Sveiki,
Labai reikia konsultacijos dėl pašalpų skyrimo. Nes nieko aš nesuprantu toje raizgalynėje įstatymų.
Žodžiu taip: aš ir mano vyras esam bedarbiai, abu įsiregistravę darbo biržoje. Aš turėčiau gauti pašalpą (650Lt) už nedarbingumą. Pusę metų ją gausiu, bet kaip žinau ji po 3 mėnesių sumažės. Vyras išvis negauna jokios pašalpos. Turime 2,5 metukų dukrytę.
Kreipėmės į seniūniją, dėl socialinės paramos skyrimo. Užpildėme dokumentus, bet aš ten nieko nesupratau ką ten man aiškino. Na, praktiškai nieko neaiškino, darbuotoja kišo popierius tik pasirašyti.
Kaip supratau, tai aš gausiu vaiko pinigus (52LT) , mano vyras turėtų gauti 350Lt tą spcialinę paramą ir aš iš biržos gausiu 650LT. Dabar jūs man paaiškinkit ar vaikas irgi gauna 350LT+52Lt ar ne? nes nesupratau darbuotojos ką ji ten sulemeno. Nes kaip supratau, tai 3 asmenų šeimai turi gautis 1050LT. Jei mano pašalpa mažės po tų 3 mėnesių, tai jie mokės tą skirtumą? paaiškinkit man durnai...
Beje, kada pervedama socialinė parama, kokiomis dienomis gal žinot? nes jau mėnesio galas, sprendimas priimtas,o pinigų dar nėra. Net biržos pašalpos dar nėra.
Jus gausite iš DB 650 Lt.
Už vaiką gausite 52 Lt.
Pašalpos gausite 290 Lt.