Įkraunama...
Įkraunama...

Mažas pajamas gaunantys asmenys/šeimos NR. 20

QUOTE(vesta:6 @ 2013 03 13, 12:33)
Aciu,nes kazkaip pagalvojau,kad ir uz vasari gaunu,bet vis tiek iki sio men galo yra laiko ir gal pranest reik.. 4u.gif Na paskutinis prasymas pas man nuo sausio 1 iki balandzio 1.

Jus raset kad kovo menesi paskutine pasalpa,tai as taip supratau,kad iki kovo 1 d. paskirta,tai tada rekia pranesti socialiniam,jeigu jums pasalpa iki balandzio 1 d. paskirta.
Atsakyti
QUOTE(@KIMIRK@ @ 2013 03 14, 21:48)
labas vakaras,mergaites pasakykit man aiskiau,kad suprasti.sildymo kompensacijai pridaviau pazyma uz 3 men (rugp,rugsejo,spalio men.) kompensavo (lapkr,gruodi,sausi) toliau testi negalejau,nes vyro ir mano sudejus virsijo 525.sausi buvo didesnis vyro uzdarbis.nuo vasario vel sumazejo,bet pazymas galesiu paimti geguzes men,uz (vasari,kova,balandi.)siuo atveju kompensuotu i prieki,geguze,birzeli,liepa.bet sildymas tai jau bus pasibaiges.ar man tada kompensuotu atbuline data,nuo vasario,ar buna taip kad perkeltu kitam sezonui,ar as cia nesamone parasiau,isvis ar taip butu?

Kiek as zinau,tai kompensuoja tik sildimo sezonui sildima,galit toliau tvarkitis del karsto ir salto vandens,bet ne del silumos.
Atsakyti
QUOTE(@KIMIRK@ @ 2013 03 14, 21:48)
labas vakaras,mergaites pasakykit man aiskiau,kad suprasti.sildymo kompensacijai pridaviau pazyma uz 3 men (rugp,rugsejo,spalio men.) kompensavo (lapkr,gruodi,sausi) toliau testi negalejau,nes vyro ir mano sudejus virsijo 525.sausi buvo didesnis vyro uzdarbis.nuo vasario vel sumazejo,bet pazymas galesiu paimti geguzes men,uz (vasari,kova,balandi.)siuo atveju kompensuotu i prieki,geguze,birzeli,liepa.bet sildymas tai jau bus pasibaiges.ar man tada kompensuotu atbuline data,nuo vasario,ar buna taip kad perkeltu kitam sezonui,ar as cia nesamone parasiau,isvis ar taip butu?

Bet gi sildymo kompensacijai pajamos gali buti didesnes negu 525Lt g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Reginok: 14 kovo 2013 - 23:18
QUOTE(@KIMIRK@ @ 2013 03 14, 20:48)

i kita sezona tai tikrai neperkels, turetu kompensuoti uz 2 men daugiausiai atgal. turi buti sumoketa , kad skolu nebutu.
Atsakyti
Laba diena, dirbu 0,5 etato, vyras stovi DB. Gaunam soc. pašalpą. Vyras nori pradėti dirbti pagal verslo liudijimą arba individualios veiklos pažymėjimą (ar kaip ten vadinasi blush2.gif ). Ar gautume toliau pašalpą, ar ne? Gal žinote koks variantas geresnis būtų? Gal kam teko susidurti?
Ačiū 4u.gif
Atsakyti
Laba diena,
turiu keletą klausimų:
1. Jei aš išeinu vaiko auginimo atostogų iki 3 metų ir vaiką leidžiu į darželį, tai soc. pašalpa nepriklauso?
2. Ir kaip skaičiuojamos pajamos, jei vaikučiui 2 m. sueina 05.23, iš Sodros paskutinę pašalpą gausiu 06.15 (už gegužės mėn.). (nes dabar į soc. pašalpą nepretenduoju - bendros šeimos pajamos viršija 350 Lt vienam asmeniui. Bet po to, kai nustos mokėti Sodra, gausiu tik už vaikus - 3*52 Lt/men -156 Lt/mėn. Vyro alga 950 Lt/mėn, turimas turtas telpa į normatyvus.) Tai jei skaičiuoja pajamas už paskutinius tris mėn., tai man kreiptis reiktų tik rugsėjo mėn? g.gif Ar ne taip suprantu kažką?

Ačiū labai, jei kas paaiškins 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Tinkutė @ 2013 03 15, 12:29)
Laba diena,
turiu keletą klausimų:
1. Jei aš išeinu vaiko auginimo atostogų iki 3 metų ir vaiką leidžiu į darželį, tai soc. pašalpa nepriklauso?
2. Ir kaip skaičiuojamos pajamos, jei vaikučiui 2 m. sueina 05.23, iš Sodros paskutinę pašalpą gausiu 06.15 (už gegužės mėn.). (nes dabar į soc. pašalpą nepretenduoju - bendros šeimos pajamos viršija 350 Lt vienam asmeniui. Bet po to, kai nustos mokėti Sodra, gausiu tik už vaikus - 3*52 Lt/men -156 Lt/mėn. Vyro alga 950 Lt/mėn, turimas turtas telpa į normatyvus.) Tai jei skaičiuoja pajamas už paskutinius tris mėn., tai man kreiptis reiktų tik rugsėjo mėn?  g.gif Ar ne taip suprantu kažką?

Ačiū labai, jei kas paaiškins  4u.gif

1) Priklauso ir toliau.
2) Taip,kad nepapultu paskutine ismoka is sodros.
Atsakyti
QUOTE(Tinkutė @ 2013 03 15, 12:29)
Tai jei skaičiuoja pajamas už paskutinius tris mėn., tai man kreiptis reiktų tik rugsėjo mėn?  g.gif Ar ne taip suprantu kažką?

Ačiū labai, jei kas paaiškins  4u.gif

Reikia pateikti:
Pažymas apie pajamas (gautas per 3 praėjusius mėnesius iki mėnesio, nuo kurio skiriama piniginė socialinė parama, arba mėnesio, nuo kurio prašoma skirti paramą);

Jei pasikeičia jūsų finansinė padėtis, tai skaičiuoja jau to mėnesio kai nebegausite pinigų iš Sodros.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo gabiska: 15 kovo 2013 - 12:04
QUOTE(gabiska @ 2013 03 15, 13:03)
Reikia pateikti:
Pažymas apie pajamas (gautas per 3 praėjusius mėnesius iki mėnesio, nuo kurio skiriama piniginė socialinė parama, arba mėnesio, nuo kurio prašoma skirti paramą);

Jei pasikeičia jūsų finansinė padėtis, tai skaičiuoja jau to mėnesio kai nebegausite pinigų iš Sodros.

Jeigu pasikeicia pajamos saltynis,bet ne pajamos.
"1. Pajamos socialinei pašalpai gauti apskaičiuojamos:
• pagal vidutines 3 mėnesių, praėjusių iki mėnesio, nuo kurio skiriama parama, pajamas;
• pagal mėnesio, nuo kurio skiriama socialinė pašalpa, pajamas, jeigu bent vieno iš bendrai gyvenančių asmenų arba vieno gyvenančio asmens pajamų šaltinis, palyginti su 3 praėjusiais mėnesiais, pasikeitė arba tą mėnesį, nuo kurio skiriama socialinė pašalpa, yra gauta vienkartinė išmoka (premija, vienkartinė netekto darbingumo kompensacija, išeitinė išmoka, išmokėta nutraukus darbo sutartį, išeitinė išmoka atleidžiamam iš pareigų valstybės tarnautojui ir kitos faktiškai gautos vienkartinės pajamos, išskyrus kompensaciją už nepanaudotas atostogas) ar iš karto už 2 ir daugiau mėnesių išmokėtos kas mėnesį gaunamos pajamos arba pasikeitė bendrai gyvenančių asmenų sudėtis ar vieno gyvenančio asmens šeiminė padėtis."
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2013 03 15, 13:18)
Jeigu pasikeicia pajamos saltynis,bet ne pajamos.
"1. Pajamos socialinei pašalpai gauti apskaičiuojamos:
• pagal vidutines 3 mėnesių, praėjusių iki mėnesio, nuo kurio skiriama parama, pajamas;
• pagal mėnesio, nuo kurio skiriama socialinė pašalpa, pajamas, jeigu bent vieno iš bendrai gyvenančių asmenų arba vieno gyvenančio asmens pajamų šaltinis, palyginti su 3 praėjusiais mėnesiais, pasikeitė arba tą mėnesį, nuo kurio skiriama socialinė pašalpa, yra gauta vienkartinė išmoka (premija, vienkartinė netekto darbingumo kompensacija, išeitinė išmoka, išmokėta nutraukus darbo sutartį, išeitinė išmoka atleidžiamam iš pareigų valstybės tarnautojui ir kitos faktiškai gautos vienkartinės pajamos, išskyrus kompensaciją už nepanaudotas atostogas) ar iš karto už 2 ir daugiau mėnesių išmokėtos kas mėnesį gaunamos pajamos arba pasikeitė bendrai gyvenančių asmenų sudėtis ar vieno gyvenančio asmens šeiminė padėtis."

Bet mano atveju, tai pasikeicia pinigu saltinis - buvo Sodra, bus - soc. skyrius, tai jei mano paskutine Sodros ismoka bus birzeli, tai i soc. skyriu as galiu jau kreiptis liepos men?

Aciu Jums, mergaites, uz atsakymus 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Tinkutė @ 2013 03 15, 19:49)
Bet mano atveju, tai pasikeicia pinigu saltinis - buvo Sodra,  bus - soc. skyrius, tai jei mano paskutine Sodros ismoka bus birzeli, tai i soc. skyriu as galiu jau kreiptis liepos men?

Aciu Jums, mergaites, uz atsakymus  4u.gif  4u.gif  4u.gif

Jusu atveju pasikeicia tik pajamos,nes kaip dirbot,taip ir dirbat,tik kad esat vaiko prieziuros atostogose smile.gif
Pajamu saltinis reiskia-isidarbinat,iseinat is darbo,imat patenta ir pagal ji dirbat.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo JOLANCIUK: 15 kovo 2013 - 21:27
QUOTE(auksine` @ 2013 03 15, 10:04)
i kita sezona tai tikrai neperkels, turetu  kompensuoti uz 2 men daugiausiai atgal. turi buti sumoketa , kad skolu nebutu.

tai as be jokiu skolu,bet kada kompensuos jei vel sumoku?uz kokius men kompensuotu?,nes as dabar uz vasari moku jau visa kaina.pazyma gausiu tik geguzes men.uz vasari ,kova, balandi.geguze nunesu pazymas,bus viskas sumoketa,sildymas pasibaiges,uz kokius men ir kada kompensuotu?ar as kazko nesuprantu,paaiskinkit prasau?
Atsakyti