Įkraunama...
Įkraunama...

Mažas pajamas gaunantys asmenys/šeimos NR. 20

QUOTE(jolituxs @ 2013 05 21, 10:35)
o jau teisejo viza yra ant prašymo?
nes jeigu dar teiseja neuzvizavo, tai ismoka socialine bus skirta tik vaikams, o jeigu jau uzvizuota, tai bus skaiciuojama visiems asmenims

kaip suprasti neuzvizavo?yra pazima tik teismo nutarties i soc nunesti ...bent tam lape parasyta ,kad jam priteisti alimentai po 500 uz kiekviena vaika
Atsakyti
as su tokiu klausimu:) ar gavus is VMI permoka uz praeitus metus ,tie pinigeliai skaitos kaip pajamos ir ar nepranesu soc kad juos gavo reiks grazint pasalpa?
Atsakyti
QUOTE(dangira044 @ 2013 05 16, 17:10)
Seimas šiandien priėmė:

LIETUVOS RESPUBLIKOS

PINIGINĖS SOCIALINĖS PARAMOS NEPASITURINTIEMS GYVENTOJAMS

ĮSTATYMO 2, 3, 7, 8, 9, 10, 16, 17, 21, 23, 24 STRAIPSNIŲ PAKEITIMO IR PAPILDYMO ĮSTATYMAS

Jis įsigalios nuo birželio 1 d.

http://www3.lrs.lt/p...s...ry=&p_tr2=2

daug pakeitimų g.gif

skaitau ir daug ko vel nesuprantu. g.gif unsure.gif pakeitimai, vel pilna neaiskumu unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Ddziuljeta @ 2013 05 22, 11:47)
as su tokiu klausimu:) ar gavus is VMI permoka uz praeitus metus ,tie pinigeliai skaitos kaip pajamos ir ar nepranesu soc kad juos gavo reiks grazint pasalpa?

praeitais metais as nieko nepranesiau,bet jie patys mate ir perskaiciavo man pasalpa su tais pinigeliais,skaitosi kaip pajamos
Atsakyti
QUOTE(dovilasas @ 2013 05 22, 13:44)
praeitais metais as nieko nepranesiau,bet jie patys mate ir perskaiciavo man pasalpa su tais pinigeliais,skaitosi kaip pajamos

4u.gif doh.gif
Atsakyti
Sveikutės, nebepamenu ar klausiau, tai dar kart paklausiu, nes labai aktualu. Su vyru gauname socialinę pašalpą, man mama dovanoja mašiniuką t.y. perrašo man, seną aišku, ten kokį 1500lt tevertą, o ar man reikia pranešti socialiniui apie tai???
Atsakyti
QUOTE(Deimiliux @ 2013 05 22, 14:39)
Sveikutės, nebepamenu ar klausiau, tai dar kart paklausiu, nes labai aktualu. Su vyru gauname socialinę pašalpą, man mama dovanoja mašiniuką t.y. perrašo man, seną aišku, ten kokį 1500lt tevertą, o ar man reikia pranešti socialiniui apie tai???

Taip, turite pranešti. O Jūs negaunate informacinių lapelių, ar gaunate, bet neskaitote?
Atsakyti
QUOTE(Deimiliux @ 2013 05 22, 14:39)

tevai kai pirko masina tai pasake kad jiem pranest reiktu tik tuo atveju jei parduotu(nes tada skaitytus kaip pajamos) masina o kad perka ar gauna jiem nerupi g.gif
Atsakyti
QUOTE(Ddziuljeta @ 2013 05 22, 16:46)
tevai kai pirko masina tai pasake kad jiem pranest reiktu tik tuo atveju jei parduotu(nes tada skaitytus kaip pajamos) masina o kad perka ar gauna jiem nerupi g.gif

Dėkui, nes sakau čia nesąmonė būtų, kad dar pranešt reiktų, suprasčiau, kad brangi būtų, ar kad pirktume, o čia tiesiog dovanoja.
Atsakyti
QUOTE(Ddziuljeta @ 2013 05 22, 15:46)

apie dovanojima irgi reikia jiems pranesti
Papildyta:
QUOTE(ewacka @ 2013 05 22, 13:42)
skaitau ir daug ko vel nesuprantu.  g.gif  unsure.gif pakeitimai, vel pilna neaiskumu  unsure.gif

ir as skaiciau skaiciau bet nieko nesupratau
Atsakyti
gal galite paaiškinti kur ir dėl kokių pinigėlių galėčiau kreiptis ir kokių dokumentų reikia. Situacija tokią, kad vienas iš tėvų buvęs pareigūnas, dabar pensijoje. kitas dirbantis. Šeimoje yra 3 vaikai: du mokykliniai ir vienas darželinukas. vienam šeimos nariui tenka apie 510lt. Domėjausi seniūnijoje, tai aišku, kad jos ten nelabai ką kali paaiškinti, nes nelabai žino, gavau atsakymą, kad kiekviena situacija individuali. Būčiau labai dėkinga už atsakymą.
Atsakyti
Sveikos, jeigu sudarytume panaudos sutarti su buto savininke, kad bute gyvena tik musu seima, ar ta sutartis galiotu soc. skyriuje ir gautume sildymo/vandens kompensacija? ax.gif
Atsakyti