mėn doh.gif o man jau tiek baimė buvo, visi bendraamžiai jau sėdėt bando, o mes dar nesivartėm...užtat progresas - pradėjom vartytis normaliai 5,5 mėn, o atsistojom ant keturių 6 mėn, o ropoti pradėjom 6,5 mėn thumbup.gif o labai padėjo kineziterapija, nes po tų mankštų ir ropoti pradėjo labai anksti ir va pradėjom vaikščioti anksti- 10 mėn unsure.gif bet daug dirbom- kineziterapija, masažai, tada vėl kineziterapija, vel masažai...namie taip pat dirbom, turėjau ir spec kamuolį nusipirkus 4u.gif manau, kad Šypsne, prašyk pediatro siuntimo pas kineziterapeutus, reabilitologus, turi skirti procedūras, tik nemokamų mažai duoda, samdyk pati paskui, kad tie 3-4 nemokami kartai nenueitų veltui unsure.gif
QUOTE(Ulanakė @ 2007 04 25, 21:55)
Bet taip buvo manau dėl to kad organizmas neisisavino kalcio, kai atlikom šlapimo tyrimus dėl kalcio, tai atsakyme rodė tik labai mažą jo kiekį iki normos buvo labai toli. Taip buvo dėl to pasak gydytojos kad mažai gauna vitamino D ( nors davinėjau kiekvieną dieną po 3 lašus)

ampulė nėra gera, išvis ji buvo išimta iš apyvartos, nepraėjusi testacijų unsure.gif dab vėl atsirado...matyt kažkokia farmacijos firma vėl prakišo bash.gif gerai, kd paklausiau savo giminaitės medikės ir negirdžiau tos ampulės cool.gif
QUOTE(Sypsne @ 2007 04 25, 23:30)
po 2 lasiukus, dar duodu zuvu tauku ir vit. Multitabs
kokį vit.d geriat? vandeninį ar aliejinį? unsure.gif
Atsakyti
Manau, kad tokio amžiaus kūdikis jau turėtų sėdėti. Mūsų masažistė masažavo mergaitę, kuri ir 11mėn. nesėdi. Bet čia tėvų apsileidimas arba daktarų nepastabumas, nes jei vaiko raumenys silpnesni arba raumenų tonusas sumažėjas, vaikui riekalingi masažai ir mankštelė
Atsakyti
[quote=Cikadelė,2007 04 28, 23:27]
ką galiu patart iš savo patirties- vaikas mano pirmas, bet jau vargelio vargta 4u.gif mums ir raumenų tonusas per didelis buvo, ir visokie specifiniai motorikos sutrikimai. Jūsų situaciją sunku pakomentuoti, bet patarimas vienas- vien masažų neužtenka...mano mažė vėlai pradėjo vartytis, tik 5,5 mėn doh.gif o man jau tiek baimė buvo, visi bendraamžiai jau sėdėt bando, o mes dar nesivartėm...užtat progresas - pradėjom vartytis normaliai 5,5 mėn, o atsistojom ant keturių 6 mėn, o ropoti pradėjom 6,5 mėn thumbup.gif o labai padėjo kineziterapija, nes po tų mankštų ir ropoti pradėjo labai anksti ir va pradėjom vaikščioti anksti- 10 mėn unsure.gif bet daug dirbom- kineziterapija, masažai, tada vėl kineziterapija, vel masažai...namie taip pat dirbom, turėjau ir spec kamuolį nusipirkus 4u.gif manau, kad Šypsne, prašyk pediatro siuntimo pas kineziterapeutus, reabilitologus, turi skirti procedūras, tik nemokamų mažai duoda, samdyk pati paskui, kad tie 3-4 nemokami kartai nenueitų veltui unsure.gif

visus nemokamus masazo kartus jau isnaudojom, dabar mankstinames namie ir laukiam rezultatu, atrodo kad po truputi gereja, ir nusedi tvirciau smile.gif po menesio keliausim pas gydytoja tai tada ir spresis viskas-ar viskas gerai ar i vilniu raidos centra teks vaziuot g.gif
p.s. geriam aliejini vit. d3 smile.gif
Atsakyti
Nenoriu nei vienos gazdinti schmoll.gif 4u.gif ,bet mano viena pazystama sunerimo, kad 6 menesiu vaikis nesedi,nuveze pas daktara pasitikrint ir rado ta vandenlige verysad.gif unsure.gif
Tikiuosi cia ne su sedejimu susije,bet vistiek baisu pasiklausyt apie tokius dalykus.Manoji sedi,bet gan netvirtai g.gif eisim penktadieni pas daktare tai reiks pasiklausinet ar cia nieko baisaus g.gif
Atsakyti
Taip, reikia kurkas daugiau masazu, o ne poros kartu. Svoris manau taip pat turi itakos, juk mazyliui kaip ir suaugusiajam sunku su dideliu svoriu blush2.gif
Atsakyti
na man atrodo sedom galima vezioti tik tvirtai sedinti vaika. Juk jei dar pats nesedi,vadinasi silpnoki nugarytes raumenukai,gali iskrypti stuburiukas. Cia lygiai tas pats kas paramstymas pagalvelem - irgi nerekomenduojama schmoll.gif
Atsakyti
Aš irgi manau, kad kol vaikiukas pats nesėdi, geriau nesodinti. Bet jau nuo 6-7mėn galima pradėti, tada svorio sentras nusileidžia žemyn ir nugarytei pavojaus beveik nebelieka, bet nuo 5mėn tai tikrai patarčiau nerizikuoti, gali paskui reikt gailėtis
Atsakyti
Mes pradejom tirstesni maisteli duoti sedint princesei namineje keduteje, nes autokedutese man atrodo, kad ten vaikas kazkoks uzspaustas, susilenkes...
Atsakyti
QUOTE(dzhina @ 2007 06 02, 19:11)
Mes pradejom tirstesni maisteli duoti sedint princesei namineje keduteje, nes autokedutese man atrodo, kad ten vaikas kazkoks uzspaustas, susilenkes...

labas.esu naujoke cia pas jus,tai noreciau ir as pasidalinti savo 6men.dukrytes pasiekimais.mes dar kolkas neturim automobilines kedutes,vis galvojau kad per anksti,na o pries savaite isigijom kedute maitinimui virtuvej,tai negaliu atsidziaugti,kaip jai ten patinka bigsmile.gif tik va galvoju,ar jau galima taip sedeti,nes ji dar nestipriai sedi g.gif
Atsakyti
Sveikos Mamos,noriu Jūsų paklausti,ar kuriai nors taip buvo,kad dukrelė,kuriai jau 7,5 mėn visai nenori sėdėti?Tai yra,manoji mielai spyruokliuoja,ropoja,žinoma,truputį pasvirdinėdama į šonus,tačiau pati savarankiškai nesėdi,ji atitinka viską,ką turi daryti vaikiukas,kuriam eina 8 mėnuo,tačiau pasodinta svirduliuoja arba griūna,arba verkia.Manau,gal todėl,kad ji aukšta -jau net 82 cm ir dar ,įtariu,kairiarankė,nes viską griebia tik šita rankele -žaisliukus,daiktus,daužia kas jai nepatinka...Kaip sprendėte šią bėdą?
Atsakyti
QUOTE(Shater @ 2007 06 18, 20:18)
Sveikos Mamos,noriu Jūsų paklausti,ar kuriai nors taip buvo,kad dukrelė,kuriai jau 7,5 mėn visai nenori sėdėti?Tai yra,manoji mielai spyruokliuoja,ropoja,žinoma,truputį pasvirdinėdama į šonus,tačiau pati savarankiškai nesėdi,ji atitinka viską,ką turi daryti vaikiukas,kuriam eina 8 mėnuo,tačiau pasodinta svirduliuoja arba griūna,arba verkia.Manau,gal todėl,kad ji aukšta -jau net 82 cm ir dar ,įtariu,kairiarankė,nes viską griebia  tik šita rankele -žaisliukus,daiktus,daužia kas jai nepatinka...Kaip sprendėte šią bėdą?

mano vyresnėlis pirma pradėjo ropoti ir stovėti, o tik po to sėdėti nenugriuvęs. jau virš 8 mėn buvo, kai sėdėt pradėjo. taigi, nieko čia blogo, kiekvienas kūdikis individualus. bet jei labai neramu, paprašyk neurologo, kad skirtų mankštas ar masažus
Atsakyti
Paprastai kūdikis pirma pradeda ropoti ir iš tokios pozos (ant keturių) per šonelį atsisėst.

Kai labai neramu-visada patartina konsultuotis su gydytoju.

Kantrybės 4u.gif
Atsakyti