QUOTE(Sidabra @ 2014 02 14, 09:18)
Su dabartine migracija neimanoma nuspeti, kur gyvens zmogus, ir duoti jam varda galima bet koki. Netgi jeigu jis toj vietoj, kur zmogus gime, skambes neiprastai. Nes tas zmogus po kurio laiko gali isvaziuoti gyventi tkitur, ten, kur jo vardas labai tinkamai skambes. ir juo labiau nusispjauti, ar vardas patinka/nepatinka aplinkiniams, nes paciam zmogui su juo gyventi, o aplinkiniai ... visokiu ju buna, i kiekvieno nuomone demesi kreipti - kvanktlelet galima. Ir jeigu paciam reto vardo turetojui jis nepatinka, suaues pakeis i patikanti.
Man tai primena seną anekdotą:
Gyveno kartą toks žmogus, Jonas Pizdauskas, kuriam nepatiko jo pavardė. Taigi, emigravo jis į Latviją ir tapo Janis Pizdanis. Po kurio laiko suprato, kad vistiek pavardė nekaip skamba ir persikėlė į Lenkiją, kur pasivadino Janek Pizdulskij. Pagyveno šiek tiek Lenkijoje, nutarė, kad ir ši pavardė negraži, ir patraukė į Ukrainą, kur patapo Vania Pizdiuk. Vėliau buvo Gruzija (Vano *****švili), Anglija (John Pizdohn), Ispanija (Chuan Pizdero), Italija (Džovani *****či), galiausia- Rusija, kur jis ir numirė... Palaidojo, žmogelį, paminklą pastatė, kaip priklauso, ir vardą su pavarde užrašė- IVAN ****...
Pavasarinė moters malda: "Dieve, jeigu negali padaryti taip, kad aš suplonėčiau, tai padaryk bent jau taip, kad mano draugės sustorėtų"