kaip jus cia idomiai rasot.
pati pernai susituokiau su ne lietuvaiciu, dokumentus susirinkti tikrai nera sunku ir labai paprasta ir reikia tik gimimo liudijimo ir laisvo stovio pazymos, na ir paso, savaime aisku. viskas turi buti patvirtinta tos salies is kurios jusu jaunikaiciai apostile, isversta i lietuviu kalba ir patvirtinta lietuvos ambasadoj.
viskas, daugiau jokiu dokumentu nereikia.
o tuokiantis baznycioj reikia visko to pacio kaip ir lietuvos pilieciui, tik velgi reikia, kadf butu viskas isversta ir patvirtinta
antigone, dokumentai jei galioja 4 men, tai nereiskia, kad negali anksciau nei pries keturis menesius iki vestuviu eiti i cmb. turi paduoti prasyma santuokai per tuos keturis menesiu
sekmes abiem, beja paiekojus, kazkur yra gan issamiai apie tai apkalbeta, o ir tema apie uzsienietes nuotakas kazkur buvo
QUOTE(briga2 @ 2007 03 29, 18:37)
Aciu labai kad parasei
Pradzioje norejome tuoktis Vokietijoje bet kaip suzinojome kiek reikia surinkti man dokumentu nutareme tuoktis Lietuvoje, nes atrode kad reikia vyrui tik paso, gimimo liudijimo ir kompetentingų įstaigų išduotas dokumentas.
Bet tas dokumentas kaip sake sutuoktinio kompetentingoje įstaigoje reiskia:
kad is abieju pusiu turime surinkti dokumentus kiek reikalaujama tuoktis Vokietijoje.
Dabar jau visai nezinome kur tuoktis ir kurioje salyje maziau su tuo turesime rupesciu. Zinoma tai ne kliutis tuoktis bet norime kuo maziau prarasti laiko. Panasu kad Lietuvoje galima susituokti per menesi o Vokietijoje greiciausiai per 3 men.
Pradzioje norejome tuoktis Vokietijoje bet kaip suzinojome kiek reikia surinkti man dokumentu nutareme tuoktis Lietuvoje, nes atrode kad reikia vyrui tik paso, gimimo liudijimo ir kompetentingų įstaigų išduotas dokumentas.
Bet tas dokumentas kaip sake sutuoktinio kompetentingoje įstaigoje reiskia:
kad is abieju pusiu turime surinkti dokumentus kiek reikalaujama tuoktis Vokietijoje.
Dabar jau visai nezinome kur tuoktis ir kurioje salyje maziau su tuo turesime rupesciu. Zinoma tai ne kliutis tuoktis bet norime kuo maziau prarasti laiko. Panasu kad Lietuvoje galima susituokti per menesi o Vokietijoje greiciausiai per 3 men.
Papildyta:
QUOTE(china @ 2007 03 29, 19:24)
pati pernai susituokiau su ne lietuvaiciu, dokumentus susirinkti tikrai nera sunku ir labai paprasta ir reikia tik gimimo liudijimo ir laisvo stovio pazymos, na ir paso, savaime aisku. viskas turi buti patvirtinta tos salies is kurios jusu jaunikaiciai apostile, isversta i lietuviu kalba ir patvirtinta lietuvos ambasadoj.
o tuokiantis baznycioj reikia visko to pacio kaip ir lietuvos pilieciui, tik velgi reikia, kadf butu viskas isversta ir patvirtinta
antigone, dokumentai jei galioja 4 men, tai nereiskia, kad negali anksciau nei pries keturis menesius iki vestuviu eiti i cmb. turi paduoti prasyma santuokai per tuos keturis menesiu
sekmes abiem, beja paiekojus, kazkur yra gan issamiai apie tai apkalbeta, o ir tema apie uzsienietes nuotakas kazkur buvo
aciu china, pradziuginai o ta pazyma is gyventoju registro ar is metrikacijos skyriaus vyrui paimti reikia? Is kokios salies Tavo vyras? Kur gyvenate?
QUOTE(briga2 @ 2007 03 30, 13:58)
aciu china, pradziuginai o ta pazyma is gyventoju registro ar is metrikacijos skyriaus vyrui paimti reikia? Is kokios salies Tavo vyras? Kur gyvenate?
bijau sumeluoti, bet jei gerai pamenu tai metrikacijoj. beja, ja reikejo uzsakyti, ir lyg tai per dvi savaites parase, o gal per savaite, nebepamenu
maniskis anglas ir gyvenam anglijoj
QUOTE(china @ 2007 03 29, 17:24)
regis lengvai pasakyti, bet niekas mums neprieme dokumentu , kol neturi dokumentu visu... o jei musu data neieina i tuos keturis menesiu, tai dokumentas iseina kaip negaliojanciu... tai stai kaip mums buvo....
QUOTE(antigone333 @ 2007 04 06, 09:33)
regis lengvai pasakyti, bet niekas mums neprieme dokumentu , kol neturi dokumentu visu... o jei musu data neieina i tuos keturis menesiu, tai dokumentas iseina kaip negaliojanciu... tai stai kaip mums buvo....
taigi as taip ir sakau, kad reikia susirinkti visus dokumentus ir tada nesti prasyma. ne susituokti turi per tuos keturis menesius, o prasyma paduoti. paskui tu dokumentu jau niekas nebetikrins
va per velykas sesuo pranešė kad išteka už brito, vestuvės bus UK....
nu žinojom visi kad jie draugauja nemažai bet vistiek kažkaip netikėta, gal dėl to kad jaunėlė mūsų ...
tai va galvoj milionai minčių sukas, lėktuvo bilietai, pas uošvius palikti vaikai ir pan. bet svarbiausia iškilo rūpestis kaip susikalbėsim, mūsų tėvai angliškai nieko, aš šiek tiek, mano vyras puikiai...taigi turėsim vieną profesionalų vertėją
kur reikės darytis šukuoseną svetimam krašte, kuo rengtis, net neįsivaizduoju kaip ten pas juos įprasta, ar būtinai suknė turi būti ilga sesers užklausiau sako srybėlės labai poluliaru tai iškart pasakiau kad iš manęs nesitikėtu kad aš su skrybėle pasirodysiu ką dovanoti...mūsų pinigais ten viskas juokingai atrodys
dar gerai sakau kad dar religija tapati.
žodžiu būtų nesesuo nevažiuočiau į vestuves o dabar ....
gal kam teko būtent ten dalyvauti vestuvėse, būtų įdomu daugiau kad papasokotumėt ko tikėtis, kaip elgtis ir pan.
nu žinojom visi kad jie draugauja nemažai bet vistiek kažkaip netikėta, gal dėl to kad jaunėlė mūsų ...
tai va galvoj milionai minčių sukas, lėktuvo bilietai, pas uošvius palikti vaikai ir pan. bet svarbiausia iškilo rūpestis kaip susikalbėsim, mūsų tėvai angliškai nieko, aš šiek tiek, mano vyras puikiai...taigi turėsim vieną profesionalų vertėją
kur reikės darytis šukuoseną svetimam krašte, kuo rengtis, net neįsivaizduoju kaip ten pas juos įprasta, ar būtinai suknė turi būti ilga sesers užklausiau sako srybėlės labai poluliaru tai iškart pasakiau kad iš manęs nesitikėtu kad aš su skrybėle pasirodysiu ką dovanoti...mūsų pinigais ten viskas juokingai atrodys
gal kam teko būtent ten dalyvauti vestuvėse, būtų įdomu daugiau kad papasokotumėt ko tikėtis, kaip elgtis ir pan.
QUOTE(talija @ 2007 04 11, 12:52)
va per velykas sesuo pranešė kad išteka už brito, vestuvės bus UK....
Sveika,man atrodo nereiketu tau taip jaudintis.aisku viskas priklauso nuo kiekvieno zmogaus charakterio,bet seip Britai yra labai tolerantiski zmones.del dovanos manau nevertetu jaudintis,juk nuotaka tavo sese,tad jei turetu buti brangi TAVO dovana,kad ir kokia ji butu.jei zmones yra siuolaiski,tai ir apranga bus siuolaikiska,namanau,kad skrybele bus populiariausias galvos apdangalas.Be to britai tikrai nesidomes kaip tu atrodai,nes uk zmones nelabai domisi ar apkalbineja kitu aprangos stiliu.
talija, tikrai nesijaudink, nera viskas taip baisu kaip atrodo
man ne karta teko dalyvauti angliskose vestuvese, labai linksma ir visai nera taip, kaip dauguma nebuvusiu pasakoja. beja, ir jie vestuves visi skirtingai svencia, priklausomai nuo regiono ir pinigu kiekio. viskas taip kaip ir lietuvoje
del skrybeliu tai labai priklauso kokiu metu laiku vestuves ir kokio lygio. jei vestuves vasara ir balius nera labai biednas, skrybele yra beveik privaloma, ypac jaunuju mamoms. tu gali skrybeles ir nesideti, bet mamos ir mociutes turetu. nors as asmeniskai labai laukiu progos, kad galeciau skrybele uzsideti, man jos labai grazu
del aprangos. jei i vestuves rengesi daug kukliau nei lietuviai. jei nesi pamerge, gali eiti net su kostiumeliu. ilga suknele tikrai nera privaloma, na nebent labai labai turtingi zmones ir vestuviu pakvietime yra nurodytas aprangos kodas pvz. black tie ir t.t. tada bus reikalinga vakarine suknele, o siaip, keikvienai lietuvaitei patarciau nepersistengti, nes tikrai juokingai gali atrodyti.
del sukuosenos, jei pasidarysi torta ant galvos, vel liksi nesuprasta trumpai ir aiskiai grozis paprastume, nebenta kaip sakiau yra aprangos kodas, tada jau kitas reikalas.
jei noresi uz poros savaiciu galesiu atsiusti nuotrauku anlgiu vestuvese, nors ir siaip turbut internete gali rasti.
del dovanu, pinigai gal ir juokingi, bet ir mazyte dovanele padovanota is sirdies yra daug vertingesne uz betkokius pinigus isivaizduok jei lietuvoj eitum i labai labai turtingi zmoniu vestuves, irgi tas pats butu.
nu ir prairasiau tikiuosi turesi naudos is to
man ne karta teko dalyvauti angliskose vestuvese, labai linksma ir visai nera taip, kaip dauguma nebuvusiu pasakoja. beja, ir jie vestuves visi skirtingai svencia, priklausomai nuo regiono ir pinigu kiekio. viskas taip kaip ir lietuvoje
del skrybeliu tai labai priklauso kokiu metu laiku vestuves ir kokio lygio. jei vestuves vasara ir balius nera labai biednas, skrybele yra beveik privaloma, ypac jaunuju mamoms. tu gali skrybeles ir nesideti, bet mamos ir mociutes turetu. nors as asmeniskai labai laukiu progos, kad galeciau skrybele uzsideti, man jos labai grazu
del aprangos. jei i vestuves rengesi daug kukliau nei lietuviai. jei nesi pamerge, gali eiti net su kostiumeliu. ilga suknele tikrai nera privaloma, na nebent labai labai turtingi zmones ir vestuviu pakvietime yra nurodytas aprangos kodas pvz. black tie ir t.t. tada bus reikalinga vakarine suknele, o siaip, keikvienai lietuvaitei patarciau nepersistengti, nes tikrai juokingai gali atrodyti.
del sukuosenos, jei pasidarysi torta ant galvos, vel liksi nesuprasta trumpai ir aiskiai grozis paprastume, nebenta kaip sakiau yra aprangos kodas, tada jau kitas reikalas.
jei noresi uz poros savaiciu galesiu atsiusti nuotrauku anlgiu vestuvese, nors ir siaip turbut internete gali rasti.
del dovanu, pinigai gal ir juokingi, bet ir mazyte dovanele padovanota is sirdies yra daug vertingesne uz betkokius pinigus isivaizduok jei lietuvoj eitum i labai labai turtingi zmoniu vestuves, irgi tas pats butu.
nu ir prairasiau tikiuosi turesi naudos is to
Apie juodaodi vyra ir lietuvaite...na nenoriu buti as rasiste, deja...neturiu geru minciu apie juodaodzius.Pati turiu tris juodaodzius pavaldinius, tai jei galeciau dar siandien issiusciau juo i Jamaika.Tinginiu pantys ir visa laika visiems rasizma prikaisioja.Viena ju supervaizere, visa laika is lenkiu tyciojasi, kai viena lenkaite apsiverke ir pas mane atejo pasiskusti, tai mano "miss jamaika" baksnodama pirstu i savo ranka pasake: ji manes nemegsta ir tik del mano spalvos. Tuo metu buciau ja i siena sumurijusi jei buciau galejusi, jau po tris drausminius uz velavima i darba ar isejima per anksti is darbo surasiau, uz nezmogiska elgesi su darbininkais ir vis tik savininkas bijo juos is darbo ismesti, bijo, kad rasizmu neapkaltintu. O is ties juodaodziai patys didziausi rasistai, kokius teko gyvenime sutikti.Mano drauge svajojo apie juoda vyra, kai eme su vienu susitikineti iki debesu buvo pakilusi, o kai patojo jis jai liepe aborta darytis, ji nusprende vaikuti gimdyti, tai jis ir jo brolis ja tol dauze, kol ji nualpo ir savaime aisku vaikuti prarado.Sakiau jai kreptis i policija, bet jis ligonineje pasirode ir pagrasino, kad gyva neliks jai ji apkaltins.
Del musulmonu tai ju tarpe yra ir geru ir blogu zmoniu, manau reikia is kokios seimos jie ateina.Kai kurie is ju ne tik kad penkis kartus nesimeldzia, bet ir geria alkoholi ir net kiauliena valgo.Kiti gi mano, kad geriausia, ka jie gali padaryti, tai iszudyti visus kitatikius.Nesu pries nusiteikusi, turiu labai gera drauge arabe, viena is geriausiu draugiu mano gyvenime.
Indai vel gi priklausomai nuo kastos, arba labai issilavine ir labai malonus , draugiski zmones, arba draugiski, bet nevalyvus.Turiu inda drauga, kuris man labai padejo, kai tik atvykau i UK, amzinai jam liksiu dekinga.
Tiesa, pati isteku uz anglo ir manau, kad svarbu nuomoniu panasumas ir meile, o is kur tavo vyras; lietuvis ar ne tai visai nesvarbu.
Del musulmonu tai ju tarpe yra ir geru ir blogu zmoniu, manau reikia is kokios seimos jie ateina.Kai kurie is ju ne tik kad penkis kartus nesimeldzia, bet ir geria alkoholi ir net kiauliena valgo.Kiti gi mano, kad geriausia, ka jie gali padaryti, tai iszudyti visus kitatikius.Nesu pries nusiteikusi, turiu labai gera drauge arabe, viena is geriausiu draugiu mano gyvenime.
Indai vel gi priklausomai nuo kastos, arba labai issilavine ir labai malonus , draugiski zmones, arba draugiski, bet nevalyvus.Turiu inda drauga, kuris man labai padejo, kai tik atvykau i UK, amzinai jam liksiu dekinga.
Tiesa, pati isteku uz anglo ir manau, kad svarbu nuomoniu panasumas ir meile, o is kur tavo vyras; lietuvis ar ne tai visai nesvarbu.
QUOTE(tasha @ 2007 05 07, 01:02)
Tinginiu pantys ir visa laika visiems rasizma prikaisioja.
Mano drauge svajojo apie juoda vyra, kai eme su vienu susitikineti iki debesu buvo pakilusi, o kai patojo jis jai liepe aborta darytis, ji nusprende vaikuti gimdyti, tai jis ir jo brolis ja tol dauze, kol ji nualpo ir savaime aisku vaikuti prarado.Sakiau jai kreptis i policija, bet jis ligonineje pasirode ir pagrasino, kad gyva neliks jai ji apkaltins.
Mano drauge svajojo apie juoda vyra, kai eme su vienu susitikineti iki debesu buvo pakilusi, o kai patojo jis jai liepe aborta darytis, ji nusprende vaikuti gimdyti, tai jis ir jo brolis ja tol dauze, kol ji nualpo ir savaime aisku vaikuti prarado.Sakiau jai kreptis i policija, bet jis ligonineje pasirode ir pagrasino, kad gyva neliks jai ji apkaltins.
... neįvardinant giminystės ryšių, sakykim, viena moteris, samdo darbuotojus, lietuvius, lietuvoje.... Ir iš jos tą patį grdėjau, tinginių pantys, nori gauti 2000 už pastovėjimą prie darb vietos.. ir ne vien ten. kur bepažiūrėsi, žmonės tingi dirbit, ne visi, aišku, kaip ir nebūtų dera šnekėti apie visus. O nori gauti gerai.. .
žinoma, žiauru,kad jai taip nutiko... bet nežinau kiek būni lt, ir kiek girdi apie tokius ir panašius nutikimus.... prieš gerą pusmetį, vyras pasmaugė savo žmoną, kuri buvo 9 mėn nėščia..., kitas išvarė sumuštą iš namų, berot prienų rajone, kur dar liko 3 mažamečiai vaikai, čia, visai netoli, šiauliuose stebėjom dramą,keli metai atgal, kai motina pijokė, vyras neiašku kur paliko savo dukrą vaikų namuose, kai kitos trys dukterys auga su seneliais... vienas kažkoks psichopatas su nupjauta žmogaus galva po miesto turgų vaikštinėjo ir visiems siūlė pirkti.. dar vardinti..? jaučiu nebeverta...
o iš viso to, ką pasakei, būtų užtekę paskutinio sakinio... Kiekvienas randame savo laimę, kur ji mūsų laukia, ar tai būtų be proto geras lietuvis, indas, arabas, anglas, turkas, egiptietis, vokietis, amerikietis ar ispanas..... Gaila, kam tenka pažinti blogąsias šių ir visų kitų tautybių žmonių puses, bet kiek žmonių, tiek nuomonių... kol man tie juodukai nieko blogo nepadarė (anaiptol, neskaitant ir mb sutikau tik gerus, kurie net ir išgelbėjo gyvybę turbūt nuoi vieno..... kaip bebūtų keista, leituvio...), tol aš nieko blogo negaliu paskayti nei apie juos, nei apie kuriuos kitus. o tų istorijų galima prisiklausyti visur ir visokių....
dirbau ir aš pati anglijoj, šefas buvo pakistanietis, kitas kolega velnias žino iš kur, bet iš tų kraštų.. nu irgi tinginio pantis, siuntinėjo mane, ką turėjo padaryti jis.. nu ir ką? nesmerkiu aš jų už tai,kad man nenuskilo su šituo, tai tik vienas iš milijono, kuriam neverta atleisti...
p.s. šnekėjau taip pat, kai dar mb nebuvo, šnekėsiu ir toliau, jei ir tpfu tpfu jo neliktų mano gyvenime..
Ne ne ir dar karteli ne. Mano nuomone tik tokia. Juk svetima kultura, paprociai, na o jeigu dar ir religija tai jau is viso siaubas. Isteka lietuvaites uz tu uzsienieciu su pinigu maisais ir tupi po ju padais, o jeigu issiskiria tai ir vaiku netenka. Tada prasideda asaros per visas TV laidas, net juokas kartais pradeda imti, visai negaila. Juk labai saunus ir musu lietuvaiciai vyrukai, gal tik musu merginu reikalavimai nerealus.