Įkraunama...
Įkraunama...

Vestuvės su užsieniečiu

QUOTE(Lane @ 2007 11 13, 12:41)
O tai kokia pas jį religija g.gif Ir ar jūs religingi, kad turėtų trukdyt? tongue.gif

ortodoksas rolleyes.gif kaip rusų jų...
Tai nea, mums tai nemaišo, nesu nei aš nei jis religingi...
Bet kai kurie skirtumai aišku yra, bet irnesakyk.gif
Atsakyti
QUOTE(grange @ 2007 11 13, 14:16)
ortodoksas  rolleyes.gif  kaip rusų jų...
Tai nea, mums tai nemaišo, nesu nei aš nei jis religingi...
Bet kai kurie skirtumai aišku yra, bet irnesakyk.gif

tie skirtumai, gali pavirsti pranasumais, ypac kai kaledos svenciamos 2 kartus ir senis saltis ateina irgi 2 kartus thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif

Mano tetis ortodoksas, o mama katalike. Tai super vaikyste buvo, kaip menuo taip kokia svente thumbup.gif thumbup.gif As manau kad sios dvi religijos visiskai suderinamos ir nekels esminiu problemu, tik tiek, kad vaikuciai veliau pasirinks kuria nors viena... Asmeniskai as manau, kad vaikai turetu (bet neprivalo) priimti motinos religija... na siaip mamos daugiausia, tokis dalykus perduoda savo vaikams. Nors cia zinoma viskas priklauso zmoniu g.gif
Atsakyti
biggrin.gif tai jau jo dėl kalėdų senio tai labai gerai, o dar maniškis naujus metus švenčia pagal savo kalendorių irgi (afrikietišką, ir nauji metai rugsėjo mėn..) tai dar viena šventė prisideda laugh.gif
Atsakyti
Na kai realigijos beveik nesiskiria, pvz. katalikas, protestantas, sentikis, provoslavas, anglikonas, liuteronas, tai is esmes del realigijos nemanau, kad turetu buti kokiu nors problemu. Mano mana katalike, tetis-sentikis. As-katalike, MV-anglikonas. Jokiu problemu nebuvo tarp mano teveliu, kol kas nematau jokiu problemu MV ir mano santykiuose del to. Vaikus kristysim katalikiskai, bet jiems augant bus paaiskinta, kad jie turi teise pasirinkti tai kas jiems arciau sirdies. Taip as buvau auginama, taip auginsiu ir savo vaikus.
Kiek zinau problemu susituokus su budistais ar induistais irgi neiskyla, nes jie labai toleruoja ir gerbia kitu zmoniu tikejimus ir isitikinimus.
Bet va jei vyras musulmonas, man idomu, kaip tada sveciamos Kaledos, Velykos ir pan. ?
Atsakyti
QUOTE(tasha @ 2007 11 14, 18:43)
Bet va jei vyras musulmonas, man idomu, kaip tada sveciamos Kaledos, Velykos ir pan. ?

Pas kai ką švenčiamos, pas kitas ne.. Nuo žmogaus priklauso.
Atsakyti
QUOTE(helena @ 2006 05 13, 20:49)
cia gali buti didele problema, jeigu vieni is ju "uzkieteje" lietuviai arba rusai.... lotuliukas.gif pas mus irgi bus misri santuoka, as lietuve, jis rusas, bet kazkaip suderinsim. radom toki "maisyta" muzikanta, jis ir ll ir ru be akcento kalba thumbup.gif bet programa ves lietuviskai, juk Lietuvoj esam biggrin.gif

Sveikute;) Noreciau paklausti-pasiteirauti: kaip tas "maisytas" muzikantas pravede vestuves? Nes pas mus taip pat bus misri santuoka ir ieskom butent tokio muzikanto.Jei galima-jo kontaktus..?(zinoma,jei rekomenduotum) smile.gif
Atsakyti
QUOTE(tasha @ 2007 11 14, 18:43)

labai paprastai - svenciu kaledas/velykas as, svencia su mumis ir mano busimas vyras smile.gif cia tik susikalbejimo reikalas. o mes susikalbam, ir jam netgi patinka tongue.gif
Atsakyti
Na mano vestuvės irgi bus internacionalinės. Teku tai ne už juodaodžio ir ne muslimo. MB - bulgaras. Ir viskas thumbup.gif Dėl kalbos irgi nėr to barjero, abu kuo puikiausiai angliškai susikalbam, MB su mano tėvais dar šneka rusiškai. Jokių neigiamų nusistatymų iš artimųjų nėra.
O kai draugavau su lietuviu, tai mano mama bent jau mano ex nekentė kaip turi būt.

Ir išvis ko jaudintis - svarbu geras, svarbu meilė yra. Ir nesvarbu - juodas, baltas ar geltonas. Ir su čiukčia laiminga gali būt.
ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Chippie @ 2007 08 19, 00:42)
Manau reiketu daugiau tolerancijos, juk zmogu mylime toki koks jis yra su jo tradicijomis, kultura ar odos spalva.

Kitais metais teku uz prancuzo (na jis pusiau prancuzas, pusiau vokietis), tai jam Lietuva rojus, nera nieko geriau uz Svyturio alu ir cepelinus. O as i tuos cepelinus ne ziureti negaliu, man labiau patinka vynas, prancuziski suriai ir tt.
Jokio kulturos skirtumo nepajutau, nebent tai kad kad zmogus labai nuosirdus, kulturingas ir mane gerbia. Ko deja apie lietuvius vyrus negaleciau pasakyti. Zinoma tu vyru visokiu buna geru ir blogu pasitaiko visose salyse ir cia jau nepriklauso nei nuo odos spalvos nei nuo religijos.
Galiu pasakyti tik tiek, kad mano atveju nera absoliuciai jokio kulturu soko ar pan.

drinks_cheers.gif
Pusesere is tekejo uz anglo... Deja du kartus su lietuviasi labai nepasiseke verysad.gif ir jis metes viska atvaziavo i Lietuva gyventi... nors tikrai nebuvo lengva... kalbos barjeras... bet tikrai patenkintas (tik musu ziemos nepatinka smile.gif )
Atsakyti
As ruosiuosi isteketi uz anglo, niekada neteikiau reiksmes tautybei: lietuvis, rusas ar anglas (jei tik baltas)...savo svajoniu vyra radau jame. Jis toli grazu, kad butu turtingas, bet patys statomes savo gyvenime, vienas kita be zodziu suprantame ir gerbiame...Kaledas vaziavome i Lietuva tevu aplankyti, jaudinaus kaip su tevais susikalbes, bet prie taureles, kalbos barjeras isnyko, o ir jokiu priekaistu is tevu puses nebuvo, kad ne lietuvis, sako svarbiausia baltas ir spalvotu vaiku nebus, nesvarbu is kokios salies. As uz internacionalines santuokas, bet ne uz spalvotas. Nesu rasiste, nes vis tik Londone gyvenant visu rasiu sutiksi, ir su visais zmonemis bendrauji ir vertini juos pagal tai, kokie jie yra. Tik kas liecia artimesnius santykius... schmoll.gif
Atsakyti
Labukas merginos,

Norėčiau paklausti gal kas nors neseniai tuokėsi su užsieniečiu Lietuvoje (ne ES pilietis), kokių dokumentų jam reikėjo norint įforminti santuoką Lietuvoje? Ir kur juos gauti?

O gal kuri nors tuokėtės JAV? Kokių dokumentų iš Lietuvos reikėjo jaunajai?

Man tas popierizmas labai jau painus, gal kas turi patirties dokumentų tvarkyme? Būčiau labai dėkinga!

Iš anksto dėkoju už atsakymus! smile.gif
Atsakyti
Pas mus irgi panasi situacija as lenkaite o jis lietuvis wink.gif tai muzikantus uzsakeme kurie moka groti ir lietuviskai ir rusiskai ir truputis lenkiskai wink.gif Programa bus vedama lietuviskai, idomiai kaip cia viskas bus g.gif na tykiuoisi visi susisnekes rusiskai nes visi juk gime ir moksi sovietmeciu wink.gif
Na bent pagyvensim pamatysim ax.gif
Atsakyti