Įkraunama...
Įkraunama...

Lietuvos sveikatos mokslų univ. mokykla

QUOTE(Dzesmina @ 2014 03 08, 18:02)
Sveikos, mamytės. Ar prasidėjus antram semestrui nepasikeitė nuomonės? Mums vis dar gerai sekasi smile.gif džiaugiamės, bet jau jaučiame, kad mokytojai stipriau pradėjo griebti  biggrin.gif protingai daro, kad iš pradžių lengviau buvo ir palaipsniui kėlė kartelę, tai nebuvo jokio šoko. Dabar kai adaptavosi, tai ir nebaisu smile.gif

Tikrai gerai thumbup.gif
Kaip jūsų vaikai pristaikė, patys patenkinti?
Ar jūs, tėvai, patenkinti? Mokytojais, užimtumu, kt?
Gal žinot, kaip klases formuoja? Pagal stojamųjų balą?
Ar sunku įstot buvo, didelis konkursas buvo?

Atsakyti
Iš tiesų "Jūros" klausimai labai aktualūs. Pasidalinkite informacija smile.gif
Atsakyti
Sveikos, tikrai kiek teko girdėti visi (mes taip pat), ir tėvai, ir vaikai yra patenkinti šia mokykla, atmosfera, mokytojais ir vaikais:)
Klasės formuojamos ne pagal balus, o pagal pasirinktą kalbą ir berniukų - mergaičių skaičių.
Atsakyti
Labas 4u.gif Labai domina penktokų priėmimas. Jie laiko testą. Ar daug buvo iškritusių po jo? Ar didelė konkurencija įstoti? AR tikrai klasės sudaromos mišriai, o ne reitinguojant vaikus?

Mūsų dabartinėj mokykloj suplanuota klases skirstyti pagal reitingus. Bus kelios klasės motyvuotų, kelios - netikėlių. Atseit, jei vaikas stengsis, jis bus perkeliamas į motyvuotų klasė, jei ne - į... patys suprantat... Nepatinka man tokia tvarka, kai mokomasi tik dėl pažymio. Kažkaip atrodo, kad mokytojai tada nusikrato atsakomybės vaiką sudominti savo dalyku g.gif Visai nesinori kasdien vaikui varyti streso ir kaip vanagiukui grumtis ir kentėti dėl konkurencijos. Štai todėl ir domiuosi, o kaip LSMU g.gif
Atsakyti
QUOTE(Jūsų Didenybė @ 2014 04 14, 12:42)
Labas  4u.gif Labai domina penktokų priėmimas. Jie laiko testą. Ar daug buvo iškritusių po jo? Ar didelė konkurencija įstoti? AR tikrai klasės sudaromos mišriai, o ne reitinguojant vaikus?

Mūsų dabartinėj mokykloj suplanuota klases skirstyti pagal reitingus. Bus kelios klasės motyvuotų, kelios - netikėlių. Atseit, jei vaikas stengsis, jis bus perkeliamas į motyvuotų klasė, jei ne - į... patys suprantat... Nepatinka man tokia tvarka, kai mokomasi tik dėl pažymio. Kažkaip atrodo, kad mokytojai tada nusikrato atsakomybės vaiką sudominti savo dalyku  g.gif Visai nesinori kasdien vaikui varyti streso ir kaip vanagiukui grumtis ir kentėti dėl konkurencijos. Štai todėl ir domiuosi, o kaip LSMU  g.gif

Nepatekusių buvo tikrai daug, tik paskui tikriausiai dar sulaukė pakvietimo, nes dalis įstojusių pasirinko Jėzuitus (testas pas juos vėliau).
Klases, bent jau teigė, kad formavo pagal pasirinktas užsienio kalbas, tikybą, berniukų ir mergaičių skaičių. Iš vienos mokyklos atėjusių lyg irgi neskaidė, tai kažkurioje Mašiotukų pagrindas. Mano penktoko klasėje pusės vaikų vidurkis daugiau nei 9, kitų kiek mažesnis, bet mažiau nei 7 nėra. Tie, kuriems sunkiau gali eiti į papildomas pamokas - konsultacijas. Tinginčių mokytis šioje mokykloje - mažuma...
Atsakyti
QUOTE(Riva @ 2014 04 14, 17:38)
Nepatekusių buvo tikrai daug, tik paskui tikriausiai dar sulaukė pakvietimo, nes dalis įstojusių pasirinko Jėzuitus (testas pas juos vėliau).
Klases, bent jau teigė, kad formavo pagal pasirinktas užsienio kalbas, tikybą, berniukų ir mergaičių skaičių. Iš vienos mokyklos atėjusių lyg irgi neskaidė, tai kažkurioje Mašiotukų pagrindas. Mano penktoko klasėje pusės vaikų vidurkis daugiau nei 9, kitų kiek mažesnis, bet mažiau nei 7 nėra. Tie, kuriems sunkiau gali eiti į papildomas pamokas - konsultacijas. Tinginčių mokytis šioje mokykloje - mažuma...

Šitoje vietoje reikia pasakyti, kad mano nuomone, pažymiai yra užaukštinti, nes pasižiūrėjus į patį prasčiausią klasės vidurkį jis yra virš 8, to tai tai tikrai nebūtų pvz. jezuituose. g.gif,
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zuikelisv: 15 balandžio 2014 - 08:39
QUOTE(zuikelisv @ 2014 04 15, 09:29)
Šitoje vietoje reikia pasakyti, kad mano nuomone, pažymiai yra užaukštinti, nes pasižiūrėjus į patį prasčiausią klasės vidurkį jis yra virš 8, to tai tai tikrai nebūtų pvz. jezuituose. g.gif,

Yra panašumo g.gif JP2 gimnazijoje aukštesniųjų klasėse vidurkis apie 6 cool.gif

O kiek penktokų klasių suformuota?

Ir kaip su mokesčiu už mokslą? Vienkartinis 400 lt, o paskui reikia už metus mokėt ar išskirstoma periodais?
Atsakyti
QUOTE(zuikelisv @ 2014 04 15, 06:29)

Jei atvirai, tai yra dalykų, kurių vertinimas man kelia abejonių. Pvz. vaikas grįžęs pasakoja, kad daug vaikų iš kontrolinio gavo 4, kiek pats gavo nežino, nes mokytoja nesakė. El. dienyne po kurio laiko atsiranda 9, tai pasidžiaugiam, kad pasisekė. Kai žiūrim bendrą klasės vidurkį to dalyko, tai toks vaizdas, kad tie ketvertai stebuklingu būdu išnyko. Galima daug diskutuoti, kam nuo to geriau. Gal taip siekiama motyvuoti vaikus, leisti taisytis pažymius. Gal kažkam smagiau, kad penktokų vidurkiai aukšti smile.gif Man kaip mamai būtų smagu matyti kuo dažniau rašomus ir realius įvertinimus, bet kol kas pasiėmus sąsiuvinius ir padiskutavus su vaiku patys padėtį įsivertinam smile.gif Svarbu, kad noras mokytis neužmuštas
Atsakyti
Tie ketvertai gali buti kaupiamieji arba leidzia kontrolini perrasyti. Jei ziuretume septintoku pusmecio rezultatus, tai ten klaseje vos vienas kitas turi vidurki virs 9. Negi mokytojai kitaip vertina septintokus? Nepamirskime, kad penktokai atrinkti testo budu, tai vis tik surinkti stipresni mokiniai ir rezultatai geresni. Manyciau taip.
Atsakyti
QUOTE(Jugne @ 2014 04 15, 13:44)
Tie ketvertai gali buti kaupiamieji arba leidzia kontrolini perrasyti. Jei ziuretume septintoku pusmecio rezultatus, tai ten klaseje vos vienas kitas turi vidurki virs 9. Negi  mokytojai kitaip vertina septintokus? Nepamirskime, kad penktokai atrinkti testo budu, tai vis tik surinkti stipresni mokiniai ir rezultatai geresni. Manyciau taip.

na aš pati savo penktoką vertinčiau daugeliu atveju žemesniais pažymiais nei gauna. Ne dėl pažymio mokomės, bet kažkaip man baigiantis pirmiems mokslo metams neramu, LSMU mokiniai truputį,,,palepinami" mokslo ir pažymių atžvilgiu. Namų darbų beveik neruošia, na nežinau, nežinau ar čia gerai. Aišku kraštutinumai, kai mokinys užverčiamas ND, irgi negerai, bet čia per lengvai juos leidžia (5 kl.) kitose nežinau. g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zuikelisv: 15 balandžio 2014 - 15:22
Tai jūs patikrinkit ar tikrai neužduoda namu darbu, juk e.dienyne kiekviena diena yra užduotys ka reik padaryt. Mes irgi tikėjom beveik pora mėnesiu, kad beveik nereik ruošt namu darbu, kol nepradėjom tikrinti. Bet nemanau , kad vaikams labai nuolaidžiaujama ir rašomi geresni pažymiai, nei jie verti. O ir vaiko nereik mokyklon varu varyt. Po atostogu laukiama mokyklos kaip kokio nušvitimo, einama kaip i švente.
Atsakyti
QUOTE(Katinytis @ 2014 04 29, 08:04)
Tai jūs patikrinkit  ar tikrai neužduoda namu darbu, juk e.dienyne kiekviena diena yra užduotys ka reik padaryt. Mes irgi tikėjom beveik pora mėnesiu, kad beveik nereik ruošt namu darbu, kol nepradėjom tikrinti. Bet nemanau , kad vaikams labai nuolaidžiaujama ir rašomi geresni pažymiai, nei jie verti. O ir vaiko nereik mokyklon varu varyt. Po atostogu laukiama mokyklos kaip kokio nušvitimo, einama kaip i švente.

tikrinu tikrinu, per mažai jų tikrai medžiagai įsisavint, ruošiam pamokas 10-20 min, manau tai nėra normalu
Atsakyti