Mūsiškė dukrytė jau nuo 4 mėn. vis bandė atsisėsti. Susiriečia, pilvukas pasidaro kaip būgnas, tik atsėsti nemoka. Tiesa, to padaryti ir šiuo metu nemoka (dukrai jau 5 mėn.), bet pasodinta išsėdi ilgai. Pirmiausia pradėjo sėdėti automobilinėje kėdutėje - iš pusiau paguldytos padėties pati atsikelia be problemų. O jei dar rankena yra prieš jos akis - tuomet ir išlipti iš kėdutės bando, ne tik sėdėti. Gal dar ankstoka, bet nugarytę laiko tiesiai, todėl, manau , kad toks sėdėjimas (kuomet jis yra taisyklingas) vaikui nekenkia.
sveikos mamytes.norejau paklausti nuo kada sodinate savo mazulius.mums jau 3.5.dabar tas pats amzius kai maziukui viskas idomu,viskas aplink rupi,uztat guleti budravimo metu nelabai megsta..ar galima toki pypliuka sodinti i kazka atremiant?ar nieko nebus stuburiukui?
sveikos mamytes.norejau paklausti nuo kada sodinate savo mazulius.mums jau 3.5.dabar tas pats amzius kai maziukui viskas idomu,viskas aplink rupi,uztat guleti budravimo metu nelabai megsta..ar galima toki pypliuka sodinti i kazka atremiant?ar nieko nebus stuburiukui
Na, kiek man žinoma, tai mažylį galima sodinti tada, kai jau jis pats sėdasi. Tai dažniausiai nutinka sulaukus pusės metukų ir daugiau. Jei pradėsi sodinti, tai stuburiukas nesubyrės, tačiau gali iškrypti. Aš pirmiausia pradėjau savo mažąją pusiau gulom laikyti, kad kuo daugiau matytų. O dabar jau darom pratimukus, kurie truputį skatina sėdėti, bet svarbiau-stiprina raumenukus.
Na, kiek man žinoma, tai mažylį galima sodinti tada, kai jau jis pats sėdasi. Tai dažniausiai nutinka sulaukus pusės metukų ir daugiau. Jei pradėsi sodinti, tai stuburiukas nesubyrės, tačiau gali iškrypti. Aš pirmiausia pradėjau savo mažąją pusiau gulom laikyti, kad kuo daugiau matytų. O dabar jau darom pratimukus, kurie truputį skatina sėdėti, bet svarbiau-stiprina raumenukus.
mums va jau 5 menesiai ir gydytoja sedeti dar neleido.Sa\iaip nuo puses metu galima. Bet mums jau va reikia mankstinti-pasodinti uz rankyciu,kad prisitrauktu ir vel paguldyti.Bet pusiau gulom tai mes daznai bunam
mažiukų sodinimas, kamšymas pagalvėm - atgyvenęs dalykas. šiaip jau sodint nereikia visai, galima tik padėti darant pratimus tvirtinti raumenis ir kai bus laikas pats atsisės, negalima netgi už rankyčių kelti, kad sodintum.
mes 3mėn buvom pas ortopedą, darė klubiukų rengeną, dar nebuvo klubų sąnarių užuomazgų todėl griežtai uždraudė sodinti, netgi liepė slopinti norą. dabar jau pipirui 7mėn ir kelios dienos, vėl apsilankėm ir viskas gerai. pats iš gulimos nuo pilvuko padėties bando sėstis, bet dar neišsilaiko, darom mankštą ir kol pats nesėdės, tol tikrai jokiom pagalvėm nekamšysim. šį kartą ortopedas tą patį sakė su stovėjimu ir mokinimu vaikščioti - jokių skatinimų, kai užsiaugins raumenis,ims ir pats atsistos ir pradės dėlioti kojas
sėkmės
mes 3mėn buvom pas ortopedą, darė klubiukų rengeną, dar nebuvo klubų sąnarių užuomazgų todėl griežtai uždraudė sodinti, netgi liepė slopinti norą. dabar jau pipirui 7mėn ir kelios dienos, vėl apsilankėm ir viskas gerai. pats iš gulimos nuo pilvuko padėties bando sėstis, bet dar neišsilaiko, darom mankštą ir kol pats nesėdės, tol tikrai jokiom pagalvėm nekamšysim. šį kartą ortopedas tą patį sakė su stovėjimu ir mokinimu vaikščioti - jokių skatinimų, kai užsiaugins raumenis,ims ir pats atsistos ir pradės dėlioti kojas
sėkmės
sveikos mamos.nezinau ar tokia tema buvo bet paklausiu is naujo.auginu sunu jam 3men1sav ir 3dienos.turiu automobiline kedute su rankena ir 3 sedimom pozicijom.nuo 2.5men suneli dedu i automobiline kedute kuri padetis yra visiskai gulscia tik kojites stamenai ( |_ )panasiai i sita pozicija noriu paklaust nuo kada savo suneliui leist gulet pusiau gulimoj padeti,ne visiskoi sedimoj padeti,nugaryte toj kedutej truputi pakelta taipat ir kojiciu vietos pakeltos,galima sakyti tik uzmakalis "ikrites" i ta vieta kur sedet reiketu.nuo kada man ji sodint i tokia padeti.dar noriu paklaust kaip jus mamos kokioje padeti maitinate savo maziukus tarkim 4men kai jis pilnai nesedi?
Mes jau pradėjom ragauti tyreles ir valgymui savo mažutę pasodinu į auto kėdutę. Ji nuo 0 iki 13 kg, bet aš taip padedu, kad būtų pusiau sėdom. Taip ir pavalgom
oi mamkos, jūs griežtai prieš tas pagalves, na, bet beveik visas mus ramstė, tai ar kokios sukrypusios palikom? ,mes vis dar prisaugom, nesodinam, bet pats vos neatsisėda, o nuo pusiau gulimos padėties lengvai atsisėda, tai manau penkių mėnesiu, kad ir su pagalv leisim pasėdėti. čia tik mano nuomonė, galit nekritikuoti
Na,bent jau as tai turiu kuprele nuo mazumes ir kas dabar gali pasakyti nuoto ar ne nuo to... Saviskes labai nesodinau paramscius,nors ji ir dabar dar pati neatsiseda ir tvirtai nesedi,tai tenka ramstyti,kad pasvirus negriutu,o tik atsiremtu ir vel pati sedetu Manyciau geras daiktas tos namu kedutes,kur galima kudiki nuo gimimo pusiau sodinti...Nors pati tokios neturejau...
Kai mano mazius pradejo valgyti kazka daugiau uz misinuka tai sodinau ji i ta automobiline kedute su rankena, poto isigijom namine kedute, kuriuoje yra daug padeciu, tai su laiku nuo gulimos perejom iki beveik sedimos. O jau nuo 7 men kazkur gavom dovanu medine maitinimo kedute ir dabar ten kuo puikiausia valgom, o namine naudojam tik kambarije.
QUOTE(jovitah @ 2006 11 23, 20:49)
Na,bent jau as tai turiu kuprele nuo mazumes ir kas dabar gali pasakyti nuoto ar ne nuo to... Saviskes labai nesodinau paramscius,nors ji ir dabar dar pati neatsiseda ir tvirtai nesedi,tai tenka ramstyti,kad pasvirus negriutu,o tik atsiremtu ir vel pati sedetu Manyciau geras daiktas tos namu kedutes,kur galima kudiki nuo gimimo pusiau sodinti...Nors pati tokios neturejau...
mes turim kedutę kur pusiau gulsčia galima sodinti, tik bėda, kad vaikas joje atsisėda, nebent prisegam, bet tada supyksta
Na, tada aš jau būsiu visų "priešas", ypač daktarų, nes pirmą kartą kelioms sekundėms mano vaikas prisėdo, mano mamai padedant 2,5 mėn., o 4mėn. jau visai netrumpai sėdėdavo . Ypač mašininėj kėdutėj.