Įkraunama...
Įkraunama...

Vestuvės su užsieniečiu

QUOTE(Jasnenka @ 2006 01 16, 15:45)
hamid, aš irgi nesuprantu, iš kur tiek daug netolerantiškų žmonių....
bet gal geriau Tu papasakok - kokios buvo Tavo international vestuvės?  wub.gif

Mano vyras tai musulmonas. Tai reikejo tevus itikinti, kad nesikandzioja tongue.gif . Bet kai pora kartu su manim Lietuvoj pabuvo tai ir visa gimine pradejo ji megti. Poto kai pora kartu buvau viena tai visi klausinejo kodel jis neatvaziavo.
Bet didziausia problema galvojau bus su baznycia, bet visai nieko, paklausiau vyskupo ar galetu mus sutuokti, tai tik truputi pasisparde bet poto tik pasake kokiu doku,mentu reikia ir dar paklause ar mano busimasis sutinka su vestuvemis baznycioje. As tai manau jei butu nesutikes tai dabar vestuviu su juo net neplanuociaui. Bet jis mano gerietis biggrin.gif biggrin.gif

Antar problema bus tokia, kad atvaziuos ir jo giminiu truputi. Tai dabar ieskom vertejos, kuri is lietuviu isverstu i vokieciu, o jau mano vyro sesuo tures versti is vokieciu i persu.
Na manu taiu bus labai juiokinga (po vestuviu), nes pries vestuves tai vien tik stresas.
Na jau perdaug prirasiau. blush2.gif blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Kulia @ 2004 07 26, 15:48)
man labai dziaugu, kad atsirado palaikanciu! thumbup.gif
siaip mes rugpjucio gale susituoksim, bet man labai neramu, nes tai bus Lietuvoje, kur zmones dar visa tai neiprasta matyti  sad.gif bijau zmoniu  reakcijos.....
O del tradiciju, tai galiu pasakyt, kad pvz. su vokieciu man butu sunkiau gyvent nei su afrikieciu. As uzaugau seimoje kur neiprata, kad pvz. vyras ir zmona svestu nekartu, turetu atskiras kompanijas, sleptu pinigus ir pan., pas mus tokio nera wub.gif , bet pas vokiecius tai iprastas dalykas net su draugais permegot!Man tai slikstu.....

Sekmes Kulia! Ir nebijok žmonių reakcijos - jie neverti to... pamilsti gi žmogų o ne jo odą ar jos spalvą... spjauk į visų reakciją ir šėlk - svarbu tu radai meilę...
mano būsimasis nors ir ne kitos odos spalvos, bet kitatautis... ir nekenčia rasistų... mes abu nekenčiam...smile.gif tai yra taip nyku, kai žmonės sprendžia kažką pagal odą ar plaukų spalvą... ir pati bijodama žmonių reakcijos suteiki jiems šiokią tokią "laimę"... kad nesijauti pilnai džiaugsmingai, jei taip galima pasakyti.,..smile.gif gal suprasi ką noriu pasakyti...
Atsakyti
Hamid - sveikinu drinks_cheers.gif tikiuosi, po vestuvių, kai atlėgs stresas, papasakosi, kaip viskas in real ėjosi smile.gif
manau, kad tokiose vestuvėse didžiuasia problema - tai kalbos barjeras smile.gif esu mačiusi tokį vaizdelį - sėdi dvi mamos (jo ir jos), žiūri taip meiliai viena į kitą, šypsosi, matosi, kad tiek daug ką nori papasakoti ar paklausti, bet .... nesusikalba. Tai paima vieną kitą už rankos, žiūri į akis ir šypsosi wub.gif
Atsakyti
Esu sėkmingai ištekėjusi už lietuvio wub.gif , auginam labai gražią lietuvę dukrytę wub.gif , ir tuo labai džiaugiuosi. Lygiai taip pat džiaugčiausi , jei auginčiau juodaodę dukrytę. O koks skirtumas? blink.gif Aš nesuprantu kaip jūs , moterys, galit sau leisti blevyzgoti šitokias nesąmones? Juk esu tikra, kad suprantat jog įžeidinėjat žmones, kurių net akyse nesat matę. Suprantu kad žodžio laisvė... bet kur tolerancija... Kokia pagaliau tolerancija, kur nors trupinėlis mandagumo ir pagarbos kitam žmogui...? Sako vaikai tyčiosis, ir kaip gi jie nesityčios, jei nuo pat gimimo tėvus šitaip kalbant girdi mirksiukas.gif
Noriu pasveikinti visas ištekėjusias ir besiruošiančias tuoktis, ir nesvarbu koks jis, kokia jo tautybė, tikėjimas. Svarbu kad tai būtų jūsų žmogutis, jūsų antroji puselė, jūsų gyvenimo dalis 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(hamid @ 2006 01 16, 22:01)
Mano vyras tai musulmonas. Tai reikejo tevus itikinti, kad nesikandzioja tongue.gif .  Bet kai pora kartu su manim Lietuvoj pabuvo tai ir visa gimine pradejo ji megti. Poto kai pora kartu buvau viena tai visi klausinejo kodel jis neatvaziavo.
Bet didziausia problema galvojau bus su baznycia, bet visai nieko, paklausiau vyskupo ar galetu mus sutuokti, tai tik truputi pasisparde bet poto tik pasake kokiu doku,mentu reikia ir dar paklause ar mano busimasis sutinka su vestuvemis baznycioje. As tai manau jei butu nesutikes tai dabar vestuviu su juo net neplanuociaui. Bet jis mano gerietis biggrin.gif  biggrin.gif

Antar problema bus tokia, kad atvaziuos ir jo giminiu truputi. Tai dabar ieskom vertejos, kuri is lietuviu isverstu i vokieciu, o jau mano vyro sesuo tures versti is vokieciu i persu.
Na manu taiu bus labai juiokinga (po vestuviu), nes pries vestuves tai vien tik stresas.
Na jau perdaug prirasiau. blush2.gif  blush2.gif

biski nesupratau, kaip jus baznycioj tuoksites? negi galima? nesmaniskis pagal religija niekas(zinau biski juokingai skamba), tai as maniau, kad ner ko net svajot baznycioj tuoktis. gal galiman ka placiau papasakot, gal zinai kokiom salygom (turiu omeny religijom) galima tuoktis o kokiom ne. ka kunigas sake ir t.t. gal ir man pavyks tada baznycioj, nes maniskis tai irgi nieko pries. ir jei teisingai suprantu tai tu katalike?
ir dar... jus planuojat per vestuves viska versti? ir ar tradicines vestuves darysit?
as turiu ta pacia problema ir manau, kad biski kvailai atrodys jei is vienos kalbos viska vers i kita, ir uztruks viskas labai ilgai. tai mes beveik be jokiu tradiciju darysim ir stengsimes kuo maziau kalbu.
Atsakyti
QUOTE(krista# @ 2006 01 17, 17:45)
biski nesupratau, kaip jus baznycioj tuoksites? negi galima? nesmaniskis pagal religija niekas(zinau biski juokingai skamba), tai as maniau, kad ner ko net svajot baznycioj tuoktis. gal galiman ka placiau papasakot, gal zinai kokiom salygom (turiu omeny religijom) galima tuoktis o kokiom ne. ka kunigas sake ir t.t. gal ir man pavyks tada baznycioj, nes maniskis tai irgi nieko pries. ir jei teisingai suprantu tai tu katalike?
ir dar... jus planuojat per vestuves viska versti? ir ar tradicines vestuves darysit?
as turiu ta pacia problema ir manau, kad biski kvailai atrodys jei is vienos kalbos viska vers i kita, ir uztruks viskas labai ilgai. tai mes beveik be jokiu tradiciju darysim ir stengsimes kuo maziau kalbu.

manau daugiausiai informacijos gautum jeipati pakalbetum su kunigu!
Atsakyti
QUOTE(krista# @ 2006 01 17, 19:45)

Galima galima smile.gif Mūsų situacija panaši į hamid- nesutampa tikėjimai. Aš katalikė, o jis- provoslavas. Kai ėjome į bažnyčią domėtis apie santuokos galimybę, tai mums pasakė- su budistais sutuokia, tai čia tik juokų dainos biggrin.gif Žodžiu, kunigas užpildė dokumentus, paskui parašė prašymą vyskupui, kad šis duotų leidimą mūsų santuokai. Manasis neprieštarauja santuokai bažnyčioje, tai jokių problemų. Turėjome tik išklausyti kursus, kurie privalomi visiems besituokiantiems bažnyčioje. Ir manasis tuėjo pasižadėti, kad nedraus man išpažinti kataliko tikėjimo ir kad vaikai mūsų bus auklėjami katalikiška dvasia. Štai ir viskas. Na tiesa, mes daabar ruošiamės vestuvėms ir laukiam vyskupo leidimo smile.gif
Atsakyti
QUOTE(hamid @ 2006 01 15, 16:35)
Na as tai taip pat apsidziaugiau kai pamaciau sia tema. Bet kuo toliau skiatau tauo daugiau man plaukai pietu stojasi!!! Nezinojau kad Lietuvij tiek daug rasistu!!! KOkia jus turit teise kalbeti apie zmones kuriu jus net nepazistat?  As jau 5 metai kaip gyvenu su musulmonu, ir dar kazkaip atrodo esu panasi i zmogu ar moteri. Niekas man nera uzdrausta. Man taip atrodo jei kai kurios kvailutes nepasiziuri kaip gyvena vyro seima, jo seserys ir .t.t. tai jos pacios kaltos. Ir dar ar nera lietuviu kurios buna musamos, varomos is namu, vyrai geria ir kolioja? As tai manau kad lietuviai nera geresni uz kitus ir atvirksciai.

O labiausiai tai noriu pasveikinti visas kurios isteka, ir nesvarbu kokia tautybe ar religija.

Galiu pasakyti as esu draugavusi su rusu(staroveru) tai su musulmonu as dabar geriau susikalbu nei su buvusiu.

Na is tikruju, tai nelabai suprantu jusu pasipiktinimo netolerantiskumu, nes as tai cia nieko tokio neperskaiciau, isskyrus kelias liudnas tikras istorijas, juk niekas nepeike jusu isrinktuju, o kiek zmoniu, tiek nuomoniu. Pati esu draugavusi ir su musulmonu ir gyvenusi su lietuviu "uzsienieciu" Suomijoj(apie 10m gyvenusiu toj saly), galiausiai istekejau uz Lietuvos lietuvio, tai galiu pasakyt, kad tiek vieni, tiek kiti turi savu pliusu ir minusu, tiesiog arba tai tavo zmogus arba ne. Tiek lietuviai, tiek uzsienieciai turi savo paprocius ir tradicijas ir jei rasite kompromisa, tai viskas gerai, o jei pasiduosite kitu itakai ir neiprastom tradicijom ir galvojate, kad ilgai taip galesite isgyventi, nes mylite vienas kita, tai klystate, nes meile labai greitai gali virsti neapykanta, ko nelinkiu nei vienai. Tiesiog gyvenkite taip kaip jus norite, o ne taip, kaip noretu kiti... Sekmes visoms
Atsakyti
mane taip nudziuginot del tos baznycios. as net neisivaizdavau, kad gali buti galima. maniau, kad tik katalikas grieztai su kataliku. kai grisiu i lietuva tiesiu taikiniu i baznycia leksiu. vaiduze, o kiek laiko reikia to vyskypo leidimo laukti gal zinai?
Atsakyti
QUOTE(krista# @ 2006 01 18, 14:40)
mane taip nudziuginot del tos baznycios. as net neisivaizdavau, kad gali buti galima. maniau, kad tik katalikas grieztai su kataliku.  kai grisiu i lietuva tiesiu taikiniu i baznycia leksiu. vaiduze, o kiek laiko reikia to vyskypo leidimo laukti gal zinai?

Mums sakė, kad bet kokiai santuokai reikia laukti apie 3 mėnesius. Per tą laiką reikia išklausyti pasiruošimo šeimai kursus ir gauti pažymėjimą, surinkti kitus reikalingus dokumentus (jei tuokiates ne savo parapijoje). Bet jie irgi žmonės, tai manau reikalui esant galima gauti leidimą ir greičiau smile.gif O kada planuoji grįžti į Lietuvą?
Atsakyti
QUOTE(Vaiduze @ 2006 01 18, 14:34)
Mums sakė, kad bet kokiai santuokai reikia laukti apie 3 mėnesius. Per tą laiką reikia išklausyti pasiruošimo šeimai kursus ir gauti pažymėjimą, surinkti kitus reikalingus dokumentus (jei tuokiates ne savo parapijoje). Bet jie irgi žmonės, tai manau reikalui esant galima gauti leidimą ir greičiau  smile.gif O kada planuoji grįžti į Lietuvą?

planuoju grist vasario 12, tai jau triju menesiu tikrai nebus like, bet reiks pabandyt, gal pavyks.
Atsakyti
QUOTE(krista# @ 2006 01 19, 15:15)
planuoju grist vasario 12, tai jau triju menesiu tikrai nebus like, bet reiks pabandyt, gal pavyks.

Na bet ir ne mėnuo bus likęs, tai kad tikrai verta bandyti. Tik grįžusi ilgai netempk ir tiesiai keliaukit į bažnyčią tartis dėl santuokos. Beje, kaip suprantu tavasis anglas, tai prieš grįždami galėtumėt pasirūpinti dokumentu apie tai kad jis nėra vedęs savo šalyje. Dar geriau būtų,jei tokį dokumentą išduotų ir jo tikėjimo bažnyčia. smile.gif
Atsakyti