QUOTE(arg @ 2011 08 04, 03:29)
"Lietuvybe islaikyt reikia savo sirdyje" As noriu daugiau nei to. As noriu kad mano vaikai kalbetu lietuviskai, kad susikalbetu su mano tevais, kad daznai ten nuvaziuotu, kad suprastu kultura, politika, ekonomika. Tas neivyks savaime, ypac negyvenant lietuvoje, paskaitykite interviu su senaisiais imigrantais, kiek jie vargo veziodami vaikus i sekmadienienes mokykles, kaip stengesi su vaikais kalbeti lietuviskai. O suauge gales pasirinkti patys. Vyras lietuvis nera fizinis irodymas, tai yra parama, tai yra zmogus kuris dalinsis ta pacia kalba ir vertybemis. Tai neuzgozia jo kitu savybiu, kurios man taip pat svarbios. Tiesiog lietuvis man buvo prioritetas, bet kaip teisingai buvo pasakyta, "kiekvienam savo."
Jurgituka -paduoti deja galima tik asmeniskai. mano mama ejo, kalbejo i CMB, jie ne uz ka nenusileido, ambasada irgi sake kad nepriima, tik pasiule susituokti ambasadoje.
Jurgituka -paduoti deja galima tik asmeniskai. mano mama ejo, kalbejo i CMB, jie ne uz ka nenusileido, ambasada irgi sake kad nepriima, tik pasiule susituokti ambasadoje.
Taip, tikiu, jog lietuvybe svetur sunku islaikyt. Bet man turbut cia pasiseke, nors ir mano suzadetinis is tolimosios Brazilijos, kolkas gyvename abu Airijoje, jis turi toooooki dideli nora ismokti lietuviu kalbos (kartais net pyksta del to, kad nemokinu jo pakankamai ) , bei svajoja jog musu vaikai ismoktu abi musu gimtasias kalbas. O kas mane dziugina labiausiai, jog jis svajoja apie musu kurimasi ir gyvenima Lietuvoje. Mat jis visad svajojo gyventi ir kurti seima Europoje, ir stai cia pasimaisiau as - busima zmona o Lietuva jis pamilo po pirmo vizito
Tik va dar vienas klausimelis kyla, ar mums susituokus ir atvykus gyvent i LT, ar jam dar reikia pasirupinti darbo leidimu ir t.t... Lietuvo Brazilijai taiko bevizi rezima, aisku tik aplankyti sali. Del darbu leidimu skaiciau, jog ES valstybių narių piliečiams ir jų šeimos nariams, kurie ketina dirbti Lietuvoje, nereikia įsigyti leidimų dirbti. Jei suprantu teisingai, jis tampa mano seimos nariu (ES piliecio seimos nariu), taigi galbut leidimu jokiu nereikia? Ar kas zinote kanors ta tema?