Įkraunama...
Įkraunama...

Vestuvės su užsieniečiu

QUOTE(AsIrTu @ 2005 08 03, 10:45)
Pas mus bus lygiai tokia pat situacija. Tik tiek, kad maniškis net pats palaikė tą idėją, kad programa turi būti vedama dviem kalbom. Apie vien lietuvių kalbą net minties nebuvo. Tai mes galvojame, kad sinchroninio verimo tikrai nedarysime, nes visas balius tada dvigubai ilgiau užsitęs. Tačiau kai kokius pasisakymus kaitaliosime, tai rusiškai, tai lietuviškai muzikantai ir piršliai kalbės. O giminaičiai vis tik sedės prie tokių, kas lietuviškai supranta, tai jiems ir išvers kiti giminės. Bent jau aš taip įsivaizduoju, kad mes taip darysime smile.gif. O šiaip kada Tavo vestuvės? Galėsiu po kito savaitgalio papasakoti, kaip pas mane viskas praėjo biggrin.gif

Ir pas mus lygisi tokia pat situacija ir aš irgi po kito savaitgalio galėsiu papasakoti kaip viskas vyko drinks_cheers.gif Sinchroninio vertimo irgi nebus, tiesiog paprašėm piršlių ir muzikantų kad jei kreipsis į mano tėvus, šnekėti rusiškai. Mes kai sakysim žodžius tėvam, jaunikis šnekės lietuviškai o aš rusiškai thumbup.gif Šiaip tėvai supranta lietuviškai, bet tik beveik nešneka, tai manau nebus dėl to problemų. Kai mūsų tėvai pirmą klartą susipažino tai visą naktį apie kažką ir kažkokią kalba šnekėjo, reiškia viskas ok thumbup.gif
Atsakyti
na ir pas mus lygiai tokia pat situacija.
bet tikiuos viskas bus gerai.
svarbiausia kad butu linksma,o susibendraut tikrai nebus problemu manau.
tegul tik (kaip kazkas jau minejo) stopkes buna pilnos.
Atsakyti
per musu vestuves lygiai tokia pati situacija buvo, bet jokiu bendravimo problemu nebuvo viskas susitvarkys savaime
Atsakyti
WAI,

ar pavyko dokumentus susitvarkyt? g.gif
Gal vestuviu nuotraukas atsistum? thumbup.gif
Atsakyti
Nu merginos ir prisiskaiciau cia as........Kazkodel jauciu, kad atejo laikas ir man papasakoti savo istorija......Taciau pirmiausiai noreciau pasakyti, kad dabar esu labai laimingai istekejusi, turiu nuostabu vyra lietuvi ir jaukius namus wub.gif .
Pries kokius sesis metus isvykau atostogauti i Ispanija ir ten pirma karta is arti pamaciau juodaodzius, tada nieko apie juos dar nezinojau ir tai man buvo tikra egzotika. Nezinau ar tai buvo likimas ar tiesiog atsitiktinumas, bet vienas toks labai isvaizdus, aukstas ir raumeningas juodukas-gelbetojas mane uzkalbino.....(dabar tos dienos as nebenoriu net prisiminti.... verysad.gif ) tada pamaniau, kad tai bus tiesiog grazus kurortinis romamas, taciau viskas taip paprastai nesibaige...po daugelio neapsakomo grozio laisku ir skambuciu (ir telefoniniu saskaitu po 500Lt doh.gif ) jis pasirode Vilniaus oro uoste.......O toliau buvo isnuomotas prabangus butas senamiestyje, vazinejimas tik taksi (nes nejauku buvo viesajame transporte) dovanos, geles........Ir toks neapsakomas jausmas........MEILE.......Visiems skelbiau apie savo nepaprasta gyvenima...Viskas buvo taip rimta, kad supazindinom tevus pradejom kalbeti apie bendra ateiti. Po kokiu metu as isvykau gyventi i Ispanija. Kas vyko toliau tai nemanau jog verta pasakoti, buvo ir geru dalyku ir blogu, pradejom labai pyktis, dar po kokiu metu jis eme ilgetis savo gimtosios Afrikos ir ikalbineti mane ten vaziuoti (nors mes buvome susitare, kad gyvensime tik Europoje)Ispanijoje teko pazinti ir kitu maisytu poru, bet deja visu ju likimas buvo tas pats......Viena liko gatveje su mazu vaiku tik todel, kad viena grazia diena nesutvarke namu...kita buvo palikta,nes jo draugai eme juoktis is merginos kuno sudejimo ( o meile pas visas poras buvo OHOHO!!!! tik ir kalbedavo apie tai kokie jie visi laimingi) o mano atveju baigesi taip: pareiskimas Ispanijos policijoje del sumusimo ir lektuvo bilietas i viena puse.....namo........Taigi merginos, gerai pagalvokite prie zengdamos tokius zingsnius....sekmes....
Atsakyti
pasiskaiciau ir as...
nemanau kad galima teisti visus juodaodzius ar arabus..ar vokiecius or kokios ten jie bebutu tautybes vyrus del ju tautieciu blogu poelgiu...
o jau lietuviai tai patys nuostabiausi, ane?? o kiek yra ir kad sumusa panas, ir neistikimi ir geria daug..o cia visai ne seniai dar visai graziai suzinojau...zmona gimde...o vyras klube svente...tai cia jau laibai geras lietuviu vaikinu pavyzdys??? aisku yra ir labai nuostabiu lietuviu vyru...kad ir maniskis...geresnio nerasiu niekur...
bet pries apkalbedami kitas tautas, paziurekim ir i savaja...

Atsakyti
Katyteee,

as pilnai pritariu tavo nuomonei 4u.gif

as su savo vyru (afrikietis) kartu jau beveik 3,5 metu ir neuzka gyvenime nenoreciau kito wub.gif Rinkausi ne pagal grozi, bet pagal prota!Bet tai aisku nereiskia kad mano vyras negrazus, jis man pats graziausias wub.gif
Ir su mano sunku charakteriu jis susitaiko blush2.gif tongue.gif
Atsakyti
Taip teisingai merginos ir lietuviu visokiu yra....tik vat skirtumas tas, kad kai svetimoje salyje tu atsiduri gatveje, arba ivyksta kazkas baisaus...o visi artimieji ir draugai toli toli....va tada supranti, kad tu esi visai bejege....Lietuvoje mes bent jau galime savo teises apginti! (kas sunkiai pavyksta neturint kitos salies pilietybes schmoll.gif )
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Tutikutė: 12 gruodžio 2005 - 16:11
QUOTE(Tutikutė @ 2005 12 12, 15:10)
Taip teisingai merginos ir lietuviu visokiu yra....tik vat skirtumas tas, kad kai svetimoje salyje tu atsiduri gatveje, arba ivyksta kazkas baisaus...o visi artimieji ir draugai toli toli....va tada supranti, kad tu esi visai bejege....Lietuvoje mes bent jau galime savo teises apginti! (kas sunkiai pavyksta neturint kitos salies pilietybes schmoll.gif )

na nemanau kad vien del to kad gyvensi svetur ar su svetimsaliu reik galvoti apie tik kas bloga gali nutikti...as gal daugiau optimiste ir manau kad jei sugebi gyventi uzsienyje, tai sugebesi ir apsiginti...ir pakovoti uz save...jau toj lietuvoj ir gi ne pyragai su istatymais ir viskuo kitu!
Atsakyti
QUOTE(katyteee @ 2005 12 12, 17:15)
na nemanau kad vien del to kad gyvensi svetur ar su svetimsaliu reik galvoti apie tik kas bloga gali nutikti...as gal daugiau optimiste ir manau kad jei sugebi gyventi uzsienyje, tai sugebesi ir apsiginti...ir pakovoti uz save...jau toj lietuvoj ir gi ne pyragai su istatymais ir viskuo kitu!

Zinai galiu palinketi tik, kad tas optimizmas neisaugtu i naivuma ir beribi patikluma...mano patarimas tai i viska ziureti blaiviai ir nemanyti, kad gyvenimas tik rozem klotas, o santuoka tai tik meile...........nes deja taip nera...........
Cia as ne tik is savo patirties kalbu jeigu ka....
Atsakyti
QUOTE(Tutikutė @ 2005 12 12, 15:26)
Zinai galiu palinketi tik, kad tas optimizmas neisaugtu i naivuma ir beribi patikluma...mano patarimas tai i viska ziureti blaiviai ir nemanyti, kad gyvenimas tik rozem klotas, o santuoka tai tik meile...........nes deja taip nera...........
Cia as ne tik is savo patirties kalbu jeigu ka....

na siaip priklauso nuo zmogaus..buvau ir as istekejus ir gyvenau ameri8koj...kaip mokejau pasirupint savim lietuvoj, taip niekas nepasikeite ir amerikoj kaip issikyriau...toliau gyvenau kaip gyvendama...
aisku jei apsileisi ir rozininius akinius uzsimetus busi...sunku tada bet kur..
o kad gyvenimas rozems klotas tai tikrai ne tiesa...bet galiu pasakyti kaip pasiklosi taip ismiegosi...

bet manau siuo kalusimu niekada nerasim bendro sutarimo ar numones..juk kiek zmoniu tiek numoniu ir is vieno ar kito laimingo ar nelaimingo gyvenimo spresti apie visus negalima...
Atsakyti
Mes kartu beveik 5 metus. Jau ruošiames tuoktis. Tačiau iškyla problemos:
1)Kaip svest vestuves: jo tėvai lietuviai bei is kaimo, mano patys iš skirtingų tautų (tėvas totoris, mama rusė) 100% miestiečiai. Kurią kalbą kelt sventę? Kaip jausies giminaičiai jo ir mano kai visi susirinks kartu? (nesvest negalim - įsižeis visi)
2) Kur švest? Abu jau 3 metus gyvenam Vln, tačiau tėvai gyvena vieni palei Marijampolę (kaimiečiai), kiti Aukštaityjoje (miestiečiai). Negalim išsirinkt miestą, nes trūksta ploto visiems apgyvent (juk žmonės atvažious bent jau dieną prieš vestuves, kur jie nakvos?)
3)Skirtumas tarp papročių, religijų -čia maišosi katalikai, pravoslavai, musulmonai..
Žodžiu, ar visiems buna tokai panika? Ir taip baisu kad apsisprendėm, o čia dar "papildomos" problemos.
Busiu dėkinga jei kas nors patars, ypač jei tos dalyvės kurios buvo panašioje situacijoje
p.s. Rašau su klaidom, bet stengiuosi pramokt))) blush2.gif
Atsakyti