visos kas ruosiasi ar jau yra istekeje uz uzsienieciu, tai siulau tiesiog nekreipti demesio i piktybiskus komentarus. Kadangi pati planuoju vestuves, tai zinau kaip ta netolerancija veikia. Svarbiausia yra tai kad pacios butumet laimingos, zinotumet ka darot.
Tekekit mergaites uz ko tik norit, svarbiausia mylit ir myli jus. O tos kurioms pabumbet norisi tai pagerkit ramuneliu arbatos, sako ramina...
Labuka
Gal kas turit be klaidu vokiska vestuvini sveikinima
Su vertimu but gerai
Labai,labai acius didelis butu
QUOTE("Tarp Kitko" @ 2010 05 04, 16:17)
Labuka
Su vertimu but gerai
Su vertimu but gerai
Turbut jau nebereikia, o jei ka, rasykite.
Mano nuomone, svarbiausia dvieju zmoniu laime, pakalbeti norinciu visada buvo ir bus, bet tegu sneka, dazniausiai siauro poziurio ir patys nepatenkinti savu gyvenimu tai ir daro. Pagailekime ju.
Sveikos,
Planuoju tuoktis Lietuvoj su uzsienieciu nekataliku ir norejau paklaust moteru, kurios jau turejo baznytine santuoka Lietuvoj su uzsienieciu. Radau cia naudingos informacijos del dokumentu ir kt., bet vistiek iskilo man keletas svarbiu klausimu:
- nesant dokumentus i baznycia tuoktis, ar butinai reikia, kad abu butu (pvz. jei mano busimas vyras negales atvaziuot), ar uztektu, kad as visus dokumentus surinkus eiciau su kunigu kalbetis?
- baznytiniai seimos kursai pries santuoka - ar visose baznyciose butini ir kiek trunka? Mano busimas vyras nesupranta lietuviskai, tai kaip jis lankys tuos kursus?
- pati ceremonija baznycioje - velgi kalbos barjeras jaunikiui. Ar galimas vertejas baznycioje ar kunigas sutinks sutuokt jei jaunikis nieko nesupras ka jis sako?
Is anksto dekoju uz pagalba!
Planuoju tuoktis Lietuvoj su uzsienieciu nekataliku ir norejau paklaust moteru, kurios jau turejo baznytine santuoka Lietuvoj su uzsienieciu. Radau cia naudingos informacijos del dokumentu ir kt., bet vistiek iskilo man keletas svarbiu klausimu:
- nesant dokumentus i baznycia tuoktis, ar butinai reikia, kad abu butu (pvz. jei mano busimas vyras negales atvaziuot), ar uztektu, kad as visus dokumentus surinkus eiciau su kunigu kalbetis?
- baznytiniai seimos kursai pries santuoka - ar visose baznyciose butini ir kiek trunka? Mano busimas vyras nesupranta lietuviskai, tai kaip jis lankys tuos kursus?
- pati ceremonija baznycioje - velgi kalbos barjeras jaunikiui. Ar galimas vertejas baznycioje ar kunigas sutinks sutuokt jei jaunikis nieko nesupras ka jis sako?
Is anksto dekoju uz pagalba!
sveikos,
gal kuri nors galėsite man atsakyti..
situacija tokia, tuoktis nori lietuvos pilietė ir užsienietis (ne ES valstybė), ji katalikė, jis musulmonas. kadangi laiko nunešti pareiškimus nebus (nes kaip suprantu nuo pareiškimų nunešimo iki santuokos registracijos turi praeiti ne mažiau mėnesio, o viskam bus ne daugiau nei dvi savaitės) galvoju apie tokį dalyką: kadangi LT dabar galima tik užregistruoti CMS santuoką įvykusią bažnyčioje ar kitos pripažintos religinės bendruomenės, tai ar įmanoma susituokti mečetėje ir paskui per 10 dienų užregistruoti santuoką? jei visus reikalingus dokumentus jaunikis atsivežtų su savimi ir patvirtintų savo ambasadoje LT.
gal kas nors jau susidurėt su panašia situacija?
situacija tokia, tuoktis nori lietuvos pilietė ir užsienietis (ne ES valstybė), ji katalikė, jis musulmonas. kadangi laiko nunešti pareiškimus nebus (nes kaip suprantu nuo pareiškimų nunešimo iki santuokos registracijos turi praeiti ne mažiau mėnesio, o viskam bus ne daugiau nei dvi savaitės) galvoju apie tokį dalyką: kadangi LT dabar galima tik užregistruoti CMS santuoką įvykusią bažnyčioje ar kitos pripažintos religinės bendruomenės, tai ar įmanoma susituokti mečetėje ir paskui per 10 dienų užregistruoti santuoką? jei visus reikalingus dokumentus jaunikis atsivežtų su savimi ir patvirtintų savo ambasadoje LT.
QUOTE(Layla @ 2010 12 30, 09:19)
sveikos,
layla, mes susirasem UK ir i metrikacijos biura Lietuvoje nesemes originalu apostilizuota uzsienietiska isversta i lietuviu kalba santuokos dokumenta ir jaunikio pasa, daugiau kaip du menesiai po tuoktuviu datos. Pagal tai isdave lietuviska santuokos liudijima, ir tik su tuo lietuvisku santuokos liudijimu man buvo galima pasikeisti pavarde i vyro (ir dar reikejo prisiregistruot nors Lietuvoj seniai nebegyvenu). Maziau dokumentu reik tvarkyt jei jau turi uzsienietiska sutuoktuviu liudijima negu tuokiantis baznycioj arba toj pacioj lietuviskoj metrikacijoj...
QUOTE(Layla @ 2010 12 30, 08:19)
kadangi LT dabar galima tik užregistruoti CMS santuoką įvykusią bažnyčioje ar kitos pripažintos religinės bendruomenės, tai ar įmanoma susituokti mečetėje ir paskui per 10 dienų užregistruoti santuoką? jei visus reikalingus dokumentus jaunikis atsivežtų su savimi ir patvirtintų savo ambasadoje LT.
Baznycioje jusu netuoks be metrikacijos Jei tuokiamasi su kitatauciu, baznycia reikalauja pirmiau susituokti CMS.
As geguzes 7d. isteku uz italo, as ji myliu, jis mane myli, koks skirtumas kokios jis tautos.
As istekejau uz australo vedemes Australijoj, taciau del tam tikru aplinkybiu mano seima nedalyvavo, tai dabar ruosiames didziajai kelionej i LT, kur bus lietuviskos vestuves. Siaip labai nekantrauju, smalsu kaip jis jausis lietuviskoj aplinkoj. Musu vestuves AU buvo gan kuklios, Lietuvoj su lietuviskom tradicijom jauciu nelabai pavyks kukliai siek tiek pergyvenu del kalbos, nes mano tevai nesneka angliskai o vaziuoja ir maniskio tevai, kurie nesneka aisku lietuviskai bus smagu. Beje, gal kas zino, ar imanoma surast toki kuniga, kuris pravestu ceremonija dviem kalbom?
QUOTE(Tikrove @ 2011 02 18, 04:16)
As istekejau uz australo vedemes Australijoj, taciau del tam tikru aplinkybiu mano seima nedalyvavo, tai dabar ruosiames didziajai kelionej i LT, kur bus lietuviskos vestuves. Siaip labai nekantrauju, smalsu kaip jis jausis lietuviskoj aplinkoj. Musu vestuves AU buvo gan kuklios, Lietuvoj su lietuviskom tradicijom jauciu nelabai pavyks kukliai siek tiek pergyvenu del kalbos, nes mano tevai nesneka angliskai o vaziuoja ir maniskio tevai, kurie nesneka aisku lietuviskai bus smagu. Beje, gal kas zino, ar imanoma surast toki kuniga, kuris pravestu ceremonija dviem kalbom?
MB irgi anglas-australas Pagal parasa manau,kad jis net is ten pat Praejusiais metais jo draugai minejo,kad gyvena viena lietuve Queensland, tai gal apie tave kalbejo
Del ceremonijos dviem kalbom,tai mums problemu visai nekilo. Tikrai nebuvo sunku rasti kuniga snekanti angliskai.
O TV dar nepazistamas su teveliais? Mano seima irgi nesneka angliskai, bet MB yra ismokes pagrindinius lietuviskus zodzius, o ir siaip zenklu kalba puikiai susisneka