Įkraunama...
Įkraunama...

Vestuvės su užsieniečiu

QUOTE(jurgituka @ 2011 06 07, 20:49)
Sveikutes,

labai smagu paskaitineti visu paneliu patirtis siame forume.... prisipazinsiu viso forumo zinuciu sia tema nesugebejau perskaityti. Laaaabai jau daug paneles priraset  blink.gif  Ieskojau atsakymo i klausima apie vedybas su uzsieneciu (ne EU nario) Lietuvoje. Mes su draugu noretume ten susituokti, nors abu gyvename Airijoje, bet del mano noro ir mano asmeniniu isitikinimu visada norejau ir noriu teketi savo Lietuveleje  rolleyes.gif
Zodziu, kokiu dokumentu reikia lyg ir aisku, visur pilna info apie tai, tik noreciau gal is jusu patirties, galbut kas susidurete su kokiais sunkumais paduodant pareiskimus, gal yra kokiu niuansu, apie kuriuos nieko nezinau.... Beja, svarbiausias klausimelis butu, ar butina paduodant prasyma CMS su visais dokumentais dalyvauti abiems jauniesiems? Vien del prasymu padavimo abiems gryzti sudetinga.... manau svarbiausia kad abu tik gryztume vestuviu dienai  4u.gif 

Tai tiek siam karteliui, Lauksiu atsakymu, patarimu  ax.gif

Privalo abu dalyvauti bigsmile.gif
38. Norintieji susituokti asmeniškai raštu paduoda prašymą. Prašyme jie turi patvirtinti, kad yra įvykdytos visos Civiliniame kodekse išvardytos santuokos sudarymo sąlygos.
Atsakyti
Sveikos mergaites,as taip iskarto isiverziau i jusu temele.Mes tuokiames 2012metais ir Ispanijoje.AS lietuve,jis ispanas.Jo seima,kaip tikri ispanai sneka tik savo gimtaja kalba,o maniskiai ir angliskai ir lietuviskai ir rusiskai(kurios si karta nelabai ir prireiks).Mes sakom,lietuvius su keliais anglais uz vieno stalo sodinsim(musu sventeje stalai bus apvalus),jie ir taip gerai praleis laika,o ispanakalbius tarp saves.Galvojam po pietu keleta uzsiemimu padaryti,kad nebutu labai nuobodu.O vertejos net nesisamdysim,nes vargse liezuvio gali nebepavilkti vakarop.O kaip kas ir rase po keletos drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif ir kalbos barjero nebera.
Atsakyti
QUOTE(Iceland @ 2011 06 08, 08:06)
Privalo abu dalyvauti  bigsmile.gif

Neprivalo. Reikia, kad nedalyvaujantis uzpildytu blanka ir tai patvirtintu notaras. Tuomet visa tai siunciama tarkime i Lietuva, verciama i lietuviu kalba, tvirtinamas vertimas ir su tuo kita puse, viena eina i CMB, uzpildo blanka, pasirenka data ir tt. Jei keliu metu begyje tvarka nepasikeite, tikrai sitaip leidziama paduoti dokumentus i CMB. Bet del visa ko siulau pasiskambinti ir paklausti ar tokia tvarka vis dar galioja.
Atsakyti

Uz keliu menesiu isteku uz lietuvaicio. Mes gyvenam amerikoj, cia ir susitikom. Esu pries santuokas su uzsienieciu ne del to kad esu rasiste; manau man skaudziausia butu matyti mano vaikus, kuriu kazkada tikiuosi tureti, nebe lietuvius, o anglus, indus, ar airius. Gyvenant uzsienyje islaikyti lietuvybe labai labai sunku, ir norisi kad salia butu zmogus kuris padetu. O be to, taip gera paplepeti lietuviskai, kai tik mes vienudu tai suprantam:)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo arg: 29 birželio 2011 - 05:22
o gal žinot nuo kokių dokumentų reiktų pradėt vedybas su ne EU piliečiu, kuris neturi leidimo gyvent Eu ? skaitinėju internete, visur ieškau, bet konkrečiai tokiam atvejui nieko nerandu g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo yoyota: 07 liepos 2011 - 21:29
8 metus draugavau su lietuviu - labai nevyke santykiai..bet ka padarysi. vos nesusituokem, bet keletas ivykiu atvere man akis, kad tas zmogus manes visiskai nemyli... gerbt - gerbe, bet meiles nebuvo like ne trupucio, o visgi jauni dar buvom... vienas 26, kitas 27.... (kai nutraukiau musu draugyste trukusia tiek metu). Atrodo tokiam amziui tik dziaugtis ir dziaugtis vienas kitu...deje verysad.gif
Praejus pusantru metu nuo tu ivykiu susipazinau su airiu. Draugaujam jau beveik metus. smile.gif labai dziaugiuos savo pasirinkimu. bent jau kol kas. g.gif Nera jis nei turtingas, senas diedas, nei ka - kaip LT kaimuose (as is mazo miestelio) anksciau buvo iprasta manyti. Jam 29, man 28.. Myli mane be galo, komplimentais apiberia, rupinasi, saugo, visada salia (nuo pirmo pasimatymo - jis drauge visur ir visada), visada padeda, visada palaiko. Labai gerbia mane. Leidzia jis man but savarankiskai, bet jauciu kad saugo ir jei kas nutiktu jis tuo ir moraliskai ir finansiskai padetu... ir dovanu gaunu, ir geliu - ne per daugaiusiai, ne ikyriai, bet bene 10 kart daugiau nei mano lietuvis man duodavo. Turi jis vaika is ankstesniu santykiu, bet nebuvo jiedu susituoke, kas man buvo gana svarbu, apsisprendzian draugaut. Vaikas jo taip pat labai mane myli, pasiilgsta, apkabina, buciuoja, vis sako - tu mano geriausia drauge ir myliu tave be galo!
Istoriju istorijas galeciau pasakot apie musu santykius! Per tuos draugystes metus mudu nuveikem daugiau nei as su savo buvusiu per 8 metus... As nenuvertinu lietuviu vyru, yra nuostabiu, bet as buvau viena tu, kuriom nepasiseke ar nebuvo lemta sutikt vieno tu nuostabiu vyru..... Po issiskyrimo su buvusiuoju - ieskojau lietuvio... kadangi gyvenu Airijoj, - gan sunkoka - vieni jau vede, kiti siaip su savo priciudais todel ir vienisi arba patys nezino ko nori... arba vede ir jau issikyre....nu zodziu. Radau sau airiska antraja pusele... ir manau - nesvarbu kokios rases, tautybes, kalbos, ar tikejimo zmogus yra. Svarbu, kad tikri jausmai tarp zmoniu!
Papildyta:
tiesa, maniskis per beveik metus pramoko siek tiek lietuviskai... ar susikalbet gali paziuresim uz poros savaiciu kai vaziuosim i LT mano seimos aplankyt kur nei vienas nekalba angliskai.... tongue.gif cia jam pirmos atostogos LT ir mano seimoj... rolleyes.gif siaip jis beveik visada mane ryte pasveikina 'labu rytu' ir visada palinki 'labos nakties' lietuviskai ir daznokai pradziugina lietuviskom zinutem.... ir esu jam pasakius, kad musu vaikai kalbes lietuviskai.... patinka jam cepelinai, kugelis, saltibarsciai, varskes apkepas!!!! zino apie musu tradicija mano seimos tradicijas ir kultura... net gi savo vaikui kartais aiskina ir mokina kaip tas ir anas lietuviskai vadinasi..... smile.gif smagu ziuret i ji kai taip stengiasi thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(arg @ 2011 06 29, 05:21)
Uz keliu menesiu isteku uz lietuvaicio. Mes gyvenam amerikoj, cia ir susitikom. Esu pries santuokas su uzsienieciu ne del to kad esu rasiste; manau man skaudziausia butu matyti mano vaikus, kuriu kazkada tikiuosi tureti, nebe lietuvius, o anglus, indus, ar airius. Gyvenant uzsienyje islaikyti lietuvybe labai labai sunku, ir norisi kad salia butu zmogus kuris padetu. O be to, taip gera paplepeti lietuviskai, kai tik mes vienudu tai suprantam:)

Sorry, gal biski ne i tema, bet man tai isivis keisti tokie pasisakymai. Visu pirma, rinkimasis vyro pagal tautybe, nes kas bus jei... As rinkausi zmogu, su kuriuo man gera, kuris mane myli ir gerbia, o ne tautybe. Antra, jus nezinote ar turesite vaiku. Jei ir turesite, ar ir gimdysite LT? Nes jei gims JAV, tai jau bus amerikietis. O gal tie jusu busimi vaikai, apsives su indu ar japonu, ir ta jus puoselejama lietuvybe nueis suniui ant uodegos. Lietuvybe islaikyti reikia sirdyje, nebutinai tam reikalingi fiziniai irodymai, kaip vyras-lietuvis doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Angel*ina @ 2011 07 20, 08:35)
Sorry, gal biski ne i tema, bet man tai isivis keisti tokie pasisakymai. Visu pirma, rinkimasis vyro pagal tautybe, nes kas bus jei... As rinkausi zmogu, su kuriuo man gera, kuris mane myli ir gerbia, o ne tautybe. Antra, jus nezinote ar turesite vaiku. Jei ir turesite, ar ir gimdysite LT? Nes jei gims JAV, tai jau bus amerikietis. O gal tie jusu busimi vaikai, apsives su indu ar japonu, ir ta jus puoselejama lietuvybe nueis suniui ant uodegos. Lietuvybe islaikyti reikia sirdyje, nebutinai tam reikalingi fiziniai irodymai, kaip vyras-lietuvis  doh.gif

jo as labai pritariu! Lietuvybe islaikyt reikia savo sirdyje. O vyras kad ir kas jis bebus, jei nuosirdziai myles, tai tik pades ta lietuvybe islaikyt, net jei pats bus ne lietuvis. kaip maniskis kad daro... visas uz Lietuva, su Lietuva ir Lietuvoje... smile.gif
Atsakyti
apsidziaugiau,kad faina tema radau,bet paskaiciusi toliau,nusivyliau...beveik tokie pat pasisakymai kaip temoje:vedybos su kito tikejimo ir rases zmogumi.is kur tiek to rasizmo...
reiktu sukurti atskira tema,istekejusioms ar draugaujancioms su juodukais bigsmile.gif kur rasistiniai pasisakymai butu trinami tongue.gif
musulmonienes kiek zinau tokia tema lygtais turi smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo caraite: 22 liepos 2011 - 19:07
Na nera ko cia nusivilti, juk visur yra ivairiu zmoniu ir ivairiu nuomoniu mirksiukas.gif Kiekvienam savo! Jei turi savo tvirta nuomone, tai ir laikykis jos, o kitos nuomones zmogeliukus tiesiog isklausai ir tiek, ir jie neturetu paveikti tavosios smile.gif Kaip kazkas yra pasakes: "Niekas taves negali nuliudinti be tavo sutikimo!" - arba tu tai priimi gyliai i sirdi arba tiesiog pagarbiai isklausai, bet laikaisi savo mirksiukas.gif
Na o mes su draugu, katik gryzome po atostogu Lietuveleje, kur susitvarkeme visus reikalingus dokumentus, tik va gaila nebespejome nunesti juos ir parasyti prasyma i metrikacijos skyriu verysad.gif Tad teks sugrysti vel i LT abiems, o taip brangu dabar su bilietais doh.gif As mastau ar nera kitu budu paduoti prasymus vedyboms, galbut per igaliotus asmenis...per ambasada ar kaip dar.... Jei kas zinote gal galite patarti? Aciu! mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(Shania @ 2011 06 13, 15:00)
Neprivalo. Reikia, kad nedalyvaujantis uzpildytu blanka ir tai patvirtintu notaras. Tuomet visa tai siunciama tarkime i Lietuva, verciama i lietuviu kalba, tvirtinamas vertimas ir su tuo kita puse, viena eina i CMB, uzpildo blanka, pasirenka data ir tt. Jei keliu metu begyje tvarka nepasikeite, tikrai sitaip leidziama paduoti dokumentus i CMB. Bet del visa ko siulau pasiskambinti ir paklausti ar tokia tvarka vis dar galioja.

Shania, noreciau paklausti apie koki blanka sneki? Galbut prasyma vedyboms? Maciau jog internete galima gauti is CMB tuos prasymo sablonus... Jei vienas is musu ji uzpildytu, notaras patvirtintu sakykim ambasadoj, ar kitas vienas su tuo prasymu gali vykti i CMB ir paduoti popierius? Seip visi kiti uzsienieciams sutuoktiniams reikalingi dokumentai pas mus jau legalizuoti ir isversti ir patvirtinti.
Atsakyti
"Lietuvybe islaikyt reikia savo sirdyje" unsure.gif As noriu daugiau nei to. As noriu kad mano vaikai kalbetu lietuviskai, kad susikalbetu su mano tevais, kad daznai ten nuvaziuotu, kad suprastu kultura, politika, ekonomika. Tas neivyks savaime, ypac negyvenant lietuvoje, paskaitykite interviu su senaisiais imigrantais, kiek jie vargo veziodami vaikus i sekmadienienes mokykles, kaip stengesi su vaikais kalbeti lietuviskai. O suauge gales pasirinkti patys. Vyras lietuvis nera fizinis irodymas, tai yra parama, tai yra zmogus kuris dalinsis ta pacia kalba ir vertybemis. Tai neuzgozia jo kitu savybiu, kurios man taip pat svarbios. Tiesiog lietuvis man buvo prioritetas, bet kaip teisingai buvo pasakyta, "kiekvienam savo."

Jurgituka -paduoti deja galima tik asmeniskai. mano mama ejo, kalbejo i CMB, jie ne uz ka nenusileido, ambasada irgi sake kad nepriima, tik pasiule susituokti ambasadoje.
Atsakyti
QUOTE(shakute @ 2011 07 20, 10:14)
8 metus draugavau su lietuviu - labai nevyke santykiai..bet ka padarysi. vos nesusituokem, bet keletas ivykiu atvere man akis, kad tas zmogus manes visiskai nemyli... gerbt - gerbe, bet meiles nebuvo like ne trupucio, o visgi jauni dar buvom... vienas 26, kitas 27.... (kai nutraukiau musu draugyste trukusia tiek metu). Atrodo tokiam amziui tik dziaugtis ir dziaugtis vienas kitu...deje  verysad.gif  
Praejus pusantru metu nuo tu ivykiu susipazinau su airiu. Draugaujam jau beveik metus.  smile.gif labai dziaugiuos savo pasirinkimu. bent jau kol kas.  g.gif  Nera jis nei turtingas, senas diedas, nei ka  - kaip LT kaimuose (as is mazo miestelio) anksciau buvo iprasta manyti. Jam 29, man 28.. Myli mane be galo, komplimentais apiberia, rupinasi, saugo, visada salia (nuo pirmo pasimatymo - jis drauge visur ir visada), visada padeda, visada palaiko. Labai gerbia mane. Leidzia jis man but savarankiskai, bet jauciu kad saugo ir jei kas nutiktu jis tuo ir moraliskai ir finansiskai padetu... ir dovanu gaunu, ir geliu - ne per daugaiusiai, ne ikyriai, bet bene 10 kart daugiau nei mano lietuvis man duodavo. Turi jis vaika is ankstesniu santykiu, bet nebuvo jiedu susituoke, kas man buvo gana svarbu, apsisprendzian draugaut. Vaikas jo taip pat labai mane myli, pasiilgsta, apkabina, buciuoja, vis sako - tu mano geriausia drauge ir myliu tave be galo!
Istoriju istorijas galeciau pasakot apie musu santykius!  Per tuos draugystes metus mudu nuveikem daugiau nei as su savo buvusiu per 8 metus... As nenuvertinu lietuviu vyru, yra nuostabiu, bet as buvau viena tu, kuriom nepasiseke ar nebuvo lemta sutikt vieno tu nuostabiu vyru..... Po issiskyrimo su buvusiuoju - ieskojau lietuvio... kadangi gyvenu Airijoj, - gan sunkoka - vieni jau vede, kiti siaip su savo priciudais todel ir vienisi arba patys nezino ko nori... arba vede ir jau issikyre....nu zodziu. Radau sau airiska antraja pusele... ir manau - nesvarbu kokios rases, tautybes, kalbos, ar tikejimo zmogus yra. Svarbu, kad tikri jausmai tarp zmoniu!
Papildyta:
tiesa, maniskis per beveik metus pramoko siek tiek lietuviskai... ar susikalbet gali paziuresim uz poros savaiciu kai vaziuosim i LT mano seimos aplankyt kur nei vienas nekalba angliskai....  tongue.gif  cia jam pirmos atostogos LT ir mano seimoj...  rolleyes.gif  siaip jis beveik visada mane ryte pasveikina 'labu rytu' ir visada palinki 'labos nakties' lietuviskai ir daznokai pradziugina lietuviskom zinutem.... ir esu jam pasakius, kad musu vaikai kalbes lietuviskai.... patinka jam cepelinai, kugelis, saltibarsciai, varskes apkepas!!!! zino apie musu tradicija mano seimos tradicijas ir kultura... net gi savo vaikui kartais aiskina ir mokina kaip tas ir anas lietuviskai vadinasi.....  smile.gif  smagu ziuret i ji kai taip stengiasi  thumbup.gif

pritariu tau. as esu daug labiau patenkinta vyru italu, negu vyru lietuviu. bent jau pagarbos, demesio daugiau. nors italas nera romantiskas, bet mane labiau gerbia negu ex vyras lietuvis.
o italo specialiai neiskojau, man svarbiausia buvo kad jis katalikas (nenoreciau kito tikejimo negu krikscionis. jeigu protestantas tai nieko), is geros seimos, issilavines
Papildyta:
buna kad du lietuviai gyvena anglijoje ir vaikai nemoka lietuviskai. o pazistu moteru lietuviu kuriu vaikai nors tevas ir italas gerai lietuviskai moka
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ZBITKA: 11 rugpjūčio 2011 - 13:14