Mano mažajam 6mėn. ir2sav. tai pasodintas pasėdi ir žaislą pasiima o pats sėstis nė nemigina, jam labiau stovėti patinka
mums 7,5men.bet panele sedi labai silpnai,griuva i sonukus.Daktare sake silpnas raumenu tonusas.net nestoja ant paduko.Gal kam taip ir buvo?Pradejome lankyti privaciai masazus,bet kolkas rezultato nesimato.sianden paskyre ir poliklinikoje masazus su mankstelemis.labai nerimauju.
Mums taip pat 6 mėnesiukai. Vaikutis juda iš vieno kambario galo į kitą versdamasis per šoną ratu...labai jau juokingai atrodo. Taip jis pasiekia norimą daiktą ar tikslą. O sedėti bando įsikibęs į mano rankas, vienas nusėdi vos keles sekundes
labai idomu pasidare,nuo kada galima sodinti kudiki.
ka sako Lietuvos medikai?
esu Danijoj,ir cia pastebiu,kad triju menesiu kudikius sodina vezimukuose,ne pusiau sedimoj padetyje,bet pilnai sedimoje.
Cia seseles organizuoja mamu susitikimus, ir ju metu nieko neinformuoja apie mazyliu sodinima,o kai mamos pasididziuodamos laiko ant keliu pasisodinusios savo 3men kudikius,seselems neatrodo nieko neiprasto.
as esu pakraupusi ir laikausi tos nuomones,kad vaikuciui sedeti galima tada,kada jis pats ta pilnai sugeba daryti. apie 6-7men.
pasidalinkite savo mintimis.
ka sako Lietuvos medikai?
esu Danijoj,ir cia pastebiu,kad triju menesiu kudikius sodina vezimukuose,ne pusiau sedimoj padetyje,bet pilnai sedimoje.
Cia seseles organizuoja mamu susitikimus, ir ju metu nieko neinformuoja apie mazyliu sodinima,o kai mamos pasididziuodamos laiko ant keliu pasisodinusios savo 3men kudikius,seselems neatrodo nieko neiprasto.
as esu pakraupusi ir laikausi tos nuomones,kad vaikuciui sedeti galima tada,kada jis pats ta pilnai sugeba daryti. apie 6-7men.
pasidalinkite savo mintimis.
Nu jo.. nors ir sunku jau darosi, bet aš dar jį net nešiojant nesodinu ant rankos, o prispaudus užpakaliuką su delnu laikau. O šiaip maniškis dar nė nebando pats sėstis, ta prasme dar nekelia galvos visai gulint ant nugarytės (gal dar ir anksti) tik mes jį kartais už rankyčių paėmę sodinam truputį, kad treniruotų kakliuko raumenis ir sodinamas kartu keltų ir galvytę, bet tik kelias sekundes taip palaikom ir viskas
Mano dukrytė jau pradėjo norėti sėdėti nuo 4 mėn., tai aš jai leisdavau prilaikydama pasedėti, bet vienos oi tikrai nesodindavau, vien dėl stuburiuko ir klubiukų. O suėjus 6 mėn., ji jau tvirtai pas mane sedėjo viena. Tad viskam savas laikas. Taip pat nepatarčiau vaiko sodinti ir tarp pagalvių ar kaip nors apkamšytą, ką daugelis tėvų daro.
as taip pat gyvenu uzsienyje ir cia panasi situacija mazai kas kriepia demesi apskritai i viska i ka as kreipiu. del sedejimo tai zinau tiek , kad mergaiciu negalima sodinti, kol jos pacios neatsiseda, na del to vaisingumo. ir apskritai sodinimas per anksti, gali paveikti jei ne vaiko stuburiuka, tai tas stuburo dalis nuo kuriu veliau ir atsiranda visos ligos. as labai grieztai iki kokiu 5 menesiu beveik nesodindavau, tik retkarciais leisdavau atsisest uzsikibus uz rankyciu. dabar, kai jau mums 6 menesiukai, leidziu pasedet ir pasidairyt. nors dar tvirtai nesedim.
Aš nematau nieko blogo, padėti atsisėsti mažučiui paėmus jam už rankų,jau nuo keturių mėnesių mes taip darom.O jei nepadėdu atsisėsti,ar nepasisodinu jo ant savo kelių,pas mus būna didžiausi kaprizai.
aš savaja taip pat kartais nuo 4 men pasodindavau, nes ji labai jau keldavo galvyte, bet tik labai trumpan, o pas mus ji pati drasiai sedeti pradejo 6,5 men
Jenau,kažkoks košmaras
Kaip ten tie medikai nieko nesako,juk anksti nuo trijų mėnesių....As tai savo sūneliui leidau atsisėst pilnai tik nuo septynių mėnesių,nors jau keturių labai norėjo,bet tekdavo pasitenkint pusiau sėdima padėtimi,apkamšytam pagalvėmis
Kaip ten tie medikai nieko nesako,juk anksti nuo trijų mėnesių....As tai savo sūneliui leidau atsisėst pilnai tik nuo septynių mėnesių,nors jau keturių labai norėjo,bet tekdavo pasitenkint pusiau sėdima padėtimi,apkamšytam pagalvėmis
Sodinti nuo 3 mėn negalima- mamos norėdamos gero, padaro tik bloga- kenkia silpnam stuburiukui. Nuo 3 mėn galima leisti pasportuoti mažyliui t.y. paimti už rnakučių ir švelniai leisti jam prisitraukti iki jūsų rankų- toks mini atsilenkimas, taip treniruojami raumenukai.Sodinti per prievartą nereikia- mažylis pats pajunta kada jis nori sedėti. galima nuo 4-5 mėn daryti pratimukus: trumpam pasodinti išskėtus kojytes ant kieto pagrindo ir mažylio rankutes sudėti į priekį, kad delniukais remtusi į paviršių ant kurio sėdi.Mažyliai paprastai išmoksta tvirtai atsisėsti nuo 6 mėn.Ir vežimuke rekomenduojama 90 laipsnių atramą naudoti tik nuo 6-7 mėnesio , iki tol kampas 45 laipsniai ( nuo 3 mėn ir trumpai).