Įkraunama...
Įkraunama...

Vestuvės su užsieniečiu

QUOTE(Vaiduze @ 2006 01 19, 17:22)
Na bet ir ne mėnuo bus likęs, tai kad tikrai verta bandyti. Tik grįžusi ilgai netempk ir tiesiai keliaukit į bažnyčią tartis dėl santuokos. Beje, kaip suprantu tavasis anglas, tai prieš grįždami galėtumėt pasirūpinti dokumentu apie tai kad jis nėra vedęs savo šalyje. Dar geriau būtų,jei tokį dokumentą išduotų ir jo tikėjimo bažnyčia. smile.gif

visa sarasa darbu susirasiau ka grizus reiks nuveikt, ir griztu tik savaitei tai gumos tikrai netempsiu. o del popieriu tai kuriu civilinei reikia tai laukiam, o del baznycios tai yra beda ta, kad jisai niekas, neturi jokio tikejimo, tai net nera is kur ta popieriuka gaut
Atsakyti
QUOTE(krista# @ 2006 01 19, 23:28)
visa sarasa darbu susirasiau ka grizus reiks nuveikt, ir griztu tik savaitei tai gumos tikrai netempsiu. o del popieriu tai kuriu civilinei reikia tai laukiam, o del baznycios tai yra beda ta, kad jisai niekas, neturi jokio tikejimo, tai net nera is kur ta popieriuka gaut

Aaaa, aš maniau, kad jis kitos konfesijos smile.gif tai tada jums manau pakaks turėti pažymą, kad nėra susituokęs iš CMS. Ir reikės jo paso duomenų, duomenų apie jo tėvus (vardai, pavardės, gim. vieta, data) dar reikės į kai kuriuos klausimus atsakyti. biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(krista# @ 2006 01 13, 19:58)

o del vestuviu ell tai ispradziu nuspreskit kaip gyvensit, pvz.: pagal kokia religija, kokia kalba kalbesit ir t.t. yra daug daug mazu dalykeliu. o tada ir vestuves bus lengviau planuot.

Del religijos jokiu problemu: man jau teko pasikrykstyt i kataliku tekejima, del kalbos ....hm... man ir jam kuria kalba kalbet visa problema seimose bei " ka pagalvos kiti"
Atsakyti
QUOTE(Ell @ 2006 01 21, 20:11)
Del religijos jokiu problemu: man jau teko pasikrykstyt i kataliku tekejima, del kalbos ....hm... man ir jam kuria kalba kalbet visa problema seimose bei " ka pagalvos kiti"

ka pagalvos kiti mes ir labiausiai pergyvenom, bet kai paskui pagalvojau, tai koks skirtumas, gi ne jiems, o mums reiks gyvent. bet pavyko sukaupt drasa ir apsisprest. o del kalbos, sudetingiau, nors mes nusprendem, kad vaikai ir mes abu turim moket abi kalbas ir kalbesim abejom. dabar maniskis kas antra diena vis bando mokintis lietuviu, bet sunkiai jam sekas, nors palygint gal ir nemazai jau ismoko thumbup.gif ir dar manau, kad sprendziant kuria kalba bus kalbama daugiau, reik atsizvelgt i sali kurioj gyvensit (gyvenat)
Atsakyti
QUOTE(krista# @ 2006 01 22, 22:52)
ka pagalvos kiti mes ir labiausiai pergyvenom, bet kai paskui pagalvojau, tai koks skirtumas, gi ne jiems, o mums reiks gyvent. bet pavyko sukaupt drasa ir apsisprest. o del kalbos, sudetingiau, nors mes nusprendem, kad vaikai ir mes abu turim moket abi kalbas ir kalbesim abejom. dabar maniskis kas antra diena vis bando mokintis lietuviu, bet sunkiai jam sekas, nors palygint gal ir nemazai jau ismoko  thumbup.gif ir dar manau, kad sprendziant kuria kalba bus kalbama daugiau, reik atsizvelgt i sali kurioj gyvensit (gyvenat)

Mes ir nusprendėm, kad vaikai turės mokėti abi kalbas, ir nesvarbu, kurioj šaly gyvensim. biggrin.gif su seneliais vis tiek gi reikės susikalbėti mirksiukas.gif O manasis irgi stengiasi po truputį mokytis lietuvių kalbos. Sekasi kol kas nekaip, bet svarbu, kad labai stengiasi thumbup.gif Jo mama man pasakė- tu mokyk jį lietuvių kalbos, nes negalima taip, kad tik tu viena taikytis turi. O aš atsakiau, kai labai norės pats pradės mokytis, o man dar geriau kad jis nesimoko, mes su vaikais galėsim savų paslapčių turėti, O jei norės jis sužinoti, tai privalės kalbą mokytis biggrin.gif Jo mama tada labai juokėsi, o manasis vis tik turėjo gerą postūmį ir pradėjo aktyviau lietuvių kalbos mokytis ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Ell @ 2006 01 21, 20:11)

o vat del siu dalyku maziausiai turetm pergyvent...koks kieno reikalas, kaip jums gerai, taip ir darot...
Atsakyti
QUOTE(krista# @ 2006 01 17, 19:45)
biski nesupratau, kaip jus baznycioj tuoksites? negi galima? nesmaniskis pagal religija niekas(zinau biski juokingai skamba), tai as maniau, kad ner ko net svajot baznycioj tuoktis. gal galiman ka placiau papasakot, gal zinai kokiom salygom (turiu omeny religijom) galima tuoktis o kokiom ne. ka kunigas sake ir t.t. gal ir man pavyks tada baznycioj, nes maniskis tai irgi nieko pries. ir jei teisingai suprantu tai tu katalike?
ir dar... jus planuojat per vestuves viska versti? ir ar tradicines vestuves darysit?
as turiu ta pacia problema ir manau, kad biski kvailai atrodys jei is vienos kalbos viska vers i kita, ir uztruks viskas labai ilgai. tai mes beveik be jokiu tradiciju darysim ir stengsimes kuo maziau kalbu.

Sveika
siaip tai kunigui nelabai patiko. Bet jau kadangi taip nusprendziau tai sake sutuoks. O siaip turi buti bent vienas katalikas, tada galima tuoktis baznycioje. Tik aisku geriausia nueiti paciai pas kuniga ir paprasciausiai pasiklausti. Bet jei tas netuoks tai sutuoks kitas. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(krista# @ 2006 01 18, 14:40)
mane taip nudziuginot del tos baznycios. as net neisivaizdavau, kad gali buti galima. maniau, kad tik katalikas grieztai su kataliku.  kai grisiu i lietuva tiesiu taikiniu i baznycia leksiu. vaiduze, o kiek laiko reikia to vyskypo leidimo laukti gal zinai?

Siaip tai kokiame mieste zadi tuoktis? As tai siauliuose. Na kadangi pas mus vyskupas toj baznycioj, kurioj noriu tuoktis tai as pas ji ir nuejau. Tai sake kad nieko nereiks laukti, ir mano vyras tures pristatyti leidima tuoktis, pasa ir dar kazka, bet daugiau tai kaip ir nieko.
Atsakyti
QUOTE(hamid @ 2006 01 28, 23:50)
Siaip tai kokiame mieste zadi tuoktis? As tai siauliuose. Na kadangi pas mus vyskupas toj baznycioj, kurioj noriu tuoktis tai as pas ji ir nuejau. Tai sake kad nieko nereiks laukti, ir mano vyras tures pristatyti leidima tuoktis, pasa ir dar kazka, bet daugiau tai kaip ir nieko.

O mums Telšių vyskupijoje griežtai buvo pasakyta, kad laukti reikės maždaug 3 mėnesius. Beje, toks pats laikotarpis turėtų būti ir besituokiantiems katalikams, tačiau jiems taikomos švelnesnės nuostatos.. smile.gif
Mes tai į bažnyčią ėjom liepos viduryje, spalio mėnesį vyskupas grąžino mūsų prašymą papildymui- reikėjo pridėti kursų pažymėjimą. Lapkričio mėnesio pradžioje mūsų prašymas vėl buvo pateiktas vyskupui ir tik šį šeštadienį gavom leidimą...
Atsakyti
[COLOR=blue][quote=Kulia,2004 07 23, 21:28]
sveiki visi clap.gif kam si tema pasirodys aktuali thumbup.gif ,
man labai idomu butu suzinot jusu nuomone , ka jus galvojat apie tai, jei seimoje vienas narys yra baltojodis o kitas juodaodis?Gal atsiras tokiu seimu, kurioj butent taip ir yra

jeigu seimoje vienas asmuo juodaodis, o kitas baltaodis, tai yra tas pats, kas baltaodziu seima, ar raudonodziu, ar geltonodziu ir t.t. Jeigu vienas butu baltaodis, o kitas- zirafa, ar zebras, va tada jau blogai.. schmoll.gif Mano busimas vyras kilme yra afrikietis, aukstos kulturos, turintis super issilavinima zmogus, kurio spalva prisimenu tik, deja, budama lietuvoje smile.gif jeigu ne lietuva, uzmirsciau, kad jis yra 'juodaodis' tongue.gif smile.gif
Atsakyti

Jeigu vienas butu baltaodis, o kitas- zirafa, ar zebras, va tada jau blogai.. schmoll.gif Mano busimas vyras kilme yra afrikietis, aukstos kulturos, turintis super issilavinima zmogus, kurio spalva prisimenu tik, deja, budama lietuvoje smile.gif jeigu ne lietuva, uzmirsciau, kad jis yra 'juodaodis' tongue.gif smile.gif
[/quote]

Mes su vyru gyvenam ne Lietuvoj, bet ir cia zmones kaskart primena man, kad mano vyras nera baltaodis mad.gif Man labai geda uz tokius zmones tiesiog slap.gif norisi
Atsakyti
QUOTE(Kulia @ 2004 07 26, 15:48)
man labai dziaugu, kad atsirado palaikanciu! thumbup.gif
siaip mes rugpjucio gale susituoksim, bet man labai neramu, nes tai bus Lietuvoje, kur zmones dar visa tai neiprasta matyti  sad.gif bijau zmoniu  reakcijos.....
O del tradiciju, tai galiu pasakyt, kad pvz. su vokieciu man butu sunkiau gyvent nei su afrikieciu. As uzaugau seimoje kur neiprata, kad pvz. vyras ir zmona svestu nekartu, turetu atskiras kompanijas, sleptu pinigus ir pan., pas mus tokio nera wub.gif , bet pas vokiecius tai iprastas dalykas net su draugais permegot!Man tai slikstu.....

Na ,kaip rusai sako,tu cia labai riebiai "pereborscila". Rasiszmu atsiduoda lotuliukas.gif Gyvenu su vokieciu. Pinigus tvarkau as, su jokiom draugem jis nemiega.... g.gif g.gif g.gif Galvojau, kad uz uzsienieciu istekejusios buna atviresnes naujoms kulturoms.
Atsakyti