QUOTE(jolita102 @ 2013 03 19, 17:39)
laba diena,gal zinote, jau yra metines deklaracijos,ydomu,kaip bus,kai pateikus deklaracijas bus grazinami pingeliai?tarkim man grazins kazkokia pinigu suma,bet ar nenukentes soc pasalpa?ar neskaiciuos jie grazinamu pinigeliu kaip pajamu?
Siaip tai reikia pazymeti kiek grazinot,bet daleiskim praeitais metais manes net neklause ar as deklaravau ar vyras deklaravo.Tai kaip suprantu galima ir nutyleti.
QUOTE(auksine` @ 2013 03 19, 16:09)
siaip jei susitvarket pasalpa , neturetu but mazesne, ji mazes kai eisit rasyti prasymo. jei praleisit koki menesi ir pajamos nedides, gal but issilygins, patys pasiskaiciuokit kiek iseina uz 3 men atgal
tai gal man tu vaiko pinigeliu uz visus metus neapsimokejo ir testis.nes kai juos dabar atgausiu,na kazkur 624lt,tai po to man nuo pasalpos nuskaiciuos.kiek as dabar tada tureciau gauti,jei gaunam pasalpos 509lt,ir alimentus 200lt?tai taip iseina,kad man tuos 624lt padalins i tris menesius,ir liksiu nieko neislosus.
QUOTE(Jaltute4 @ 2013 03 19, 20:28)
tai gal man tu vaiko pinigeliu uz visus metus neapsimokejo ir testis.nes kai juos dabar atgausiu,na kazkur 624lt,tai po to man nuo pasalpos nuskaiciuos.kiek as dabar tada tureciau gauti,jei gaunam pasalpos 509lt,ir alimentus 200lt?tai taip iseina,kad man tuos 624lt padalins i tris menesius,ir liksiu nieko neislosus.
nu siaip gerai mastote, juos iskaiciuos i gautas pajamas, ir jei jums skaiciuoja uz 2 zmones kaip suprantu. i menesio pajamas uz 2x350=700, jei virsijat ar netoli to tai neapsimoka net eit, geriau palaukti koki men. mar du. siaip tai dabar gaunama pasalpa neturetu sumazet, nes ji jau paskirta.
QUOTE(Linikė @ 2013 03 19, 10:48)
Negi niekas nesusidūrėte su šia situacija?
QUOTE(mergicka393 @ 2013 03 19, 12:44)
Nebegausite soc. pasalpos, nes nuo siu metu kaip man aiskino bet kokia veikla isiimsi, tai reiskiasi kad minimuma gausi, kiekviena menesi. Na kazkas tokio. Jai issiimsi veikla tai reiskiasi tau apsimoka tuo uzsiimti pinigu prasme. Nuo siu metu pasikeite istatymas. o va pernai galima buvo soc.pasalpos prasyti. Taip kad nieko gero.
o kai as ejau prasitest kompensaciju nesenai(anoj savaitej),nieko neminejo del patento.nes vyras turi ji per birza,bet siuo metu,ypac sausi vasari nebuvo dideliu pajamu,sausi pora simtu,vasari apie 400,ir nieko nesake kad butinai turi rodyt minimuma.kaip gali ji rodyt,jeigu jo neuzsidirbi,dar ne sezonas..(girdejom ir mes kad patente turetum rodyt iki minimumo,bet soc nieko nesake).plius si men paskirs ir soc pasalpa(nes as uz mazaja nebegausiu lt)-ir nieko nesake-tik kad uz einama menesi-kova-atnest reiks parodyt patento pajamas.
ir pernai veikla turejo-tvarkemes kompensacijas,neprisikabino del veiklos.
QUOTE(rrasius @ 2013 03 20, 09:00)
o kai as ejau prasitest kompensaciju nesenai(anoj savaitej),nieko neminejo del patento.nes vyras turi ji per birza,bet siuo metu,ypac sausi vasari nebuvo dideliu pajamu,sausi pora simtu,vasari apie 400,ir nieko nesake kad butinai turi rodyt minimuma.kaip gali ji rodyt,jeigu jo neuzsidirbi,dar ne sezonas..(girdejom ir mes kad patente turetum rodyt iki minimumo,bet soc nieko nesake).plius si men paskirs ir soc pasalpa(nes as uz mazaja nebegausiu lt)-ir nieko nesake-tik kad uz einama menesi-kova-atnest reiks parodyt patento pajamas.
čia jūs turit omeny tą verslo liudijimą? Nu aš irgi taip mastau, kaip gali žmogus minimą rodyt jeigu jo neuždirba? Reikėtų dar pasiskambinti i soc. ir susitikslinti, bet kartais jos ten pačios nieko nežino ir nemoka normaliai paaiškinti
QUOTE(Linikė @ 2013 03 20, 11:17)
čia jūs turit omeny tą verslo liudijimą? Nu aš irgi taip mastau, kaip gali žmogus minimą rodyt jeigu jo neuždirba? Reikėtų dar pasiskambinti i soc. ir susitikslinti, bet kartais jos ten pačios nieko nežino ir nemoka normaliai paaiškinti
taip ji turiu omeny-verslo liudijima.nes man tai nieko nesake,svietes zurnala,mate pajamas gruodzio,sausio vasario,ir nesake,kad kodel nera minimumo parodyto.kaip gali rodyt,jeigu ju negauni realiai?niu nebuvo darbu saltuoju sezonu.
turiu klausima.
1. vyras dirbs svedijoje, svedu firmoje.
= ar Lietuvoje matys vyro pajamas ?
= ir kaip reikes tvarkytis soc. pasalpa ?
niekad nebuvome susije su tokia situacija tai nezinau net ko klausti
QUOTE(kristynka* @ 2013 03 20, 16:46)
turiu klausima.
1. Ne, nematys Lietuvoje vyro pajamų.
2. O vyras Švedijoje neuždirbs 1050 litų, kad Jūs norite tvarkytis socialinę pašalpą?
Sveikos
Gal kas žinot, ar įmanoma gauti kompensaciją už šildymą, jei gyvename nuomojamame bute?
Gal kas žinot, ar įmanoma gauti kompensaciją už šildymą, jei gyvename nuomojamame bute?
QUOTE(poison @ 2013 03 20, 19:44)
2. O vyras Švedijoje neuždirbs 1050 litų, kad Jūs norite tvarkytis socialinę pašalpą?
nieko nezinau dar. tik noriu viska isanksto susizinoti... beto gryzes is ten, stosis vel i birza, tai reiks kazkokiu tai dokumentu kiek ten uzdirbo per paskutinis 3men.
QUOTE(indica @ 2013 03 20, 23:16)
Sveikos
Imanoma,jeigu yra legali sutartis sudaryta,kuri iregistruota registre.
Papildyta:
QUOTE(kristynka* @ 2013 03 21, 10:12)
nieko nezinau dar. tik noriu viska isanksto susizinoti... beto gryzes is ten, stosis vel i birza, tai reiks kazkokiu tai dokumentu kiek ten uzdirbo per paskutinis 3men.
Pajamas jie nematys,bet matys,kad vyras nei birzoj stovi,nei cia dirba,todel pasalpa jums nepriklausys,kol vyras nestoves cia birzoj,o tada vel nepriklausys,nes manau uzsieni uzdirbs daugiau nei 1050 lt.