Įkraunama...
Įkraunama...

Lietuvos sveikatos mokslų univ. mokykla

Baigėm šioje mokykloje vienerius metus, vieną iš aukštesnių klasių. Tikrai esame patenkinti. Pirmi metai, kai vaikas dar liepos mėnesį pareiškė, kad jau pasiilgo mokyklos.
Atmosfera mokykloje puiki, bent mano vaiko klasė tikrai draugiška. Kaip ir visur pasitaikė tam tikrų nesklandumų, bet mokyklos bendruomenės reakcija buvo tikrai puiki.
Kilo nesklandumų dėl vienos mokytojos bendravimo su vaikais. Vaikai pradėjo skųstis tėvams, tėvai - auklėtojui. Administracijos reakcija buvo žaibiška. Netrukus buvo suorganizuotas tėvų, mokyklos vadovybės ir tos mokytojos su kuria buvo nesklandumų susitikimas. Kurio metu, visi atvirai išsikalbėjo, tėvai išsakė savo nuomonę, dėl ko vaikai skundžiasi, mokytoja išdėstė savo. Problema buvo abipusė, nes vaikai įsivaizdavo, kad šioje stiprioje mokykloje nereikės stipriai mokytis, o jiems žinias mokytojai sudės tiesiog... "atvertę kaušą", o mokytoja tikėjosi, kad į šią mokyklą susirinks tik Vunderkindai. Suprantama visiems, kad ir vieni ir kiti klydo. Taigi vaikams teko nusileisti, kad vis tik jie turi mokslams dėti daugiau pastangų, o mokytojai priimti vaikus tokius kokie jie yra, ir ne tik vunderkindus. Situacija gal dar ne ideali, bet bent mano vaikas sakė, kad pagerėjo.
Žavi vadovų reakcijos į vaiko nesėkmes. Nuo mokslų pradžios praėjus keliems mėnesiams, buvo vertinami vaiko gebėjimai. Pastebėjus, kad tam tikri dalykai vaikui sekasi sunkiai vėlgi buvo surengti susirinkimai, kuriuose dalyvavo, vadovybė, klasės auklėtojai, dalyko mokytojai, vaiko buvo teiraujamasi kodėl jam taip sunkiai sekasi ir iškeltas klausimas ar gebės pats labiau pasistengti ir prisivyti, ar jam reikia pagalbos iš mokyklos ir mokytojų. Priimti bendri sprendimai. Na neteko girdėti, kad kitose mokyklose būtų skirta tiek dėmesio vaiko nesėkmėms.
Labai puiki konsultacijų tvarka, kiekvienas dalykas turi nustatytą nemokamų konsultacijų laiką, į kurias vaikai eina turėdami klausimų, ar tiesiog norėdami pagilinti žinias.
Mokytis iš tiesų ten labai sunku. Būna, kad vieną dieną išpuola keli kontroliniai, bet visi ten einantys supranta, kad mokykla nori būti stipri, vadinasi turi ir "spausti" su mokslais.
Atsakyti
QUOTE(Tripsita @ 2014 07 30, 11:10)

Čia jei neklystu kalba eina apie matematikos mokytoją, ....galvos skausmas, gaila prarastų metų.
Atsakyti
QUOTE(kad ji kur galas @ 2014 08 15, 14:19)
Čia jei neklystu kalba eina apie matematikos mokytoją, ....galvos skausmas, gaila prarastų metų.

kaip vertinate keletos mokytojų išėjimą po pirmų metų iš mokyklos, gal yra kokių žinių dėl to iš administracijos?
Atsakyti
Niekaip nevertinam. Jei žmogui netiko tai ir išėjo. O ką ta administracija??... Ir apskritai per daug gilinamės ten kur mums nereikėtų. Nedarykim čia pletkų susirašinėjimų puslapiuko. Keičiu temą - aš vis dar laiminga, jog mano vaikas
mokosi šioje mokykloje:)
Atsakyti
QUOTE(Dzesmina @ 2014 09 19, 21:58)
Niekaip nevertinam. Jei žmogui netiko tai ir išėjo. O ką ta administracija??... Ir apskritai per daug gilinamės ten kur mums nereikėtų.  Nedarykim čia pletkų susirašinėjimų puslapiuko. Keičiu temą - aš vis dar laiminga, jog mano vaikas
mokosi šioje mokykloje:)

O ar as rasiau kad esu nelaiminga g.gif Pedagogai ne tik direktoriaus bet ir tevu reikalas. Jokiu pletku cia nera. Vien tik sveikas rupestis kodel po pirmu metu kai kas isejo....
Atsakyti
Aš rašiau tikrai ne piktai smile.gif Žinoma kad pedagogai ir tėvų reikalas smile.gif Tiesiog manau, kad išėjo tie mokytojai, kurie nepritapo ar kažkas netiko. Čia jau jų reikalas. Bet reikia pasidžiaugti, kad liko geriausieji smile.gif Kaip manot?
Atsakyti
Su Naujaisiais smile.gif Kažkaip labai tylu biggrin.gif Mamytės, kaip gyvenate? Įdomu, kaip sekasi šiuometiniams penktokėliams? smile.gif
Atsakyti
Butu idomu suzinoti, kelinta val. vaikai baigia - t.y. kada juos reikia pasiimti - kalbu apie penktokelius. Galvojam ir derinam su kito vaiko logistika... Aciu, kas atsakysit.
Atsakyti
Na, bent jau mūsų penktokėlei sekasi labai gerai. Ir ji patenkinta, ir mes kol kas džiaugiamės mokykla ir mokytojais.

Dėl pamokų baigimosi, tai penktokams dvi dienas per savaitę būna šešios pamokos (baigiasi šiek tiek po dviejų), kitomis dienomis penkios (baigiasi po pirmos truputį). Čia jeigu nelanko jokių būrelių mokykloje.
Atsakyti
Gal yra stojusių į I klasę? Ar sunkūs stojamieji,iš kokių dalykų? smile.gif

Taip pat besimokančių,kaip istorijos,vokiečių kalbos,biologijos,chemijos mokytojai?pakankamai stiprūs?
Atsakyti
O man idomu kazin kodel nera dar jokios informacijos apie siu metu stojimus. Stojimai i Jezuitus jau aiskus, visos datos, viskas. O kodel si mokykla tyli? besimokanciu teveliai, gal Jus zinote kada prasideda registracijos?
Atsakyti
Atėjau su tuo panašiu klausimu dėl informacijos.
Niekur nerandu jokios info apie atvirų durų dienas? Ar čia jau atgyvena ir aš per gerai noriu lotuliukas.gif
Atsakyti