Įkraunama...
Įkraunama...

Vestuvės su užsieniečiu

nu verteja liezuvi nusilaus tiek versdama, bet jei nori sau darbo pasimazint tai butinai imk ka nors pavertejaut!o musu pazystami tai lietuve su svedu tuokesi, jokiu verteju nereikejo, kai alc.gif susikalbejo puikiai! thumbup.gif
man teko vertejauti viena diena.Buvo atvyke vyro tevai is italijos ir mano tevai, tai po 3val vertimo pavargau doh.gif !
Atsakyti
Gal kas zinote ar gali 2 uzsienio pilieciai negyvenantys Lietuvoje susituokti? kalba eina apie civilines metrikacijos skyriu.
Atsakyti
Sveikos. hi.gif

Pasiklydau blush2.gif (senokai jau beteko lankytis vestuvių skyrelyje), bet panašu, kad mano klausimas čia šiek tiek į temą. Ji - lietuvė, jis - užsienietis. Abu gyvena užsienyje. Nori susituokti civiliškai užsienyje, o bažnyčioje - Lietuvoje (eiliškumas nesvarbu). Mums su vyru kaip ir visas lietuviškasis organizavimas tenka, tai net nežinau nuo ko čia ir pradėti. unsure.gif Ar apskritai toks variantas įmanomas? Juk reikia ir kursus atlankyti (galima ir užsienyje, tik klausimas, ar čia tie popierėliai galios). Ar pakaks vieno sužadėtinių apsilankymo Lietuvoje iki vestuvių? Kiek užtruktų visas popierizmas? (Koks konkrečiai?)

Na klausimų tai daug dar būtų, bet jei neatsiras tokių, kas jau tuos "kryžiaus kelius" perėjęs, neteršiu eterio. ax.gif O gal netyčia jau yra tokia tema, tik aš nerandu? blush2.gif Būčiau labai dėkinga, jei mestelėtumėte nuorodėlę. rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Tučka @ 2007 02 23, 13:41)
Gal kas zinote ar gali 2 uzsienio pilieciai negyvenantys Lietuvoje susituokti? kalba eina apie civilines metrikacijos skyriu.

Užsieniečio santuoka Lietuvos Respublikoje
Užsienio valstybių piliečių santuoka registruojama bendra tvarka.
Užsienio valstybės pilietis, Lietuvos Respublikoje paduodamas prašymą įregistruoti santuoką, privalo pateikti:

galiojantį pasą;

gimimo liudijimą;

ištuokos liudijimą (jei išsituokęs asmuo) ar sutuoktinio mirties liudijimą (jei yra našlys);

savo valstybės kompetentingos įstaigos išduotą dokumentą, patvirtinantį, kad jo santuokai sudaryti nėra kliūčių;

valstybės rinkliavos kvitą

Šie dokumentai (išskyrus pasą ir rinkliavos kvitus) turi būti išversti į lietuvių kalbą ir nustatytąja tvarka legalizuoti, jeigu Lietuvos Respublikos tarptautinės sutartys nenumato kitaip.

Dėl dokumentų legalizavimo užsienietis turi kreiptis į savo valstybės kompetentingą instituciją.

Atsakyti
laba....

ir mums ne ka geriau.. teks turbut net trim kalbom kalbet... lietuviu -anglu- norvegu... mat draugas norvegas, o kas susisnekes ju kalba tik jo seima draugai, tai su maniskiais teks angliskais,nors tik jaunimu, o vyresniais drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif ir gal tada pavyks visiems rast bendra kalba visiems!!!!!!!!!
Atsakyti
QUOTE(storm_audra @ 2007 02 03, 00:56)
as tai lietuve, o mano busimasis vyras - amerikietis. moka lietuviskai pasakyt labas, as tave myliu, dar kazka, bet tai tuom ir baigias. mano tevai ir visa gimine angliskai ne bumbum. kai kurie draugai moka, sesuo su broliu gali pabandyt.... esu pasimetus. ka daryt? galvoju, gal verteja samdyt? net nezinau..... kaip jus manot?

QUOTE(antigone333 @ 2007 03 26, 01:52)
laba....

ir mums ne ka geriau..  teks turbut net trim kalbom kalbet... lietuviu -anglu- norvegu...  mat draugas norvegas, o kas susisnekes ju kalba tik jo seima draugai, tai su maniskiais teks angliskais,nors tik jaunimu, o vyresniais  drinks_cheers.gif  drinks_cheers.gif  ir gal tada pavyks visiems rast bendra kalba visiems!!!!!!!!!

vai vai kokios problemos, manyciau turetu kazkas versti, nes bus daug nesuprastu dalyku mirksiukas.gif
Atsakyti
manau kad dauguma Lietuvos moteru istekejo uz uzsienieciu, gal butu naudinga pabendrauti, pasidalinti patirtim ir duoti naudingu patarimu.
Pvz. planuoju isteketi uz vokiecio, butu idomu suzinoti kurioje salyje geriau tuoktis ir tt.
Atsakyti
gal kas zino kas tai yra kompetentingų įstaigų išduotas dokumentas? reikalauja civiline metrikacija.
gal kam teko su tuo susidurti?
Atsakyti
as esu lietuve,maniskis rusas. Dilema iskilo ne del kalbos barjero,so del baznycios ir cerkves.
Atsakyti
sveika... na ir mums teko tokia dalia.. stai planuojame jau vasarai savo svente.. tik dabar tegalejome pradet,nes kaip tu minejai,tie dokumenti kuriuos mano busimasis gavo is savo valstybes,norvegijos, tegalioja tik 4 menesius,tad viska labai jau grieztokai..o kaip reik viska spet, jei zmones vestuvems pradeda viska uzsisakinet pries pusmeti, o mes galim tik pries keturis menesiu eit i CMB pILDYT DOKUMENTU...

na jei bus kokiu dar klausimeliu rasyk i meila man antigone@bamba.lt
bus idomu suzinot, kaip jums sekas su vokietija, gal ten kitokios taisykles...
Atsakyti
labas...

na mums pvz,norvegija,nes draugas norvegas, isdave tuos leidimus tuoktis, bet jie tegalioja 4 menesius, o po to reik vel juos daryt. o pats dokumentu padarymas truko viena menesi.. tad ziurekit ,galbut priklauso nuo valstybes individualiai... tad mes lygiai atsiskaiciavom sau data ir davem juos pries menesi kad padarytu.. kai padare tai galioja 4 menesius,ir jau likus porai dienu iki galiojimo pabaigos musu yra tuoktuviu data...
Atsakyti
Aciu labai kad parasei smile.gif
Pradzioje norejome tuoktis Vokietijoje bet kaip suzinojome kiek reikia surinkti man dokumentu doh.gif nutareme tuoktis Lietuvoje, nes atrode kad reikia vyrui tik paso, gimimo liudijimo ir kompetentingų įstaigų išduotas dokumentas.
Bet tas dokumentas kaip sake sutuoktinio kompetentingoje įstaigoje reiskia:
kad is abieju pusiu turime surinkti dokumentus kiek reikalaujama tuoktis Vokietijoje. doh.gif
Dabar jau visai nezinome kur tuoktis ir kurioje salyje maziau su tuo turesime rupesciu. Zinoma tai ne kliutis tuoktis biggrin.gif bet norime kuo maziau prarasti laiko. Panasu kad Lietuvoje galima susituokti per menesi o Vokietijoje greiciausiai per 3 men.
Atsakyti