Maniskis jau pagaliau pirma karta pats atsisedo (6men ir 2 savaiciu beveik)
Paropojo, paropojo ir atsisedo... bet sedet siaip tingi, sliauziot matyt smagiau
Sveikos, nuo kokio menesiuko jusu mazylis jau gali issedeti kuri laika?
O nuo kada pradejo bandyti sestis? kaip visa tai vyko?
O nuo kada pradejo bandyti sestis? kaip visa tai vyko?
Mano abu vaikai veržėsi sėst nuo 4 mėn O nuo 5 mėn sėdėjo patys. nuo 9 pradėjo vaikščioti. Ankstyvi labai Šiaip vidutininškai pradeda sėdėt apie 6 mėnesį.
O mano pupa pirma repliot pradejo, o tik tada normaliai sedet. Tai praktikskai kai pradejo saedet ir stovet isikibus pradejo Manau, kad cia kiekvienam vaikui individualu...
QUOTE(jovka @ 2005 12 14, 14:05)
O mano pupa pirma repliot pradejo, o tik tada normaliai sedet. Tai praktikskai kai pradejo saedet ir stovet isikibus pradejo Manau, kad cia kiekvienam vaikui individualu...
O mes patis atsisedom tik uzvakar, nakti lovytei pradejo verkti, pasiziuriu....mazoji sedi O pasodinta sedejo gal nuo 6,5 men.
Aha, man irgi labai idomu, ka reiskia pradejo sedeti. Juk neatsibudo vaikis viena diena ir atsisedo nesvirduliudamas . Tai nuo kokio amziaus gaiima pradeti sodinti, treniruoti. Kiek zinau, ramstyti pagalvemis negalima tai kaip ismokyti atsisesti
Mano vaikas norejo atsisesti jau nuo 4 menesiu bet mes jam neleidom o tik darem pratimus kad pilvo raumenys sustipretu o nuo 6,5 menesio jis kazkaip viena diena pats ir atsisedo. Mums gydytoja patare neskubeti su sodinimu kaip vaikas pats atsises tada ir laikas jam atsisesti
Mano Rusnė sėstis norėjo jau nuo 3 mėn. Bet aš jai leidau kai suėjo 4mėn. kaip rašo knygose, kad galima. Jai dabar 8,5 mėn, o ji jau stovi viena ir bando eiti. Taigi kiekvienas vaikas yra labai individualus. 5 mėn. ji jau gražiai sėdėjo.
O ortopedas Žitkauskas man sakė (tikrinome klubus, o kadangi ji labai norėjo sėstis tai aš ir paklausiau ar galima): Vaikas 6 mėn. turi sėdėti tiesia nugaryte, +/ - 2mėn. Taigi jei vaikas sėdi 4mėn. yra gerai, jei jis sėdi tik 8mėn. t.p.nėra blogai. Čia vokiečių medikų teorija...
Taigi, kai bus laikas vaikas ir atsisės, aš manau tik nereikia nieko daryti per prievartą.
O ortopedas Žitkauskas man sakė (tikrinome klubus, o kadangi ji labai norėjo sėstis tai aš ir paklausiau ar galima): Vaikas 6 mėn. turi sėdėti tiesia nugaryte, +/ - 2mėn. Taigi jei vaikas sėdi 4mėn. yra gerai, jei jis sėdi tik 8mėn. t.p.nėra blogai. Čia vokiečių medikų teorija...
Taigi, kai bus laikas vaikas ir atsisės, aš manau tik nereikia nieko daryti per prievartą.
Mažylė laba veržėsi sedėtnuo 3,5mėn, darydavom pratimukus, bet sodinti nesodindavom ilgam kai mažylei sukako 6 men, buvom pas gydytoja pasakė: Galit sodinti, jau laikas. Tai pradėjom drasiau sodinti, ne ilgam.Ji ilgai neišsėdėdavo Čia neseniai pastebėjom,kad ji visai nenori sėstis, net ent kelių ,pradeda verkti kai pasodini.
O dabar jau kelios dienos kaip mažylė sėdi, tik kėdutėje(neatsirėmus), ir jei pasodini.O pati dar neatsisėdo Labai idomu,dažnai sako taip ir būna, pabunda tėvai, o lelius sėdi Kaip faina
O dabar jau kelios dienos kaip mažylė sėdi, tik kėdutėje(neatsirėmus), ir jei pasodini.O pati dar neatsisėdo Labai idomu,dažnai sako taip ir būna, pabunda tėvai, o lelius sėdi Kaip faina
Sveikutės, manoji pradėjo riestis, tipo nori sėstis- 3.5 mėn. ypač, kai sėdi automobilinėje kėdutėje įsikimba į rankena abiems rankomis ir pirmyn. Gal kiek ir ankstoka tokiai panai jau bandyti sėstis, bet gi neuždrausi, lai riečiasi, juk pilvo raumenukus treniruoja. Tik specialiai tai nesodinu ir neramstau. A.Vingro knygoje "Jūsų kūdikis" parašyta, kad po keturių mėnesių vaikas "atsirėmęs išsėdi 10-15 min."
Man atrodo, kad pats mazylis zino, kada jau gali sedeti
As vis prilaikydavau mazute nuo kokiu 5 menesiuku, o nuo 6 menesiu pradejo pati sedeti
Kiek teko susidurti su nesedinciu vaikuciu mamytem - beveik visiems mazyliams buvo raumenu tonuso pakitimai, dazniau padidintas tonusas ir tokie mazyliai daznai pirma atsistoja, o po to atsiseda. O jiems super padedavo masazas ir baseinas
As vis prilaikydavau mazute nuo kokiu 5 menesiuku, o nuo 6 menesiu pradejo pati sedeti
Kiek teko susidurti su nesedinciu vaikuciu mamytem - beveik visiems mazyliams buvo raumenu tonuso pakitimai, dazniau padidintas tonusas ir tokie mazyliai daznai pirma atsistoja, o po to atsiseda. O jiems super padedavo masazas ir baseinas
Mums gydytoja patare nesodinti, laukti kada pati atsisės.Taip ir buvo.Pati graziai atsisedo Tik laikui bėgant tas atsisėdimas tobulėjo ir tai darė lengviau.Dabar jau ir vežime su kombinezonu atsisėda