Įkraunama...
Įkraunama...

Mažas pajamas gaunantys asmenys/šeimos NR. 20

QUOTE(AGFA @ 2013 05 09, 14:06)
...sveiki. Norėčiau paklausti....
Jei pensininkė mama pirktų didesnės kvadratūros būtą nei dabar turi  ar gautų kompensaciją už šildymą kaip ir dabar gauna? ačiū už atsakymą.

Jeigu nevirsitu turto normatyvo,tai gautu.
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2013 05 09, 13:11)
Jeigu nevirsitu turto normatyvo,tai gautu.

....o atsiprašau kas čia per reikalas? g.gif wub.gif

Čia apie TAI?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo AGFA: 09 gegužės 2013 - 14:19
Labas. Gal kas nors atsakys ir i mano klausimelius.. siuo netu niekur nedirbu,jokiu pajamu neturiu, auginu vaika. skiriuosi su vaiko tevu, alimentai nepriteisti ir dar neaisku kaip ten su jais bus..tai noreciau suzinoti jei tie alimentai nepriteisti ar gausiu soc pasalpa? ir dar vienas klausimelis-jei gauciau studentiska valstybine paskola studijoms apmoketi tai tuomet irgi soc pasalpa nebepriklausytu kuri laika?
Atsakyti
Drauges prasymu noriu paklausti,nes ji gyvena kaime ten nera interneto ax.gif 5 asmenu seima 3 vaikai is ju. Du yra nuo kito tevo del alimentu kreipesi i teisma dar nepriteisti. O 3-trecias nuo dabartinio sugyventinio. Sugiventinis stovi DB , pati nera dyrbusi jokiu pajamu negauna ,Tik uz vaukus po 52lt ir 97lt. Ar tokioje situacijoje priklauso koke soc pasalpa jiem? Nes pries tai gaudavo uz seima ,bet tada buvo kita situacija ,o dabar vyksta teisma del alimentu uz kitus 2 vaikus g.gif
Atsakyti
QUOTE(bitute2006 @ 2013 05 11, 19:08)
Labas. Gal kas nors atsakys ir i mano klausimelius.. siuo netu niekur nedirbu,jokiu pajamu neturiu, auginu vaika. skiriuosi su vaiko tevu, alimentai nepriteisti ir dar neaisku kaip ten su jais bus..tai noreciau suzinoti jei tie alimentai nepriteisti ar gausiu soc pasalpa? ir dar vienas klausimelis-jei gauciau studentiska valstybine paskola studijoms apmoketi tai tuomet irgi soc pasalpa nebepriklausytu kuri laika?

Reikes is teismo pazyma paimti,kad vyksta teisminis procesas del vaiko islaikimo,tada skirs soc.pasalpa abiems.Ne,kiek zinau neieis ta paskola i pajamas.
Papildyta:
QUOTE(br@ske @ 2013 05 13, 08:27)
Drauges prasymu noriu paklausti,nes ji gyvena kaime ten nera interneto ax.gif 5 asmenu seima 3 vaikai is ju. Du yra nuo kito tevo del alimentu kreipesi i teisma dar nepriteisti.  O 3-trecias nuo dabartinio sugyventinio. Sugiventinis  stovi DB , pati nera dyrbusi jokiu pajamu negauna ,Tik uz vaukus po 52lt ir 97lt. Ar tokioje situacijoje priklauso koke soc pasalpa jiem? Nes pries tai gaudavo uz seima ,bet tada buvo kita situacija ,o dabar vyksta teisma del alimentu uz kitus 2 vaikus g.gif

Turi gauti,reikes nunesti pazyma is teismo,kad vyksta teisminis procesas.
Atsakyti
as norejau pasiteirauti jei zmogus gaunantis social.pasalpa, jam i saskaita tarkim mama ar drauge perveda kokius 500 ar 1000 litu ar skaitytusi kaip pajamos?ir jas pliusuotu prie bendru pajamu?
Atsakyti
QUOTE(garbane perliuke @ 2013 05 13, 13:07)
as norejau pasiteirauti jei zmogus gaunantis social.pasalpa, jam i saskaita tarkim mama ar drauge perveda kokius 500 ar 1000 litu ar skaitytusi kaip pajamos?ir jas pliusuotu prie bendru pajamu?

Nesiskaitys.Ir nesakyti net,nes jie netikrina jusu saskaitu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo JOLANCIUK: 13 gegužės 2013 - 12:10
Sveiki, neperskaičiau temos, bandau klausti, gal nesikartosiu:

gaunant socialinę pašalpą, asmeniui priklauso dantų gydymas, taisymas.

gal galite pakomentuoti: ar reikia informuoti mano gydymo įstaigą (kurioje esu prirašyta pagal šeimos gydytoją) ar tiesiog pateikiu pažymą ir psio? Ar yra kažkoks limitas piniginis, kuris yra kompensuojamas (kalbu apie eilinį dantų taisymą - ne protezavimą)?
Mano odontologijos gabinete netaikomos visos paslaugos, kurių man reikia - ar su ta pažyma galiu eiti į kitą gydymo įstaigą paslaugos?

Kaip suprantu, odontogijos kabinetui turėtų būti nei šilta, nei šalta, kas mokės pinigus - ar pacientas, ar bus pervesta iš valstybinės įstaigos.

gal yra dar kažkokių niuansų? Ačiū už komentarus.

Atsakyti
QUOTE(syri @ 2013 05 13, 19:02)
Sveiki, neperskaičiau temos, bandau klausti, gal nesikartosiu:

gaunant socialinę pašalpą, asmeniui priklauso dantų gydymas, taisymas.

gal galite pakomentuoti: ar reikia informuoti mano  gydymo įstaigą (kurioje esu prirašyta pagal šeimos gydytoją) ar tiesiog pateikiu pažymą ir psio? Ar yra kažkoks limitas piniginis, kuris yra kompensuojamas (kalbu apie eilinį dantų taisymą - ne protezavimą)?
Mano odontologijos gabinete netaikomos visos paslaugos, kurių man reikia - ar su ta pažyma galiu eiti į kitą gydymo įstaigą paslaugos?

Kaip suprantu, odontogijos kabinetui turėtų būti nei šilta, nei šalta, kas mokės pinigus - ar pacientas, ar bus pervesta iš valstybinės įstaigos.

gal yra dar kažkokių niuansų? Ačiū už komentarus.

O kur jus skaitete ,kad gaunant soc.pašalpa ,priklauso dantis gydyti nemokamai? g.gif
Atsakyti
QUOTE(uoga 3 @ 2013 05 13, 20:21)
O kur jus skaitete ,kad gaunant soc.pašalpa ,priklauso dantis gydyti nemokamai? g.gif

Na lyg ir tikrai taip buvo, bet čia negalioja pusiau privačiuose ir t.t. o būtent tik valstybinėse poliklinikuose, o ir be to už bliombas vaistus ir t.t. mokėti reikia, nemokamas tik pats darbas.

Taip tikrai buvo, bet ar dabar yra negarantuoju.
Atsakyti
QUOTE(uoga 3 @ 2013 05 13, 20:21)

informaciniame straipsnyje.

Papildyta:
QUOTE(Ibi patria @ ubi bene!,2013 05 13, 20:42)
Na lyg ir tikrai taip buvo, bet čia negalioja pusiau privačiuose ir t.t. o būtent tik valstybinėse poliklinikuose, o ir be to už bliombas vaistus ir t.t. mokėti reikia, nemokamas tik pats darbas.

Taip tikrai buvo, bet ar dabar yra negarantuoju.

Yra yra, šviežios žinios.
tai jei aš einu šiaip, ar taip, ar kitaip (kaip prirašyta prie to kabineto), vistiek moku už darbo priemones - valstybė tik už darbą sumoka odontologui. Tai elementaru.

O socialiai remtiniems asmenims (ir dar grupei asmenų) yra taikoma išimtis - nereikia mokėti už darbo ir vienkartines priemones.

O jei mano šeimos daktaro priskirtas tas kabinetas nėra valstybinis (jam nepriklauso ta valstybinė pagal gyvenamąją vietą), tai jam tada taikomi kiti įstatymai?

Visi kiti buvę mano aukščiau klausimai išlieka, nes kol kas nėra į juos atsakyta, tik spėlionės ar klaidinimai 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(syri @ 2013 05 13, 21:39)

O jei mano šeimos daktaro priskirtas tas kabinetas nėra valstybinis (jam nepriklauso ta valstybinė pagal gyvenamąją vietą), tai jam tada taikomi kiti įstatymai?

Nežinau kaip ten ištikrųjų, geriausia paklausti nuėjusi, bet daugelis dalykų tai taip eina kitaip, nei valstybinėje, ta prasme ką valstybinei ligonių kasos kompensuoja, privačiuose šeimos centruose dažnai ne, todėl nenustebčiau, kad ir tos paslaugos neteiktų, nes tai kas be ko jiems ne iš karto pinigai, ir plius koks popierizmas doh.gif doh.gif
Atsakyti