Įkraunama...
Įkraunama...

Reti, keisti, įdomūs ir negirdėti vardai

QUOTE(Ramunita @ 2013 09 19, 09:03)

kelintų gimimo? draugės mergaitė gimė 2008 sausį,tai palatos kaiminka sakė,kad pavadins dukrytę Gutjera.

dabar tiksliai nepasakysiu, nežinau, bet mano vaikas 2007 gimimo, tai gali ir ji būti 2007-2008
Atsakyti
Vaiko darzelio grupeje yra Taisija rusakalbe mergaite, kirtis ant pirmos i. Labai idomu butu suzinot sio vardo kilme g.gif
Atsakyti
Vardą Gutjera nemanyčiau, kad reiktų priskirti vien serialų pasekmėms. Yra tokia knygutė A. Beliajevo "Žmogus –amfibija", berods ir tarybinis filmas (gal VII dešimtmečio). Pagrindinė herojė - kilni gražuolė šiuo vardu.
Atsakyti
Oktiabriną teko girdėti,Rodiną...maždaug septyniasdešimt ar virš tokio amžiaus moteriškes....Iš mažamečių vaikų girdėjau-Rūtenį,Rūstį,Žiedųnę,Skaistį( visi- pradinukų amžiaus).Taip pat- tetos vyro tėviškėje kaime girdėjau,kad buvo moteris Ganapa( Ganapukė)- turėtų būti maždaug 100 metų.O jos sesuo-sakė,kad buvo Jugasė,brolis jų - Tilis.. g.gif g.gif g.gif Gal kokios maišytos šeimos?Nieks jau to neatsimena verysad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo salve regina: 19 rugsėjo 2013 - 10:51
Altėja. doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Sunute @ 2013 09 19, 11:24)
Vardą Gutjera nemanyčiau, kad reiktų priskirti vien serialų pasekmėms. Yra tokia knygutė A. Beliajevo "Žmogus –amfibija", berods ir tarybinis filmas (gal VII dešimtmečio). Pagrindinė herojė - kilni gražuolė šiuo vardu.

Točnai. Šiame filme Gutjerą vaidino Aleksandro Vertinskio dukra Anastasija.
Atsakyti
Vladlenas,Lenina- maždaug 90 metų žmonės( rusai).
Atsakyti
QUOTE(salve regina @ 2013 09 30, 10:17)
Vladlenas,Lenina- maždaug 90 metų žmonės( rusai).

aš Leninos paminklą mačiusi Romainių kapinėse, 1924 m. gimusi. tai irgi kitais metais būtų 90 m. sukakę.
Atsakyti
QUOTE(muminukas @ 2013 09 30, 16:22)
aš Leninos paminklą mačiusi Romainių kapinėse, 1924 m. gimusi.  tai irgi kitais metais būtų 90 m. sukakę.

Gimusi tais metais kai Didysis Vadas pasimirė. Musiet ir tai turėjo įtakos vardo parinkimui.

Va, dar į temą apie leninas ir Oktiabrinas. Yra toks senas gruzinų kilmės rusų žurnalistas Melor Sturua. Man teko girdėti to vardo, kaip čia pasakius, sudedamąsias dalis: Marx, Engels, Lenin, Oktiabrskaja Revoliucija. vat škai kaip cool.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Neverk, mama: 30 rugsėjo 2013 - 21:28
QUOTE(Neverk @ mama,2013 09 30, 21:24)
Gimusi tais metais kai Didysis Vadas pasimirė. Musiet ir tai turėjo įtakos vardo parinkimui.

aha, ir aš tokią išvadą pasidariau. tiesa, dabar jau nesu tikra, ar ten buvo tik metai, ar visa data g.gif na, bet jau nepatikrinsiu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(salve regina @ 2013 08 13, 11:09)
Gvidonas,Sara,Moisiejus- bent jau man- reti vardai,bet įdomūs.

O gal priklauso nuo šalies, kuriuoje gyveni? Tavo paminėti vardai turėtų būti populiarūs Izraelyje, bet, aišku, ne Lietuvoje.
Atsakyti
mano kaimo apylinkėse neseniai gimė Itanas, Denisas, Raidas, Tajus, Deimintas.
iš anapilin išėjusių jau senų žmonių įdomesni vardai Katrina, Teofilė, Domicelė.
Atsakyti