[B]Nesuprantu kam mano nauja tema perkėlė čia?
as juk ne už arabo išteku o už lietuvio.
Mane domina ar yra tokiu atvėju kaip mano: kai vyresnioji karta nesusišneka ta pačia kalba? Kai skirtingi papročiai? As pati Lietuvos pilietė, tai gi neokupuoju Lietuvą))
Ir dar nesmerkit musulmonų jei nepažistat jų.(skaityk aukščiau mano tėvas musulmonas)
Bet jei jau perkėle tai ir pasisakysiu:
Ką padarysi kai jie (musulmonai) bėga iš savo šalies į kitas ieškodami geresnio gyvenimo, juk pusė Lietuvos sėdi Anglijoj ir daro sėkmingai tą patį)) O ištekėdama/vedęs pilietį naujos gimtinės greičiau gausi pasą/leidimą gyventi/dirbti toj šaly. Jus smerkiat musulmonus, ir jums nepatinka kai europiečiai kalba apie lietuvius(ir kitas post-sovietines šalis) kaip apie marą kuris pasklindo po Europą.
Būkit tolerantiški kitiems.
Kodėl tiek nepykantos? Kodėl kai moteris išteka ne už lietuvio tai jis būtinai bus tironu, seniu ir pan? Iš kur tiek marazmo? Gal tiesiog vakarais nežiūrėkit "sroves", "abipus sienos" ir pan. laidų, o išjunkit televizorių ir pabūkit su mylimuoju, ir gyvenimas nušvis. Mažiau pykčio daugiau teigiamų emocijų ir viskas bus gerai.
Ell, ne visai atsakysiu į Tavo klausimą. Esu dalyvavusi "švelnesnėse" international vestuvėse - grynas lietuvis su Lietuvos rusaite. Vestuvės vyko 2 kalbom (dalis svečių buvo iš Rusijos, tai nesuprato lietuviškai), buvo 2 muzikantai - viena daina lietuviškai, kita rusiškai, tostai irgi sakomi paeiliui, su vertimu susodino kažkaip irgi pagal kalbas paprasčiau buvo, kad bent jau religija ta pati buvo
o jums siūlyčiau su vyru susėsti ir nutarti - kokie papročiai, tradicijos, religija yra jums abiems artimiausia ir pagal tai ir darykite. O pačioje "procedūroje" galite įpinti kokį paprotį ar tradiciją iš "nepagrindinių" - tuo parodytumėt pagarbą
o jums siūlyčiau su vyru susėsti ir nutarti - kokie papročiai, tradicijos, religija yra jums abiems artimiausia ir pagal tai ir darykite. O pačioje "procedūroje" galite įpinti kokį paprotį ar tradiciją iš "nepagrindinių" - tuo parodytumėt pagarbą
QUOTE(Jasnenka @ 2006 01 10, 16:32)
Ell, ne visai atsakysiu į Tavo klausimą. Esu dalyvavusi "švelnesnėse" international vestuvėse - grynas lietuvis su Lietuvos rusaite. Vestuvės vyko 2 kalbom (dalis svečių buvo iš Rusijos, tai nesuprato lietuviškai), buvo 2 muzikantai - viena daina lietuviškai, kita rusiškai, tostai irgi sakomi paeiliui, su vertimu susodino kažkaip irgi pagal kalbas paprasčiau buvo, kad bent jau religija ta pati buvo
Pagaliau kazkas arti to
Tada gal gali pasakyti kaip jautiesi sveciai? Ypač tie kurie ni bum-bum kitos kalbos nesupranta? Kokie muzikantai buvo? Kas nors vedė šventę? Ar savo jėgomis?
Žodžiu kuo arčiau prie " problemos" bandom prieiti tuo baisiau
Na ten buvo dvi kalbos - lietuvių, rusų ir dar lenkų nes 12 valandą` tikrai "Sto liat" dainavom.
vsečius taip susodino, kad greta sėdėtų ta pačia kalba kalbantys, mtai kažkaip lyg ir visi viską suprato (ypač kada reikia išgert ar eit šokti) dabar jau nebepamenu, kas pilnai tą vakarą vedė - iš dalies svočia, iš dalies muzikantai. Buvo daug neįpastų dalykų, t.y. tradicijų, kurių lietuviškose tradicijose nėra. Todėl visai gerai būtų, jei kažkas normaliai svečiams paaiškintų, kas čia vyksta...vienas iš tokių man iki galo nesuprastų. Visi vis dar sėdi prie stalo, tada muzikantas sako, kad girdėjęs, kad mūsū jaunikiui meška ant kojos užlipusi ar tai jo abi kojos kairios. atsistoja I pamergė ir sako, kad viskas yra ne taip ir iškviečia jaunikį šokti. ta pati procedūra su jaunąją. Taigi - pirmąjį šokį jaunikis šoko su pamerge, o jaunoji su pabroliu...
vsečius taip susodino, kad greta sėdėtų ta pačia kalba kalbantys, mtai kažkaip lyg ir visi viską suprato (ypač kada reikia išgert ar eit šokti) dabar jau nebepamenu, kas pilnai tą vakarą vedė - iš dalies svočia, iš dalies muzikantai. Buvo daug neįpastų dalykų, t.y. tradicijų, kurių lietuviškose tradicijose nėra. Todėl visai gerai būtų, jei kažkas normaliai svečiams paaiškintų, kas čia vyksta...vienas iš tokių man iki galo nesuprastų. Visi vis dar sėdi prie stalo, tada muzikantas sako, kad girdėjęs, kad mūsū jaunikiui meška ant kojos užlipusi ar tai jo abi kojos kairios. atsistoja I pamergė ir sako, kad viskas yra ne taip ir iškviečia jaunikį šokti. ta pati procedūra su jaunąją. Taigi - pirmąjį šokį jaunikis šoko su pamerge, o jaunoji su pabroliu...
apsidžiaugiau, kai radau tokią temą forume, nes mūsų vestuvės bus internacionalinės, tačiau labiau paskaitinėjusi nieko gero tiesą pasakius neradau.. Aš gryna lietuvaitė, o mano išrinktasis pusiau ukrainietis (jo tėtis grynakraujis ukrainietis), pusiau baltarusas (mama grynakraujė baltarusė). Vestuves atšoksim Lietuvoje, tačiau bus giminių ir iš jo pusės. Esame sutarę, kad vestuvės bus labiau lietuviškos, nors gana daug papročių panašių yra ir pas ukrainiečius. Vestuves piršlys su svočia ves dviem kalbom- lietuviškai ir rusiškai. Jo giminės atvyks kelios dienos prieš vestuves, tai nutarėm dar iki vestuvių jiems papasakoti apie pagrindines dalis: išlydėjimą, sutikimą ir pan. Daugiau problemų kyla dėl tikėjimo, nes aš katalikė (iš praktikuojančios katalikų šeimos), o jis provoslavas. Mes tuoksimės katalikų bažnyčioje, nes tik joje nekeičiant tikėjimo įmanoma gauti palaiminimą. Provoslavų cerkvėje tokio dalyko negalime gauti. Tai čia mums ir kyla didžiausia problema, kaip paaiškinti viską kas vyksta bažnyčioje? Juk bažnyčioje visos ceremonijos nedarys niekas dviem kalbom... Beje, mūsų santuoka bus su Šv. Mišiomis. Gal kam yra tekę susidūrti su tokia situacija?
as ir apsidziaugiau sita tema radus. as isteku uz anglo, ir irgi turim daug galvos skausmo del vestuviu. tiksliau turejom, bet dabar jau beveik nusprendem kaip bus. o kas del religiju, tai kadangi as esu katalike, o maniskis niekas (kazkaip juokingai skamba) tai vestuviu baznycioj nebus. nors is pradziu biski ir pergyvenau, nes mano manymu, kad graziausia vestuviu dalis baznycioj buna, bet dabar jau suitaikiau. beje vaiduze, esu buvus vestuvese, kai visas mises laike, atvirai pasakius biski nuobodoka buvo ir labai ilgai uztruko. bet gal misios irgi skirtingu igiu buna viskas bus liuks, pamatysi
o del vestuviu ell tai ispradziu nuspreskit kaip gyvensit, pvz.: pagal kokia religija, kokia kalba kalbesit ir t.t. yra daug daug mazu dalykeliu. o tada ir vestuves bus lengviau planuot.
vaiduze, laukiu nesulaukiu kol tu atsvesi savo vestuves, butinai turesi papasakosi kaip dviem kalbom sekes, nes as tai del to labiausiai pergyvenu, nes jo gimine lietuviskai nei biski, o mano biski biski angliskai. tai mes nusprendem be pirsliu, o su vedeju ir kad maziau kalbu o daugiau sokiu butu
o del vestuviu ell tai ispradziu nuspreskit kaip gyvensit, pvz.: pagal kokia religija, kokia kalba kalbesit ir t.t. yra daug daug mazu dalykeliu. o tada ir vestuves bus lengviau planuot.
vaiduze, laukiu nesulaukiu kol tu atsvesi savo vestuves, butinai turesi papasakosi kaip dviem kalbom sekes, nes as tai del to labiausiai pergyvenu, nes jo gimine lietuviskai nei biski, o mano biski biski angliskai. tai mes nusprendem be pirsliu, o su vedeju ir kad maziau kalbu o daugiau sokiu butu
QUOTE(krista# @ 2006 01 13, 19:58)
as ir apsidziaugiau sita tema radus. as isteku uz anglo, ir irgi turim daug galvos skausmo del vestuviu. tiksliau turejom, bet dabar jau beveik nusprendem kaip bus. o kas del religiju, tai kadangi as esu katalike, o maniskis niekas (kazkaip juokingai skamba) tai vestuviu baznycioj nebus. nors is pradziu biski ir pergyvenau, nes mano manymu, kad graziausia vestuviu dalis baznycioj buna, bet dabar jau suitaikiau. beje vaiduze, esu buvus vestuvese, kai visas mises laike, atvirai pasakius biski nuobodoka buvo ir labai ilgai uztruko. bet gal misios irgi skirtingu igiu buna viskas bus liuks, pamatysi
Na iki tų mano vestuvių nebe tiek jau daug ir liko užtat ir pradedu jau po truputį panikuoti būtinai parašysiu kaip sekėsi ir pasidalinsiu patirtimi ir nuotraukomis
Dėl mišių, tai mišios mišioms nelygios. Mus sutuoks kunigas, kurį mes laikome mūsų šeimos draugu, ir iš kurio mes esame sulaukę tiek pagalbos, kad viso gyvenimo neužtektų, kad jam atsidėkotume. Tai mišios turėtų būti tikrai gražios ir labai prasmingos. O viskas trukti turėtų (su visa ceremonija) 30- 40 minučių. Tačiau prasmės tame daug daugiau, tuo labiau, kad mes tuoksimės tik prieš Dievą. Į CMS nueisime tik po kelių dienų bei užregistruosime jau įvykusią santuoką.
O mūsų piršliai ir bus daugiau vedantieji. Kai pamačiau jų scenarijų, tai vos neišvirtau tai dabar juokiamės, kad mūsų vestuvėse nebus kada valgyti ir gerti , nes reikės bus pilna įvairiausių žaidimų su prizais ir siurprizais, akcijų, atrakcijų ir šokių
O kur jūs vestuves planuojate?
QUOTE(Vaiduze @ 2006 01 13, 18:46)
Na iki tų mano vestuvių nebe tiek jau daug ir liko užtat ir pradedu jau po truputį panikuoti būtinai parašysiu kaip sekėsi ir pasidalinsiu patirtimi ir nuotraukomis
Dėl mišių, tai mišios mišioms nelygios. Mus sutuoks kunigas, kurį mes laikome mūsų šeimos draugu, ir iš kurio mes esame sulaukę tiek pagalbos, kad viso gyvenimo neužtektų, kad jam atsidėkotume. Tai mišios turėtų būti tikrai gražios ir labai prasmingos. O viskas trukti turėtų (su visa ceremonija) 30- 40 minučių. Tačiau prasmės tame daug daugiau, tuo labiau, kad mes tuoksimės tik prieš Dievą. Į CMS nueisime tik po kelių dienų bei užregistruosime jau įvykusią santuoką.
O mūsų piršliai ir bus daugiau vedantieji. Kai pamačiau jų scenarijų, tai vos neišvirtau tai dabar juokiamės, kad mūsų vestuvėse nebus kada valgyti ir gerti , nes reikės bus pilna įvairiausių žaidimų su prizais ir siurprizais, akcijų, atrakcijų ir šokių
30-40 minuciu ne tiek ir dau, tose kur as buvau mes daugiau nei valanda baznycioj buvom, jei ne pusantros, paskui juokemes, kad turbut labai daug paaukojo kad tokia ilga ceremonija buvo
mes svesim sfinkse, bet dar nieko per daug nesusiorganozavom, tik rasom planus, grisim savaitei vasari ir kaip isproteje viska darysim.
nepergyvenk, viskas bus nuostabiai grazu, turbut as cia tokia rami nes man dar toli. nors gal ir ne taip toli, vakar skaiciavau, tai 15 savaiciu liko.
QUOTE(krista# @ 2006 01 13, 22:10)
30-40 minuciu ne tiek ir dau, tose kur as buvau mes daugiau nei valanda baznycioj buvom, jei ne pusantros, paskui juokemes, kad turbut labai daug paaukojo kad tokia ilga ceremonija buvo
mes svesim sfinkse, bet dar nieko per daug nesusiorganozavom, tik rasom planus, grisim savaitei vasari ir kaip isproteje viska darysim.
nepergyvenk, viskas bus nuostabiai grazu, turbut as cia tokia rami nes man dar toli. nors gal ir ne taip toli, vakar skaiciavau, tai 15 savaiciu liko.
na prieš Naujuosius ir aš dar buvau rami o dabar jau į kalendorių pasižiūrėti nebegaliu
o 1 ar 1,5 val per vestuves praleisti mišiose, tai jau tikrai per daug...
Na as tai taip pat apsidziaugiau kai pamaciau sia tema. Bet kuo toliau skiatau tauo daugiau man plaukai pietu stojasi!!! Nezinojau kad Lietuvij tiek daug rasistu!!! KOkia jus turit teise kalbeti apie zmones kuriu jus net nepazistat? As jau 5 metai kaip gyvenu su musulmonu, ir dar kazkaip atrodo esu panasi i zmogu ar moteri. Niekas man nera uzdrausta. Man taip atrodo jei kai kurios kvailutes nepasiziuri kaip gyvena vyro seima, jo seserys ir .t.t. tai jos pacios kaltos. Ir dar ar nera lietuviu kurios buna musamos, varomos is namu, vyrai geria ir kolioja? As tai manau kad lietuviai nera geresni uz kitus ir atvirksciai.
O labiausiai tai noriu pasveikinti visas kurios isteka, ir nesvarbu kokia tautybe ar religija.
Galiu pasakyti as esu draugavusi su rusu(staroveru) tai su musulmonu as dabar geriau susikalbu nei su buvusiu.
O labiausiai tai noriu pasveikinti visas kurios isteka, ir nesvarbu kokia tautybe ar religija.
Galiu pasakyti as esu draugavusi su rusu(staroveru) tai su musulmonu as dabar geriau susikalbu nei su buvusiu.
hamid, aš irgi nesuprantu, iš kur tiek daug netolerantiškų žmonių....
bet gal geriau Tu papasakok - kokios buvo Tavo international vestuvės?
bet gal geriau Tu papasakok - kokios buvo Tavo international vestuvės?
QUOTE(Ell @ 2006 01 10, 10:11)
Mes kartu beveik 5 metus. Jau ruošiames tuoktis. Tačiau iškyla problemos:
1)Kaip svest vestuves: jo tėvai lietuviai bei is kaimo, mano patys iš skirtingų tautų (tėvas totoris, mama rusė) 100% miestiečiai. Kurią kalbą kelt sventę? Kaip jausies giminaičiai jo ir mano kai visi susirinks kartu? (nesvest negalim - įsižeis visi)
2) Kur švest? Abu jau 3 metus gyvenam Vln, tačiau tėvai gyvena vieni palei Marijampolę (kaimiečiai), kiti Aukštaityjoje (miestiečiai). Negalim išsirinkt miestą, nes trūksta ploto visiems apgyvent (juk žmonės atvažious bent jau dieną prieš vestuves, kur jie nakvos?)
3)Skirtumas tarp papročių, religijų -čia maišosi katalikai, pravoslavai, musulmonai..
Žodžiu, ar visiems buna tokai panika? Ir taip baisu kad apsisprendėm, o čia dar "papildomos" problemos.
Busiu dėkinga jei kas nors patars, ypač jei tos dalyvės kurios buvo panašioje situacijoje
p.s. Rašau su klaidom, bet stengiuosi pramokt)))
1)Kaip svest vestuves: jo tėvai lietuviai bei is kaimo, mano patys iš skirtingų tautų (tėvas totoris, mama rusė) 100% miestiečiai. Kurią kalbą kelt sventę? Kaip jausies giminaičiai jo ir mano kai visi susirinks kartu? (nesvest negalim - įsižeis visi)
2) Kur švest? Abu jau 3 metus gyvenam Vln, tačiau tėvai gyvena vieni palei Marijampolę (kaimiečiai), kiti Aukštaityjoje (miestiečiai). Negalim išsirinkt miestą, nes trūksta ploto visiems apgyvent (juk žmonės atvažious bent jau dieną prieš vestuves, kur jie nakvos?)
3)Skirtumas tarp papročių, religijų -čia maišosi katalikai, pravoslavai, musulmonai..
Žodžiu, ar visiems buna tokai panika? Ir taip baisu kad apsisprendėm, o čia dar "papildomos" problemos.
Busiu dėkinga jei kas nors patars, ypač jei tos dalyvės kurios buvo panašioje situacijoje
p.s. Rašau su klaidom, bet stengiuosi pramokt)))
as manau jus turit patys nusprest kokia bus jusu naujoji or jaunoji seima.....o tevai turetu ir aplinkiniai turetu su[rast or gerbt jusu pasirinkima....juk visiems neitiksit kaip bebutu...o taip besiplesydami, tik sau nervus gadinsites...
manau kad svesti reiketu tame mieste kur jums patogu ir malonu...nakvyne neturetu buti problema...juk tiek daug yra sodybu su miegojimo vietu....
o religija turetumet pasirinkti ta, kuria seksite savo gyvenime...ir nebutina abiem buti tos pacios...reikia moketi gerbti kitu zmoniu pasirinkima ir moketi kompromisuoti tarpusavyje...
o lietuviai su rusais manau tikrai susikalbes...juk dar ne taip senai visi mokejom rusiskai..negi pamirsom......o be to alkoholis tame reikale tikrai padeda...o kaip svecius linksminti...manau nesunku isprest sia problema...juk yra ir muzikantu kurie ir kalba ir dainuoja kelioms kalboms.
beje, vestuves galit daryti ikomponave ir lietuvikus ir rusiskus vestuviu paprocius.
o ten paskui minejai kad kaip paasikint kas vyksta baznycioj...manau jei nesupras, tai bent jau is pagarbos jums pasedes ir nieko blogo neatsitiks...