Įkraunama...
Įkraunama...

Mažas pajamas gaunantys asmenys/šeimos NR. 20

QUOTE(Vicious_L @ 2013 02 23, 14:21)
Vyras ketina uzsirasyt i birza. Imone sodrai moka kiek zinau, nes jei nemoketu, tai bankrotas butu skelbiamas. Tai jei moka sodrai tai kaip suprantu pagal tai ir skaiciuojamos pajamos?

Taip,jums reikes 3-ju paskutiniu menesiu pajamu pazymos is darbo,kai vyras stos i birza,galesit eiti tvarkitis soc.pasalpa,jeigu zmogui neiseina po 350 lt.
Atsakyti
QUOTE(Asveja @ 2013 02 21, 13:31)
esu uzsirasius vasario 26 dienai i seniunija, del kompensaciju uz sildyma, bet kiek zinau jie kompensuoja uz du praeitus menesius, tai bus gruodis ir sausis tada? Ir pajamas ziuri tu menesiu? Ar taip.
Dar toks dalykas, kad vyras sausio pabaigoj istojo i darbo birza, bet kadangi nepraejo metai kaip jis ten stovejo, tai darbo birza jam nieko nemokes,nesvarbu, kad stazo jam uztenka,  tai tada ir kompensacijos mum nepriklauso?
Aciu, jei kas atsakys.

ATRASYKITE KAS ZINO ATSAKYMA I MANO KLAUSIMELI ax.gif
Atsakyti
Kaip skaiciuojama norint gauti socialine pasalpa? Zinau, jog svarbu 3 paskutiniu menesiu pajamos, jog jei vienam asmeniui iseina maziau nei 350 Lt, tada galima kreiptis. Jei pajamu turejau tik viena menesi (gruodi), ta suma isdalinama 3 menesiam ar kiekviena ta menesi reikia gauti maziau nei 350 lt vienam asmeniui?
Atsakyti
gal kas žinos tiksliau 4u.gif
moteris išėjusi 3 metams vaiko priežiūros atostogoms. trečiais metais šeimos pajamos neišeis 350lt vienam šeimos nariui. gali kreiptis soc pašalpai? ar būtina jai registruotis darbo biržoje?ar nereikia, nes ji skaitosi kaip atostogose...ačiū 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ausrine-as: 24 vasario 2013 - 20:01
QUOTE(ausrine-as @ 2013 02 24, 21:01)
gal kas žinos tiksliau 4u.gif
moteris išėjusi  3 metams vaiko priežiūros atostogoms. trečiais metais šeimos pajamos neišeis 350lt vienam šeimos nariui. gali kreiptis soc pašalpai? ar būtina jai registruotis darbo biržoje?ar nereikia, nes ji skaitosi kaip atostogose...ačiū 4u.gif

Gali kreiptis,nereikia jokios birzos.
Atsakyti
Sveiki,
Labai reikia konsultacijos dėl pašalpų skyrimo. Nes nieko aš nesuprantu toje raizgalynėje įstatymų.
Žodžiu taip: aš ir mano vyras esam bedarbiai, abu įsiregistravę darbo biržoje. Aš turėčiau gauti pašalpą (650Lt) už nedarbingumą. Pusę metų ją gausiu, bet kaip žinau ji po 3 mėnesių sumažės. Vyras išvis negauna jokios pašalpos. Turime 2,5 metukų dukrytę.
Kreipėmės į seniūniją, dėl socialinės paramos skyrimo. Užpildėme dokumentus, bet aš ten nieko nesupratau ką ten man aiškino. Na, praktiškai nieko neaiškino, darbuotoja kišo popierius tik pasirašyti.
Kaip supratau, tai aš gausiu vaiko pinigus (52LT) , mano vyras turėtų gauti 350Lt tą spcialinę paramą ir aš iš biržos gausiu 650LT. Dabar jūs man paaiškinkit ar vaikas irgi gauna 350LT+52Lt ar ne? nes nesupratau darbuotojos ką ji ten sulemeno. Nes kaip supratau, tai 3 asmenų šeimai turi gautis 1050LT. Jei mano pašalpa mažės po tų 3 mėnesių, tai jie mokės tą skirtumą? paaiškinkit man durnai...

Beje, kada pervedama socialinė parama, kokiomis dienomis gal žinot? nes jau mėnesio galas, sprendimas priimtas,o pinigų dar nėra. Net biržos pašalpos dar nėra.
Atsakyti
QUOTE(agneciuke @ 2013 02 26, 15:22)
Sveiki,
Labai reikia konsultacijos dėl pašalpų skyrimo. Nes nieko aš nesuprantu toje raizgalynėje įstatymų.
Žodžiu taip: aš ir mano vyras esam bedarbiai, abu įsiregistravę darbo biržoje. Aš turėčiau gauti pašalpą (650Lt) už nedarbingumą. Pusę metų ją gausiu, bet kaip žinau ji po 3 mėnesių sumažės. Vyras išvis negauna jokios pašalpos. Turime 2,5 metukų dukrytę.
Kreipėmės į seniūniją, dėl socialinės paramos skyrimo. Užpildėme dokumentus, bet aš ten nieko nesupratau ką ten man aiškino. Na, praktiškai nieko neaiškino, darbuotoja kišo popierius tik pasirašyti.
Kaip supratau, tai aš gausiu vaiko pinigus (52LT) , mano vyras turėtų gauti 350Lt tą spcialinę paramą ir aš iš biržos gausiu 650LT. Dabar jūs man paaiškinkit ar vaikas irgi gauna 350LT+52Lt ar ne? nes nesupratau darbuotojos ką ji ten sulemeno. Nes kaip supratau, tai 3 asmenų šeimai turi gautis 1050LT. Jei mano pašalpa mažės po tų 3 mėnesių, tai jie mokės tą skirtumą? paaiškinkit man durnai...

Beje, kada pervedama socialinė parama, kokiomis dienomis gal žinot? nes jau mėnesio galas, sprendimas priimtas,o pinigų dar nėra. Net biržos pašalpos dar nėra.

Jus gausite iš DB 650 Lt.
Už vaiką gausite 52 Lt.
Pašalpos gausite 290 Lt.
Kai DB sumažins išmoką, pašalpos gausite truputį daugiau smile.gif
Atsakyti
O kodėl pašalpa būtent 290Lt? o nepriklauso 350?
Atsakyti
QUOTE(agneciuke @ 2013 02 26, 15:31)
O kodėl pašalpa būtent 290Lt? o nepriklauso 350?

Nes turit pajamu,jusu pajamos turi nevirsiti 350*3=1050-jusu bedarbio pasalpa 650- vaiko pinigai 52 lt=348 lt/3=116 lt pirmam,antram 80%-92.80 lt,treciam 70%-81.20 lt,tai is viso soc.pasalpa bus 116+81.20+92.80=290 lt.
Atsakyti
Labai ačiū už paaiškinimą. Dabar atrodo viską supratau 4u.gif
Atsakyti
Sveiki.Reikia pagalbos-konsultacijos 4u.gif
Anyta perka 4kambariu buta.Ten yvensim mes(4asmenu seima).Pati anyta gyvena ir dirba uzsieny.Kaip su tom kompensacijom uz sildyma?Vyras gauna minimuma,as auginu vaika(gausiu apie 1200lt i rankas)Zinau,kad skaiciuojasi visu pajamos tame bute gyvenanciu,bet realiai ji su mumis negyvens.Butas registruotas jos vardu,tai reiskia,kad ji jame registruota?Taip?Tai ims ir jos pajamas.Kaip reiketu cia pasielgti,kad gaut kompensacija sildymui?Gal kokia sutarti pasirasyt,kad ji mums nuomoja ta buta?Gal kas gali patart?
Atsakyti
QUOTE(zaika-niznaika @ 2013 02 26, 16:04)
Sveiki.Reikia pagalbos-konsultacijos 4u.gif
Anyta perka 4kambariu buta.Ten yvensim mes(4asmenu seima).Pati anyta gyvena ir dirba uzsieny.Kaip su tom kompensacijom uz sildyma?Vyras gauna minimuma,as auginu vaika(gausiu apie 1200lt i rankas)Zinau,kad skaiciuojasi visu pajamos tame  bute gyvenanciu,bet realiai ji su mumis negyvens.Butas registruotas jos vardu,tai reiskia,kad ji jame registruota?Taip?Tai ims ir jos pajamas.Kaip reiketu cia pasielgti,kad gaut kompensacija sildymui?Gal kokia sutarti pasirasyt,kad ji mums nuomoja ta buta?Gal kas gali patart?

Na keturių kambarių butas yra didelis, reikia pažiūrė ir normatyvus, kad nevyršytumėt, O teta moka mokesčius užsienyje ?yra išsideklaravusi iš LT. Butas gali būti jos tačiau ims pajamas tų žmonių kurie bus deklarave gyvenamąją vietą bute. Jei ji gyvena užsienyje ir ten moka mokesčius yra prisiregistravusi, tai jum dvejose valstybėse negyveni vienu metu? biggrin.gif ta prasme, jei bus prisiregistravusi tame bute reikės jos pajamų, nesvarbu gyvena ji faktiškai ar ne. Bet jei užsienyje gyvena tai ten ir turėtų būt deklaravusi gyvenamąją vietą.
Atsakyti